Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] żarówki H7 led - jak je podłączyłem to jedna pali a druga nie ,zwykłe obie świecą
KUBALA38 22-11-2017, 18:37 Kupiłem niedawno żarówki H7 led, i mam z nimi mały problem jak je podłączyłem to jedna pali a druga nie, jak wymieniłem je na boscha - zwykłe to obie normalnie palą, co może być przyczyną że lewa strona pali a prawa nie czy to może mieć związek z bezpiecznikami czy z przekaźnikami (prawa - lewa strona )
Prosiłbym o podpowiedź ,wspomnę jeszcze że mam FORDA Focusa 1.6 benzyna 2006
w załącznikach są zdjęcia lewy prawy leflektor lewy jak się patrzy na samochód jest led a prawy zwykła żarówka.
macgap90 22-11-2017, 19:04 Jak zamienisz miejscami ledy jest to samo?
Przy żarówkach LED znaczenie ma podłączenie przewodów . Podepnij świecącego Leda do nieświecącej wtyczki jeśli nie zaświeci się to trzeba zamienić przewody we wtyczce. I nieświecącego Leda do świecącej wtyczki jeśli zaświeci to dobrze
langolier 22-11-2017, 20:02 Kupiłem niedawno żarówki H7 led, i mam z nimi mały problem jak je podłączyłem to jedna pali a druga nie, jak wymieniłem je na boscha - zwykłe to obie normalnie palą, co może być przyczyną że lewa strona pali a prawa nie czy to może mieć związek z bezpiecznikami czy z przekaźnikami (prawa - lewa strona )
Prosiłbym o podpowiedź ,wspomnę jeszcze że mam FORDA Focusa 1.6 benzyna 2006
w załącznikach są zdjęcia lewy prawy leflektor lewy jak się patrzy na samochód jest led a prawy zwykła żarówka.Zepsuta żarówka LED ?
A zamieniłeś LEDy miejscami ?
Żarówki LED to inaczej diody. Muszą podłączone zgodnie z polaryzacją. Czyli + i - ma tu znaczenie. Jeżeli ta sama żarówka LED, w jednym gnieździe świeci, w drugim nie to należy zmienić przewody.
Hooch180 23-11-2017, 07:47 Dobra rada dotycząca LEDów. Jeżeli zależy Ci na mocy światła to kup porządne żarówki halogenowe. Na przykład takie "H7 RING XENON ULTIMA +120" (Najlepsze w teście, ja takie mam).
Tutaj masz test. http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/test-zarowek-h7-sprawdzilismy-ktore-swieca-najlepiej/74x6jh
Jak zauważysz nawet dobre LEDY wypadają fatalnie. Nie mówiąc już o braku homologacji i ewentualnych problemach przy kontroli/przeglądzie.
W sumie drze się złożyło. Jednego mniej co będze oślepiał jadących z przeciwka niehomologowanymi żarówkami.
Hooch180 23-11-2017, 09:23 W sumie drze się złożyło. Jednego mniej co będze oślepiał jadących z przeciwka niehomologowanymi żarówkami.
Mam tylko nadzieję, że nie wpadnie na pomysł założenia hidów do tych lamp.
Wczoraj mi taki walił po oczach przez lusterka przez 20 min. Jak zjeżdżałem na stację to już miałem w myślach sytuacje, że jak zjedzie za mną to go zmuszę do oglądania tych ksenonów z odległości 0cm. Taki typowy wieśniak w Golfie. Miał też nadajnik FM na którym puszczał kiepski polski rap na częstotliwości RMFu. I jak tylko się zbliżał na odległość 5m to nic innego nie słyszałem w radiu.
Miał też nadajnik FM na którym puszczał kiepski polski rap na częstotliwości RMFu. I jak tylko się zbliżał na odległość 5m to nic innego nie słyszałem w radiu.
Naprawdę nie wiem co gorsze... Chyba jednak równy szajs.
W/g mnie podstawa to dobrze wyregulowane światła. Nawet najlepsze żarówki w źle ustawionych lampach to porażka. Zarówno dla innych użytkowników dróg jak i dla kierowcy. Jeżdżę trochę po kraju i widzę. Inną zmorą po zmroku, to kierowcy nowszych aut z ledowymi światłami dziennymi. Jeżdżą na nich i po zmroku. Zapominają że tył ich pojazdów jest całkowicie nie oświetlony. No za wyjątkiem kiedy hamują. Ale przy wyprzedzaniu ciągu aut można się naciąć. Bo widzisz np. 3 pojazdy, a 4 tył ma ciemny. I może braknąć tych kilku metrów.
dzwiedziu 25-11-2017, 19:54 No i w takim momencie dobrze mieć kamerkę, w razie czego dostanie mu się.
To samo tyczy się tych z pseudo xenonami i ledami, wystarczy mieć łeb na karku i powiedzieć że nas oślepił - wraz z takimi przeróbkami samochód nie może być dopuszczony do ruchu, a pełną odpowiedzialność prawną ponosi właściciel, nie warsztat czy sprzedawca.
|