Zobacz pełną wersję : [Focus 2008-2011] nie można połączyć się przez BT z radiem sony Telefonem

Kamil.Ziet
12-05-2017, 18:21
Witam!

Na wstepie powiem ze nie znalazlem odpowiedzi na forum na moj problem.
Sprawa chodzi o to ze nie moge polaczyc sie przez BT z radiem sony w swojej foce. Wciskam phone, odpalam BT w telefonie wynajduje mi Ford Audio, na radiu pisze no phone connected i gdy chce sparowac urzadzenia wyskakuje mi pin i zadne wersje pinow nie odpowiadaja (1234, 0000 itp). Gdzies czytalem ze mozna jakos to skasowac zapamietane pozycje ale nie wiem jak i czy ktos moze wie jak sobie z tym poradzic?

Dodam ze odpiecie akumulatora nic nie dało. Kod do radia działa poprawnie.

Auto to ford focus 2009r wersja titanium. Radio sony CD(mp3) 2 generacji.

szynszyl
14-05-2017, 08:09
wrzuć update BT i na 100% masz skasowane stare telefony :)

https://drive.google.com/file/d/0BxPArWnnlGSrNC1GUmF1WDlqRHM/view?usp=sharing

koncowe litery plików oznaczają A - angielski, B - niemiecki, C - francuski, D - hiszpański, E - włoski, F - portugalski, J - turecki.

czyli używasz tych plików które odpowiadają temu jak twój wóz do ciebie gada

Kamil.Ziet
14-05-2017, 19:53
A jak mam zrobic ten update jak nie mam portu USB w swoim fordzie :/ ??

szynszyl
15-05-2017, 06:15
to nie zrobisz.... serwis :)
w opcjach BT w radio powinno być cos w stylu REJECT i usuwasz stare tel

Kamil.Ziet
15-05-2017, 15:35
nie wiem jak dokladnie powinno to wygladac w radiu czy sa widoczne numery telefonu bo jesli sa w opcjach to zadnego nie mam moge wybrac sobie 6 pozycji tylko problem jest w tym ze nie pokazuje mi sie zaden pin na wyswietlaczu radia a powinno ;/ tylko wyskakuje pin ale zadnego numeru tel nie ma w opcjach radia zapamietanego ..

szynszyl
15-05-2017, 17:27
w radiu masz nr jeśli połaczysz sie z telefonem.
jesli masz 6 pozycji to rozumiem ze 6 telefonów sparowanych
musisz je usunąć. u mnie wybieram z menu po wciśnięciu phone dany tel i zjeżdżąc w dól po opcjach mam (jak pamiętam) REJECT. Usuwam niepotrzebny telefon
skoro pokazuje sie PIN to jeszcze pytanie jaki masz telefon?

Kamil.Ziet
15-05-2017, 17:41
skoro pokazuje sie PIN to jeszcze pytanie jaki masz telefon?

I tu jest dobre pytanie bo telefon to nie jakas lipa ale jednak Xiami redmi Note 3 .. Made in China. xD moze sprawdze jakims samsungem hmm

Bump:
jesli masz 6 pozycji to rozumiem ze 6 telefonów sparowanych
musisz je usunąć. u mnie wybieram z menu po wciśnięciu phone dany tel i zjeżdżąc w dól po opcjach mam (jak pamiętam) REJECT. Usuwam niepotrzebny telefon

Nie ma u mnie danego tel tylko poprostu 6 pozycji mi pokazuje i moge sobie tymi pozycjami przeskakiwac czyli 1,2,3,4,5,6 ale tylko to i zadnego numeru do tego nie ma dopisanego, to nie wiem czy dobrze sie rozumiemy. Czyli ja nie mam nic do usuniecia bo tak naprawde mi pokazuje ze jest pusto(empty).

szynszyl
15-05-2017, 19:34
moge sobie tymi pozycjami przeskakiwac czyli 1,2,3,4,5,6 mam to samo radio. dokłądnie takie samo :) Trzeba było to sfotografować, byłoby łatwiej :)

moze sprawdze jakims samsungem oooo... i to jest dobry krok. mój samsng note 3 chodzi jak burza. dzwoni, wysyła muzykę. pokazuje tytuły, tylko nie na conversie+, ale wiem co słucham bo radio pokazuje :)

Kamil.Ziet
15-05-2017, 20:14
Niestety na samsungu, iphone nie dzialalo ciagle prosi o pin. Nagralem filmik jak to u mnie wyglada.

https://www.youtube.com/watch?v=Sh3lSD_alBc

szynszyl
16-05-2017, 08:54
popatrze na radio jak wyjde z pracy, bo masz dokładnie to samo radio :)
ps. a wrzuć mi na pw VIN to Ci powiem co Ty masz za wersje głośnomówiącą

szynszyl
16-05-2017, 17:40
tam nie ma żadnej filozofii.
telefon masz nie sparowany, gdyż to jest wina ustawień telefonu.
BT ma być właczone z opcją widocznośći dla urządzeń. brak takiego zaznaczenia w moim tel nie pozwalało na sparowanie z radiem.
specjalnie pousuwałęm telefony z mojego radyjka :P

rudszy1981
26-10-2017, 20:48
Witam. Mam to samo...probowalem sie polaczyc z 3 tel. i ani jeden nie polaczyl sie...poprostu radio nie generuje Pinu 4 cyfrowego co uniemozliwia z parowanie telefonu z radiem. Nie da sie usunac zadnego z 6 telefonow, ktore znajduja sie na radiu...moze ktos podpowie sensownie co sie dzieje...moze uszkodzone radio...bo system bluetooth dziala na starym radiu...

totek2
26-10-2017, 21:04
Ale nie da się usunąć tzn? Usuwasz i zostają czy jakiś błąd się pojawia?

rudszy1981
27-10-2017, 07:43
Probowalem usunac ale nie ma w radiu zadnej opcji zeby mozna bylo skadowac te telefony...sytulacja wyglada tak jak na filmiku wyzej...nic sie nie da zrobic....chyba ze jest jakis sposob na usuniecie tych telefonow ale mi sie nie udalo...probowalem na rozne sposoby i nie mam opcji w menu na usuniecie tych telefonow...
Poprostu nie rozumie tego....moze jest jakas kombinacja przyciskow lub cos takiego...

rudszy1981
27-10-2017, 17:01
Zadzwonilem do forda i powiedzieli mi ze jezeli radio jest z innego auta to trzeba je sparowac z samochodem w salonie...kosztuje to 200zl. A ja wlasnie wymienilem radio...wie ktos jak przywrócić ustawienia fabryczne???
Nie odlaczenie od aku tylko za pomoca kombinacji klawiszy albo jakos tak???

Wujek_witek
12-12-2022, 20:04
Witam. Zakupiłem ford mondeo mk4 z radiem sony. Wszystkie telefony zostały usunięte. Telefon wyszukuje ford audio jednak na radiu nie wyskakuje żaden pin do sparowania. Udaje się połączyć telefon poprzez wpisania proponowanego pin w telefonie "0000" telefon jest widoczny na wyświetlaczu, mam dostęp do książki telefonicznej wykonywania połączeń oraz ich rozłączaniu... problem polega na tym że podczas rozmowy nikt nie słyszy mnie ani nie słychać rozmówcy w głośnikach samochodu. Auto też nie reaguje na komendy po wciśnięciu przycisku voice. czy przyczyna może leżeć w uszkodzonym module BT ?

Antej
12-12-2022, 20:13
Rocznik wskazuje na wersję stereo instalacji.
Powinien być pin zmienny.
PIN jest od BT mono. Wygląda na źle dobrany moduł BT.