Zobacz pełną wersję : [Escape - Kuga USA] Odpalanie samochodu z pilota nie działa

zywieccc
06-06-2017, 20:43
Może ktoś się borykał z tym problemem, autko nie chce się odpalić z pilota.
Taki stan jest od kupna samochodu.
Przerobiłem już co instrukcja mówi, resety też i nic :(

W aucie jest zamontowany alarm, Rockledge Securities ( http://www.rockledgesecurities.com/ )ale wydaje mi się, że nie jest aktywny. Co nie zmienia faktu, że jest głównym podejrzanym o złe moce w tej materii :/

Macie jakieś pomysły? Co sprawdzić czy zrobić?

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

elfi
07-06-2017, 08:14
Odpalanie z pilota? To Kuga ma coś takiego? Słyszałem o czymś takim, ake czy fabrycznie jest montowane?

tedi_k
07-06-2017, 13:10
...To Kuga ma coś takiego? ...

Kolega zywieccc ma wyraźnie w profilu "Escape" (wersja amerykańska Kugi).
Amerykanie mają ten system, w Europie jest zabroniony.

danwit2
07-06-2017, 14:24
Masz Escape czyli auto z USA czyli auto po kolizji i na 99% trzeba usunąć błąd albo w oprogramowaniu albo w sterowniku poduszek (tego do końca nie wiem) i zdalne odpalanie z kluczyka będzie działało

zywieccc
07-06-2017, 17:57
Masz Escape czyli auto z USA czyli auto po kolizji i na 99% trzeba usunąć błąd albo w oprogramowaniu albo w sterowniku poduszek (tego do końca nie wiem) i zdalne odpalanie z kluczyka będzie działało
Dzięki. Miałeś też taki problem?

tedi_k czy Ty coś takiego możesz ogarnąć?

danwit2
08-06-2017, 07:21
tak miałem i też nie wiedziałem o co chodzi. Niby wszystko było ok a jednak nie działało. Kombinowałem w ustawieniach komputera i nic. Okazało się że jak miałem wystrzeloną poduszkę kierowcy to po wsadzeniu nowej trzeba oczyścić pamięć sterownika poduszek. Elektryk który mi tą pamięć wyczyścił powiedziałem że po kolizji blokuje się też zdalne odpalanie i trzeba usunąć jakiś tam błąd ale nie wiem czy w jakimś sterowniku czy gdzieś indziej.

tedi_k
08-06-2017, 09:06
...możesz ogarnąć?

Zadzwoń, podjedź to popatrzę.

zywieccc
30-08-2017, 20:51
Zadzwoń, podjedź to popatrzę.
Zadzwoniłem, podjechałem, popatrzył i działa! :D

Dziękować Tadeusz! :)

robertburiak@gmail.com
15-12-2017, 18:15
Chłopaki możecie napisać gdzie ten błąd szukać u mnie też nie działa a poduszke resetowałem

zywieccc
15-12-2017, 20:48
Pisz do Tadeusza :)

Jaro7126
19-12-2017, 20:23
Mam to samo, wszystkie błędy wyczyszczone i nie działa.
Proszę o radę.

vtec
15-01-2018, 21:57
Próbowałem ostatnio remote start zgodnie z instrukcją i u mnie też nie bardzo "wychodzi". Po wykonaniu "procedury" pojawia się dźwięk sygnału. Przy włączeniu w ustawieniach "cichy start", sygnał dźwiękowy znika, ale auto też nie odpala. Wydaje się iż wszystkie przesłanki umożliwiające uruchomienie zdalne, a opisane w instrukcji (jako te przy których funkcja nie będzie działać) są spełnione.
ktoś, coś ...

kirhoff
19-01-2018, 14:53
Jaro7126
Za tydzień będę w Szklarskiej Porębie to mogę Ci pomóc

ferolo22
19-01-2018, 15:11
A moze tak szerzej w temacie znajomy ma podobny problem wszystko wymienione i nie odpala z kluczyka moze jakies ustawienia trzeba wprowadzić w funkcjach licznika jakas podpowiedź

juri2069
19-01-2018, 15:13
kirhoff , jaro nie jest z Lublina:)

kirhoff
19-01-2018, 16:08
kirhoff , jaro nie jest z Lublina:)

Słusznie -musze w okulary zainwesyować:P

terrano@poczta.onet.pl
22-02-2018, 13:50
A jest ktoś co ten temat by ogarnął w okolicach Rzeszowa ?

Bump:

tedi_k
22-02-2018, 18:57
...w okolicach Rzeszowa ?

Dębica, Łukasz, tel. 660 842 033

peeress
09-12-2018, 13:14
Cześć,

Przeczytałem już całe forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na Swoje pytanie.

Chciałbym odpalać mojego forda zdalnie. Wg opisów na forum kluczyk mam niestety nie odpowiedni (taki jak w opisie).

Myślałem wobec tego, że moje auto nie posiada takich możlwości, ale w kompie znalazłem opcje dotyczące zdalnego odpalania.

Podpowie mi ktoś wobec tego jak odpalić zdanie to auto? Może coś powinienem zakupić ?

Bump: Cześć to znowu ja :-)

znalazłem dorabianie kluczy i widzę, że jest bardzo podobny klucz do mojego z guzikiem do odpalania.

Próbował ktoś ?

kecok
25-07-2019, 10:56
Mam podobnie jak poprzednik peerees. Mam w komputerze konfigurację zdalnego uruchamiania ale brak odpowiedniego pilota (mam 1 klucz, może drugi mijał). A może ta funkcja działa tylko przez włączanie z ford pass bo auto ma modem (oczywiście z tego co wiem nie obsługiwany w Europie)

Ktoś ma podobnie?

Escap
25-07-2019, 12:44
Do Escape w wersji SE z tym kluczykiem były też dodatkowe piloty w formie bryloka które posiadały przycisk odpalania zdalnego.

kecok
25-07-2019, 12:53
https://s3.amazonaws.com/rp-part-images/assets/969e4d48260bbc569d2998b31e1f62f0.jpg

Domyślam się, że coś tego typu masz na myśli. Pytanie tylko czy sam fakt opcji w menu jest potwierdzeniem wyposażenia auta w tą funkcję. Mogę kupić pilot, zaprogramować, i będzie bida jak nie zadziała... pomyślę. Chyba że ktoś już próbował. Dzięki za pomoc.

kecok
29-07-2019, 22:39
Widzę, że niestety chyba nikt nie zgłębił tematu?

tedi_k
29-07-2019, 22:58
[IMG]....Mogę kupić pilot, zaprogramować, i będzie bida jak nie zadziała....

A tak konkretniej to co Kolega ma na myśli pisząc "zaprogramować"????
"Trochę" programuję różnych kluczy, ale tego pilota nigdy nie programowałem i raczej widzę tu "schody"...:027:
BTW - bez próby programowania jakoś tak nie widzę opcji na stwierdzenia "czy auto ma tę funkcję"...

kecok
30-07-2019, 06:38
Dzięki za odpowiedź. Dlatego właśnie zadałem pytanie czy ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem, czyli ma w menu komputera opcje zdalnego uruchamiania (jak pokazane na zdjęciach kilka postów wcześniej) a nie psiadał pilota i rozwiązał problem. Są instrukcje jak "wgrać" ten klucz do auta (trzeba mieć 2 klucze aby to zrobić), tylko czy obecność w memu opcji remote control/start, remote control ac - świadczą, że auto ma auto start - czy może to "martwe" pozycję, których ustawianie nic nie daje. W instrukcji te pola są opisane i wiadomo za co odpowiadają. Widać może mało kto je ma, albo mało kto się nimi zainteresował.

PaulRakov
22-08-2019, 22:33
Witam, mam remote start jednak nie działa. Błąd poduszek usunięty, został mi jedynie błąd czujników kół (Ue), i błąd żarówek mijania (nie wiem jak usunąć). Czy te błędy mogą uniemożliwiać procedurę zdalnego startu?

Pytanie drugie, mój samochód posiada pilot i moduł do zdalnego sterowania. Oczywiście w menu była również odpowiednia zakładka do zarządzania zdalnym odpalaniem. Jednak teraz jej nie ma. Po prostu zniknęła, co może być przyczyną? Kolega patrzył w komputerze to niby się włączona możliwość zdalnego startu.

Escap
09-12-2019, 07:38
Odgrzeję temat, mam Escape 2017 w wersji SE z normalnym kluczykiem, w menu pozycja Remote Start, w BCM zaprogramowane 2 piloty, których fizycznie nie ma. Dokupiłem nowego pilota jak na zdjęciu powyżej ale nie wiem jak go zaprogramować. Metody które znalazłem w necie z włączaniem zapłonu typu off-on-off ... nie działają. Może ktoś jednak jest w stanie podpowiedzieć jak zaprogramować kolejnego pilota, tym bardziej, że system wg opisów z USA i tego co pokazuje BCM ma miejsce na 8 pilotów.