Mam problem z odczytaniem nagranych na Pendriv-a plików MP3 w moim MKV. System audio widzi folder z plikami, ale wyskakuje komunikat "nie można odtworzyć pliku-niewłaściwy format pliku", pliki nagrane w formacie MP3. Zrobiłem test tego samego pendriv-a w moim MKIV i on pliki i muzykę czyta normalnie. Macie może jakiś pomysł co może dolegać?
Witam
Zmień fizycznie pendriva na inny egzemplarz
Mnie w samochodzie "padły" już 3 pendrivy
Ostatni "wyglupiał się" na niektórych utworach,
po wymianie na nowy - odtwarza te same utwory bez problemu
pozdrawiam
Arturek
Próbowałem tego samego na dwóch pendrivach i sytuacja jest identyczna:(
Panowie sytuacja u mnie nadal nie rozwiązana, Ford umywa ręce i twierdzi że wszystko ok najnowsza aktualizacjia etc.
Witam
Jako ostatnią deskę ratunku, zrobiłbym:
- pełny (a nie szybki) format pendriva
- format jak FAT32, a nie NTFS
- wgrać na próbę ok 10 utworów
Jeśli dalej nie działa, to na gwarancji domagałbym się wymiany modułu bluetooth,
(bo chyba przez niego idzie muzyka)
Dwa - niech w serwisie sprawdzą w innym aucie, albo niech pokażą pendriva i muzykę,
które u nich działa,
bo argument "komputer nic nie wykazał" - jest argumentem niekompetentnego serwisu
pozdrawiam
Arturek
Problem jest z plikami ukrytymi (pliki niewidoczne to zdublowany MP3) na pendrive po aktualizacji software-u w w moim Mondeo, po usunięciu tych ukrytych plików na pendrive wszystko jest widoczne (muzyka nagrywana na sprzęcie Apple-a). W moim MKIV nie ma problemu na Sync 3 nie ma problemu tylko u mnie w MKV na Sync 2 po aktualizacji są problemy. Z bluetooth nie mam problemu.
Witam
to "dla spokoju sumienia" => nagraj pendriva na zwykłym PCie => sprawdzimy czy to ma znaczenie
pozdrawiam
Arturek
Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem arturek, wiem już o co chodzi. SYNC 2 nie za bardzo lubi pliki, które są nagrywane przez system IOS. Mój Mac dogrywa na pendrive ukryte pliki systemowe ds_store oraz od czasu do czasu powiela utwory z którymi potem SYNC 2 ma problemy. Należy usunąć to poprzez program do czyszczenia niechcianych plików np. Clean My Drive 2 lub fizycznie na komputerze z Windowsem. Serwis Forda chciał zmieniać centralę sterującą, ale po próbach i błędach ustalona przyczyna problemu.
P.S. inne jednostki nie mają z tym problemu np. SYNC 3, MK IV dużą navi, Opel z dużą navi, dziwi fakt ponieważ w stanach masa ludzi ma ios i SYNC 2