Zobacz pełną wersję : Serwis - Śląsk. Gdzie polecacie?

KrissG7
04-07-2017, 10:37
Od miesiąca cieszę się Mondeo 1.6 Ekoboost z 2011r.

Poprzedni właściciel o niego dbał jak koncern przykazał - tak się na przeglądy stawiał do swojego ASO w Krakowie. Historię tych przeglądów znam i mam na kilku kartkach co i kiedy było sprawdzane i wymieniane.

Czas teraz te obowiązki przejąc i również dbać o auto bo swoje i bo należy.
Pytanie się pojawia gdzie? Żeby było dobrze, niedrogo... nie musi być szybko.

Jestem z Rudy Śląskiej, pracuje w Katowicach, moja firma flotę (akurat fordów) utrzymuje w CityCar Gliwice i opinia jest dobra (w firmie). Tam się też umówiłem na przegląd i wymianę oleju... standardowy 279zł... myślę niedrogo.

Wiem, że za chwilę będzie trzeba wymienić klocki przód, może coś z zawieszenia.. może otworzyć temat co tam buczy przy kierownicy.... kilka złotych następnych poleci.

I pytanie do Was doświadczonych w bojach i znających już mam nadzieję serwis. Gdzie jechać, gdzie robić... kto z Was robi samochód gdzie i nigdzie indziej nie pójdzie? Powiedzcie, podzielcie się proszę, po co drzwi otwarte wyważać.

Kriss

P.S.
Poprzedni samochód 7 lat robiłem w jednym serwisie, który tylką tę markę robił. Mechanicy 7lat Ci sami, uśmiechnięci do pracy przychodzili. Jak warunki dla pracownika dobre to i szansa na właściwą obsługę rośnie.

cytus
04-07-2017, 10:41

Poprzedni właściciel o niego dbał jak koncern przykazał - tak się na przeglądy stawiał do swojego ASO w Krakowie. Historię tych przeglądów znam i mam na kilku kartkach co i kiedy było sprawdzane i wymieniane.

Jestem z Rudy Śląskiej, pracuje w Katowicach, moja firma flotę (akurat fordów) utrzymuje w CityCar Gliwice i opinia jest dobra (w firmie). Tam się też umówiłem na przegląd i wymianę oleju... standardowy 279zł... myślę niedrogo.

Wiem, że za chwilę będzie trzeba wymienić klocki przód, może coś z zawieszenia.. może otworzyć temat co tam buczy przy kierownicy.... kilka złotych następnych poleci.

I pytanie do Was doświadczonych w bojach i znających już mam nadzieję serwis. Gdzie jechać, gdzie robić... kto z Was robi samochód gdzie i nigdzie indziej nie pójdzie? Powiedzcie, podzielcie się proszę, po co drzwi otwarte wyważać.

Kriss

P.S.
Poprzedni samochód 7 lat robiłem w jednym serwisie, który tylką tę markę robił. Mechanicy 7lat Ci sami, uśmiechnięci do pracy przychodzili. Jak warunki dla pracownika dobre to i szansa na właściwą obsługę rośnie.
Ford Sławek Katowice albo Nowy Dwór Bytom - nieautoruzowane/niezależne serwisy Forda

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

kkylo
04-07-2017, 15:22
ja osobiście Nowy Dwór odradzam :)

toma1891
04-07-2017, 20:01

Kriss

P.S.

Witam ,osobiście polecam PZ serwis Mikołów i serwis Chorzów 3 maja
aktualanie w Chorzowie serwisuje wszystkie Fordy

pääkäyttäjä
05-07-2017, 18:53
Ja chętnie przytuliłbym jakiś serwis w Rybniku lub okolicy - po moim starym serwisie na razie nic nie oczekuję. Dotknęła mnie klątwa stałego klienta oraz absurdalne ceny części tudzież robociznę za wymianę rozrządu i sprzęgła...

cytus
09-07-2017, 17:16
Z jakiego względu odradzasz?

NIUTEK74
09-07-2017, 20:56
ja od 7 lat jeżdżę do CityCar Gliwice

rdcom
10-07-2017, 17:45
co sądzicie o AMGT Ford Zabrze-Maciejów

kkylo
11-07-2017, 05:17
Z jakiego względu odradzasz?

gdy podjechałem z cieknącym płynem do spryskiwaczy w kabinie diagnoza padła na przyciśnięty wężyk pod deską rozdzielczą i oczywiście "trzeba wyciągać deskę, a koszt to 800zł" po czym pojechałem do garażowego mechanika w Chorzowie i zrobił mi to za 20zł ponieważ wężyk tylko wypiął się z kolanka łączącego.

zombie6
11-07-2017, 08:27
City Car Gliwice jest bardzo ok, ogarnięty mistrz serwisu, ogólnie to radzą sobie z różnymi, nietypowymi nieraz problemami.

Hooch180
17-07-2017, 19:02
City Car Gliwice
Dzisiaj u nich byłem. Mam odmienne zdanie.
Po pierwsze. Jeżeli coś nie należy do standardowych procedur to tego nie zrobią. Marudzą.
Po drugie. Chcieli ode mnie 100zł za przylutowanie wtyczki iso na kablu antenowym.

Oksgarth
01-08-2017, 18:52
co sądzicie o AMGT Ford Zabrze-Maciejów

Serwisuje tam od kilku lat dwa Fordy i bardzo polecam :) Nie mam zamiaru jechać gdzie indziej.

Morsartt
01-08-2017, 22:53

Potwierzam. Oszusci i nic wiecej. Mi za podpiecie pod komputer przy czym nie mogli sie polaczyc z zadnym modulem, skasowali 150zl ... Porazka.

Thomsit
02-08-2017, 01:40
ja moge polecic w Dabrowie Gorniczej wartszta STAR-FOX Robert Foksa. serwisowalem tam poprzedni samochod 3 lata.

cytus
07-08-2017, 13:18
Potwierzam. Oszusci i nic wiecej. Mi za podpiecie pod komputer przy czym nie mogli sie polaczyc z zadnym modulem, skasowali 150zl ... Porazka.
Czyli mieli sie podpiac i sie nie podpieli i musiales zaplacic? Jakos uzasadnili?

PS. samo podpiecie / diagnoza w serwisach kosztuje, normalna sprawa.... za to nikogo bym nie skreslal

marek_bozek
08-08-2017, 09:54
Witajcie

Również rozglądam się za warsztatem, który podejmie się sprawdzenia luzów zaworowych i ewentualnej regulacji (wymiany/szlifowania szklanek).
Czy powyżej wymienione i polecane warsztaty mają te czynności w swojej ofercie?

Pozdrawiam

Morsartt
08-08-2017, 22:19
Czyli mieli sie podpiac i sie nie podpieli i musiales zaplacic? Jakos uzasadnili?

PS. samo podpiecie / diagnoza w serwisach kosztuje, normalna sprawa.... za to nikogo bym nie skreslal

Dokladnie probowali sie podpiac za 150zl :)

blusur
23-08-2017, 06:27
Witam.

Odwiedzał ktoś ostatnio Pz service w Mikołowie?

Jestem Fordziarzem od ok. miesiąca i szukam jakiegoś ogarniętego warsztatu. Lokalizacja mi pasuje.

Pozdro i z góry dzięki.

Luq55
23-08-2017, 20:13
Ma ktoś doświadczenie z Multexim' em w Katowicach ? Bo same negatywne opinie słyszę a zbliża mi się 2 przegląd gwarancyjny..

A co do serwisów "nie salonowych" to polecam "Serwis Ford Katowice, ul. Siemianowicka", facet zajmuje się tylko Fordami, miałem "defekt" po wycięciu DPF w poprzednim fokusie, szybka diagnoza i dobra cena, gdy porównywałem z innymi tego typu serwisami.

ppfalcon
24-08-2017, 13:36
A bardziej na południu od Katowic jest coś sensownego? Szukam jakiegoś kumatego serwisu w okolicach Bielska który specjalizowałby się w Fordach i zająłby się kompleksową "obsługą" moich dwóch Fordów: Mondeo z 2010 i Focusa z 2008. I chodzi mi o to żeby ta obsługa obejmowała zarówno rzeczy w miarę uniwersalne jak wymiana oleju, hamulców, sprawdzenie zawieszenia, ale również bardziej specjalistyczną diagnostykę stanu samochodów i czynności serwisowych dla tych konkretnych modeli. Czyli np. związane z rozrządem, dwumasą i innymi wymaganymi czynnościami serwisowymi jak stan nadwozia i zabezpieczenie antykorozyjne (wiadomo że w każdym aucie gdzie indziej powstają charakterystyczne ogniska).

Ja od siebie dodam że jestem laikiem i po prostu nie znam się tak bardzo na samochodach, więc nie wiem dokładnie co i kiedy należy zrobić, a chciałbym cieszyć się jak najdłuższą żywotnością. Dlatego szukam specjalistów, którzy potrafili by mi to wszystko doradzić. Chodzi mi o dobry, sprawdzony (niekoniecznie najtańszy) serwis na dłuższą współpracę który nie naciągałby niepotrzebnie na naprawy, ale był w stanie ogarnąć co i kiedy.

Szukam nowego serwisu, bo ten z którego dotychczas korzystam zmienił profil z serwisu na stację diagnostyczną i naprawami już się nie parają. Od razu dodam, że próbowałem ASO, ale nie do końca jestem zadowolony z ich usług, gdyż jak zostawiłem Focusa to mówiłem że obroty wyraźnie falują przy 2000-3000, ale oni nie byli w stanie "zauważyć tej usterki" i nic z tym nie zrobili. Natomiast inny serwis w którym zostawiłem Mondeo na wymianę oleju nawet mi nie zresetował przypomnienia o tym w komputerze.

Snowman
17-09-2017, 16:21
Witam.

Odwiedzał ktoś ostatnio Pz service w Mikołowie?

Jestem Fordziarzem od ok. miesiąca i szukam jakiegoś ogarniętego warsztatu. Lokalizacja mi pasuje.

Pozdro i z góry dzięki.

Nie polecam. Szef cwaniak udaje ze na wszystkim sie zna a tak na prawde zero pojecia. Po wymianie Dwumasy ( nawet nie wiem czy trzeba było) silnik dostaje wibracji na lekkim gazie, stukania kola nie potrafia zlokalizowac.

ppfalcon
05-10-2017, 08:36
Hmm, naprawdę nikt z tutaj obecnych nie ma żadnego polecanego warsztatu na Podbeskidziu? To gdzie Wy serwisujecie Wasze auta?

slawek-kali
05-10-2017, 15:38
Ja moge Ford Slawek polecic, nie mowie ze wszystko na cacy, ale nie masz uczucia ze to "kowale".

Napisze wiecej, sam serwis, recepcja i nawet wiedza mechanikow robia wrazenie.
Ja bylem 1 raz i to z specyficzna sprawa, ale panowie opanowali temat prawie wzorowo..
Prawie, bo przedobrzyli z programowaniem modulow, ale to juz sobie sam ogarne.

No i najwazeniejsze - termin! tu nie mam pytan wszystko tak jak umowione.

cytus
05-10-2017, 15:40
Ja moge Ford Slawek polecic, nie mowie ze wszystko na cacy, ale nie masz uczucia ze to "kowale".

Napisze wiecej, sam serwis, recepcja i nawet wiedza mechanikow robia wrazenie.
Ja bylem 1 raz i to z specyficzna sprawa, ale panowie opanowali temat prawie wzorowo..
Prawie, bo przedobrzyli z programowaniem modulow, ale to juz sobie sam ogarne.
Ja też potwierdzam profesjonalizm, aczkolwiek drogo :) ale przynajmniej wiesz za co płacisz.
Informują o wszystkich możliwych zagrożeniach co czasem przeraża [emoji14]

slawek-kali
05-10-2017, 15:42
Drogo? czy ja wiem.. nie jest tanio, ale przynajmniej nie masz glupich mysli jak oddajesz auto ;)

SebastianBAQ
05-10-2017, 17:27
Witam ,

Znacie serwis który robi silniki 1.8 TDCI po zerwaniu paska rozrządu .

Taki serwis co się tym głównie zajmuje i robi przekładki starych słupków do nowego auta.

ważna niska cena.

slawek-kali
05-10-2017, 17:28
rozumiem ze i rozrzadem tez bylo podobnie.. tanio bez dolnej kasety i bum ;)
Szukaj jakiegos kowala jakma byc tanio..

marekpz
06-10-2017, 16:16
Nie polecam. Szef cwaniak udaje ze na wszystkim sie zna a tak na prawde zero pojecia. Po wymianie Dwumasy ( nawet nie wiem czy trzeba było) silnik dostaje wibracji na lekkim gazie, stukania kola nie potrafia zlokalizowac.

Skoro szef "cwaniak" i udaje,że się zna to jakim cudem prowadzi serwis Forda od prawie 20 lat? I jakim cudem wystawia i obsługuje wyczynowe Fordy na Rajdowych Mistrzostwach Swiata? Snowman, pomyśl trzy razy zanim kogoś pomówisz i oskarżysz o niepotrzebne wymiany. Odnośnie wibracji, przyjedź na reklamację, a nie smaruj na forum oskarżeń. Dwumas jest prosty do zweryfikowania i na 100% został wymieniony jak była taka potrzeba. Odnośnie stukania to ten wątek ciągniesz już od 2015 roku i wszystkie warsztaty wkoło potwierdziły, że nic się nie dzieje. Myślę, że dla tego my też nie znaleźliśmy dziury w całym ;(

jacekmury1
03-05-2018, 09:10
Kaj mosz tyn warsztat w Mikolowie?

62542
11-05-2018, 13:03
Skoro szef "cwaniak" i udaje,że się zna to jakim cudem prowadzi serwis Forda od prawie 20 lat? I jakim cudem wystawia i obsługuje wyczynowe Fordy na Rajdowych Mistrzostwach Swiata? Snowman, pomyśl trzy razy zanim kogoś pomówisz i oskarżysz o niepotrzebne wymiany. Odnośnie wibracji, przyjedź na reklamację, a nie smaruj na forum oskarżeń. Dwumas jest prosty do zweryfikowania i na 100% został wymieniony jak była taka potrzeba. Odnośnie stukania to ten wątek ciągniesz już od 2015 roku i wszystkie warsztaty wkoło potwierdziły, że nic się nie dzieje. Myślę, że dla tego my też nie znaleźliśmy dziury w całym ;(

powiem Wam tak;), jeżdże do PZ service mondziakiem z 1997 roku;), zostawiłem już u nich więcej kasy niż ten samochód jest wart kilka razy;), fakt tanio nie jest;), ale zadowolony jestem;).

gruu
10-08-2018, 15:49
A możecie polecić jakiegoś dobrego mechanika w normalnej cenie który zna się na Forach z okolic Dąbrowy Górniczej? :)

elbarto
23-08-2018, 12:50
cześć,
a czy ktoś robił zawias [cukierki] w jakimś warsztacie na śląsku? albo robił rekonesans i podpowie gdzie warto dzwonić a gdzie nie?

im bliżej gliwic tym lepiej.

amg ford - znajomi serwisowali tam auta ale kilka dobrych lat temu. podobno ekipa się zmieniła, pytanie jak teraz to wygląda?

elbarto
24-08-2018, 17:55
co do wymiany tuleji zawieszenia: mam informacje z polecanego na forum martauto - 170 zl robocizna / strona. tuleje mają org za 130 zł.
bez negocjowania.
jak będę wiedział więcej to dam znać.

slawek-kali
24-08-2018, 18:07
martauto placilem 300zl za robocizne, tuleje i sruby mialem swoje. Robione doslownie tydzien temu..
Czas naprawy ok. 2h

elbarto
25-08-2018, 18:37
slawek,
robią rozumiem z wyciąganiem wahaczy nie na aucie jak to opisujaą forumowicze?
generalnie jakie wrażenia? z serwisu?

slawek-kali
25-08-2018, 19:15
tak dokladnie. Wrazenia ok, sprawnie i widac ze fordy znaja bardzo dobrze.

Diktus
25-08-2018, 19:59
A dobry i nie najdroższy serwis do tarcz i klocków?

cytus
25-08-2018, 20:04
A dobry i nie najdroższy serwis do tarcz i klocków?Wymiana tarcz i klocków wraz z płynem nie powinna być jakaś skomplikowana więc nie ma chyba dużego znaczenia gdzie, oprócz ceny.

A Ford Sławek - polecam

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

slawek-kali
25-08-2018, 20:05
a nie robi tego kazdy warsztat? tarcze i klocki mozna samemu wymienic, jak sie ma troche wiedzy, narzedzia i czas.

elbarto
26-08-2018, 11:04
Diktus: tarcze i klocki ogarnie ci każdy mechanik. ten lepszy sprawdzi nawet bicie piast.
tak że tu bym nie kombinował.

cytus
26-08-2018, 11:20
Zgadzam się.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

mondeo70235
26-08-2018, 17:19
Polecam CITY CAR oddział Katowice ul.73go Pułku Piechoty 1 Miła i fachowa obsługa serwisuje tam Fordy pierw Mondeo MK3 potem Mondeo MK4 a teraz Mondeo MK5
SERWIS GODNY POLECENIA

Diktus
26-08-2018, 17:19
Potrafię coś zrobić ale tarcze to bezpieczeństwo i wolę żeby to zrobili profesjonalisci.

slawek-kali
07-09-2018, 10:48
reklama bardzo brzydka :D Kuga 2016 z 2.5t? hahahah

Speedo
07-09-2018, 10:51
Imię: Szymon

zawiozłam wraz z mężem

g:DD

elbarto
07-09-2018, 11:47
podjechałem do amgt ford w zabrzu. wstępne wrażenia bardzo dobre, wiedzą co robią. będę się raczej umawiał na wymianę. mają sciągacz do cukierków, robią na aucie.
jedyne mam obawy że dość droga robocizna, ale szczegóły podam jak będę się umawiał.

jag66
27-09-2018, 07:39
Witam ,osobiście polecam PZ serwis Mikołów i serwis Chorzów 3 maja aktualnie w Chorzowie serwisuje wszystkie Fordy
A ja nie polecam serwisu na 3 maja w Chorzowie. Fakt, było to kilkanaście lat temu, może się coś zmieniło ale sądząc po opiniach w necie to raczej nie.
Pojechałem do nich z Focusem i miałem kilka drobnych rzeczy do naprawienia, dwie z nich zrobiłem sam przed wizytą w warsztacie. Na rachunku dopisane te pozycje które sam zrobiłem więc mówię szefowi, że jak mógł mi dopisać robociznę i części które ja sam robiłem. On: aaaa to następnym razem panu odejmę od rachunku. Ja: chyba pan żartuje, następnym razem to ja tu już na pewno nie przyjadę!
Focusa serwisowałem w Mart Auto w Katowicach, tanio nie jest i facet na siłę wciska swoje części (nie lubi jak się przywozi części samemu) ale jak na razie wszystko naprawił mi bez zarzutu.

P Piotr
27-09-2018, 18:05
Do serwisu z Chorzowa na 3 maja trafiłem po raz drugi z polecenia kolegi z forum , miałem problem z filtrem Dpf ,po naprawie i stracie czasu! w serwisach ,które zaproponowały czyszczenie chemią ,płukanie itp usterka powracała .
W warsztacie zleciłem regeneracje dpf, wymianę opon,geometrie,przegląd olejowy wymianę klocków hamulcowych
Usługa wykonana profesjonalnie i na czas .Mechanicy bardzo uprzejmi i kompetentni,udzielają wszelkich informacji.Skorzystałem i będę na przyszłość nadal korzystał. Ceny adekwatne do jakości.
polecam warsztat

elbarto
19-10-2018, 08:09
jestem po pracach w amgt ford w zabrzu.
- bardzo miła, konkretna obsługa. niema problemów z przywiezieniem swoich części - dostałem tuleje od kolegi. doradzą, powiedzą co i jak.
- wrażenie jest pozytywne: wiedzą o czym mówią, wiedzą co robią, jakie są problemy itp. [byłem wcześniej na sprawdzeniu co będzie do roboty].

co do cen robocizny:
- cukierki wymieniają na aucie. cena: 230 zł / strona. [ale podobno zależy od ilości problemów jakie napotykają przy wymianie]
- wymiana wahaczy poprzecznych dolnych - 180 zl za dwie strony- doliczyli mi 100 zł za prace utrudnione / cieńcie wahaczy poprzecznych
- wymiana paska micro, sprawdzenie rolek, przesmarowanie napinacza - 90 zł
części:
wahacze poprzeczne po 80 zl / szt
pasek micro 80 zl [chyba gates].

tak jak pisałem: co do części nie mam zastrzeżeń, wydaje mi się że ceny są przyzwoite, można przywieść swoje. co do cen robocizny, to chyba nie jest specjalnie tanio.
np wymiana 2 szt wahacza poprzecznego, wydaje się nieco drogo, tym bardziej że doliczyli ich cieńcie.
za wymianę cukierków na aucie też nie liczą mało, np w takim mart auto zaoszczędził bym akurat na całą geometrię niemal.

tak że jestem zadowolony z obsługi, wydaje się że z jakości wykonanych prac również.
co do cen oceńcie sami. ja zachwycony nie jestem. ale auto zrobione czyste itp,. więc już nie ma co marudzić. następnym razem będę mocniej negocjował :P

problem jest taki że do mart auto mam jednak kawałek i logistycznie miał bym problem to ogarnąć. a w gliwicach i bezpośredniej okolicy [tak by pozostawienie auta i odebranie go nie wymagało brania urlopu itp] niema nikogo sensownego kto by się jakoś szczególnie znał na fordach i np znał ich problemy i ich rozwiązania.

MARO75MK2
21-08-2019, 11:54
a nie robi tego kazdy warsztat? tarcze i klocki mozna samemu wymienic, jak sie ma troche wiedzy, narzedzia i czas.

nawet sa filmiki na YT jak to zrobić samemu dla mniej wtajemniczonych.

Stanlej58
13-05-2020, 19:40
Polecam serwis Ford Sławek w Katowicach. Montowałem tam Tempomat Aktywny. Pełna kompetencja i miła obsługa.

mondeo70235
14-05-2020, 08:21
kolego jak flota w twej firmie jezdzi fordami do CITY CAR GLIWICE to bliżej masz do CITY CAR KATOWICE oddział gliwic w katowicach 73 goPułku Piechoty 1

Bump: Koledzy w Bytomiu przy Ul. STRZELCÓW BYTOMSKICH za Auchman w kierunku T.G. Otwiera się nowy Salon Forda

Misieksmig
14-05-2020, 16:59
No cóż odkąd zamknięto G.K.G. Car to w Bytomiu ASO Forda brak.

Siroth
19-07-2020, 20:27
Witajcie, znacie jeszcze jakieś serwisy w rejonie Rudy Śląskiej, które nie liczą sobie dużo? Aktualnie jestem klientem Ford Sławek, ale ceny niestety mają dosyć spore.
Jak jesteście klientami Ford Sławek, możecie liczyć na jakieś rabaty/upusty?

kopson
19-07-2020, 20:33
Polecam MartAuto w Katowicach na Siemianowickiej.
Wpisz sobie w googla i poczytaj opinie i przejrzyj ich stronę www.
Ford Sławek wiem, że niestety jest dość drogi. Chłopaki tam się cenią, prawie tak jak w pełnym ASO.

Amo85
20-07-2020, 14:01
Witajcie, znacie jeszcze jakieś serwisy w rejonie Rudy Śląskiej,
W Rudzie Fidelis car albo Bf Garage oba nie grzeszą wystrojem serwisu (chyba nie o to chodzi) ale znają sie na fordach i nie tylko. Ja korzystałem z obu warsztatów i polecam - ceny dogodne.

Siroth
20-07-2020, 15:35
Polecam MartAuto w Katowicach na Siemianowickiej.
Wpisz sobie w googla i poczytaj opinie i przejrzyj ich stronę www.
Ford Sławek wiem, że niestety jest dość drogi. Chłopaki tam się cenią, prawie tak jak w pełnym ASO.

Coś na ten temat wiem. Dlatego szukam jakichś alternatyw. Mam dwóch lokalnych mechaników na osiedlu, miałem z nimi styczność, ale raczej nigdy więcej tam nie zawitam ;)

Thrashmaniac
20-07-2020, 18:03
Szukam kogoś lub jakiegoś serwisu w okolicy Rybnika, Knurowa, Żor, gdzie jest możliwość lekkiego podniesienia obrotów na biegu jałowym poprzez program.

patryniu96
21-07-2020, 11:21
Poleca ktoś jakiś sprawdzony serwis w okolicach Raciborza? Mam do zrobienia rozrząd w Focusie MK2 1.6 TI-VCT i chciałbym mieć pewność, że zostanie to wykonane zgodnie ze sztuką.

Tomi1000
23-07-2020, 22:57
Poleca ktoś jakiś sprawdzony serwis w okolicach Raciborza?
Naprzeciw SRC.
Możesz podjechać i pogadać. Ja polecam.

zbigniew6391
24-07-2020, 19:38
Witam

Mam problem z zegarami w Mondeo 2.0 , 2009 r. benzyna , gasną , pojawiają się czerwone paski.

Czy może ktoś polecić jakąś osobę / firmę która się tym zajmuje.

Jakiegoś elektronika / elektryka>

Interesuje mnie rejon Śląska ( tychy , katowice , pszczyna , bielsko - biała)

Ewentualnie rejon Oświęcimia

tessa
27-07-2020, 18:45
Odradzam CityCar w Gliwicach.
Kasują negatywne opinie na Google, co niby jest niemozliwe, a jednak!
Podejście w pigułce: niekompetencja, arogancja, skasować klienta a, w razie problemu, radź sobie sam i nie zawracaj nam głowy.
Ford Smax ecoboost 1,6; w 2017 awaria silnika i wymiana w City Car Gliwice na nowy: koszt 24tys - oczywiście "nie mają pojęcia jaka mogła być przyczyna prawdopodobnego pożaru w komorze IV-Przy wymianie silnika na nowy, serwis odmówił wydania uszkodzonego silnika, tłumacząc, że taka jest polityka firmy.
Czerwiec 2020 kolejna awaria silnika na zatłoczonej autostradzie. Przypadkowo dowiadujemy się, że nasz vin podlegał akcji serwisowej od początku 2018r. związanej z awariami silników oraz ich pożarami z uwagi na wadliwy układ chłodzenia. Ani Ford Polska ani CityCar Gliwice nigdy nie skontaktowali się z nami w tej sprawie.
10 dni temu kontaktuję się z CityCar z oczekiwaniem naprawy silnika, zwrotu kosztów naprawy poprzedniego i zapewnienia samochodu zastępczego. Kierownik działu serwisowego zapewnia mnie, że to mi się należy, ale mam napisać mail informacyjny do Ford Polska i do nich, on zresztą już wysłał do nich maila . Mija kilka dni i zero kontaktu z ich strony. City Car nie widzi żadnej odpowiedzialności po swojej stronie, że naraził nas i nasze dzieci na utratę życia lub zdrowia nie informując o wadliwym układzie chłodzenia, bo cyt. " w dniu kiedy była awaria - lipiec 2017- nasz vin nie wyświetlał się do akcji serwisowej". Jako fachowcy w autoryzowanym serwisie nie wiedzieli NIC, KOMPLETNIE NIC o problemie z silnikami ecoboost 1,6, mimo, że w marcu 2017 magazyny branżowe pisały o szeroko zakrojonej planowanej akcji serwisowej. Może powinni zamknąć działalność skoro zatrudniają tak niekompetentnych mechaników? Pan dyrektor CityCar tłumaczy, że są oddzielną jednostką finansową od Ford Polska i , ogólne rzecz biorąc, mamy spadać - tak można by podsumować bardzo aroganckie podejście tej osoby. Czekają na odpowiedź z Ford Polska, ale przypadków takich jak ja jest tysiące, więc muszę czekać na swoją kolejką załatwienia sprawy. To, że mieszkamy w małej , fatalnie skomunikowanej miejscowości, obecnie bez samochodu, z małymi dziećmi to nasz problem - samochodu zastępczego nie dostaniemy. Oczekiwanie, że pomogą klientowi, od którego skasowali 24 tys. zł wypuszczając go na drogę z fabrycznie wadliwym układem chłodzenia i skontaktują się z Ford Polska sami, to dla nich zbyt wygórowane oczekiwanie, przecież ich sprawa nie dotyczy!
Mało tego - wskutek bardzo nieprzyjemnej rozmowy kierownik serwisu wysłał do nas maila z info, że awaria w 2017r była spowodowana nie pożarem w IV komorze, ale uszkodzoną świecą, która nie wiedzieć czemu się złamała. Mało, że CityCar zostawia nas z problemem, a dyrektor jest wprost oburzony, czego od niego chcemy, to teraz jeszcze budują nową rzeczywistość, żeby utrudnić nam dochodzenia naszych roszczeń. Zero dbałości klienta, odcinanie się od firmy FORD, kiedy pojawiają się problemy, pomimo, że są ich autoryzowanym serwisem. Ich zadanie to skasować klienta a potem niech spada na drzewo.

Wolny od wirusów. www.avast.com

patryniu96
29-07-2020, 11:37
Naprzeciw SRC.
Możesz podjechać i pogadać. Ja polecam.

Dzięki za odpowiedź, mówisz o tym Luk&Luk auto serwis czy jest tam jakiś inny?

Tomi1000
29-07-2020, 21:44
Luk robi BMW.
Na lewo jest warsztat o którym piszę.

marlon7676
14-05-2021, 17:26
Panowie mogę z czystym sumieniem polecić Ford Sławek Katowice - Grota Roweckiego 49A. Wczoraj byłem wymienić zawieszenie komplet tył i wahacze przód . Pełen profesjonalizm jeśli chodzi o obsługę klienta jak jakość i czas wykonania usługi . Mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić że niejedno ASO. mogło by się szkolić u Pana Sławka ze sposobu obsługi klienta i jakości wykonywanej pracy. Ktoś pisał że Ford-Sławek nie należy do najtańszych.............cóż może i nie ale uważam że warto , wszystko co było ustalone zostało wykonane + rabat na FCP. Zawieszenie wymienione w ciągu 7 godz. nie to auto aż się nie chce wysiadać :619::619::619: Pozdrawiam Pana Sławka jak i całą załogę Ford-Sławek :one:

Creek73
27-05-2021, 14:32
Panowie mogę z czystym sumieniem polecić Ford Sławek Katowice - Grota Roweckiego 49A. Wczoraj byłem wymienić zawieszenie komplet tył i wahacze przód . Pełen profesjonalizm jeśli chodzi o obsługę klienta jak jakość i czas wykonania usługi . Mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić że niejedno ASO. mogło by się szkolić u Pana Sławka ze sposobu obsługi klienta i jakości wykonywanej pracy. Ktoś pisał że Ford-Sławek nie należy do najtańszych.............cóż może i nie ale uważam że warto , wszystko co było ustalone zostało wykonane + rabat na FCP. Zawieszenie wymienione w ciągu 7 godz. nie to auto aż się nie chce wysiadać :619::619::619: Pozdrawiam Pana Sławka jak i całą załogę Ford-Sławek :one:

Można zapytać ile $ za wszystko ?

marlon7676
27-05-2021, 17:22
wycena 3500 całość z geometrią po rabacie na FCP. 3100.

Creek73
28-05-2021, 07:57

Razem z częściami ?
I jak nie u nich to gdzie kupowałeś ?

gregor75
28-05-2021, 10:06
Też polecam Ford Sławek Katowice .
Nie naciągają na niepotrzebne koszta .
Wszystko robione profesjonalnie i w krótkim czasie .
W miarę możliwości jeżdżę do nich mimo , że jestem z dolnośląskiego .

marlon7676
28-05-2021, 19:45
Razem z częściami ?
I jak nie u nich to gdzie kupowałeś ?

Tak oni dają części zamienniki Niemieckie - dają rok gwarancji wpisaną w ich książkę serwisową którą dostałem.

mondeo70235
30-05-2021, 21:02
Jeśli pracujesz w Katowicach polecam TIME CAR specjalizuja się w FORDZIE ul.Żeliwna 23b
własciciel pracował w CITY CAR polecam rano zawozisz po pracy odbierasz

marconit1991
03-06-2021, 11:43
Czy ktoś z forumowiczów może wypowiedzieć się w roku 2021 na temat serwisu Nowy Dwór w Bytomiu? Ostatnią niechlubną wypowiedź w tym temacie widziałem z 2017 roku.

kunte
08-06-2021, 12:02
Jeśli pracujesz w Katowicach polecam TIME CAR specjalizuja się w FORDZIE ul.Żeliwna 23b
własciciel pracował w CITY CAR polecam rano zawozisz po pracy odbierasz

Potwierdzam, porządny serwis.
Jakość usługi i cena, na bardzo dobrym poziomie.

JohnFroj
30-06-2021, 19:25
Czy ktoś z forumowiczów może wypowiedzieć się w roku 2021 na temat serwisu Nowy Dwór w Bytomiu? Ostatnią niechlubną wypowiedź w tym temacie widziałem z 2017 roku.

Witam. Ja słyszałem od kolegi że to już nie jest autoryzowany serwis. Chłopaki wzieli się za blacharkę i szpachelkę podobno. (jest tam serwis "nieautoryzowany" ponoć). Pozdrawiam.

Misieksmig
30-06-2021, 19:31
Witam. Ja słyszałem od kolegi że to już nie jest autoryzowany serwis. Chłopaki wzieli się za blacharkę i szpachelkę podobno. (jest tam serwis "nieautoryzowany" ponoć). Pozdrawiam.
A to był kiedykolwiek serwis autoryzowany?

20210608
16-07-2021, 12:05
A polecicie kogoś w Zawierciu, ew. Częstochowie?

Krótki opis problemu: Focus mk2 FL 2.0 tdci 136 KM (silnik DW10 z grupy PSA)
Wibracje przenoszone na kierę/pedał gazu w okolicach 1800-2000. Wiem że jest pełno podobnych tematów (różnią się markami, modelami, silnikami i zakresem obrotów). Z tego co widzę to typowi podejrzani to:
- gumy przegubów i poduszka silnika - znajomy mechanik hobbysta rzucił okiem i sądzi że coś innego
- dwumasa lub poważniejszy problem z silnikiem - tu już trzeba mechanika. W/w znajomy nie miał czasu się przejechać.

Nie zakładam osobnego tematu na moje objawy bo nie sądzę że bez warsztatu coś jeszcze wskóram. Mam do zrobienia trasę 350 kilometrów i chciałbym się upewnić że nie zajadę auta.

Swoją drogą myślę że ten wątek zasługuję na "przyklejenie".

arni_
17-07-2021, 10:19

Ja u nich robiłem rozrząd,wymiana chłodnicy i akumulatora i jakoś nie dostałem rabatu ale też nie mówiłem że jestem na FCP

marlon7676
17-07-2021, 16:53
A masz na samochodzie naklejki klubowe ?

20210608
19-07-2021, 15:54
Nie mam pewności czy pytasz mnie (mam za swoje za podpinanie się pod cudzy wątek...)

Jeśli tak to śpieszę z odpowiedzią że składka opłacona, przelewem elixir, bank twierdzi że wysłana o tej porze dojdzie jutro.

W trasę mam ruszać jutro wieczorem (wtorek) także byłoby idealnie gdybym zdążył znaleźć kogoś i do niego podjechać za dnia choćby na szybki rzut oka - "można jechać/nie można" (mam świadomość że gwarancji nikt nie da).

Jeśli przyspieszam spokojnie (powiedzmy jak kursant na nauce jazdy) to wibracje są znikome/żadne. Ale jak przycisnę mocniej (np. w mieście żeby dotrzymać tempa innym na lewym pasie, albo do wyprzedzania) to wibruje dość znacznie.

marlon7676
19-07-2021, 17:01
Nie stresuj się pytanie o naklejki klubowe było do kolegi który pytał o rabat w Ford - Sławek. A tak na marginesie syn kupił focusa i w środę jedzie do Ford - Sławek na wymianę rozrządu

Rizee
07-08-2021, 22:00
Hej wszystkim.

Mam mondeo mk4 2012r. 1.6 ecoboost szukam serwisu który kompleksowo będzie się w stanie zająć moim samochodem. Przede wszystkim chciałbym zrobić kompletny przegląd. Wiem, że coś takiego teoretycznie najlepiej zrobić w ASO. Myślałem jednak nad paroma usprawieniami. Tj.
- wymiana intercoolera wraz z orurowaniem na coś większego i mocniejszego.
- zrobienie układu dolotowego
- w późniejszym czasie podniesienie mocy silnika
-wymiana zacisków/klocków/tarcz na coś mocniejszego niż seryjne.

Jedynie pokazuje mi reklamy mechanika/serwisu Kuro z krakowa. Ale widzę, że zarezerwowanie terminu graniczy z cudem. Ma ktoś mechanika który nie skasuje mnie jak ASO, a jednocześnie podejmie się modyfikacji? Sam jestem z Bielsko-Biała. Najdalej gdzie chciałbym szukać to Tychy, Katowice
no i do tego jakieś bieżące naprawy.

kunte
09-08-2021, 07:24
Z czystym sumieniem polecam http://timecar.pl/

Olgierd21
16-10-2021, 23:20
Po raz kolejny Time Car.
Dobra robota w zdiagnozowaniu świstu występującego tylko po długim postoju i słyszalnego przez około 20 sekund. Wydmuchana uszczelka kolektora wylotowego. Naprawa szybka i skuteczna.
Polecam!

arni_
18-10-2021, 07:31

Nie lubię naklejek na samochodzie.A to tylko naklejka zobowiązuje do rabatu ?

Doborex
21-10-2021, 13:40
Szukam serwisu Ford który nie będzie bał się diagnostyki / i ewentualnie naprawy Forda Escape 2020 2.0 EB.
Dojadę na Śląsk, Opolskie i Dolnośląskie.

kln1920
21-10-2021, 20:12
Ford Sławek :)

szyper
29-10-2021, 09:55
Które ASO na Śląsku jest obecnie godne polecenia? Najlepiej okolice Katowic.

Z góry dzięki.

Misieksmig
29-10-2021, 11:02
A te co są wymienione w tym wątku to nie spełniają twoich oczekiwań?

szyper
29-10-2021, 19:56
Tutaj jest głównie mowa o serwisach nieautoryzowanych. Pytam o ASO ponieważ auto jest na gwarancji ;)

slawek-kali
29-10-2021, 20:04
chorzow. auto boss

Misieksmig
29-10-2021, 21:21
Ja również korzystałem z Auto-Boss w Chorzowie.

offieczka
01-11-2021, 10:40
Ja ze swojej strony polecam MARKAR Mszana ul. wodzisławska 69.
Mimo że mam pod ręką inne warsztaty jade tam
Robiłem u nich już kilka napraw w różnych samochodach i jestem w 100% zadowolony
W S-maxie teraz robili mi rozrząd wszystko wporządeczku i cena najlepsza :)

SzczeryJerry
06-11-2021, 20:35
Ford Sławek Katowice albo Nowy Dwór Bytom - nieautoruzowane/niezależne serwisy Forda

Ford Sławek Katowice. Również serdecznie polecam. Profesjonalne podejście do tematu i do klienta :lol:

cytus
07-11-2021, 17:45
Od tamtego czasu zmieniłem zdanie. Głównie ze względu na "profesjonalne" ceny :) Niemalże 1:1 jak w ASO.

Jest pełna kultura itd., wszystko udokumentowane ale odnoszę wrażenie, że wymienialiby wszystko jak leci, asekuracyjnie ;)

Przychodząc trzeba wiedzieć czego się chce i orientować się w temacie ale to chyba jak wszędzie...

tedi_k
07-11-2021, 20:18
... odnoszę wrażenie, że wymienialiby wszystko jak leci, asekuracyjnie ;)...

O ile się orientuję, to bez większego problemu można poprosić (a nawet często to sami proponują...) by na hali mechanik pokazał "co i dlaczego trzeba wymienić"...

szyper
16-11-2021, 19:01
Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie z ASO Ford Wróbel Mysłowice?

kaloter
05-12-2021, 22:30
Nie wiem czy w odpowiednim temacie ale poszukuję serwisu złotych rączek , którzy zajmują się na śląsku elektryka w fordach.
S-max wymiana radia na sync 3 , dokładka kamery cofania.

kuba1184
06-03-2022, 11:58
Poszukuję dobrego mechanika od Fordów w Bielsku-Białej lub okolicy.

kkpl
03-07-2022, 16:36
Kuba znalazłeś kogoś biegłego? Mam S Maxa 2.5 i szukam kogoś do rozrządu.

Niccodem
24-07-2022, 15:10
Ford Sławek, dużo się tutaj przetacza, również kilka osób wspomniało o rabacie u niego. Jak jest ten upust naliczany, trzeba wspomnieć o forum, być klubowiczem czy jak?

Z góry dzięki.

kunte
27-07-2022, 10:03
Polecam TimeCar w Katowicach.
Nieautoryzowany serwis Forda.
Od dwóch lat serwisuje tam swojego Focusa i zero problemów.