Jak w temacie kto robił czym i jak
Od 3 mcy wnerwia mnie niespodziewanie gaśniecie silnika na światłach na jeździe na luzie z górki w dziwnych momentach toczenia sie do świateł pod posesje .
Fora netowie podpowiadaj ze to przepustnica .
Pytanie zasadnicze czym i jak czyścic?
Podpięcie pod 3 rożne komputery nie wykazuje błędów.
michalpodroznik
18-08-2017, 21:09
A rozrząd przypadkiem nie masz schrzaniony? Ja mialem w swoim fusionie identyczny problem. Przyczyną byl zle wymieniony (niewlasciwie zamontowany) rozrząd.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
Owszem był robiony - tyle tylko ze jak by to była wina rozrządu to by był jakiś "wspólny mianownik " tego gaśnięcia - a tu kompletnie nic .Dzieje się to losowo
michalpodroznik
20-08-2017, 19:27
U mnie tez bylo losowo. Objawy mialem takie jak opisales na wstępie. Także nie wykluczalbym tropu rozrządu, gdyby czyszczenie przepustnicy okazalo sie nietrafione/ nie pomogło.
Też nie wykluczam ale
Inne sprawy wskazują na to ze to nie rozrząd - zero problemów z zapłonem , spalanie praktycznie takie samo jak przed ( raczej pokonuje te same odcinki tras co przed )
A tematem posta było jak i czy to wyczyścić .
Witam
Wykręć korpus.Szmatką nasączoną zmywaczem, np. takim do ukł.hamulcowych.Przetrzyj powierzchnie styku przepustnicy.
pozdrawiam
"...zmywaczem, np. takim do ukł.hamulcowych."
a co to takiego
michalpodroznik
23-08-2017, 04:32
Płyn do czyszczenia hamulcow. Są dostepne w sprayu. Czyscisz tym tarcze po montazu.
Poza tym do czyszczenia przepustnic są oddzielne płyny, dedykowane wlasnie do tych części.
Jeszcze nie wyczysciles?
Nie nie wyczyściłem - w weekend się będę bawił w garażu na banderozie -
A zapytałem o płyn bo trochę mi nie ten teges konsystencja i przeznaczenie Twojego płynu nie pasuje
Mam płyn w pozostałości po wiedźmo_wozie ( tico od zony ) tam zawsze były problemy z gaźnikiem a preparat do czyszczenia sie przepustnic nadaje .
A do czyszczenia tarcz i kloców ze fabrycznej konserwacji mam fajną emulsje z kopalni używają jej do siłowników hydraulicznych - silnik tez zajedwabiscie czyści
No to mała korekta
spray k2 Zmywacz do gaźników przepustnic i wtryskiwacz przepustnica wyczyszczona problem rozwiązany