Zobacz pełną wersję : [Ogólne] Rejestrator VIOFO A119S opinie, uwagi
Jak w temacie ,żeby nie zaśmiecać wątku o rejestratorach.
Poza tym że kamera bardzo dobrze nagrywa to ma również swoje wady.
U mnie w ciągu pól roku jeden raz się zawiesiła ,ale ostatnio zauważyłem że sama z siebie od czasu do czasu blokuje mi plik przed skasowaniem.
Włożyłem kartę do kompa i okazało się że w ciągu miesiąca zablokowało mi 13 plików( na karcie tworzy plik RO). Czyli coś jest nie tak, w ten sposób ogranicza miejsce do nagarnia.
Dodam jeszcze mocowanie kamery do stopki trochę się poluzowało , pomogło na razie podklejenie taśmą po przeciwnej stronie styków.
Też mam tę kamerkę w wersji v.1. Ogólnie świetna kamerka, fajnie nagrywa a największym jej plusem jest właśnie mocowanie i wielkość oraz dyskretność (to główne czynniki jakie przyśpiewały jej zakupowi).
Niestety mam chyba pecha co do kart (markowe) bo jakoś tak ... no sam nie wiem... Ni to się zawiesza kamera ni to kartę co chwile trza formatować. Coś jest nie tak.
grzechu913 28-06-2017, 06:23 Mam pytanie, ta kamerke jak podlaczaliscie ,chodzi o zasilanie? Na stale (posiada niby sensor ruchu i moglaby rejestrowac powiedzmy na parkingu) czy normalnie do zapalniczki i wylacza sie pp jakims czasie jak samochod wlacza tryb oszczedzania ?
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
orzel_man 29-06-2017, 07:30 czy jest już dostępna v.2?
Dragon_77 29-06-2017, 09:34 tak, jest od jakiegoś czasu....
http://www.wideorejestratory24.pl/kamera-samochodowa-viofo-a119s-gps
orzel_man 01-07-2017, 00:15 Extra. Dzięki za info. Mam nadzieje ze to nowe bedą sie mniej wieszać.
a mi przyszedł filtr polaryzacyjne do VIOFO A119S i już nie widać deski rozdzielczej na obrazie ;)
http://www.cartexim.pl/media/catalog/product/cache/1/image/265x265/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/m/i/min-1_kopiamini.jpg
grzechu913 04-07-2017, 15:51 Mi tez przyszedl cpl ale jeszcze nie zalozylem,strasznie w c-maxie sie deska w szybie odbija na sloncu ,masakra ,ciekawe czy ten filtr pomoze
A ja kupiłem filtr od razu jak zamawiałem kamerę :P
Filtr pomaga znacznie ,ale całkiem nie eliminuje odbicia.
grzechu913 04-07-2017, 17:34 A w nocnych nagraniach jak sobie radzi z filtrem.Ja zaluje ze razem z kamera nie zamowilem.
Radzi sobie dobrze, choć założyłem go od razu po zakupie i nie sprawdzałem różnic
dla osob ktore maja ogrzewanie szyby. da sie tak ustawic cpl aby nie bylo odbic jak i efektu teczy?
BTW jest nowy firmware z poprawionym IQ i HDR. do sciagniecia ze strony viofo
J_QuestWRO 20-07-2017, 11:51 Kupiłem na Amazonie zestaw do zmiany na wersję v.2
Styki kamerka-podstawa GPS są teraz inaczej rozwiązane. Będę obserwował, na oko wygląda że powinno być OK.
groszekbmx 20-07-2017, 12:08 Jak układacie kabel od ładowania kamery? Mega nieestetycznie wyglądają porozciągane kable na podszybiu.
grzechu913 20-07-2017, 16:51 U mnie jest kabelek pod podsufitke wcisniety i prawym slupkiem schodzi oczywiscie tez zamaskowany,za schowkiem dorobilem dodatkowe gniazko 12V i wczystko jest idealnie schowane
Wysłane z mojego JDN-L01 przy użyciu Tapatalka
Będę obserwował, na oko wygląda że powinno być OK.
No to czekam na relację po czasie czy warto.
A kupiłeś to z poniższego linka?
https://www.amazon.de/Ersatzkit-beinhaltet-Ersatzchip-Reparatur-Schraubendreher/dp/B072HFTPZR/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1500580408&sr=8-10&keywords=A119S
J_QuestWRO 20-07-2017, 21:55 No to czekam na relację po czasie czy warto.
A kupiłeś to z poniższego linka?
https://www.amazon.de/Ersatzkit-beinhaltet-Ersatzchip-Reparatur-Schraubendreher/dp/B072HFTPZR/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1500580408&sr=8-10&keywords=A119S
Tak, dokładnie z tego linka.
Wcześniej mimo podklejania pianek itp. co chwilę mi rozłączało. Nawet zabrałem się za przeróbkę styków, ale nowa obudowa to jest to.
W zestawie dostaje się też nowy odbiornik GPS z innymi stykami.
Dzień póżniej.
Zrobiłem dzisiaj kilkadziesiąt kilometrów po mieście i okolicach. Nagrania bez przerw. Styki trzymają pewnie. Teraz tylko kwestia jak trwałe jest to rozwiązanie.
Cenię tę kamerę właśnie za niezwykle dyskretny i wygodny montaż w codziennym użytkowaniu.
co chwilę mi rozłączało
Jakie miałeś objawy?
U mnie ostatnimi czasy mam problem objawiające się:
1) brak kompletnych nagrań na karcie.
2) w czasie użytkowania po kilka razy w ciągu jednej jazdy "pika" i nic poza tym, żadych komunikatów poza znikającą czerwoną kropką informującą o nagrywaniu.
3) czasem "pika" i wyświetla się komunikat o błędzie pamięci.
Generalnie resety raz pomagają a raz nie. Coraz bardziej jestem zarzenowany tą kamerką. Za tyle kasy to nie powinno być takich problemów.
Obecnie zastanawiam się czy powyższy KIT może naprawić to co powyżej opisałem.
schraczek 22-07-2017, 11:32 Jakie miałeś objawy?
2) w czasie użytkowania po kilka razy w ciągu jednej jazdy "pika" i nic poza tym, żadych komunikatów poza znikającą czerwoną kropką informującą o nagrywaniu.
Generalnie resety raz pomagają a raz nie. Coraz bardziej jestem zarzenowany tą kamerką. Za tyle kasy to nie powinno być takich problemów.
Mam podobnie. Ostatnio zorientowałem się że od tygodnia nie mam żadnego nagrania mimo że dioda migała. Poza tym regularnie się wiesza i nawet reset nie pomaga.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
grzechu913 22-07-2017, 11:35 Ale dioda u mnir miga jak nie nagrywa,w trakcie nagrywania swieci,jedynie co miga to na wyswietlaczu czerwona kropka ,w tych wczesniejszych jest inaczej ?
J_QuestWRO 22-07-2017, 12:40 Jakie miałeś objawy?
U mnie od początku w czasie nagrania czerwona dioda pod przyciskiem REC świeci ciągłym światłem.
Przerwy w zasilaniu spowodowane kiepskim stykiem Kamera-Podstawa GPS, objawiały się przerwanymi nagraniami. Takich "niepełnych" plików nie mogłem otworzyć na kompie.
Dodatkowo co chwilę słychać było sygnał uruchamiania kamery - tę opcję miałem włączoną. Dzięki temy wiedziałem jak często się to dzieje. Problem pogarszał się z czasem dlatego zdecydowałem się na zakup zestawu.
KIT to naprawił.
Błędy z pamięcią, czy potrzeba resetu skończyła się wraz za kupnem karty pamięci TRANSCEND High Endurance 32GB, z innymi był kłopot.
Ale dioda u mnir miga jak nie nagrywa,w trakcie nagrywania swieci,jedynie co miga to na wyswietlaczu czerwona kropka ,w tych wczesniejszych jest inaczej ?
Masz racje mój błąd, sorki.
J_QuestWRO no to ciekawe ile jeszcze bedę musiał sprawdzić kart.
Pierwszą jaką miałem to GoodRam 64 GB SDXC, też się wieszała. Poszła do telefoniksa szajsunga i śmiga aż miło. Obecnie mam kartę 32GB Kingstona i też wyświetla co rusz "błąd pamięci". Jak tak dalej pójdzie to cały kiosk tych kart zakupię.
J_QuestWRO 29-07-2017, 20:06 Ten GoodRam był pierwszą kartą którą załadowałem - efekt jak u Ciebie. Słaba kompatybilność z kartami to olbrzymi minus tej kamery.
To nie był mój pomysł, gdzieś wyczytałem, że TRANSCEND High Endurance sprawują się bez problemów i mogę to potwierdzić - w mojej sztuce przynajmniej ;-)
J_QuestWRO kupowałeś taką srebrną? Kupiłeś w sieci czy stacjonarnie? Pytam bo w sieci ciężko znaleźć.
Poza tym wyczytałem ostatnio że karty SDXC, pomimo że lepsze, to nie zawsze są kompatybilne z kamerami (moja pierwsza taka była i kiepsko się spisała). Zatem lepiej było by kupić SDHC (niestety moja obecna jest właśnie taka i też kiepsko się spisuje).
Jaką konkretnie masz kartę? możesz pyknąć fotkę i podesłać?
J_QuestWRO 30-07-2017, 11:29 J_QuestWRO
Jaką konkretnie masz kartę? możesz pyknąć fotkę i podesłać?
Tutaj kupiłem, tak to jest ta srebrna:
https://www.amazon.com/TRANSCEND-INFORMATION-Endurance-Microsd-TS32GUSDHC10V/dp/B01BDKTQY6/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1501410356&sr=1-1&keywords=transcend+32gb+high+endurance+micro+sd+ca rd+with+adapter
grzechu913 30-07-2017, 11:56 A co może być przyczyną ze jak sie oglada nagranie na kompie to nie ma jakby plynnosci filmu ,tak jakby troche zwolnil potem przyspieszal ? To wina zainstalowanego odtwarzacza w kompie czy cos nie tak z viofo 119? Karta sandisk kl 10 64GB
W jakich parametrach nagrywasz?
Bump: Ten GoodRam był pierwszą kartą którą załadowałem - efekt jak u Ciebie. Słaba kompatybilność z kartami to olbrzymi minus tej kamery.
Mam ta kamerkę kilka miesięcy i nie miałem z żadną karta problemu. Mam jakiegoś sandiska 32GB i jakąś toshibe 64GB. Używam zamiennie gdy jedną zabieram aby coś zgrać na kompa do domu to wkładam drugą - i tak na zmianę. Nie miałem jeszcze żadnej zwiechy...
Bump: Na samym początku jakiegoś kingstona miałem jeszcze ale się zgubił - też problemów nie zauważyłem.
grzechu913 31-07-2017, 16:31 Nagrywam na 1080 60 klatek ,wylaczone nagrywanie poklatkowe ,zalozony filtr polaryzacyjny firmware d
W tym modelu 119 SG to v1.2 ,nie wiem czy to jest powod bo jest juz do niej 1.7
moze zalezec tez od komputera. w przeszlosci widzialem kompy na ktorych wideo tak wlasnie nierowno sie odtwarzalo.
Sprobuj innego playera ew inny komp.
rozumiem ze po wgraniu na yt stamtad idzie plynnie
grzechu913 09-08-2017, 08:48 Nie wgrywalem na youtube . Sprawdze z innym playerem .
Mnie wywaliło bezpiecznik jak montowałem kamerę po przejeździe przez Austrię.
Trochę lipa.
grzechu913 15-08-2017, 16:27 Sprawdzalem na innym odtwarzaczu filmow i jest dobrze jak narazie.
A co może być przyczyną ze jak się ogląda nagranie na kompie to nie ma jakby płynności filmu ,tak jakby trochę zwolnił potem przyspieszał ? To wina zainstalowanego odtwarzacza w kompie
Głównie to wina kompa bo mam to samo mimo dysku SSD i próbowania różnych odtwarzaczy. Na nowym blaszaku wszystko śmiga bez problemu.
Mnie wywaliło bezpiecznik jak montowałem kamerę po przejeździe przez Austrię.
To u nich zabronione jest nawet posiadanie czy tylko używanie? Jak nie nagrywasz, to nie może sobie wisieć?
Nie wiem jak Austria ale np w Szwajcarii kamer samochodowych nie wolno używać, gdyż przepisy zabraniają umieszczania czegokolwiek na szybie auta, w polu widzenia kierowcy. Niby można mieć w lusterku ale wiadomo jak się kłóci z policją na zachodzie...
Tak samo pewnie w Austrii - powiesz policji że tylko wisi, a oni powiedzą że zdążyłeś skasować nagranie zanim podeszli do auta - miłej zabawy ;) Lepiej zdjąć w kilka minut i mieć święty spokój.
ps.
http://i.iplsc.com/zakaz-uzywania-urzadzen-samochodowych-w-europie/0003LVDR98HO0YVJ-C122-F4.jpg
Zgadza się, wolałem nie ryzykować.
Co do kamery to spaliła się przejściówka z wejścia do zapalniczki na dwa usb a nie bezpiecznik.
Nie pamiętam czy ona była w zestawie z kamerą czy dokupowałem.
VIOFO daje taki "zasilacz" w zestawie właśnie. 2x USB do zapalniczki.
Zastanawia mnie ten wysyp państw na zachodzie, które zabraniają rejestratorów.
Przecież niedługo większość aut będzie miała kamery pomontowane z każdej strony fabrycznie i żadnej gwarancji co i gdzie producent auta tam zapisuje.
Przecież świadomość tego, że ktoś może Twoje wygłupy nagrać raczej wpływa pozytywnie na poprawę bezpieczeństwa niż negatywnie. Poza tym ostanio miałem przypadek gdzie okazało się, że słowo lokalsa więcej znaczy niż słowo przejezdnego. Pech chciał - nie moje auto, nie chciało mi się rejestratora przekładać.
Tym bardziej za granicą łatwiej byłoby pokazać co się stało niż tłumaczyć nie znając języka (a znajomość angielskiego wśród policjantów w Europie dobra jest tylko w Anglii , Irlandii, na Malcie i Gibraltarze, no i może w Beneluxie, bo tam wszyscy w 3 językach śmigają. W pozostałych krajach możesz pomarzyć).
Niemcy to są ogólnie na nie wszystkiemu co mogło by ich rejestrować, mają fobie na punkcie prywatności. Tam nawet Google Street View prawie nie istnieje.
VIOFO daje taki "zasilacz" w zestawie właśnie. 2x USB do zapalniczki.
No to na bank to był ten zasilacz z zestawu. Do tego był podłączony jeszcze telefon ,wiec jakiś przeciążeń dużych raczej nie było.
Mnie się kamera zwróciła podwójnie już jak w poprzednim mk4 babka wymusiła mi pierwszeństwo przy wyprzedzaniu co spowodowało że zaliczyłem krawężnik.
Rejestracji nie zapamiętałem, ale kamerka pomogła :)
W takiej samej sytuacji musiałem rok temu dwie opony kupić bo też uciekałem na krawężnik - niestety bez kamerki a sprawca zajechania drogi pojechał w siną dal ...
No ale wracając do tematu - jeździłem potem z pożyczoną, teraz przyszedł czas na własną i wygląda że to będzie Viofo mimo tych potencjalnych problemów z przegrzewaniem się.
krzyspvfr 22-08-2017, 08:57 Witam,
przyłączam się do wątku jako (prawie całkowicie) zadowolony posiadacz A119S V1 - czy ma ktoś jakiś sposób na pozbycie się rozszczepienia światła na drutach od ogrzewania przedniej szyby? Efekt to takie kolorowe kółka u góry obrazu na nagraniach... mam filtr CPL, próbowałem nim lekko kręcić ale mega ciężko się obraca te soczewki w swojej obudowie...
Dalej dobrze się wam spisuje tą kamerka jesteście nadal z niej zadowoleni, czy ma jakieś blączki?
W tych pieniądzach najsensowniejszy zakup?
Taka to będzie tą nowszą wersja? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6875911138
grzechu913 01-10-2017, 10:58 U mnie narazie wszystko dziala. Wyglada na ten nowszy model , ja za niego placilem 600
Tempos123 01-10-2017, 15:08 Ja z innej beczki.
Czy wie ktoś jaka to taśma dwustronna firmy 3m jest w zestawie?
Po wymianie szyby przykleiłem kamerkę, jednak chcę zmienić jej lokalizację - bo jest teraz za bardzo widoczna, kleiłem na szybko..
W zestawie jest zapasowa taśma.
Tempos123 01-10-2017, 16:04 Nie pytam o to, czy jest zapasowa taśma w zestawie. Pytam o jej model.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ja użyłem zapasowej, więc nie pomogę.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Tempos123 01-10-2017, 16:31 Chyba znalazłem odpowiedź na pytanie które sam zadałem. Może się przyda dla innych.
Taśma dwustronna wykorzystana do przyklejania modułu GPS/uchwytu od naszego Viofo A119, to taśma VHB firmy 3M. Zamawiam i dam znać jak przekleję swoją kamerkę.
Dalej dobrze się wam spisuje tą kamerka jesteście nadal z niej zadowoleni, czy ma jakieś blączki?
Taka to będzie tą nowszą wersja? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6875911138
U mnie narazie wszystko dziala. Wyglada na ten nowszy model , ja za niego placilem 600
Jednak to stary model nowy nowy ma inaczej wyglądający obiektyw.
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-viofo-a119s-gps-sony-starvis-i6661485043.html?fromVariant=6637954970
Znalazłem tą kamerke za 360zł chyba zamówię, zobaczymy co to jest warte, te wersję 119S były też bez gps ?
schraczek 02-10-2017, 09:12 Dalej dobrze się wam spisuje tą kamerka jesteście nadal z niej zadowoleni, czy ma jakieś blączki?
Moja się regularnie wiesza. Już się do tego przyzwyczaiłem. Mam pierwszy model.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kupiłem tą wersję A119S V2 z gps wydałem 370zł mam nadzieje że będzie ok podobno ma zmieniony sposób połączenia kamery z podstawą.
Z tego co czytałem problemem z nagrywaniem występuje też przez zle działająca karty lub złe karty, do tej polecają samsungi evo. Tak apropo ile zajmuje zapisany plik video? 16GB karta wystarczy do nagrywań w pętli?
Kamerka nagrywa 20Mbps czyli na minute 60 * 2,5MB.
Nagrywa 1,2 lub 3min. W pętli. W zależności co ustawisz.
16GB to jakieś 100 minut.
Dzięki.
A jeszcze pytanie do użytkowników s-maxa macie tą kamerkę po prawej czy lewej stronie lusterka?
Podpinacie na stałe np pod lampkę czy są inne patenty?
Po kluczyku jest zasilanie lusterka fotochromatycznego.
Nawet jak nie masz, to może wtyczka jest poprowadzona. Masa z dachu.
Mam lusterko, tylko zastanawiam się czy nie wykorzystać trybu parkingowego i nie podpiąć na stałe?
krzyspvfr 06-10-2017, 07:08 Dzięki.
A jeszcze pytanie do użytkowników s-maxa macie tą kamerkę po prawej czy lewej stronie lusterka?
Podpinacie na stałe np pod lampkę czy są inne patenty?
Mam po prawej stronie.
Zasilanie pociągnąłem pod posufitką i plastikiem przykrywającym prawy słupek A w dół, do zapalniczki i na razie obsługuję ręcznie, mam plan podpiąć się pod bezpieczniki - chyba że patent z lusterkiem fotochromatycznym będzie lepszy to może tam... mam polifta.
Zastanawiałem się nad lewą, z prawej dużo niżej zbiera wycieraczka przez co i kamerka musi być też niżej. Najlepiej było by ją umieścić na czarnym polu na szybie ale pewnie nic z tego bo będzie za wysoko.
Dasz jakieś foto jak jest u ciebie?
krzyspvfr 06-10-2017, 09:13 Zastanawiałem się nad lewą, z prawej dużo niżej zbiera wycieraczka przez co i kamerka musi być też niżej. Najlepiej było by ją umieścić na czarnym polu na szybie ale pewnie nic z tego bo będzie za wysoko.
Dasz jakieś foto jak jest u ciebie?
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=2772372#post2772372
Kamera jest prawie idealnie schowana za lusterkiem wstecznym, z miejsca kierowcy niemal jej nie widzę. Oczywiście jest w polu działania prawej wycieraczki.
Film z kamery:
https://www.youtube.com/watch?v=xlUVJ9rUYUY
Nie udało mi się pozbyć tych kolorowych kółek na górze w słoneczny dzień - to chyba efekt rozszczepiania światła na drucikach od ogrzewania przedniej szyby.
woro_woro 07-10-2017, 07:31 Rozważylbym dorzucenie filtra CPL.
Ja u siebie dociąłem zwykłą folię polaryzacyjną liniową i też daje radę.
CPL jest spoko ... znacząco zmniejsza odbicia w przedniej szybie :D
9zJGqrzEb3k
krzyspvfr 09-10-2017, 07:26 Rozważylbym dorzucenie filtra CPL.
Ja u siebie dociąłem zwykłą folię polaryzacyjną liniową i też daje radę.
To jest z filtrem.
woro_woro 09-10-2017, 11:40 To zdecydowanie nieodpowiednio obrócony. Czy to optymalne ustawienie?
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=2772372#post2772372
Kamera jest prawie idealnie schowana za lusterkiem wstecznym, z miejsca kierowcy niemal jej nie widzę. Oczywiście jest w polu działania prawej wycieraczki.
Film z kamery:
https://www.youtube.com/watch?v=xlUVJ9rUYUY
Nie udało mi się pozbyć tych kolorowych kółek na górze w słoneczny dzień - to chyba efekt rozszczepiania światła na drucikach od ogrzewania przedniej szyby.
No właśnie chciałem uniknąć mocowania z prawej strony bo kamera musi być mocowana bardzo nisko przez nisko zbierającą wycieraczkę , zastanawiam się nad lewą stroną ma ktoś z tej strony montowaną kamerę?
Próbował ktoś trybu parkingowego może?
W najnowszym firmware ( z sierpnia) doszła taka opcja. Można zaznaczyć ilość klatek jaka ma być nagrywana na postoju. Przestawiłem dziś na 5 klatek bo u mnie w mondku kamera wyłącza się dopiero po 75 minutach i ogólnie mam max nagrania z przed dwóch dni na karcie 32gb.
http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000047224-viofo-a119s-car-dash-camera-firmware
Sprawdziłem.
Działa to całkiem fajnie. 3 minuty robi w przyśpieszonym tempie w 15 sekund. Miejsca zajmuję około 30mb zamiast 300mb.
Dla mnie super sprawa, zobaczymy jak będzie po dłuższym testowaniu.
schraczek 04-12-2017, 08:18 Jest nowy Firmware V2.2
Czy na nowym sofcie też się wiesza czy to akurat wada wrodzona i soft nie ma znaczenia?
Ja na razie śmigam jakiś miesiąć i nic się nie wiesza 119S v2
Ja mam A119S-G (z GPS) i jestem zadowolony. Dokupiłem na Aliexpres dodatkową podstawkę GPS z zasilaczem, przykleiłem w drugim samochodzie i mogę sobie kamerkę przenosić pomiędzy samochodami. Filmy dobrej jakości, nawet nocą, ostatnio miałem dobry dowód jak babka mi walnęła w tył (na szczęście nie S-maxa a służbowego Focusa) a ja następnie walnąłem w tył stojącego przede mną BMW. :)
a możecie doradzić początkującemu jakie parametry nagrywania macie ustawione, bo nie bardzo wiem na którą rozdzielczość się zdecydować
Ja mam na full tyle że klatek 30 , bo przy 60 laptop mi nie wyrabiał
Co do wieszania to u mnie się nie wiesza,ale coś ostatnio zaczyna mi pikać i pokazuje się wykrzyknik na całym wyświetlaczu. To chyba znaczy że zablokował nagranie ,żeby nie skasować,tyle że ja rejestratora nawet nie dotykałem.
Bo masz pewnie G-Sensor włączony i za dużą wrażliwość ustawioną.
Rozdzielczość zawsze najwyższa i najwyższa liczba klatek. Do tego karta, która to wyrobi.
Mój A119S (sam nie wiem czy mam wersję 1 czy 2 jakoś łatwo da się poznać?) ostatnio kilka razy przywitał mnie czarnym ekranikiem (wcześniej tak nie robił). Dostał nowego softa, tego z trybem parkingowym, zobaczymy czy się poprawi.
pytam o to dlatego że Viofo mówi" We suggest 2560*1440P 30fps resolution. "
jako że ciekawski jestem to zapytam też czy zmieniacie rozdziałkę np. w pochmurne dni w stosunku do słonecznych
VIOFO A119S nie umie nagrywać w rozdzielczości 2560*1440P
Bo masz pewnie G-Sensor włączony i za dużą wrażliwość ustawioną.
O widzisz to będzie to, dziś an dziurach dwa razy się włączył. Trzeba będzie wyłączyć to ustrojstwo. :)
w wersji 3.4 beta dodali HDR , to może być bomba
i tak nie jest źle z dynamiką ... ale jeśli zrobią video-HDR zgodnie ze sztuką to będzie mega !
tu by mi się przydało :D
lEJT_77iwJI
Tylko ten HDR to też nie do końca taki idealny jest.
Wymaga 60p, dlatego nie będzie dostępne prawdopodobnie w trybie 2K w A119 (bo tam jest 30p).
Co druga klatka pstrykana jest z krótszym czasem i tam gdzie klatka jest przepalona wklejany jest fragment z tej "niedoświetlonej".
Wychodzi też na to, że jak włączysz HDR, to wracasz to 30p.
Trzeba by potestować bez i z żeby porównać.
Trzeba by potestować bez i z żeby porównać.
dokładnie ... chodź we wszystkich urządzeniach jakie do tej pory udało mi się pomacać to tam gdzie był jakikolwiek HDR czy inny WDR to po jego włączeniu było "lepiej".
schraczek 14-12-2017, 07:46 Cześć Panowie.
Jako jeden z pierwszych tu nabyłem rok temu A119S V1. Teraz niepokoi mnie jakość nagrań. Zerknijcie o co chodzi bo nie za dobrze się znam. Straszna pikxeloza, te kolory..
https://youtu.be/UWlW-wkHqJ8
schraczek spróbuj ją przywrócić do ustawień fabrycznych ... jakiś czas temu rozwiązałem w ten sposób problem "zacinania" się nagrania na innej kamerce.
schraczek 14-12-2017, 13:16 Nie pomogło.
woro_woro 14-12-2017, 16:26 Dobrze ten EB podaje [emoji14]
Kamerka nie grzeje się? Bo tak jakby o wyglądało.
Nie pomogło.
... a sprawdź ją jeszcze na innym zasilaczu ?
schraczek 15-12-2017, 11:53 Dobrze ten EB podaje [emoji14]
Kamerka nie grzeje się? Bo tak jakby o wyglądało.
Kamerka już w nowej OIII RS ;). Ford przeszedł do historii.
Sprawdzę zasilacz.
Lukasz2525 18-01-2018, 19:11 Ja właśnie nabyłem a119s v2. Niepokoją mnie dwie rzeczy. Po pierwsze na kamerce nie da się odtworzyć filmów, wszystkie trwają jedną sekundę i wyłączają się, na komputerze można normalnie odtworzyć cały plik. I druga rzecz, ważniejsza, kamera po odłączeniu nie zapisuje ostatniego pliku. Według instrukcji kondensator powinien zasilać ją tak długo, żeby mogła zapisać plik i się wyłączyć. Ja ostatni plik mam uszkodzony. Jak u was to wygląda ?
Jak by coś to można wyrwać VIOFO A119S z GPS za 308zł z przesyłką B2C Europe ... dostawa do 7 dni ;)
https://cebula.online/promocje/banggood/wideo-rejestrator-kamera-samochodowa-viofo-a119s-z-gps/
po wgraniu tego softu A119S_170817_V2.1 urządzenie nie chce przejść w tryb pamięci masowej po podłączeniu do komputera. Ktoś się z tym spotkał? Jak temu zaradzić?
po wgraniu tego softu A119S_170817_V2.1 urządzenie nie chce przejść w tryb pamięci masowej po podłączeniu do komputera. Ktoś się z tym spotkał? Jak temu zaradzić?Wgraj że strony producenta v2.2 i będzie ok
Wysłane z mojego SM-T713 przy użyciu Tapatalka
wgrane jest właśnie najnowsze http://viofo.com.pl/oprogramowanie-do-kamer
edit
dobra znalazłem na viofio.com
proszę o zerknięcie na poniższe filmiki:
https://youtu.be/bq9Pep48HtY
https://youtu.be/0VME7gM3iCA
czy obraz nie powinien być lepszej jakości?
oglądałem filmiki na yt innych użytkowników tej kamerki i lepiej to wygląda.
czy karta Toshiba Class 4 może mieć na to wpływ? mam ustawioną max rozdzielczość i 60 klatek
czy ktoś ma radę na drgania kamerki przy wertepach na drodze lub głośniejszej muzyce ?
proszę o zerknięcie na poniższe filmiki
czy karta Toshiba Class 4 może mieć na to wpływ? mam ustawioną max rozdzielczość i 60 klatek
czy ktoś ma radę na drgania kamerki przy wertepach na drodze lub głośniejszej muzyce ?
Skoro karta nagrywa znaczy działa na lepszej karcie lepszego obrazu nie będzie ale nawiasem mówiąc powinna być chyba karta klasy 10. Co do drgań, masz założoną piankę między mocowanie a kamerę?
Kartę i tak planuje kupić większą i właśnie klasy 10 bo tą włożyłem na próbę. Co innego może być powodem gorszej jakości obrazu?
Jutro dołożę piankę.
z tego co widze to chyba mam wersję obiektywem F/1.8 https://wr24support.freshdesk.com/support/solutions/articles/8000060873-nowa-wersja-obiektywu-w-kamerze-viofo-a119s
woro_woro 05-02-2018, 11:48 Pogorszona jakość będzie przez drgania. Pianka powinna pomóc.
proszę o zerknięcie na poniższe filmiki:
https://youtu.be/bq9Pep48HtY
czy obraz nie powinien być lepszej jakości?
1:13 na tym filmie zatrzymałeś się i obraz stał się ostry chodź wyraźnie pulsuje w rytm muzyki ;) :diabelek: :619: ... w tym przypadku pogorszenie jakości na 100% spowodowane jest drganiami.
Pianka, lub kawałki taśmy między kamerą a podstawkę/antenę GPS powinno rozwiązać problem.
Drgania to wiem. Głównie chodzi mi o taki jakby śnieg/szumy gdy jest trochę mniej światła, brak ostrości. Dobrze to widać na drugim filmiku https://www.youtube.com/watch?v=0VME7gM3iCA&feature=youtu.be
np. 1:03 wyprzedzający samochód jest mało ostry.
Nagrania wyglądają jakbym je nagrywał 10-letnim telefonem, żeby nie napisać kalkulatorem :D
Dla porównania znaleziony filmik z neta https://www.youtube.com/watch?v=PZuliumTrqw nawet po samych liniach na drodze widać różnicę i ogólnie dużo lepsza ostrość.
Wygląda mi to jednak na drgania kamerki ustabilizuj ją i daj znać jak pomogło :D
Zobacz na mój film https://youtu.be/pDYGUwIAsko?t=26s na światłach postojowych występuje degradacja jakości wynikająca z tego że ta kamerka "wyciąga" wszystko co się da z cieni ... dzięki temu widać więcej ;)
Dla porównania nagranie klasyczną G1WH z softem od DOD`a -> https://youtu.be/Nc3z2AgOaMw zdecydowanie mniej szczegółów w cieniach przez co obraz może wydawać się "ładniejszy" :D
woro_woro 05-02-2018, 20:38 Drgania to wiem. Głównie chodzi mi o taki jakby śnieg/szumy gdy jest trochę mniej światła,
Nie mam tej kamery ale sprawdź czy w konfiguracji/ustawieniach możesz sterować poziomami dla WDR (wide dynamic range). To odpowiada za wyciąganie szczegółów niedoświetlonych i tonowanie prześwietlonych. Domyślnie powinno to poprawiać ale możesz sprawdzić czy bez WDR albo z niższą czułością się obraz nie poprawi.
Od siebie dodam jeszcze że te druciki w szybie też psują ostrość, szczególnie przy punktowych źródłach światła z naprzeciwka.
Lukasz2525 05-02-2018, 20:42 A jaką ustawić częstotliwość, 50 czy 60 hz ?
woro_woro 05-02-2018, 21:17 50, chyba że jeździsz w USA
szczerba 06-02-2018, 16:11 Jak uruchomić tryb odtwarzania nagranych plików na ekranie kamerki?
schraczek 06-02-2018, 16:15 50, chyba że jeździsz w USA
a tego to akurat nie rozumiem. Co ma wspólnego ta częstotliwość z częstotliwością sieci energetycznej? Chodzi o oświetlenie dróg ?
woro_woro 06-02-2018, 16:52 Tak.
Mam wgrany najnowszy soft A119S V2.2 Firmware. Kupiłem nową kartę Samsung 64GB microSDXC Evo Plus zapis60MB/s odczyt100MB/s czerwona. Po jej włożeniu i podłączeniu kamerki do komputera nie przełącza się w tryb pamięci masowej. Na poprzedniej karcie Toshiba 8GB class 4 działa prawidłowo. Dodam, że karta którą zakupiłem została mi polecona przez pracownika Viofo.
czym się różni wersja A119-S od A119-G ?
Lukasz2525 07-02-2018, 18:57 A119 to stara wersja, A119-G ma gps w zestawie.
A119S to nowsza wersja, poprawiona, A119S-G to nowsza wersja z gps'em.
https://wr24support.freshdesk.com/support/solutions/articles/8000048062-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-kamerami-viofo-a119-i-a119s
Stara miała obiektyw regulowany w dwóch płaszczyznach, S'ka tylko góra/dół. Stara nagrywała w 2K 30fps, S'ka w Full Hd 60fps. Inny przetwornik obrazu. S'ka ma trochę ostrzejszy obraz.
Obecnie najnowsza to A119S/A119S-G v2 i takiej trzeba szukać, minimalnie zmienili obiektyw.
dzięki za info rozumiem , że wersja bez GPS nie pokazuje prędkości i pozycji :)
pytanie gdzie polecacie to kupić w jakiejś rozsądnej cenie ?
Od niedawna mam A119S-G (zamawiałem na banggoog), ale jak teraz porównuje nagrania z wersją bez "s" to żałuje, że jej właśnie nie wybrałem. Tutaj można poczytać o obu wersjach i nie tylko http://www.autowrzuta.pl/forumdisplay.php?fid=76
Właśnie dotarła do mnie następna A119S z GPS
Czas dostawy 8 dni od zamówienia !!! cena z przesyłką 308.65 pln
http://foto.1j.pl/upload/7a617ed716539c240de9f6f3e1a7210e.png (http://foto.1j.pl/image/fuujjv/)
skąd braliście te kody rabatowe i pytanie czy jest sens się napinać na nowy obiektyw , niestety w bang good wypychają starą wersję z 1.6 oprócz obiektywu czym się jeszcze różnią ?
Ja wziąłem z cebula.online .... a porównanie zrobię za kilka dni ... mam obie kamerki. :D
skąd braliście te kody rabatowe i pytanie czy jest sens się napinać na nowy obiektyw , niestety w bang good wypychają starą wersję z 1.6 oprócz obiektywu czym się jeszcze różnią ?
Kod był na tym forum. Zamawiałem chyba w grudniu i mam obiektyw F/1.8
było było .. było i nie ma :p
Kody rabatowe do wszystkich VIOFO A119 i A119S -> https://cebula.online/?s=A119
jednak w najnowszej wersji VIOFO A119S również występuje "problem" połączenia kamerki i anteny GPS ;)
... w 0:33 dotknąłem kamery aby wyłączyć wygaszacz ekranu i GPS zatrybił ;) :D
4CXSm620poA
orzel_man 08-02-2018, 10:22 Koledzy, podrzucicie gdzie teraz jakaś promka na Viofo A119Sv2 z gps ?
muszę zamówić w końcu.
Warto brać filtr CPL ?
orzel_man dwa posty wyżej masz link ... CPL jest OK ale można bez niego żyć .. nie jest niezbędny w tej kamerce bo obiektyw jest dość blisko szyby i odbicia nie są duże.
orzel_man 08-02-2018, 11:05 Rob^ wielkie dzięki za szybki link... wychodzi 330zl ok + przesyłka pewnie jakaś.
Jeszcze się zastanowię, bo widzę że obiektyw jest 1.6. Nie wiem jak duża jest różnica między 1.6 a 1.8.
czy tą kamerkę przy okazji sprzedaży auta uda się ponownie przymocować do innego samochodu ?
edit: Jakie karty stosujecie. Są dosyć drogie. 64GB styknie ?
orzel_man patrzaj tu ->
Kamerka -> http://www.banggood.com/VIOFO-A119S-2-Inch-Car-Dashcam-6G-Video-135-Degree-Camera-DVR-With-GPS-Function-p-1155497.html?rmmds=cart_middle_products
kupon -> 83f0f4
i masz za 294.26 zł ;)
Rob^ wielkie dzięki za szybki link... wychodzi 330zl ok + przesyłka pewnie jakaś.
Jeszcze się zastanowię, bo widzę że obiektyw jest 1.6. Nie wiem jak duża jest różnica między 1.6 a 1.8.
czy tą kamerkę przy okazji sprzedaży auta uda się ponownie przymocować do innego samochodu ?
edit: Jakie karty stosujecie. Są dosyć drogie. 64GB styknie ?
1.6 miała wersja "S". Od chyba pól roku produkowane "S" mają 1.8
Na kartonie mam jeszcze 1.6 a faktyczni jest wersja 1.8
https://wr24support.freshdesk.com/support/solutions/articles/8000060873-nowa-wersja-obiektywu-w-kamerze-viofo-a119s
orzel_man 08-02-2018, 11:40 Rob^ wielkie dzięki. Zamówiłem 283 PLN czy coś jak to... elegancki kuponik 12% off
maroD Bardzo dziękuję za ciekawy materiał. Na filmie różnice widać,
ale w sumie jeśli trafi się z obiektywem 1.8 to już wogóle będzie extra. Można to jakoś sprawdzić ? jest oznaczenie wewnątrz ?
edit: Sorry za zamieszanie, dotyczytałem jak rozpoznać soczewkę ;) wszystko git
orzel_man
Ja rozpoznałem sposobem podanym w linku, który wyżej zamieściłem. Te kamerki bardzo dobrze się sprzedają i wątpię, żeby komuś jeszcze wersje 1.6 zalegały na magazynie.
orzel_man 08-02-2018, 12:16 będzie na miejscu zobaczymy co i jak...
zamówiłem.
wczoraj mi przyszła taka -> https://photos.app.goo.gl/Q1KOF0LopTFzXi1p1 :D
zywieccc 08-02-2018, 12:30 Mi też wczoraj przyszła, po chyba 75 dniach czekania.. :/ Na pudełku mam F1,6 ale na obiektywie szeroką obwódkę wiec zapewne F1.8 :)
https://photos.app.goo.gl/uwDpx5xvr8RW1Xck2
zywieccc moja szła niecałe 8 dni ;) :diabelek: :619:
maroD VIOFO A119S V2 Version 2 Inch Car Dashcam 6G F1.6 Lens Video 135 Degree Camera DVR With GPS Function
No to to wysyłają jak chcą chyba. Ja zamówiłem 1.6 a dostałem 1.8. Ale z tego co widzę różnica jest pomijalna w nagraniu.
Poczytałem trochę jak ustawić. Ponoć najlepsze ustawienie to:
1920x1080 30 fps, WDR OFF, można też ekspozycję dać na -1. Reszta wg. uznania.
z tym WDR`em to bym polemizował ... przetestuj sobie oba ustawienia jadąc w nocy po mieście ;)
szczerba 13-02-2018, 09:43 Ponawiam pytanie. Czy VIOFO A119S ma funkcje odtwarzania nagranych filmików bezpośrednio na kamerce? Jeśli tak, to jak się ją uruchamia, jeśli nie, to jak koledzy radzą sobie z potrzebą odtworzenia nagrania w samochodzie?
szczerba
Obawiam się że trzeba albo wyjąć kartę i podłączyć ją do innego urządzenia albo podłączyć kamerę do komputera/telefonu odpowiednim kabelkiem :D
grzechu913 13-02-2018, 10:28 W swojej wlaczalem odtwarzanie,ale dokladnie jak to zrobic napisze wieczorem jak bede w domu,w kazdym razie ogladalem raz w tym malym monitorku nagrania. Po wejsciu w odtwarzanie pojawiaja sie filmiki(mam co 3 min ustawione nagrywanie),wiec jest ich widocznych dosc sporo.
szczerba
Obawiam się że trzeba albo wyjąć kartę i podłączyć ją do innego urządzenia albo podłączyć kamerę do komputera/telefonu odpowiednim kabelkiem :D
Nie wiesz, nie mów.
Jak najbardziej odtwarza na urządzeniu wszystko co chcesz, można nawet przewijać, tylko trzeba się klawiszologii po prostu nauczyć.
Na pewno trzeba zatrzymać nagrywanie, a potem którymś z klawiszy wchodzi się w tryb przeglądania (pojawią Ci się małe ikonki na wyświetlaczu).
Nie pamiętam już czy był oddzielny guzik do przeglądania zdjęć i filmów, chyba tak - rzadko tego używam, ale raz sprawdzałem czy Policja mnie w konia nie robi i czy 200m wcześniej stał zakaz wjazdu.
krzyspvfr 13-02-2018, 10:42 Witajcie,
niestety posiałem gdzieś filtr CPL z kamerki :(
To ****o ogólnie słabo się trzymało, zdejmowałem kamerkę żeby zabrać do domu i gdzieś mi zleciał :(
na banggood nowy 13$, no cóż, trudno - ale zapytam, czy ktoś może poprawiał mocowanie tego filtra, żeby tak łatwo nie odpadał? Szukam jakiś pomysłów bardziej subtelnych niż klej ;)
schraczek 13-02-2018, 10:46 Też zgubiłem [emoji22]
krzyspvfr 13-02-2018, 10:49 Też zgubiłem [emoji22]
To kupuj póki jest promocja ;)
https://www.banggood.com/VIOFO-Car-Dash-Camera-CPL-Filter-Lens-Cover-for-VIOFO-A118C2-A119-A119S-p-1200374.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
Już wiem !!! Już wiem !!!
Aby włączyć tryb przeglądania i odtwarzania nagrań należy przycisnąć i przytrzymać przycisk UWAGA! ... później poruszamy się strzałkami prawo/lewo i klawiszem UWAGA!
http://foto.1j.pl/upload/581da878ae67e47321ff2533069a1a32.jpg (http://foto.1j.pl/image/h9jeg8/)
Trzeba uważać bo w trybie nagrywania łatwo wtedy zablokować sobie pliki przed usunięciem tym przyciskiem
jak widać z zmienił się też opis klawiszy na naszych kamerkach ;)
http://foto.1j.pl/upload/7db13026c8ed723b58a7a2d573a45cbf.jpg (http://foto.1j.pl/image/f3q0vv/)
dla potomnych dodam że tym klawiszem z lewej można wyłączyć nagrywanie a tym z prawej (MIC) wyłączyć nagrywanie dźwięku ... np w trakcie odbierania rozmowy telefonicznej ;)
Ja mam od roku tą kamerę i opis taki jak na ostatnim zdjęciu.
kris8484 13-02-2018, 18:32 Ile wam szedł rejestrator? Zamówiłem 16.01 i jeszcze nie dotarł ostatni status z 25.01 że wyleciał do kraju przeznaczenia czyli Pl i cisza masakra
kris8484 --> https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2925393&postcount=89
szczerba 14-02-2018, 09:46 Aby włączyć tryb przeglądania i odtwarzania nagrań należy przycisnąć i przytrzymać przycisk UWAGA! ... później poruszamy się strzałkami prawo/lewo i klawiszem UWAGA!
Dzieki!!!!!!!!
Bump: Ile wam szedł rejestrator? Zamówiłem 16.01 i jeszcze nie dotarł ostatni status z 25.01 że wyleciał do kraju przeznaczenia czyli Pl i cisza masakra
Kupowałem na Banggood i czekałem ponad miesiąc!
Kupowałem na Banggood i czekałem ponad miesiąc!
Tu nie chodzi o to czy kupujesz przez Banggood, Aliexpress czy ebay tylko o metodę wysyłki. Na wielu aukcjach dostępne są dodatkowe opcje wysyłki za parę $
Ostatnio korzystałem z B2C Europe - koszt wysyłki 6 zł a paczka była w tydzień i była nadana w DE ;)
kris8484 15-02-2018, 02:55 No to jeszcze musze chyba poczekac. Nie widzialem dodatkowej opcji przy zamowieniu. Doplacalem tylko ubezpieczenie przzesylki bo taka opcja byla. Ja tez na Banggood kupowalem
szczerba 19-02-2018, 11:13 Muszę potwierdzić informację niektórych userów, że karta pamięci ma wpływ na stabilność nagrań kamerki VIOFO A119S. Kupiłem razem z kamerką kartę OV 32GB Class 10 (https://www.banggood.com/OV-UHS-I-U3-Micro-SD-3_0-Pro-32GB-Class-10-TF-SDHC-Micro-SD-Card-p-995191.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN) (wg zapewnień na stronie, prędkość odczytu 95MB/s, zapisu 90MB/s) i okazało sie, że kamera z tą kartą "rwała" zapis, filmy miały długość od 5 minut do kilku sekund (mimo ustawienia na sekwencje 5 minutowe), po podłączeniu zasilania (np następnego dnia) kamera nadpisywała pliki na najbliżej zapisanych a nie na najstarszych, co powodowało, że nigdy nie wiedziałem czy i co zapisze.
Po zmianie karty na Samsung EVO Plus 64GB (http://allegro.pl/karta-micro-samsung-evo-plus-64gb-f-vat-wroclaw-i7189231312.html) (prędkość odczytu 100MB/s, zapisu 60MB/s) wszystkie problemy ustąpiły i kamera nagrywa wg kolejności, każdy plik równo po 5 minut a po zapełnieniu karty nadpisuje najstarsze.
P.S. Zauważyłem, że "zostawia" sobie 2,41GB wolnej przestrzeni, która nie jest przeznaczona do filmów.
Z kartami to jest loteria. Najlepiej zakupić polecane przez Viofo czyli Samsungi EVO pomarańczowe i czerwone. Sam posiadam Samsung EVO+ 64GB i sprawuje się bardzo dobrze. Trzeba tylko uważać na podróbki. W x-kom była dobra cena ostatnio.
Ja tam używam wszędzie SanDisk ultra i zero problemów ;)
https://9.allegroimg.com/s128/039783/ad8fa0d04a0d81fe8753454dc2e9
przemo_1981 20-02-2018, 13:26 Ile wam szedł rejestrator? Zamówiłem 16.01 i jeszcze nie dotarł ostatni status z 25.01 że wyleciał do kraju przeznaczenia czyli Pl i cisza masakra
Także zamawiałem 16.01.2018 i do wczoraj była cisza, tzn 25.01.2018 wyleciała z Turcji. Dzisiaj wskoczyło poniższe info. Czy mogę się spodziewać "jakiejś dodatkowej opłaty"?
2018-02-19 16:12 Poland (Yurt Disi) Record item customs information (Inb)
2018-02-19 16:12 Poland (Yurt Disi) Send item to customs (Inb)
2018-02-18 19:17 Poland (Yurt Disi) Receive item at office of exchange (Inb)
2018-01-25 11:15 Turkey - ISTANBUL Item was uplifted to flight to destination country.
...
kris8484 20-02-2018, 17:44 przemo_1981
Dopiero sprawdzilem status bo zapomnialem sobie o przesylce. Mam to samo co Ty w statusie. Ale na stronie poczty polskiej widze ze juz bedzi niedlugo u mnie i jest info po angielsku ze klient zwolniony z cla takze nie dorzuca raczej dodatkowej kwoty. Sprawdz sobie.
przemo_1981 20-02-2018, 18:03 Nie pomyślałem, by sprawdzić na stronie Poczty Polskiej, sprawdzałem na banggood. U mnie przesyłka wisi na kontroli celnej u mnie w Poznaniu. Gdzie masz zapisane to info o zwolnieniu z cła?
kris8484 20-02-2018, 18:10 Item arrived 2018-02-20 02:27 WER Zabrze
Customs clearance 2018-02-20 08:06 International Postal System
Released from customs 2018-02-20 09:14 International Postal System
Ostatni status o tym mowi. przemo_1981 masz to samo?
Dzwonilem do zony i mowila ze jest awizo to pewnie juz czeka na poczcie.
przemo_1981 20-02-2018, 18:48 Ja na banggood mam niestety takie adnotacje dla przesyłki w Polsce:
2018-02-19 16:12 Poland (Yurt Disi) Record item customs information (Inb)
2018-02-19 16:12 Poland (Yurt Disi) Send item to customs (Inb)
2018-02-18 19:17 Poland (Yurt Disi) Receive item at office of exchange (Inb)
a na stronie poczty polskiej:
Przyjęto w Polsce 2018-02-18 19:17 WER Warszawa
Przesyłka w transporcie 2018-02-18 19:22
Kontrola celna 2018-02-19 16:12 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2018-02-19 20:55 WER Warszawa
Wysłanie przesyłki 2018-02-20 08:06 WER Komorniki
Nadejście 2018-02-20 08:59 UP Poznań 2
Kontrola celna 2018-02-20 10:09 PP Poznań P102
Kontrola celna 2018-02-20 12:01 PP Poznań P102
więc czekam...
orzel_man 06-03-2018, 10:01 Moja zamówiona na początku lutego... cały czas czekam na pakę.
z informacji jakie są to jest już w PL. Mam nadzieję że w tym tygodniu dotrze.
Też przez jakąś turcję szło.
jest już nowy firmware
http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000047224-viofo-a119s-car-dash-camera-firmware
http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000019600-viofo-a119-car-dash-camera-firmware
orzel_man 06-03-2018, 11:54 a podpowiecie jeszcze koledzy czy do tej kamerki trzeba jakieś podkładki dawać czy coś,
żeby uniknąć drgań w trakcie jazdy ?
kiedyś czytałem, że należy jakąś gąbkę czy coś podłożyć.
To chyba w starszych modelach , w nowszych ponoć poprawiono mocowanie.
Mam taki mały problem z tym że wyłączone mam nagrywanie w razie wstrząsu itp. a i tak jak wjadę w jakaś większą nierówność to mi nagrywa.
przemo_1981 07-03-2018, 08:25 a podpowiecie jeszcze koledzy czy do tej kamerki trzeba jakieś podkładki dawać czy coś,
żeby uniknąć drgań w trakcie jazdy ?
kiedyś czytałem, że należy jakąś gąbkę czy coś podłożyć.
Krzysiek, masz rację, że można dać dedykowana piankę (https://www.wideorejestratory24.pl/pl/p/Pianka-usztywniajaca-do-Viofo-A119A119S/751) pomiędzy rejestrator a przyklejany uchwyt (uchwyt z gps).
To chyba w starszych modelach , w nowszych ponoć poprawiono mocowanie...
Mirek, nie wiem czy poprawiono czy nie, ja ostatnio zamawiałem A119S v2 i te pianki miałem od razu w zestawie. Po naklejeniu, rejestrator siedzi sztywniej w uchwycie.
orzel_man 07-03-2018, 08:58 przemo_1981 wielkie dzięki za info.
Jak już dojdzie to Cykne fotki.
w A119S pierwszej generacji rozwiązałem to bez użycia "specjalnej, dedykowanej pianki" ;)
działa ! :mrgreen:
http://foto.1j.pl/upload/a2a47a01a196393a80827da6a9c405eb.jpg (http://foto.1j.pl/image/u2aq6h/)
orzel_man 07-03-2018, 09:52 ok, to zwykła izolacja? czy jakieś inne"cudeńka" ??
zwykła izolacja ... chodzi o to aby zniwelować "luz" ... nie musi być "dedykowana" do VIOFO ;)
Pewno "lepsza" była by zwykła szmaciana niż plastikowa ale to moje rozwiązanie zdaje egzamin w 100% :D
u mnie była w zestawie taka pianka do naklejenia
https://www.youtube.com/watch?v=O2x5Tm-NL68
woro_woro 08-03-2018, 11:37 w A119S pierwszej generacji rozwiązałem to bez użycia "specjalnej, dedykowanej pianki" ;)
działa !
Nie grzeje się? To są otworki wentylacyjne?
Ja zniwelowałem luz składając paragon w harmonijkę i na końcu zaginając do góry:D Luzu brak do tej pory 8)
woro_woro kamerka z tym patentem objechała Albanię latem bez klimy w Pajero i działa dalej :D
jest już nowy firmware
Change log:
1.Fixed: The randonly white screen issue. :D
orzel_man 11-03-2018, 21:54 jak się zaciąga firmware ?
jest to plik do ponbrania ?
czekam cały czas na kamerkę... jak już będzie to trzeba będzie aktualizacje zrobić.
przemo_1981 11-03-2018, 22:10 Na stronie viofo (http://viofo.com.pl/oprogramowanie-do-kamer) masz instrukcje co i jak
orzel_man 11-03-2018, 22:30 Ok dzięki
orzel_man 14-03-2018, 08:06 No I w końcu dotarła.
obiektyw wg mnie F1.6
alei tak warto za tą kasę.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/411ba1c69192.jpg (https://naforum.zapodaj.net/411ba1c69192.jpg.html)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/521b8ec3c127.jpg (https://naforum.zapodaj.net/521b8ec3c127.jpg.html)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eed129f104cc.jpg (https://naforum.zapodaj.net/eed129f104cc.jpg.html)
Gdzieś tam czytałem o kartach.
Są jakieś konkretne parametry które musi spełnić karta ?
dzięki
gajczak1 14-03-2018, 08:53 Ja zapodałem w swojej 64Gb microSDXC Evo pomarańczowa
Teraz mają w xkomie promke po 99/sztuka ze 119
Formatowałem kartę na fat32 w kamerze bo inaczej nie zadziała
A listę kart opisali na autowrzucie
http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?tid=13995
64 Gg Samaunga zapomniałem dopisać
dafior01 14-03-2018, 09:54 A mnie się dzieje taka rzecz, że zapomina ustawień. Tzn. ustawie sobie np, że Detekcja ruchu wyłączona to jakimś czasie sama się włącza. Odsyłałem na gwarancję, whrali najnowszy soft 2.4 ale wczoraj znowu jak odpaliłem auto, detekcja była włączona.
Miał ktoś taki przypadek? Ze ustawienia własne się kasowały?
Mam tą wersje V2
jest juz wersja pro https://www.viofo.com/home/70-52-presell-a119pro-1440p-30fps-1296p-30fps-1080p-60fps-car-dash-cam.html#/25-gps_module-included
trąbią o tym A119PRO od grudnia ... na teraz mamy opcję kupowania kota w worku z wysyłką po 19 marca ;)
Ja poczekam aż dashcamtalk.com to kupią, rozbiorą i przetestują jak nagrywa :D
orzel_man 14-03-2018, 16:43 Cholera nie wiem jak ja zamawiałem ze gpsa nie mam ...
bez GPS jest tańsze więc pewnie cebula się w Tobie odezwała przy klikaniu na stronie sklepu ;)
esik_az_eso 18-03-2018, 01:23 gdzie bezpiecznie przyczepić to w Galaxy/S-max? wystarczy w linii detektora deszczu czy tam światła (pod nimi) czy trzeba coś kombinować, widziałem, że ktoś bardziej z prawej mocował
orzel_man 25-03-2018, 15:30 rob pewnie mas racje ;)
Będę musiał dokupić nowy uchwyt .... Shit życie
orzel_man 30-03-2018, 21:27 kurde tyle tam ustawień że masakra,
podpowiedzcie w 30 czy 60 klatkach nagrywacie.
interwały na pętli ustawione mam na 3 min. jest ok czy lepiej 5 min ustawić.
kartę kupiłem samsunga 64 gb powinno dać radę jakis samsung evo plus.
co to są WDR ekspozycja itd.
w jaki sposób to najlepiej ustawić ??
dzięki
ja mam tak 1920x1080 30 fps, WDR OFF, GPS ON, GPS ALL INFO, Wygaszacz 1 min, Motion Detection OFF, Time lapse ON, Tryb parkingowy OFF, Zapętlanie 3 min, Przypomnienie o formacie karty 60 dni, 50 Hz
orzel_man 30-03-2018, 22:55 Dzięki za info.
Kamerka na miejscu. Mam tez polskie menu ;)
Przewod długi ale dałem radę. Jest gdzienupychsc w S Maxie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b980c55b1fab.jpg (https://naforum.zapodaj.net/b980c55b1fab.jpg.html)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/79b4745f3784.jpg (https://naforum.zapodaj.net/79b4745f3784.jpg.html)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a6a4fdbc58d.jpg (https://naforum.zapodaj.net/4a6a4fdbc58d.jpg.html)
Ja mam włączony tryb parking, dla mnie super funkcja, nagrania mam przez to dwa dni dłużej na karcie.
WDR warto włączyć, znacznie mniejsze są prześwietlenia wywołane światłami latarni i aut jadących z naprzeciwka.
orzel_man 31-03-2018, 10:20 Ja mam włączony tryb parking, dla mnie super funkcja, nagrania mam przez to dwa dni dłużej na karcie.
Na czym on dokładnie polega ? W instrukcji coś jest śle niewiele
dafior01 31-03-2018, 11:13 A ja swoją wysyłam już drugi raz na gwarancję. każde ostatnie nagranie jest zepsute i nie da się go odtworzyć. Miał ktoś was tak?
Zauważyliście że nowej wersji softu jak auto stoi przed ścianą i nic się nie dziej to robi takiego jakby timelapsa.
pliki mają dodaną literkę P na końcu nazwy.
Na czym on dokładnie polega ? W instrukcji coś jest śle niewiele
Nagrywa wtedy jakby w przyśpieszonym tempie i plik jest chyba o 90% mniejszy z nagraniem.
dafior01 01-04-2018, 22:01 Nagrywa wtedy jakby w przyśpieszonym tempie i plik jest chyba o 90% mniejszy z nagraniem.
To tryb parkingowy z literą P w nazwie. W zależności od ustawionych FPS tak jest nagrywanie.
Witam,
przepraszam za głupie pytanie. Ale czy A119S ma tryb parking?
W sklepach nie znalazłem tych informacji ale widzę tutaj, że wszyscy macie tę opcję w urządzeniu.
Lub został dodany później z nowym firmwire?
Znalazłem oficjalną promocję trybu parking tylko przez najnowszy VIOFO 119PRO, która została niedawno wydana.
schraczek 11-04-2018, 13:24 Witam,
przepraszam za głupie pytanie. Ale czy A119S ma tryb parking?
W sklepach nie znalazłem tych informacji ale widzę tutaj, że wszyscy macie tę opcję w urządzeniu.
Lub został dodany później z nowym firmwire?
Znalazłem oficjalną promocję trybu parking tylko przez najnowszy VIOFO 119PRO, która została niedawno wydana.
Ma.
Rob^ mam pytanie, czym do Ciebie przyszła ta paczka B2C? Pocztą listonosz dostarczył? Bo też w końcu zamowilem :D
boncio
Mogę również potwierdzić.kupiłem to 2 tygodnie temu z banggood (B2C Europe). Przesyłano regularnie przez pocztę - pakiet otrzymany w ciągu 7 dni.
Zamówiłem też drugą wersję PRO bezpośrednio z Viofo.com - paczka została wysłana z Chin i otrzymałem paczkę w ciągu 12 dni.
Ptr_Mati 01-05-2018, 20:11 Panowie ile Wam szła ta kamerka zamówiłem 2 marca i nic nie przyszło jeszcze
boncio ja nie odbierałem a rodzina nie pamięta ... dość dużo tych przesyłek do na dociera :D
boncio
Mogę również potwierdzić.kupiłem to 2 tygodnie temu z banggood (B2C Europe). Przesyłano regularnie przez pocztę - pakiet otrzymany w ciągu 7 dni.
Zamówiłem też drugą wersję PRO bezpośrednio z Viofo.com - paczka została wysłana z Chin i otrzymałem paczkę w ciągu 12 dni.
obecnie PRO z GPS jest tańsze niż VIOFO A119S V2 z GPS ale wysyłka tylko z Chin więc pewnie długo , jak zamawiałeś to wysyłkach była z Europy czy z Chin ?
Tak jak powiedziałem.
Viofo A119S V2 with GPS z https://www.banggood.com - Europejski magazyn - Sposób wysyłki B2C Europe (+1.77USD) - otrzymałem paczkę w ciągu 7 dni. A zamówienie + wysyłka mnie kosztowała 94.16USD
Viofo A119 PRO with GPS - z https://www.viofo.com/ - chiński magazyn - darmowa wysyłka - otrzymałem paczkę w ciągu 12 dni. A zamówienie mnie kosztowało 99.90USD. Tutaj dowiedziałem się, że pakiet został najpierw wysłany do Austrii i tam przepakowany, a następnie wysłany do mnie (mieszkam na Słowacji).
tyle , że PRO w testach polskich na innym forum wypadło tak sobie , problemy z ostrością szczególnie po ciemku i z testów wychodzi , że nadal optymalnie jest kupić A119S V2 i na razie nie wiadomo czy to problem z niedopracowanym FW czy coś innego
Wersja PRO jest stosunkowo nowa, firmwares później dostraja jakość. Właśnie dla tego kupiłem wersję PRO, ma dużo potencjału, aby być lepsza niż A119S.
I faktycznie dzisiaj Viofo wydał nowy firmware do wersji PRO.
http://support.viofo.com/support/solutions/articles/19000081662-viofo-a119-pro-car-dash-camera-firmware
Zobaczmy, czy poprawili noce.
Polecam tez ten wątek:
https://dashcamtalk.com/forum/threads/a119-pro.32398/page-20
Zamówiłem A119s na Banggood z wysyłką z EU (B2C Europe) w dniu 25 kwietnia br. Wciąż czekam [emoji53]
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Dzięki Banny i Rob^ za odpowiedzi. Wysłana 19.04, dziś doszła. 9 dni roboczych, ale pewnie przez długi weekend tak było. Update zrobiony, niedługo montaż. SQBI niedługo dostaniesz.
dostał już ktoś może VIOFO A119 PRO ? ... czy znów muszę być beta testerem ? :D ;)
mam go przez ponad tydzień. Ale dopiero teraz zamówiłem nową micro kartę SD :D
piotr.lct 14-05-2018, 12:23 Cześć,
przez kilka miesięcy używam kamerę VIOFO A119S v2.
Ostatnio zauważyłem, że w nagraniach pojawiają się cykliczne szumy w Audio.
Poniżej film:
https://youtu.be/bQab69ccFK8
Pokrywają się one wraz ze zmianą koordynat GPS. Szumy pojawiły się nagle. Po prostu jeden film się skończył i już na kolejnym pojawiły się owe zakłoćenia. Czy ktoś może miał z tym do czynienia?
Palek_PL 16-05-2018, 11:29 Witam.Ja z innej beczki.Posiadam BLACKVUE i w poprzednim smaxie kamerka podpięta była na stałe poprzez MAGIC PRO.Skrzynka bezpiecznikow była w bagażniku wiec nie było problemu z wpieciem na stałe. W nowym smaxie bezpiecznikibsą tak pochowane że za cholerę do nich nie dojdę z kablami... wydumałem że podepne kamerke do powerbanka ktory to wpiety bedzie po kablu USB do gniazda w aucie.podczas jazdy Power bank sie ładuje a podczas postoju rejestrator zasilanie bieże z powerbanku.potrzebuje kupić sprawdzony adapter/konwerter napięcia z 5v/12v z kablem USB i żeńską końcówka do wtyku zapalniczki...ktoś przerabiał podobny temat?
Powerbank nie pociągnie długo. Nie jest jest stworzony do ciągłego ładowania i rozładowywania. Dodatkowo latem gorąco, a w zimie temperatury minusowe. Ja zastosowałem taką przetwornicę
https://e.allegroimg.com/s512/01760c/529386f34903b28418deaa1308fe
a prąd wziąłem z oświetlenia koło lusterka. Jeszcze przez 30 min jest tam prąd po zgaszeniu auta.
orzel_man 29-05-2018, 07:48 koledzy szybkie pytanie z innej beczki.
może się komuś przytrafiło.
wczoraj wieczorem karta SD od kamerki wpadła mi do wylotu nawiewu.
poleciała gdzieś tam sobie w dół, słyszałem jakby w okolice poplielniczki... ale może mi się zdawało.
Macie jakieś pomysły jak ją wydobyć? i wogóle gdzie tego szukać?
może komuś się przytrafiło coś podobnego.
dzięki
Kanały wentylacji są szczelne, nie sądzę, żebyś chciał to rozbierać. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to pozamykać wszystkie poza tym jednym nawiewem i wentylator na maksa. Karta jest lekka, może wyleci.
orzel_man 29-05-2018, 14:10 Myślałem raczej o wjechaniu odkurzaczem przez miejsce na filtr kabinowy.
Może sie uda wyciągnąć. Na logikę powietrze musi tamtendy iść.
Ewentualnie pozamykać wszystko. I puścić. Na nogi nawiew. Zawsze to grawitacyjnie mogłoby wspomóc nadmuch.
woro_woro 29-05-2018, 18:19 Wg mnie wpadła na klapy sterowania nawiewem raczej. Więc pewnie pozmieniaj ustawienia nawiewu kilka razy, pozamykaj wyloty i tak jak mówisz, na nogi.
A co do odkurzacza, to raczej się nie uda.
albo wyjmij któryś czujnik temperatury, powinny być dwa na lewo i prawo i przez te dziurke pistoletem z kompresora 8bar tam wpusc, powinno lepiej zadzialac niz ten zalosny wiatrak ;)
orzel_man 30-05-2018, 07:45 dzięki Panowie za zainteresowanie tematem.
Wczoraj długo walczyłem. skonstruowałem nawet rurę z wężykiem do odkurzacza.
niestety porażka.
Zawiązałem nawet nakrętkę na sznureczku żeby zbadać tor lotu i dźwięk jaki usłyszałem przy spadaniu karty.
i na 90% jestem pewny że wylądowała na dnie nagrzewnicy.
niestety ani odkurzacz ani próba wejścia przez filtr kabinowy nie powiodła się.
nagrzewnicy nie będę wyciągał. wiatrak nie dał rady wydmuchać.
Nagrzewnica jest tak ułożona, jakby trapez jakiś, i raczej ciężko będzie wydostać kartę z najniższego punktu .
Speedo dzięki za sugestię, jakoś nie pomyślałem o tym. a faktycznie czujki są blisko miejsca gdzie karta może być. może wjadę tam rurą od odkurzacza.to jest taki z niebieską wtyczką po stronie kierowcy?
https://www.google.pl/search?q=czujnik+temperatury+nagrzewnica+ford+s+ma x&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj386zS66zbAhWJd5oKHUPKA0gQ_AUICigB&biw=1920&bih=928#imgrc=fWkCq91F3b1-OM:
bym pedział, że to to http://allegro.pl/czujnik-temperatury-nawiewu-ford-s-max-klimatyzacj-i7288778565.html?reco_id=d66be8cc-63d5-11e8-bae6-d89d675b9d50&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&
chyba nie ma niebieskiej wtyczki
orzel_man 30-05-2018, 08:19 Ok. Ale jak wczoraj rozbierałem to coś mi sie kojarzy niebieska wtyczka
Co wchodzi w nagrzewnice. Dzisiaj będę tez miał dwa endoskopy.
Ok nie zaśmiecam więcej. Dam tylko znać jak sie uda odzyskać karte.
Dzięki za pomoc
Moje Viofo A119s, zamówione w Banggood 24.04, dotarło dopiero 28.05... Wysyłka z EU. Pierwsze testy ma za sobą, czeka na bardziej dopracowany montaż w autku. W Polsce kupiłem do niego kartę Samsung Evo Plus 128GB. Potwierdzam, że z taką kartą wszystko jest ok. Wgrany firmware 2.4.
Ja obecnie czekam aż A129-G (http://viofo.com.pl/oferta/kamera-samochodowa-A129-G) pojawi się w sprzedaży http://loza.nazwa.pl/zakonacporady/forum/images/smilies/food.gif
Witam.
Soft 1.3 do VIOFO A119PRO/A119PRO-G.
http://viofo.com.pl/FIRMWARE/A119PRO/V1-3/FWA119P.bin
z tymi kartami to naprawde loteria, ja mam leciwa SanDisk 32GB HCI Class 4 i zero z nia problemow, jak mam zwiechy to tylko przez te styki w module gps v.1
Ptr_Mati 06-06-2018, 21:31 Koledzy gdzie macie przyklejoną powyższą kamerkę?
Koledzy gdzie macie przyklejoną powyższą kamerkę?
Ja mam z lewej strony lusterka na rastrze maskującym, tak, że obiektyw jest poniżej.
Właśnie zrobiłem małe porównanie, jak dobry jest filtr CPL.
Na tej samej ulicy mniej więcej w tym samym czasie, słońce jest już trochę lżejsze, świecące bezpośrednio na szybie.
Odblask od deski rozdzielczej jest całkowicie zredukowane.
with CPL
https://images84.fotosik.pl/1089/dfb7f5441bed4d0bmed.jpg (https://www.fotosik.pl/zdjecie/dfb7f5441bed4d0b)
without CPL
https://images82.fotosik.pl/1090/c7b4b5b358fb7160med.jpg (https://www.fotosik.pl/zdjecie/c7b4b5b358fb7160)
Do mnie filtr dotarł wczoraj, zamawiałem z Priority Air Mail na Banggood.
Dzień dobry, jestem od dziś posiadaczem 119S, jeszcze nie testowałem bo czekam na kartę pamięci
Międzyczsie mam pytanie o filtr polaryzacyjny, czy Ktoś z Kolegów posiada taki: https://www.ebay.pl/itm/CPL-Polarizing-Adhesive-Filter-Lens-Cover-For-Viofo-A119S-Car-Dash-Cam-Recorder/202078676552?hash=item2f0cd3e648:g:I9oAAOSwX61ZCya C
w opisie coś tam pisze po angielsku ale ja niekumaty a translator jakoś tak dziwnie tłumaczy
dzięki
Ten nie będzie Ci pasował, różni się od oryginalnego, którego kupiłem tutaj: https://m.banggood.com/VIOFO-Car-Dash-Camera-CPL-Filter-Lens-Cover-for-VIOFO-A118C2-A119-A119S-p-1200374.html?rmmds=search
Ten nie będzie Ci pasował
OK, dziĘki
Czy może Ktoś poratować instrukcją PL?
dzięki
laki98181 13-06-2018, 18:06 Witam ja od paru dni mam w posiadaniu a 119s pro z GPS , sprzecik jest dobry ogarnia w ciemnosci jak i pod słońce , fajnie sie trzyma szyby ,mała zgrabna kamerka , kupiłem w autorejestratory.pl w tej firmie zadałem pytanie
odnosnie tego czy sie nie zacina ,czy zawiesza , wytłumaczyli ze to wina karty pamieci a ona musi byc klasy 10 , jedna z najwyższych klas , do wideorejestratora dostałem w dobrej cenie filtr polaryzacyjny
[POST EDYTOWANY]
Proszę nie cytować całych postów i nie zamieszczać kilku takich samych linków.
Hey, nikt nie ma instrukcji PL ?
Dziś zacząłem testowac i pojawił mi sie na ekranie trójkącik z wykrzyknikiem, a plik zapisał sie w oddzielnym folderze RO
???
Zadziałał czujnik wibracyjny i zapisał awaryjne nagranie w innym folderze, żeby nie zostało nadpisane. Zmniejsz sobie czułość w ustawieniach.
Ja mam to wyłączone a i tak co jakiś czas blokuje mi nagrania.
w zasadzie to wypadało by reklamować bo po miesiącu mam z 20 plików ,które pomniejszają miejsce do nagrań.
Ja mam to wyłączone a i tak co jakiś czas blokuje mi nagrania.
Ale mi nic nie zablokowało, poprostu plik zapisał się w innym folderze.
Bump: wypadało by reklamować bo po miesiącu mam z 20 plików ,które pomniejszają miejsce do nagrań.
Można usunąć :)
Plik nie zostanie nadpisany, więc zajmuje miejsce na karcie niepotrzebnie.
Usunąć można, co też robię zwykle raz w miesiącu. :)
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Koledzy gdzie macie przyklejoną powyższą kamerkę?
ja mam tak -->> KLIK (https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2930795&postcount=97)
z dzipiesem masz? bo moja za diabla nie lapala fixa, jak nie byla na tym czarnym w kropki...
ja mam tak -->> KLIK
No właśnie, a czemu tak pika jak wyłączone nagrywanie ?
U mnie tak samo pika, gdy nagrywanie nie jest włączone.
Takie pikanie dodano jakiś czas temu w firmware.
Tak pika gdy z jakiegokolwiek powodu nie nagrywa.
Domyślałem się tego. U siebie od razu wgrałem wersję 2.4 przed pierwszym użyciem, więc nie byłem pewien.
woro_woro 15-06-2018, 08:00 ja mam tak -->> KLIK (https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2930795&postcount=97)
Bałagan, no ale to w końcu terenówka [emoji14]
ja mam tak -->> KLIK (https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2930795&postcount=97)
A nie zasłoniłeś przypadkiem czujnika z tyłu lusterka wstecznego?
U mnie jest taki:
Bump:
Wie ktoś od czego ten czujnik?
trybal to jest czujnik światła lusterka wstecznego zapobiegający ściemnianiu się w dzień :)
kris8484 03-07-2018, 13:59 Panowie mam pytanie o podłączenie kamerki. Podłączyłem ją pod lampkę podsufitki z przodu i jak jadę to mruga obraz w kamerce albo jakby się rozpaczała i żarówka w podsufitce mruga. Co jest nie tak. Plus wziąłem z napięcia w lampce a minus z śruby która jest nad lampka. Coś z napięciem nie tak?
marcin.p90 04-07-2018, 17:42 Czy miał ktoś problem z podglądem wideo bezpośrednio na urządzeniu? U mnie po sekundzie filmik zatrzymuje się i nie mogę go podejrzeć. Na komputerze jest wszystko ok.
Z moim problemem jak na razie pomogło ponowne zainstalowanie softu, może spróbuj.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
marcin.p90 04-07-2018, 18:28 Właśnie godzinę temu aktualizowałem z 1.0 na 1.3. Nie pamiętam czy na 1.0 było ok, bo tak na prawdę dopiero od dzisiaj zacząłem korzystać z tej kamerki. Później wgram jeszcze raz i dam znać czy pomogło.
marcin.p90 04-07-2018, 20:40 Golson, bingo mistrzu :) Wcześniej sprawdzałem pod laptopem (przez USB), a teraz podłączyłem pod ładowarkę i odtwarza w całości. Dzięki wielkie. Teraz jeszcze raz wszystko poustawiać.
A wystarczyłoby mieć tester USB za kilka USD z Ali i problem od razu by wyszedł. Niedawno sobie zamówiłem, po problemach z ładowaniem telefonu. Jak to mówią - Polak mądry po szkodzie [emoji6]
Przestał nagrywać dźwięk :(
może wcisnąłeś klawisz MUTE ? ;)
|