Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2015- ] Homologacja auta jako 7 osobowe
premorepa 25-09-2017, 10:22 Witam
Zamierzam zakupić to auto, z różnych względów ( głównie finansowych ) szukam DEMO, problem w tym że 95% to auta bez 3 -go rzędu siedzeń...
Posiadając taką możliwość wolałbym jednak mieć te dodatkowe 2 miejsca dla dzieciaków, dorośli spokojnie na tylnej kanapie się zmieszczą w przypadku takiej akcji...
Czytałem temat S-MAX'a poprzedniej generacji i spowodzeniem dało się to przy niedużym nakładzie pracy wykonać i dołożyć 3 rząd.
Pytanie jednak moje brzmi : czy obecna generacja w homologacji nadal jest w 100% 7 miejscowa w przypadku aut z zamontowanymi tylko 5 ?
Dziękuje z góry za info...
zdzichu500 25-09-2017, 11:00 Nie wiem więc się wypowiem - może coś pomoże:) Też się nad tym zastanawiałem ale gdy się dowiedziałem, że w wersji 7 miejscowej S-MAXa MK2 są w trzecim rzędzie także kurtyny powietrzne a nie ma ich w wersji 5 miejscowej to dałem sobie spokój z kupowaniem wersji 5 miejscowej i ewentualnym dokładaniem siedzeń. W razie W to może być jednak spory problem jak ktoś będzie siedział w 3 rzędzie. Dołożenie kurtyn raczej nieopłacalne.
Trzeba wziąć pod uwagę czy się ryzykuje.
Z drugiej strony w autach konkurencji nie montują wcale kurtyn w 3 rzędzie...
premorepa 26-09-2017, 21:01 Rozumiem kwestie bezpieczenstwa, pasy sie montuje w oryginalnych miejscach, akurat z tym nie zamierzam oszczedzac...
Pytanie generalnie jest takie: czy wersje 5 i 7 osobowe MK2 posiadaj standardowo 7 osobowa homologacje, czy jest ona wydawana pod konkretne auto?
Przeszukaj oferty dealerów niemieckich Forda. Znajdziesz co będziesz chciał.
Polecam Autohaus H&H GmbH
Alte Hauptstraße 4/12
14727 Premnitz
Tel: 03386 / 21103-11
Fax: 03386 / 21103-29
web: www.h-h-ford.de
premorepa 27-09-2017, 09:12 pawel2m, dzięki za namiar, rzucę okiem... Sprzedawca sprawdzony ??
jakoś bardzo mi fotki pasują do AUTOMERITUM...czyżby ich żródełko ??
Twoja s'ka ma 5 czy 7 miejsc ?
Ja swój samochód przerobilem z wersji 5 na 7 osobową.
U mnie było chyba łatwiej ponieważ ja sprowadziłem ten samochód jako 5 osobowy i przed pierwszą rejestracją w Polsce przerobiłem go na 7 osobowy.
Stacja diagnostyczna wystawiła mi zaświadczenie że fotele są zamontowane w oryginalne kotwiczenie które już było, porobili zdjęcia i dołączyli je do zaświadczenia. Z tym udałem się do rejestracji i przeszło.
Prawdopodobnie wszystkie wersje karoserii są dedykowane zarówno do wersji 5 i 7 osobowej. Mój dziury do 3 rzędu miał pozaklejane taśmą.
Musiałem wymienić fotele w 2 rzędzie aby mialy mechanizm przewracania oraz dołożyć fotele do 3 rzedu. Do tego kupiłem pasy do 3 rzędu i mocowania na słupkach przystosowane do pasów. Wymieniłem też wykładzinę w bagażniku oraz dokupiłem "półkę" za 3 rzędem z ruchomymi wykładzinami.
To wszystko. Robiłem to w styczniu tego roku więc przepisy raczej w tym temacie się nie zmieniły.
Co do H&H Ford Premnitz
Si - sprzedawca sprawdzony, kolega z pracy kupił tam mondziaka i jest zadowolony.
Mają głównie auta byłe pokazowe albo po wypożyczlaniach - plusem jest ford protect dla więkoszości. Sam tam szukałem, ale nie mieli tego co mnie interesowało.
premorepa 27-09-2017, 10:58 Ja swój samochód przerobilem z wersji 5 na 7 osobową.
Ile Cię to kosztowało jeśli nie tajemnica ?
3500 fotele 1, 2 i 3 rząd
1000 pasy i maskownice na słupki do 3 rzędu (zakup w serwisie, wtedy nikt tego nie miał)
300 wykładziny
200 zaświadczenie i śruby
Sprzedałem już fotel kierowcy i poduszkę pasażera więc ponad tysiąc odzyskałem
Ja kupiłem 5 osob. w brifie.Po dołożeniu trzeciego rzędu siedzeń aby było w dowodzie 7 osobowy potrzebowałem wyciąg ze świadectwa homologacji.Wydali mi to w salonie pomimo że auto było sprowadzone( za darmo )i tam było liczba miejsc 5/7.Obecnie w dowodzie jest 7 osobowy.Wydaje mi się że każdy s-max jest z możliwością 7 osobowy.
W S-maxie pierwszej generacji podobno za dopłatą wychodziły wersje 5 osobowe przystosowane do montażu 3 rzędu. Jeśli miałeś już pasy to może serwis na tej podstwie wydał takie zaświadczenie. W II generacji już tego nie ma a i polskie przepisy co do takich zmian się zmieniły od 2015 roku. Teraz jest to tylko możliwe jeśli fabrycznie samochód posiada dziury do wpięcia 3 rzędu. Mój samochód posiadał te dziury i stacja diagnostyczna to potwierdziła i udokumentowała to zdjęciami i wydała zaświadczenie które przedstawiłem w urzędzie komunikacji. Bez problemu wpisali w dowodzie 7. Strach był ale się udało.
premorepa 06-10-2017, 10:08 No i dobrze, byłem dziś na stacji diagnostycznej, nawet dwóch... nadmienię ze upatrzone auto ma w homologacji wpisane 5 miejsc...
Na pierwszej powiedzieli mi że o ile homologacja forda na dany VIN zawiera adnotacje o 5 osobowym przeznaczeniu auta to nie ma możliwości zmiany tego stanu...
Na drugiej, Pan stwierdził ze o ile są fabrycznie przygotowane miejsca pod montaż, to mogę wystąpić o pisemne zaświadczenie do producenta, że dany VIN ma fabrycznie przygotowane punkty montażowe ( pomimo homologacji 5 miejscowej) ... wtedy przyjechać, cykną zdjęcia, wystawia papierki i do wydziału komunikacji...
jasiu48 - czy miałeś podobne przeboje ? masz może homologacje gdzieś swoją do wglądu ?
W S-maxie pierwszej generacji podobno za dopłatą wychodziły wersje 5 osobowe przystosowane do montażu 3 rzędu.
Każdy S-Max MK1 miał przygotowane fabryczne otwory do montażu foteli III rzędu.
Myślę, że S-Max MK2 ma tak samo.
Kolega pisał o wersji 5+ czyli z pasami, innymi fotelami w 2 rzędzie i chyba (tu nie mam pewności) podłogą z wersji 7-os.. Czyli tylko bez foteli w 3 rzędzie.
W S-maxie pierwszej generacji podobno za dopłatą wychodziły wersje 5 osobowe przystosowane do montażu 3 rzędu.
Z tego cytatu nie wynika, że chodzi o wersję 5+. Przystosowane do montażu 3 rzędu są wszystkie S-MAX'y MK1 - i mam tu na myśli otwory montażowe foteli i pasów.
Uważam, że w MK2 jest podobnie.
premorepa 06-10-2017, 15:02 Po oględzinach tej "5" którą mam na oku, tez stwierdzam ze otwory montażowe są w podłodze, zaślepione tylko, boczków słupków nie zdejmowałem, ale zakładam ze spokojnie je tam znajdę...
Pytanie tylko czy FORD wystawi taki papierek... jeśli kolega jasiu48 to przechodził to pewnie to otrzymał, ale wole się upewnić...
Było już wiele razy o tym napisane na forum. Prosty przykład to tak jak z wersją która ma tylko 2 fotele przednie i kratkę za nimi czyli uznawana jako dostawczak cała paka pusta .
Otwory montażowe są , występujesz o zmianę i przekształcenie na wersję 7 osobową . w Normalnej stacji diagnostycznej która nie szuka dziury w całym dostaniesz wszystkie odpowiedzi jak to zrobić i gdzie i jakie koszty .
Tak naprawdę w moim przypadku stacje diagnostyczna nie pytała o otwory fabryczne na trzeci rząd siedzeń które były tylko chcieli wyciąg świadectwa homologacji w którym było 5/7.Możliwe że mk 2 i przepisy które co chwile się zmieniają to inna bajka
Ode mnie nie żądali świadectwa homologacji. Zanim zakupiłem auto pojechałem do zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej aby się upewnić że sprawa jest do ogarnięcia i wszystko jest na legalu. Odpowiedź była jasna - jeśli są oryginalne dziury w podłodze do montażu 3 rzędu to oni wydadzą zaświadczenie wraz ze zdjęciami. W moim egzemplarzu po zdjęciu wykładziny były dziury pozaklejane taśmą. Wstawiłem wykładzinę podłogową dedykowaną do wersji 7 osobowej, wymieniłem fotele 2 rzędzie na takie z opcją przewracania do przodu, zakupiłem fotele do 3 rzędu, nowe pasy do 3 rzędu, plastiki na słupki gdzie wychodzi pas i półkę która się chowa za 3 rzędem. To wszystko. Na stacji tej robiłem pierwszy przegląd i od razu przygotowali to zaświadczenie z którym udałem się do urzędu komunikacji. Być może gdyby samochód był już zarejestrowany w Polsce to by tak łatwo nie poszło - tego nie wiem.
Witam wszystkich jestem tu nowy i mam nadzieję że niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem S-Maxa. Mam małe pytanie do osób, które już przerobiły swoje 5 osobowe wersje na 7. Czy bawiliście się również z wpinaniem się do jakiejś wiązki w celu sygnalizacji o niezapiętych pasach w III rzędzie?
mam nadzieję że niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem S-Maxa.Czy bawiliście się również z wpinaniem się do jakiejś wiązki w celu sygnalizacji o niezapiętych pasach w III rzędzie?Tak sobie myślę, że może najpierw skoncentruj się na zakupie auta w jak najlepszym stanie technicznym i wizualnym, a potem ogarniesz sobie sygnalizację niezapiętych pasów w III rzędzie.
Autko juz namierzone :-) i jadę po nie w tą sobote. Pierwsza rzeczą jaką muszę w nim zrobić ( poza rejestracją oczywiscie), to przeróbka na 7 osób. Pomału kompletuję listę rzeczy potrzebnych do tego i stąd moje pytanie
|