Zobacz pełną wersję : Dobry warsztat w Lublinie
witam,
może ktoś polecić jakiś solidny i uczciwy warsztat z diagnostyką komputerową i mechaniką pojazdową w Lublinie i okolicach?
daemonxxx 14-12-2014, 19:40 Również dołączam się do tematu. Potrzebuje kogoś kto zdiagnozuje mi nierówną pracę silnika :)
to chyba nie ta strefa . Lublin to lubelskie a nie lubuskie
No, to koledzy zaszaleli :D Przenoszę do odpowiedniej strefy.
Polecam
Auto Handel AutoMaster Dariusz Olszak
Turystyczna 33a Lublin 512 737 995
planeta58 17-10-2015, 11:32 Witam , może ktoś polecić mechanika , któremu można powierzyć s maxa z silnikiem 2.5t ?
Nadmienię po zatrzymaniu na czerwonym świetle silnik zgasł i już nie odpalił , kręci rozrusznik .Wstępnie po podpięciu komputera błąd przepływomierz , po wymianie odpalił na 3 sek i zgasł ., Ponownie błąd przepływomierz . Jakieś pomysły ?
zobacz Tes Car Dębówka 8 , facet specjalizuje się w Fordach
Serwis forda jest na zemborzyckiej ale nic tam nie robiłem. Korzystałem razem ze szwagrem z usług mechanika na zemborzyckiej przy stacji kontroli sobcar. Robi dobrze, czasem trzeba czekać bo kolejka. W budynku jest też wymiana opon i klimatyzacja. Zadzwoń, zapytaj. Ma różne komputery to posprawdza.
planeta58 17-10-2015, 20:30 Dziękuję za podpowiedzi .
Michał82 28-10-2015, 13:50 Nie wiem, czy już robiłeś samochód - jak nie, spróbuj zadzwonić do Jacka Stuchlika, tel. 601 257 277, warsztat na Czeskiej 8.
planeta58 30-10-2015, 23:19 Została odpięta kostka od separatora oleju auto odpala.
Piters182 30-11-2015, 12:14 Chłopaki gdzie w Lublinie czy okolicach wyregulować zawory w mondeo, regulacja płytkowa.
zobacz Tes Car Dębówka 8 , facet specjalizuje się w Fordach 7 postów a ciężko przeczytać temat
Siemanko,
Jaki warsztat polecacie w Lbn?
Chodzi o sprawdzenie pracy silnika i zdiagnozowanie stukow na niskich obrotach.
Pozdrowienia!
Witam,
trochę lamerskie pytanie, gdzie najlepiej podjechać na wymianę oleju?
gruber000 02-12-2016, 12:48 Cześć,
Gdzie w Lublinie znajdę kogoś kto ogarnie mi elektronikę w Mondeo? Mam problem ze źle wyciętym DPFem
Elektronik Przemek ul. Południowa. Za aresztem. Lepszego nie znam
Witam. Szukam dobrego warsztatu w okolicach Lublina (oprócz autoryzowanego), który ma pojęcie o Fordach - mam Mondeo Mk3 benzynę. Głównie chodzi mi o sprawdzenie powodu nierównej pracy silnika.
Cześć
poszukuję dobrego specjalistę od elektryki, który specjalizuje się w naprawie fordów, jednym słowem "magika".
Zna ktoś godnego polecenia na terenie Lublina lub województwa lubelskiego?
Dziękuję.
P.S jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.
juliankk 04-01-2018, 10:46 Ja polecam Auto Remont Lipert. Bardzo dobrzy fachowcy, ceny też ok. Trafiłem tam z polecenia i jestem zadowolony. Korzystałem także z ich lakierni, perfekcyjnie dobrali kolor. Polecam wszystkim :D
gruby907 12-01-2018, 23:47 To ja polecę chłopaków z GP Auto Serwis, Kąpielowa 5 za Galą :) Robią robote, ogarneli mi wszystkie usterki jakie przez okres używania auta wystąpiły na 5+. Gdyby nie lżejszy portfel to zawsze wyjeżdżałbym zadowolony :D
na 5+. Gdyby nie lżejszy portfel to zawsze wyjeżdżałbym zadowolony :D
he he a ile i za co? mają kompy itd?
A ja szukam jakiegoś speca co pomoże w sprawie modułu bluetooth, chodzi o powiązanie się z telefonem, znacie ??
zadzwoń poradzimy 695665313
Polecam CODE Auto Serwis ul.Krochmalna 4
Jest ktoś z LBN lub okolic ktoś posprawdza wiązki i elektrykę? mam problem z pompą a nie chciałbym zaczynać od jej wymiany
gruby907 01-04-2018, 11:37 he he a ile i za co? mają kompy itd?
Mają laptopa z kablem i oprogramowaniem. Generalnie skóry z ludzi nie zdzierają ceną :)
crazyseal 01-07-2018, 23:14 Witam.
na poczatek cce zmienic olej i filtry, niby mozna to zrobic wszezie ale widzialem filmik ze do wymiany filtra oleju trzeba sporo odkrecic i poodpinac.
nie chce by ktos sie tego dopiero uczyl, szukam warsztatu ktory specjalizuje sie w fordzie, albo wie co robi.
chce tam pozniej serwisowac swojego Kuguara. :)
Potrzebny wiec dobry serwis lub mechanik w Lublinie, njlepiej okolice Ponikwoda/Sławin.
Pozdr
Mariusz
Jeśli chodzi o sprawdzony warsztat samochodowy to w Lublinie mogę zdecydowanie polecić Auto Remont Lipert, znajdują się przy ulicy Janowskiej. Pozdrawiam ;)
Witam,
poszukuję dobrego mechanika z Lublina lub okolic bo chciałem zrobić swojej Fuzji 1.4 TDCi mały prezent z okazji 250 tyś. km.
Zakres prac jest dosyć szeroki: rozrząd, sprzęgło, świece żarowe, hamulce (tarcze, klocki, bębny i płyn) oraz standardowo oleje i filtry. Najlepiej na oryginalnych lub dobrej klasy zamiennikach i z gwarancją.
Więc jakby ktoś kogoś znał albo znał kogoś kto zna to proszę o namiary.
Pozdrawiam
gruby907 11-08-2018, 19:36 Polecam GP Auto na Kąpielowej, koło stacji Lukoil przy ul. Unii Lubelskiej. W Fieście benzynowej ogarnęli wszystko ładnie, szwagrowi vectre b 2.0dth też naprawili. Ceny przyzwoite, ale przygotuj się na termin za tydzień :D Co do klasy części u nich - komplet sprzęgła LUK, świece zapłonowe NGK lub Denso, flitry przeważnie Knecht lecą, amortyzatory na tył dostałem KYB więc nie ma na co narzekać
to nie jest sprawa na już tylko w perspektywie około miesiąca-dwóch, bo chcę dojeździć do tych 250 kkm (czyli jeszcze około 3-4 kkm mam do zrobienia) ale chciałem zawczasu się zorientować jak się sprawy mają.
chciałem jeszcze zapytać czy jest jakiś sposób żeby bez rozbierania skrzyni i silnika sprawdzić czy sprzęgło ma dwumasę czy nie? Pytam ponieważ ostatnio dowiadywałem się w RK....łek i po Vinie powiedzieli że nie mam a jak byłem na diagnostyce i wymianie łożysk to w warsztacie w katalogach mi stwierdzili że jednak mam - więc jak to jest.
slawek-kali 13-08-2018, 07:28 w jakich katalogach? vin podaj..
zapewne w jakiś papierowych z których korzystają :)
numer vin: WF0UXXGAJU5B65799
slawek-kali 13-08-2018, 07:46 finis 1303468 Koło zamachowe o pojedynczej masie
od 03.11.2003, do 15.06.2012, Fiesta/Fusion 2002, 5-drzwiowy UAV, 5-biegowa ręczna - B5/IB5, (-)"IND", Bez el. uk. stabilizacji toru jazdy
Dzięki bardzo, czyli wymiana mocno po kieszeni nie szarpnie bo już mi wołali ponad 1,5 kPLN za same części, ale jak jest bez dwumasy to będzie znacznie taniej :)
pavlus007 12-10-2018, 19:36 Witam
Poszukuję dobrego mechanika dla mojego Focusa MK3, ale takiego z prawdziwego zdarzenia. Mistrza, samuraja z krwi i kości :) ponieważ naciąłem się na fachowcach już parę razy, poradźcie więc:
1. Po ostatniej wymianie sprężyn (KYB RA3447 - nie polecam, zawieszenie zrobiło się sztywne i jeździ się mniej przyjemnie), sworznia wahacza, 2x łączniki stabilizatora, 2x tuleje wahacza (wszystko przód) samochód zaczął mi skręcać w bok, kierownica przy jeździe wprost jest przekręcona o ok 2-3 stopnie w prawo (na oko). Poza tym coś w mocowaniu hamulca było zrobione źle i przy lekkim hamowaniu słychać ciche miarowe szuranie. Poprawiali to, bo od razu po naprawie słychać było oprócz głośnego szurania metaliczne dźwięki przy hamowaniu, ale delikatne szuranie wróciło. Do kogo polecacie z tym pójść?
2. ktoś od błędów komputera? kiedyś znajomy znalazł mi z poziomu komputera pokłądowego 2 błędy:L c186_00 i C558_64, któryś jest od zawieszenia pneumatycznego, tyle że ...nie mam takiego :) Poza tym chciałbym dowiedzieć się, skąd wziął się lekki wzrost spalania
pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc!
MrowekII 16-10-2018, 16:32 Witam!
Poszukuję mechanika który pomógłby z naprawą mojego c-maxa. Wyskakuje błąd P2002. Dpf i wężyki wymienione.
Pozdrawiam
Marek
Cześć,
Zbliża mi się termin przeglądu, czy możecie polecić jakiś dobry serwis w Lublinie? Być może są jakieś, które specjalizują się typowo w naszej marce.
ASO odpada ze względu na koszty.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Cześć,
Zbliża mi się termin przeglądu, czy możecie polecić jakiś dobry serwis w Lublinie? Być może są jakieś, które specjalizują się typowo w naszej marce.
ASO odpada ze względu na koszty.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Witam,
polecam mechanika Zbigniew Rorat Bursaki 6D.
Maja takiego elektryka swietnego ze szok. MOjej zony peugeota 206cc przywrocil do pelnej sprawnosci. Gadalem ostatnio z elektrykiem w sprawie fordow ma caly tester do diagnostyki i powiedzial mi ze kuma fordy.
Zajmuja sie rowniez zwykla mechanika.
Bylem u niego 3 razy i jak narazie nie zawidol. Wczoraj podjechalem to powlaczal mi w konfiguracji co mogl do peugeota.
Umowiny jestem na maj z nimi z mpoim mondeo bo mam problem z doladowaniem, wiedzial w czym bedzie problem.
Ja polecam go.
Ewentulanie PASCAR Gajowa chyba 4
duzo fordow robia i duzo ich sprzedaja (handluja rowniez autami)
jakby co namiary na prive moge dac
Pozdrawiam
Zbyszek
Ktos moze jeszcze robił coś w Pascarze na gajowej?
Też szukam dobrego mechanika, który ogarnia silniki 1,6 benzynowe ecoboost. Bo na razie to moi nic nie wiedzą o nich. Dwie opinie które od nich uzyskałem to że tego się nie naprawia, tylko wymienia. Do tej pory nie miałem problemów z tym silnikiem, ale teraz wymaga trochę diagnostyki.
Witam,
polecam mechanika Zbigniew Rorat Bursaki 6D.
Maja takiego elektryka swietnego ze szok. MOjej zony peugeota 206cc przywrocil do pelnej sprawnosci. Gadalem ostatnio z elektrykiem w sprawie fordow ma caly tester do diagnostyki i powiedzial mi ze kuma fordy.
Zajmuja sie rowniez zwykla mechanika.
Bylem u niego 3 razy i jak narazie nie zawidol. Wczoraj podjechalem to powlaczal mi w konfiguracji co mogl do peugeota.
Umowiny jestem na maj z nimi z mpoim mondeo bo mam problem z doladowaniem, wiedzial w czym bedzie problem.
Ja polecam go.
Ewentulanie PASCAR Gajowa chyba 4
duzo fordow robia i duzo ich sprzedaja (handluja rowniez autami)
jakby co namiary na prive moge dac
Pozdrawiam
Zbyszek
Chciałbym zapytać czy ten mechanik ogarnia diesla ? Potrzebuje kogoś do silnika diesla ?
Chciałbym zapytać czy ten mechanik ogarnia diesla ? Potrzebuje kogoś do silnika diesla ?
Tak mechniki ogarniaja diesla zwlaszcza elektryk dobrze sie zna na dieslach.
z moim mondeo bede do niego jechal a tez mam diesla.
zony benzyniak dzwiegnol po 4 dniach dlubania a byla kleska.
Grzesiek198106 23-05-2019, 18:13 witam mam na imię grzesiek jestem nowym posiadaczem forda s-max a czy ktoś słyszał o gościu z Jabłonia Koło Parczewa co zajmuje się naprawa fordów i tylko fordów robi przekładki anglików.pozdrawiam
znam go , czasami zmieniam dla niego soft w samochodach w których wymienił automat na manual
Grzesiek198106 09-06-2019, 21:22 witam kupiłem forda s-max 1,8 tdci 125KM czy jest ktoś z okolic Lubartowa ,Lublina co mógłbym porównać samochód z tym silnikiem bo mam pewne obawy co do auta pomoże ktoś.pozdrawiam
Witam szukam warsztatu z klimo tel
pavlus007 09-01-2020, 10:49 Witam ponownie
Sprawa z zawieszeniem jest już nieaktualna - w tej dziedzinie bardzo polecam Andrzeja Dudę z Trześniowskiej.
Ale nadal nie byłem nigdzie z błędami komputera, zauważyłem też spadek mocy i nierówną pracę (być może to normalne przy 180k przebiegu ale chciałbym sprawdzić co się dzieje). Polecicie jakąś dobrą diagnostykę?
bodzio17 09-01-2020, 11:44 Pisz do SRSa. Robiłem u niego "poprawkę" w Mondeo ze 150 na 180KM - mogę polecić, ma wszystko co trzeba.
pavlus007 09-01-2020, 11:57 mógłbyś rozwinąć nazwę albo podać coś więcej? nie mogę ich znaleźć
mógłbyś rozwinąć nazwę albo podać coś więcej? nie mogę ich znaleźć
kolega SRS z forum
możesz też do mnie podjechać, diagnostykę ogarnę
BanGinSan 23-01-2020, 09:57 Podepnę się pod temat bo również szukam "pewniaka" od forda.
Otóż na przeglądzie w serwisie wyszły mi dwie padnięte świece żarowe, czy ktoś ma namiar na pewnego mechanika który zrobi to w ciągu 1, 2dni?
Słyszałem że świece potrafią być zapieczone i wykręcenie ich zajmuje trochę czasu. Zależy mi na człowieku który zrobi to na pewno a nie takiego który przez tydzień będzie moczył w nafcie a potem stwierdzi że świece nie idą?:mad:
luk serwis z konopnicy, zajmuje się też wykręcaniem urwanych świec żarowych więc sobie poradzi. Musisz się liczyć z tym, że jak się urwie to są to dodatkowe koszta.
U siebie sam wymieniłem świece. Doszedłem do wniosku że jak mają się urwać to mi i w zakładzie. Moim zdaniem nie ma magicznych sposobów wykręcania oprócz podstawowych typu temperatura silnika. Poszło bez problemu. Przejechane było niecałe 200 tyś. Teraz prawie 300
Grzesiek198106 03-05-2020, 21:53 witam posiadam forda s-max 1.8 tdci z 2009r jest ktoś pomocny w lublinie lub z okolic co może pomoc w diagnozie s-maxa mam kilka wad samochodu wiec potrzebuje kogoś co zna się na mechanice, elektryce i podkręceniu mocy potrzebuje takiego co siedzi tylko w fordach bo już nie wiem co jest grane z autem.pozdrawiam
smietana 03-05-2020, 22:02 Jeśli chodzi o elektrykę to mogę polecić Przemek Neścior nie pamiętam nazwy firmy ale ma siedzibę na Przeskok.
Witam, poszukuję dobrego/sprawdzonego warsztatu w Lublinie który ma pojęcie o Fordach w TDCI i nie wyciągnie z kieszeni za bardzo.
Potrzebuję speca który ogarnia wtryski/turbinę/zawieszenia
15 km od Lublina może być?
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Adamusxl 18-08-2020, 06:59 Witam.
Poszukuję dobrego mechanika w Lublinie do swojego mk3 2.0 z 2004r. automat.
Niestety warsztat Dakro nie poradził sobie z moim samochodem mimo, że stał w sumie 2 miesiące u nich i wyjechał w gorszym stanie niż wjechał do nich.
Tak więc poszukuję mechanika co się zna na tych silnikach a nie wymienia po kolei metodą prób i błędów.
A to krótki opis na czym polega problem.
Zaczęło się od pojawiającej się sprężynki i gaśnięciu pojazdu. Zajechałem do nich i sugestia - wtryski i regeneracja. Ok - zrobili i po testach złożyłem reklamację bo stukało na jednym przy pewnych obrotach. Dalsza sugestia to, że pompa i czyszczenie układu paliwowego. Zgodziłem się - nowa pompa czyszczenie i ... niestety jeszcze gorzej było niż wcześniej. Dalsza sugestia wymiana czujników oleju itp. niestety nic to nie dało. Włożyłem już tyle pieniędzy a autko teraz bardzo dymi na czarno i nie zbiera się dobrze na wolnych obrotach (przymulone).
Tak więc jest może ktoś w Lublinie (okolicach) co powie w czym problem i naprawi.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek informację.
Mam kumatego mechanika, ale z Białej Podlaskiej.
reklamacja a jak nie to sąd
skoro auto jeszcze gorzej chodzi
Witam.
Poszukuję dobrego mechanika w Lublinie do swojego mk3 2.0 z 2004r. automat.
Niestety warsztat Dakro nie poradził sobie z moim samochodem mimo, że stał w sumie 2 miesiące u nich i wyjechał w gorszym stanie niż wjechał do nich.
Tak więc poszukuję mechanika co się zna na tych silnikach a nie wymienia po kolei metodą prób i błędów.
A to krótki opis na czym polega problem.
Zaczęło się od pojawiającej się sprężynki i gaśnięciu pojazdu. Zajechałem do nich i sugestia - wtryski i regeneracja. Ok - zrobili i po testach złożyłem reklamację bo stukało na jednym przy pewnych obrotach. Dalsza sugestia to, że pompa i czyszczenie układu paliwowego. Zgodziłem się - nowa pompa czyszczenie i ... niestety jeszcze gorzej było niż wcześniej. Dalsza sugestia wymiana czujników oleju itp. niestety nic to nie dało. Włożyłem już tyle pieniędzy a autko teraz bardzo dymi na czarno i nie zbiera się dobrze na wolnych obrotach (przymulone).
Tak więc jest może ktoś w Lublinie (okolicach) co powie w czym problem i naprawi.
Z góry dziękuję za jakąkolwiek informację.
jak masz czas i chęci to podjedź do mnie, posłucham i popatrzymy co tam kompem można zobaczyć
też bym sugerował walkę z Dakro do skutku, zwłaszcza jeśli na naprawę masz dokumenty, to co opisujesz to ewidentnie nieumiejętna regeneracja. Ile zapłaciłeś za wszystko?
z tego co wiem Dacro nie ma oryginalnego stołu do naprawy i testowania wtryskiwaczy delphi ,a co za tym idzie nie może po naprawie wygenerować nowych kodów co gwarantuje poprawne zakończenie regeneracji , czyli naprawa na kolanie.
Blitztrager 25-09-2020, 20:05 Witam,
Przejrzałem forum ale speca od silników (poza Tes Car) nie znalazłem.
Poszukuję dobrego mechanika naprawiającego silniki w Fordach - mam Mondeo MK4 PB 2.0 + LPG 280k km - bierze olej, wypadanie zapłonu, terkotanie, prawdopodobnie potrzebna już wymiana szklanek bo luzy zaworowe były na granicy etc. Mój mechanik i Andrzej Rogowski zalecili zajęcie się silnikiem
Z polecenia pojechałbym bez wahania do Tes Car Dębówka 8 ale obecnie trzeba czekać 1-2 miesiące. Jest takowy w Lublinie / okolicach?
Sławomir Polak 81 752 21 22 Nowogród 13A pod Łęczną. Jeżdżę od kilku lat
Blitztrager 28-09-2020, 20:38 Dzięki Lisek40!
markus0092 20-10-2020, 11:06 Witam,
zwracam sie do was z pomocą w znalezieniu dobrego mechanika specjalizującego się w naprawach Fordów. Mój problem z samochodem wiąże się z zepsutą elektryką gdyż kontrolki w samochodzie migają jak lampki na choince a także dostawaniem się wody do przestrzeni bagażowej + inne usterki, których już nie będę wymieniać. Chodzi mi o sprawdzonego majstra, który związany jest głownie z marką Ford
Z góry dziękuje za waszą pomoc
Witaj
Dobry elektryk:
https://www.facebook.com/CarSystemsPD
a co do wody w bagażniku to trzeba zdemontować listwy dachowe i uszczelnić połączenie pomiędzy dachem a bokiem
Pozdrawiam
Bump: Witam,
Przejrzałem forum ale speca od silników (poza Tes Car) nie znalazłem.
Poszukuję dobrego mechanika naprawiającego silniki w Fordach - mam Mondeo MK4 PB 2.0 + LPG 280k km - bierze olej, wypadanie zapłonu, terkotanie, prawdopodobnie potrzebna już wymiana szklanek bo luzy zaworowe były na granicy etc. Mój mechanik i Andrzej Rogowski zalecili zajęcie się silnikiem
Z polecenia pojechałbym bez wahania do Tes Car Dębówka 8 ale obecnie trzeba czekać 1-2 miesiące. Jest takowy w Lublinie / okolicach?
Jeśli szukasz kogoś od silników polecam firmę KEWT w Świdniku zajmują sie tylko silnikami i robią to kompleksowo
https://kewt.pl/
tel do właściciela 667-879-777
Powołaj się na mnie Emilian
Panowie możecie polecić dobrego fachowca od elektroniki samochodowej? Mój problem polega na tym że kupiłem s-maxa bez podświetlenia zegarów i całej deski rozdzielczej, przełącznik świateł i licznik na 100% sprawne. W forscanie wywala błąd
IPC DTC B1A84:51-2B
Kod: B1A84 - Dane konfiguracyjne samochodu
Dodatkowe symptomy usterki:
- Nie zaprogramowane
Status:
- DTC obecny w czasie wydania polecenia
- Kontrolka usterki wyłączona przy tym DTC
Moduł: Moduł sterujący tablicą rozdzielczą
https://dobrymechanik.pl/mechanicy/lublin/sahib-auto-elektro-service-stanislaw-slupski.html#comments
Zapytaj tam
http://sahib.pl/
Polecam byłem kilka razy u Pana :) Nie żałuje tylko tyle że ja byłem w tamtym roku Oplem Astra przed zakupem Forda ( Pan ogólnie z mega doświadczeniem i certyfikatami Ford itp)
CENY NIE SA WYSOKIE - Polecam
Edit. Na stronie którą podałem jest stary adres (W google wpisz Sahib Lublin i tam się wszystkiego dowiesz)
Dziękuję za pomoc, byłem dzisiaj w www.sahib.pl umówiłem się na następny tydzień. Właściciel ze spokojem stwierdził że przerabiają dużo fordów i że napewno coś poradzi na moją usterkę. I przede wszystkim nie rzuca cenami za naprawę tylko najpierw diagnostyka a później wycena. Po wizycie napisze co i jak:)
Dziękuję za pomoc, byłem dzisiaj w www.sahib.pl umówiłem się na następny tydzień. Właściciel ze spokojem stwierdził że przerabiają dużo fordów i że napewno coś poradzi na moją usterkę. I przede wszystkim nie rzuca cenami za naprawę tylko najpierw diagnostyka a później wycena. Po wizycie napisze co i jak:)
Z tego co ja zaobserwowałem u Sahiba to nie bierze pieniędzy póki czegoś nie naprawi, dochodzi dochodzi i jak dopiero problem zlikwiduje podlicza tłumacząc wszystko :) Ciekawi mnie twoja opinia, choć myślę że będziesz zadowolony :) Czekam aż opiszesz co i jak było w Smaxie
W www.sahib.pl zrobiona diagnostyka i wyszło że to wina komputera, niestety nie mieli odpowiedniego sprzętu żeby skonfigurować i odesłali do www.ford-lublin.pl oczywiście nie wzieli pieniędzy bo nie naprawili (nawet za diagnostykę nie chcieli). W ASO okazało się że temat do ogarnięcia i po 3 godzinach czekania miałem już sprawny samochód. Naprawili i zaprogramowali moduł BCMI co kosztowało mnie 550 zł.
www.sahib.pl polecam w 100%, życzliwe podejście do klienta, właściciel bardzo sympatyczny wytłumaczył co zrobili i co się dzieje z samochodem.
planeta58 04-03-2021, 23:42 www.sahib.pl
Również polecam tego Pana ...
Witam, a wie ktoś czy ten mechanik wyżej, ogarnie taki temat jak programowanie auto ryglowania i odwrócenie start-stop na rozruchu? Bo w ASO już nie można tego zmienić gdyż 'prawo zakazuje'... więc szukam kogoś w lubelskim kto by się tym zajął.
SRS moderator
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Witam, szukam jakiegoś warsztatu w Lublinie który ogarnąłby Focusa z silnikiem 1.8TDCi, auto nierówno pracuje i tak jakby brakowało mu mocy. Macie jakiegoś mechanika godnego polecenia?
kamil.wojt 04-05-2021, 11:55 Cześć Panowie. Czy poratujecie dobrym lakiernikiem w lublinie / okolicach lublina?
do roboty jest tylny zderzak (moja wina - spawanie i malowanie) + błotnik (źle dobrany kolor jeszcze za poprzedniego właściciela i płakać mi się chce jak to widzę za każdym razem:( )
Fokus2006 07-06-2021, 21:29 Witam!
Mam Forda Focusa 2006r 1.8 TDCI. Podczas jazdy auto traci moc i spadają obroty ( zapala się jednocześnie mnóstwo kontrolek). Jeden mechanik podpinał komputer i stwierdził, że to coś z elektryką, że może wina sterownika ..
Możecie mi polecić godnego polecenia fachowca od elektryki? Z góry dzięki za pomoc.
planeta58 08-06-2021, 09:49 http://www.sahib.pl/
Bump: http://www.sahib.pl/
Witam :)
Jestem posiadaczem Forda Escape 2.0 EB 2018 potrzebuję dobrego mechanika aby wymienić olej i filtry.
Jaki najlepiej olej zalecacie??
Z góry dzięki za pomoc.
Grzegorz 1975 05-09-2021, 18:56 Serwis blacharsko-lakierniczy lubelskie
Witam,
Jaki polecacie dobry warsztat blacharsko lakierniczy Lublin, Puławy lub okolice, może być tez dalej, aby dobrze robili. Chodzi mi o wymianę tylnego zderzaka.
Pozdrawiam
fantastyko 06-09-2021, 13:41 Cześć. Poszukuje jakiegoś warsztatu, który zdiagnozuje mi stan DPF w fordzie mondeo mk4 i ewentualnie wyczyści go. Ma ktoś może jakiś sprawdzony adres?
P.S
Jakiej ceny mogę się spodziewać za diagnostykę DPFa, demontaż, czyszczenie i ponowny montaż?
Cześć. Poszukuje jakiegoś warsztatu, który zdiagnozuje mi stan DPF w fordzie mondeo mk4 i ewentualnie wyczyści go. Ma ktoś może jakiś sprawdzony adres?
P.S
Jakiej ceny mogę się spodziewać za diagnostykę DPFa, demontaż, czyszczenie i ponowny montaż?
a co się konkretnie dzieje, bo sama diagnostyka to oparta jest generalnie na odczytach pidow i zachowania dpf, czujników i przebiegu wypalania.
z tym czyszczeniem dpfow to jest problem, o tyle ze nawet po myciu, może być już tak zabity że pojeździsz kilkaset km i znów się zabije.
Czy tes car naprawia silniki? Jeśli tak to czy robi to dobrze?
Wysłane z mojego POCO F2 Pro przy użyciu Tapatalka
Witajcie, szukam sprawdzonego i bardzo dobrego lakiernika w okolicy Lublina ( do 50km ),
dodatkowo może ktoś ma namiar na polecany zakład konserwacji podwozi. Pozdrawiam
sabaciontko 29-01-2023, 10:35 Donser W Kalinówce ul.Dwie Topole.
kolega SRS z forum
możesz też do mnie podjechać, diagnostykę ogarnę
Czy SRS robi tylko elektronikę czy też mechanikę ?
sabaciontko 17-04-2023, 15:04 Greg-81 Pytaj jego bezpośrednio.
wwwpawel 01-06-2023, 10:35 Czy SRS robi tylko elektronikę czy też mechanikę ?
Robi wszystko. Możesz śmiało do niego jechać.
planeta58 01-06-2023, 22:35 Robi wszystko. Możesz śmiało do niego jechać.
Gdzie on to robi ?
Kuba12345 14-06-2023, 09:57 Cześć,
Szukam w Lublinie kogoś kto względnie niedrogo aktywował by mi w Focusie 2014 funkcje Hill Holder(asysten ruszania pod górę). Znacie kogoś ?
Dziękuje.
https://forum.fordclubpolska.org/member.php?u=145
wwwpawel 08-07-2023, 18:41 Gdzie on to robi ?
Czeska 9, Lublin.
GrzeBrze90 20-07-2023, 08:24 Gdzie w Lublinie dobrze zakonserwuję podwozie?
Kiedyś robiłem konserwacje podwozia starego nissana w Bukor na Grabskiego. Całkiem fajnie wyszło.
kamil.wojt 28-08-2023, 14:59 Panowie polecicie znachora który by posłuchał i doradził w sprawie mondeo mk4 2008 140 KM . Auto zaczęło kopcić na wyższych biegach przy dodawaniu gazu , przy cofaniu również kopci, czuć spadek mocy , i przy zdjęciu nogi z gazu na wyższych biegach słychać stukot.
kamil.wojt 22-09-2023, 10:16 Panowie polecicie znachora który by posłuchał i doradził w sprawie mondeo mk4 2008 140 KM . Auto zaczęło kopcić na wyższych biegach przy dodawaniu gazu , przy cofaniu również kopci, czuć spadek mocy , i przy zdjęciu nogi z gazu na wyższych biegach słychać stukot.
Ogarnięte, przynajmniej kopcenie, rura dolotowa z intercoolera miała dziurę. rura wymieniona, kopcenie nie występuje w takim stopniu zostaje jeszcze egr do czyszczenia. Pozdrawiam
Witam.
Focus MK2 1.6 TDCi.
Problem na linii alternator, klima, wentylator ew cholera wie co..
Rozgrzeje się, chciałby jakby włączyć wyższy bieg wentylatora a nie może dzieją się kwiatki.
Zimny i w trasie jak dobrze dmucha w chłodnice OK
Kogo polecacie Lublin i okolica?
Poleci ktoś dobry warsztat do wymiany dynamicznej oleju w skrzyni biegów. Silnik 2,2 tdci.
|