Zobacz pełną wersję : Końcówki do szczoteczki elektrycznej
Waszym zdaniem warto kupić zamienniki czy nie warto? Samą szczoteczkę kupiłem za nieco ponad stówkę, a teraz jak mi się zużyła oryginalna końcówka z kompletu to widzę, że nowy komplet oryginałów kosztuje połowę ceny tej szczoteczki. Czy te zamienniki to są bezpieczne czy lepiej się od tego trzymać z daleka?
Śmiało możesz zamiennik włożyć. Końcówki tak jak i zwykłe szczotki powinno sie wymieniać co kilka mcy.
Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka
Surmikmk2 25-07-2017, 12:51 Wszystko zależy do jakiej szczoteczki i jakie zamienniki.
Jeśli do zwykłej Oral-B (oscylacyjnej) to nie ma sensu, przerobiłem temat i niektóre zamienniki po prostu się rozpadały (wyłamywał się plastik). Zresztą oryginały z numerem seryjnym na alledrogo kosztują po około 9 zł za sztukę.
Jeśli do sonicznej to temat trochę się zmienia. Końcówka nie ma części ruchomej w dodatku zamiennik kosztuje 10% wartości oryginału (Philips DiamondClean 4x oryginał 100zł, 4x zamiennik z alliexpress 10 zł). Fakt jest trochę mniej gęste włosie i szybciej się zużywa ale za to nie szkoda wymieniać nawet co miesiąc.
Wszystko zależy do jakiej szczoteczki i jakie zamienniki.
:one::one::one:
Oral=beeeee
Anal=cacy !!!
Żadnych zamienników! Przerabiałem temat, już myślałem że szczoteczka się zepsuła a to po prostu zamiennik nie dawał rady. Lepiej kupić zapas oryginałów przez internet, wtedy cena nie jest taka zła.
Karwos00 25-07-2017, 17:27 Jaka to szczoteczka - znajdę tanio :) Oryginał.
A ja niedawno w Braunie wymieniłem niewymienialny akumulator :)
Końcówki tak jak i zwykłe szczotki powinno sie wymieniać co kilka mcy.
Wiem o tym, normalne szczoteczki wymieniałem co 2 miesiące.
Wszystko zależy do jakiej szczoteczki i jakie zamienniki.
Oral vitality cross action. Zamówiłem w końcu dwa komplety. Za oryginalne 2 szt. 27.90 a zamienniki 16.90 za... 8 szt. :D Najpierw przetestuje te zamienniki bo jak się okażą dobre to przebitka cenowa elegancka. Żeby było śmieszniej za 10 końcówek wyszło mniej niż za 2 w drogerii...
Gdzieś dorwał w tej cenie?
Oszczędności na poziomie kilkudziesięciu złotych, a na stomatologa wydasz dużo więcej.
Możesz kupić oryginalne na allegro za około 8-10 zeta. Bez przesady już naprawdę, kupujesz 4 w ciągu roku maksymalnie
A jak w temacie końcówek jesteśmy - jakiego "sonica" polecacie w dobrym stosunku jakość = cena :)
Gdzieś dorwał w tej cenie?
szczoteczki24.pl
Oszczędności na poziomie kilkudziesięciu złotych, a na stomatologa wydasz dużo więcej.
Może i tak ale nadal nie widzę powodu, żeby przepłacać. Zwłaszcza jak zacznie takiej szczoteczki używać reszta rodzinki to wtedy z paru złotych robi się już troszkę więcej przy czterech osobach, a szczoteczki się wymienia u nas co dwa miechy.
Możesz kupić oryginalne na allegro za około 8-10 zeta. Bez przesady już naprawdę, kupujesz 4 w ciągu roku maksymalnie
Widziałem na allegro w tych cenach i nawet zastanawiałem się czy kupić takie za dychę, ale doszedłem do wniosku że niemożliwe jest, żeby oryginały były tańsze nawet od zamienników. Albo to jest jakiś wałek, albo ktoś sprzedaje po kosztach - nie wiem. Mam bardzo ograniczone zaufanie do allegro bo już parę razy się naciąłem.
Wiele podrobek ma nadruk logo oryginału. To ze stempel na końcówce jest podrobiony (slabsza jakosc) widać dopiero jak masz w ręku oryginał albo wiesz jak wyglądał.
Korzystam z zamienników z Chin i nie narzekam, żaden nie rozpadł się.
Wymiana i tak co 1-1.5mies ze względów higienicznych.
kocur mam Sonica Teesa https://denthelp.pl/szczoteczki/szczoteczki-elektryczne/szczoteczki-soniczne?manufacturer=47. Ta tańsza zakuoiona w sklepie stacjonarnym. Nie narzekam. Dalem 140Pln. Bateria bez ładowania trzyma mi ponad 8 tyg. przy używaniu dwa razy dziennie. Trzy tryby pracy. Końcówki zapasowe oryginały w przystępnej cenie.
Jestem zadowolony i mogę polecić. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170731/9ee0299557446e1d20517a1628ac8c74.jpg
Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka
Ile do niej wymienna końcówka kosztuje?
Patrzyłem na oryginalne i coś koło 20-30 zł więc tanio - będę ją kupował lada dzień.
A ja niedawno w Braunie wymieniłem niewymienialny akumulator :)
Sorki za offtop ale jaki akumulatorek tam wmontowałeś, dostałeś gdzieś taki ze zgrzanymi blaszkami do biegunów?
Z blaszkami. Na Allegro. OIDP pod hasłem "do szczoteczki" czy jakoś tak :) Trzeba tylko wymiarów pilnować. Blaszki trochę podszlifowałem Dremelem, żeby pasowały.
|