Zobacz pełną wersję : Znoszenie auta na zakrętach Prosze o rade

neos64
26-06-2007, 03:51
Od poczatku gdy tylko nabyłem autko znosi mnie ostro na każdym małym zakecie zarzuca całym tyłem auta powoduje totalnie niestabilną jazde podczas jakiego kolwiek gwałtownego skrętu, Jaka może być przyczyna takiego zachowania pojazdu? Przód auta jest sprawny wymienione są sworzenie od wahacza także przyczyna tkwi tylko i wyłącznie z tyłu :fcp25 Opony nie są łyse. Zauważyłęm że po obu stronach amortyzatorów są pęknięte gumy osłaniające, podczas jazdy słychać na małych wertepach głuchy stukot z tyłu. Ale czy wina może tkwić tylko i wyłacznie po stronie amortuzatorów czy może być to też jakąś inną przyczyną? Bardzo Prosze o rade :fcp25

mondzio III
26-06-2007, 06:59
czy wina może tkwić tylko i wyłacznie po stronie amortuzatorów
Najprawdopodobniej tak
zajedz gdzieś na ASo i zbadaj w jakiej kondycji masz amortyzatory,
w prosty sposób możesz to sprawdzić sam,naciśnij kilka razy do dołu na błotnik lub zderzak z tyłu auta i po poszczeniu ręki auto nie powinno się bujać a jeśli będzie to amortyzatory na bank do wymiany.A jeśli jedziesz na wprost po nierównej drodze(wyboistej) nie masz złudzenia podsterowności samochodu to wina amortyzatorów.

neos64
26-06-2007, 20:48
Tak dokładnie znośi auto jak napisałeś wiec to na 100% amortyzatory teraz już nie mam najmniejszej wątpliwości dziękuje bardzo :) Na dniach to wymieniam i myśle że nie bedzie już problemu z tyłem auta