Potrzebuje wsparcia w temacie zmiany języka VC dla Sync 3 .Zrobiłem aktualizację do wersji 3.0 zależało mi żeby sygic ruszył i rzeczywiście działa, natomiast menu w kompie mam w języku polskim a komendy głosowe po angielsku. Nie jest to jakieś upierdliwe ale czuję nie smak całej operacji i dlatego was proszę o wsparcie. Co z tym fantem mogę zrobić?
Co z tym fantem mogę zrobić?
pojawić się u kogoś kto to opanuje ;)
a kto mi to opanuje w okolicach Poznania? Ale szczerze miał bym dużą satysfakcję jak bym zrobił to sam z waszą pomocą.
Greg Poznań
13-10-2017, 22:31
Zrobiłem aktualizację do wersji 3.0 zależało mi żeby sygic ruszył i rzeczywiście działa, natomiast menu w kompie mam w języku polskim a komendy głosowe po angielsku
Czyli używasz Apple CarPlay i masz komendy głosowe nie po polsku? To jak to ogarniesz, to Apple powinno Ci wypłacić grubą premię :-)
Chyba, że wszystko masz po polsku, tylko komendy głosowe przy wyłączonym iPhonie z CarPlay, to wtedy fakt kupa, bo ja mam w PL, ale po włączeniu CarPlay przełączasz się z komendami na iPhona i Siri, no a wiadomo od kilku lat czekamy na Siri w PL i się raczej nie doczekamy...
Ogarniaj, jak przerobisz Siri na polski, to będziesz Gość przez Duże G :-D
Czyli używasz Apple CarPlay i masz komendy głosowe nie po polsku
Nie napisałem, że używam carplay. A jeżeli się sugerowałeś aplikacją sygic to działa ona z Applink.
...sugerowałeś aplikacją sygic to działa ona z Applink.
Tak, to prawda (a dokładniej to działa z SDL - SmartDeviceLink, nowym protokołem komunikacyjnym Forda dla multimediów samochodowych) - tyle, że na razie jedynie z iPhone... Z Androidem będzie działać "wkrótce"...
Greg Poznań
14-10-2017, 08:11
Nie napisałem, że używam carplay. A jeżeli się sugerowałeś aplikacją sygic to działa ona z Applink.
Tak właśnie się zasugerowałem, SDL nawet nie brałem pod uwagę więc nie mieszam więcej w temacie :-)
A wracając do tematu, ktoś podpowie coś?
A wracając do tematu...
Nie bardzo można coś podpowiedzieć jak się nie wie co Ty wgrywałeś.
Sytuacja jest banalna - jest język angielski, bo zapewne nie został wgrany pakiet językowy z językami europejskimi VC.
Aktualny pakiet językowy VC EU dla wersji 3.0 to JR3T-14G391-AC.tar.gz.
Sugeruje zajrzeć do linku http://www.idaf.it/index.php?topic=51273.105
Podoba mi się pomysł tego kolegi Diamondear aby się sądzić z włoskim Fordem o aktualizację mapy 4 14 do wersji 4 15... :619:
Generalnie kolega (nie podaje imienia) jest niezły w tym co robi, ale jeszcze długa droga przed nim... Stosunkowo mało rozumie z tego jak jest zbudowany i jak działa Sync3.
Ale się rozwija - zobaczymy do czego dojdzie... Na razie my od niego nie nauczymy się niczego, a on od nas się nie uczy (nie zagląda na nasze forum) bo by wiedział jaka jest sytuacja z mapami. Opisałem to szczegółowo...
Dziękuje Panowie. Miło znowu usłyszeć Polski język . Temat zamykam. Pozdrawiam