Zobacz pełną wersję : [Kuga 2008-2012] Dorabianie kluczyka
Meniumeh 11-08-2017, 07:03 Cześć.
Mam Kuge 2009 z systemem Keyless Go - bezprzewodowy kluczyk. Przy zakupie dostałem jednego pilota z grotem chowanym do środka. Chciałbym dorobić zapasowy kluczyk ale w sumie nie potrzeba mi calego pilota tylko sam grot z immobiliser żebym mógł w razie czego otworzyć maskę, drzwi kierowcy i odpalać auto po włożeniu grota do stacyjki.
Czy jest to możliwe i bedzie działać czy musi być cały pilot z grotem?
Chce tak zrobic bo za sam grot z immobiliser 200zł a za komplet z pilotem 600zł wiec spora różnica a to w sumie tylko awaryjnie bedzie uzywane.
kuba0005 14-08-2017, 12:45 będzie tylko będziesz odpalał wkładając kluczyk do stacyjki w dziurę i dopiero guzik.
Cześć.
Mam Kuge 2009 z systemem Keyless Go - bezprzewodowy kluczyk. Przy zakupie dostałem jednego pilota z grotem chowanym do środka. Chciałbym dorobić zapasowy kluczyk ale w sumie nie potrzeba mi calego pilota tylko sam grot z immobiliser żebym mógł w razie czego otworzyć maskę, drzwi kierowcy i odpalać auto po włożeniu grota do stacyjki.
Czy jest to możliwe i bedzie działać czy musi być cały pilot z grotem?
Chce tak zrobic bo za sam grot z immobiliser 200zł a za komplet z pilotem 600zł wiec spora różnica a to w sumie tylko awaryjnie bedzie uzywane.
Poszukaj używanego, ja tak zrobiłem i udało mi się sprawny pilot zakupić za 100zł, wymieniłem grot ze starego, włożylem nowego taga(koszt okolo 40-50zł) i zakodowałem.
Turbo Kuga 05-09-2017, 19:26 Witam, mam Kugę z 2011 roku i właśnie dziś gdzieś zgubiłem grot z pilota, co prawda mam drugi komplet ale czy można kupić sam grot ? wiem że tam też jest transponder, czy on też jest do kupienia i zaprogramowania ?.
Witam,
Jak najbardziej mozna dokupic sam grot z transponderem
Na rybkach nie raz zgubiłem klucze do samochodu . Teraz bym chciał mieć jeden komplet dodatkowy do swojej Kugi . W okolicach Warszawy najtaniej dorabiają w Wyszkowie 500 pln .Nie znam sie na elektronice i nie zmotam sobie sam kluczyka .
Może znacie tańsze sposoby dorobienia zestawu .
gslowik32 02-07-2018, 12:12 Dołączam do pytania. Mam jeden komplet - nadajnik radiowy z chowanym grotem, w którym jest immobilizer. Dokupiłem oryginalny grot z immo i w ASO powiedzieli, że nie można dodać samego immo bo musi być komplet tj. immo + nad. radiowy. Próbowali, ale komputer im (podobno) nie pozwolił.
W takim razie konkretne pytanie, czy da się dodać/zakodować sam grot z immo bez nad. radiowego. Czy jest to wykonalne we własnym zakresie.
Pozdrawiam
(Kuga 2010, titanium, TDCi 140KM)
Ja niestety zapłaciłem 5 stówek , 30 minut i mam drugi kluczyk .
Koledzy jeżeli ktoś mieszka w zachodniej części Polski mogę polecić z czystym sumieniem "Auto-Klucz Pomoc. Dorabianie kluczy. Szczęsny M. Mostowa 1, Gorzów Wielkopolski". Dorabiałem u nich dwa klucze (wraz z kodowaniem na falach Kanadyjskich itd) Wszystko trwało może z godzine i cena bardzo dobra, bo bodajże 200 PLN za sztukę.
No to bardzo tanio oby dobrze działało .
...cena bardzo dobra....
Cena "dobra", bo to ordynarna chińszczyzna jest... Płacisz za to, co dostajesz...:568:
Meniumeh 10-03-2019, 08:26 Mi w Krakowie "ImmoCODE: naprawa pilotów i dorabianie kluczy" na ul. Nowohucka 52 dorobili sam grot z immobilaizerem za 150zł. Operacja od ręki 10 min. Leży w domu jako awaryjny.
Dorobili w aucie czy sklonowali ma stole bez podchodzenia do auta?
Pierwsze to normalna robota, drugie moze odbic sie kiedys czkawką, bo to jednorazowo kodowany klon.
Meniumeh 12-03-2019, 10:09 Wziął kluczyk ze sobą do biura na 10min a potem sprawdził czy działa przy aucie.
Wziął kluczyk ze sobą do biura na 10min ...
Klon. Popelina.
Ludzie łykają jak pelikany to robienie w konia i nawet nie mają świadomości, że są i koniem i pelikanem za jednym zamachem...:one:
Meniumeh 18-03-2019, 22:15 Możesz wyjaśnić o co chodzi.
jacektalin 25-08-2019, 14:32 Mi w Krakowie "ImmoCODE: naprawa pilotów i dorabianie kluczy" na ul. Nowohucka 52 dorobili sam grot z immobilaizerem za 150zł. Operacja od ręki 10 min. Leży w domu jako awaryjny.
Przyznam, że dobra cena. W Olsztynie, dorabianie kluczy (https://www.klucze-kubis.pl/) na Wyszyńskiego montowali do mojego Focusa. Za dorobienie o ile dobrze pamiętam coś w granicy 230pln. Ale gość przyjemny, zaprosił do biura, maszyna widoczna - bez popyliny.
Jak to focus mk2 i nie wyszedł nawet do auta to jak najbardziej popelina.
Bylem tydzien temu w Olsztynie, pewnie bede znow we wrzesniu, jak chcesz to pokazę Ci jak auto widzi ten dorobiony kluczyk.
Cześć, jestem od niedawna posiadaczem Forda Kugi z 2009 roku, niestety posiadam tylko jeden kluczyk + pilot, chciałbym dorobić drugi pilot. Pilot który posiadam ma oznaczenie 3M5T-15K601-DB. Ostatnio dorabiałem sobie kluczyki do A3 8L i kupiłem odpowiedni pilot na aliexpress, poradziłem sobie z immo, ale w Kudze pewnie nie będzie to tak łatwe, znalazłem pilot na aliexpress, nie interesują mnie używki na allegro, powiedzcie czy się nadaje bo według mnie tak :> dodaje zdjęcia kluczyka/pilota który posiadam jak i screeny z aukcji.
PS. Nie otrzymam żadnej odpowiedzi?
smietana 03-11-2022, 09:15 PS. Nie otrzymam żadnej odpowiedzi? ������Transponder sie zgadza? ID46?
Transponder sie zgadza? ID46?
Tak, wszystko jest na screenach :)
Cześć, posiadam Kugę MK1 dziś wyświetliła się informacja o tym że bateria w pilocie jest wyczerpana, a więc w domu otworzyłem pilot keyless wyciągnąłem starą baterię włożyłem nową i teraz auto nie reaguje na otwiera, ani nie mogę włączyć silnika, silnik jedynie odpalę po wyciągnięciu małego grota z pilota, jak przywrócić działanie pilota?
jak przywrócić działanie pilota?
włożyć baterię zgodnie z instrukcją (biegunowość)
silnik jedynie odpalę po wyciągnięciu małego grota z pilota
Po jego wyciągnięciu odpalasz przez keyless czy po włożeniu go do 'terminala' pod kierownicą ?
Od kluczykarza wiem, że kluczyki keyless w Fordach bardzo łatwo uszkodzić podczas wymiany baterii.
tomus24a 23-12-2022, 20:10 A może ktoś wie dlaczego po wymianie baterii przestał zamykać przyciskiem w klamce
|