michalkaplon
23-07-2017, 11:55
Cześć . Kupiłem radio 2 Din z Androidem 5.1 firmy eonon i mam problem po po kilku dniach rozładowuje mi akumulator . Przy podłączaniu zorientowałem sie ze w wtyczce z samochodu brakuje przewodu z zasilaniem od stacyjki jest tylko jeden który idzie od akumulatora więc musiałem zmostkować dwa przewody które szły od wtyczki z radia ( czerwony i żółty ) dopiero wtedy radio sie włączyło macie pomysł dla czego rozładowuje akumulator jak ktoś ma pomysł prosze o pomoc :!:
tak wygląda okablowanie z radia 2 din
kuba1961
24-07-2017, 20:41
Większość takiego sprzętu ma jednym kablem poprowadzone +12V po stacyjce które znika jak wyłączysz kluczyk. Przewód drugi dostarcza cały czas napięcie - podtrzymuje pamięć itd. Ty podałeś stale +12V na oba kable. Może jak radio ma podane na oba przewody zasilania i jest wyłączone to i tak pobiera trochę, rozładowuje akumulator.
Witajcie. Pacjent Mondeo 2008 2.2 tdci Titanium. Radio Android sprawia kłopoty ( a przynajmniej tak sądze, że to jego wina). Auto posiadam od ponad 2 lat. Dziennie pokonuje ok 80-100km. Wymieniony aku. Kiedy wyciągne bezpiecznik od audio prpblemów brak, auto może stać i normalnie odpala od strzala nawet przy mrozach. Natomiast z pozostawionym bezpiecznikiem zdażyło mi się ze po 10h nie odpalił. Tak jakby miał spadek napięcia. Sprawdzałem pobór na postoju i jest ok.
Radio: https://radionawigacje.pl/dla-ford/32-radio-android-ford-focus-mondeo-galaxy-s-max-dvd-3803499113612.html
Może ktoś posiada i jest w stanie pomóc, coś podpowoedzieć. Bo niemam już pomysłow...
Pozdrawiam.