Zobacz pełną wersję : Kiedy samochód pojawia się w ford etis?

mskgs
22-08-2017, 08:28
Witam,

Mam pytanie - czy ktoś orientuje się, kiedy nowy samochód pojawia się (da się go wyszukać po VIN) w ford etis ?
Zamówiłem samochód, który miał być wyprodukowany na początku sierpnia i dostał już nr VIN. Natomiast po wrzuceniu numeru tu :
https://www.etis.ford.com/vehicleSelection.do
dostaję komunikat "Przepraszamy, dla wprowadzonego numeru VIN / rejestracyjnego nie znaleziono żadnych danych".
Czy jest na to jakaś reguła, czy po prostu ta data produkcji mogła się przesunąć ? Albo po prostu nie jest tam wprowadzone jeszcze ? Albo coś innego. ;)
Oczywiście najłatwiej byłoby spytać sprzedawcę, ale pojechał na urlop, a dla mnie to dosyć istotna informacja w tym momencie, czy auto się wyprodukowało zgodnie z planem. :P
Z tego co szukałem po starych tematach, to przed odbiorem samochodu niektóre osoby normalnie miały podgląd, co tam się dzieje.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

cattani75
22-08-2017, 09:54
Z tego, co pamiętam, to kilka dni przed produkcją pojawia się w Etis.

mskgs
22-08-2017, 10:26
Czyli z tego by wynikało, że go nie zrobili ? :(

cattani75
22-08-2017, 11:48
Raczej tak. :-(

tomaszjan31
22-08-2017, 12:08
Ja również miałem vin widoczny natychmiast po produkcji

mskgs
22-08-2017, 13:22
No to.... Nic.. Pożyjemy, zobaczymy..

Kubuch
22-08-2017, 17:50
najłatwiej byłoby spytać sprzedawcę, ale pojechał na urlop
Cały salon na urlopie? :shock:
Ja w 2013 r brałem auto z placu od dilera i z początku ETIS nic nie pokazywał, dopiero po jakimś czasie ale już dokładnie nie pamiętam po jakim.

mskgs
28-08-2017, 14:05
Przypuszczenia się potwierdziły. Na autko trzeba będzie jeszcze chwile poczekać. :(

mskgs
10-09-2017, 14:59
I kolejne przekładania produkcji samochodu. Focus 1.5 EB. Jeżeli ktoś zamawiał w ostatnim czasie, to radzę uzbroić się w cierpliwość. Zamówiony w maju, miał być wyprodukowany na początku sierpnia, a już drugi raz przełożony na... październik. Niestety traktowanie klienta przez Forda to porażka. Fajne samochody, ale w moich oczach już skreślone. Może jakby pobierali zadatek zamiast zaliczki, to by się trochę ogarnęli. Bo na ten moment klient może zostać wyruchany bez żadnych konsekwencji. Co ciekawe, umowa przedwstępna z przedsiębiorcą ma zapis, w którym dealer może się ubiegać o zapłatę kary w wysokości 10% wartości zamówienia, jeżeli zamawiający nie odbierze samochodu. :D W drugą stronę oczywiście bez konsekwencji.

Pasiasty pelikan
30-11-2017, 01:01
mskgs odwrotnie, właśnie zaliczkę możesz odzyskać w przypadku niewykonania umowy, zadatek natomiast przepada.

marcin'ek
13-12-2017, 18:44
I kolejne przekładania produkcji samochodu. Focus 1.5 EB. Jeżeli ktoś zamawiał w ostatnim czasie, to radzę uzbroić się w cierpliwość. Zamówiony w maju, miał być wyprodukowany na początku sierpnia, a już drugi raz przełożony na... październik...

Ja zamowilem na koniec wrzesnia i teraz czekam az przyjedzie z Dabrowy G. do salonu, ale to Fiesta. Co do etis to pojawila sie po dacie produkcji - czyli Segmentation na 30.11. a z tasmy zjechala 01.12. wg etis, a sprawdzalem 02.12. Ale pewnie co fabryka to troche inaczej - w sumie co kraj to obyczaj (Focus GB(?)) [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka