Zobacz pełną wersję : czy trudno wymienic szczotki w rozruszniku?

Eros
06-07-2007, 21:24
ale dziwne bo jak deszczowa pogoda to pali git, a jak nie to nie zawsze załapuje

tomiscorpio
06-07-2007, 21:41
Wez jakos ogarnij te swoje posty , bo normalnie czytelnosc jest zerowa.

Nie musisz nabijac postow typu "fajne auto" w temacie coswortha :fcp2 :fcp2 :fcp2

Eros
06-07-2007, 21:44
czytelność jest u mnie dobra...tylko trzeba być młodszym :fcp3

wrredusek
07-07-2007, 08:02
To chcesz wymienić szczotki, czy szukasz pomocy do odpalenia? Jeżeli szczotki, to nie ma problemu z wymianą, jeżeli chcesz poznać opinię o odpalaniu to opisz dokładnie swoje posty. Sczerze mówiąc, też niebardzo załapałem o co ci chodzi.

mondzio III
07-07-2007, 08:30
Eros
Napisz po polsku albo po naszemu
o co ci dokładnie chodzi
temat masz inny, a pytasz o co innego i pewnie sam nie wiesz o co
my tu nie wróżki i wróżyć nie umiemy

Eros
07-07-2007, 09:28
no logiczne jak chce szczotki wymienic to ze cos z paleniem musi miec, w zakladzie powiedzial mi ze za wymiane ze wszystkim 60zl chce czy to duzo?

tomiscorpio
07-07-2007, 10:35
no logiczne jak chce szczotki wymienic to ze cos z paleniem musi miec, w zakladzie powiedzial mi ze za wymiane ze wszystkim 60zl chce czy to duzo?

Hmm z wszystkim 60zl to chyba nie jest zle. Nie wiem ile kosztuja szczotki i jak z dostepnoscia tego, Ja to kiedys wymienialem chyba kope lat temu w polonezie :fcp2 czy czyms takim. A w scorpio tez kiedys mialem rozrusznik rozebrany, no ogolnie sprawa jest jak dla mnie prosta bo bawilem sie kiedys duzo w takie rzeczy, ale jak na pierwsza zabawe na swoim chyba bym tego nie proponowal, kilak sprezynek takich malych gowienek tam jest. Decyzja nalezy do Ciebie. Jak podejdziesz wmiare profesjonalnie i ze spokojem bedziesz to robil powinienes dac rade.

wrredusek
07-07-2007, 16:59
W escorcie nie jest to tak skomplikowane, odkręca się "dekielek" po przeciwnej stronie niż bendix i jest ładne dstęp do szczotek. Jak sie nie myle to komplet z regulatorem napięcia kosztuje ok 35 PLN. Aha zanim zdemontujesz rozrusznik, to odepnij przewody od akumulatora.

-waldi-
07-07-2007, 17:43
dkręca się "dekielek" po przeciwnej stronie niż bendix i jest ładne dstęp do szczotek. Jak sie nie myle to komplet z regulatorem napięcia kosztuje ok 35 PLN czegoś tu nie kumam :D regulator napiecia :P

Eros
07-07-2007, 17:48
ale ponoć jescze trzeba coś zgrzać szczotko trzymacze chyba...to chyba nie bede ryzykował i pojade do warsztatu dzięki wszystki:)

ko.mar
07-07-2007, 19:19
W escorcie nie jest to tak skomplikowane, odkręca się "dekielek" po przeciwnej stronie niż bendix i jest ładne dstęp do szczotek. Jak sie nie myle to komplet z regulatorem napięcia kosztuje ok 35 PLN. Aha zanim zdemontujesz rozrusznik, to odepnij przewody od akumulatora.

..... a, co on reguluje w rozruszniku :fcp9 :fcp9

szczotki trzeba zgrzać
nie polecam lutowania :fcp7

vivimaxi
07-07-2007, 20:45
szczotki wymienia się razem z trzymakiem czyli komplet 4 szt nic się nie zgrzewa wykręcasz cały komplet kupujesz nowy za 30 zł i montujesz przy zakupie podaj tylko model rozrusznika i kierunek szczotek na drekielku jest napisane lewa lub prawa może też byc strzałka wymiana to około godziny roboty

Eros
08-07-2007, 11:08
do vivimaxi no ale ponoć trzeba zgrzać szczotko trzymacze ze szczotkami...nie wiem dobrze ale chyba nie będę ryzykował jednak sam, dzięki

-waldi-
08-07-2007, 16:03
szczotki trzeba zgrzać
nie polecam lutowania ee tam ja mam lutowane :P i trzyma 4 rok - wszystko zalezy od tego co lutuje :)

vivimaxi
09-07-2007, 09:31
nic się nie zgrzewa tylko przykręca jak kupisz komplet z trzymakiem to szczotki są zgrzane do trzymaka aha w sierodku trzymaka jest plastikowe kółko dla ułatwienia montażu szczotek banalna sprawa

Eros
09-07-2007, 10:20
dobra dzieki nie dlugo zabiore sie do roboty :fcp23