Zobacz pełną wersję : [Ka 2016- ] Gdzie piszemy o kaczkach 2017

Eriberonter
26-12-2017, 16:50
sprzedałem starą kaczkę 1997 mam nową ka+ z 2017 gdzie mam pisać --jest już taki dział :shock: pozdr,,,,,,,

PROD
27-12-2017, 12:59
Na rzazie tutaj a później admin doda tag do tego modelu w tym dziale.

Eriberonter
31-12-2017, 17:23
no to czekamy ---pozdrowienia dla admina:DD

KubaFord
01-01-2018, 14:30
Witam
Mysle o zakupie Ka+
85 km skurzana kierownica ew lakier metalik
problem w tym ze w salonach stoja z plastikowa kiera
Tylko dla tego pewnie trzeba bedzie czekac
Chcialbym sie zamknac w 43-44 tys zl. Ciekawe czy beda rabaty
Czy jestescie zorjentowani jak Kaczka sie sprawuje na innych rynkach
u nas sprzedaz chyba slaba
ja wole Forda od Vw up Skodu czy Aygo

Bump: Eribetonter i jak Ci sie jezdzi KaPlus??

jarzak1808
02-01-2018, 10:09
Cześć, od połowy grudnia małżonka (no i ja też) stała się posiadaczką nowej kaczuszki z plusem (oczywiście za moją namową, chciała mały samochodzik do miasta, wstępnie wybrała suzuki celerio).
Początkowo narzekała, że to taki duży samochód :), ale już się przyzwyczaiła i dziękuje, że ten właśnie model jej poleciłem.
Co do samochodu, wersja trend plus z pakietem Driver Assistance. Do tego całe koła zimowe, autoalarm, oczywiście dywaniki gumowe, no i obszycie kierownicy skórą. Warto wydać 150-300 zł, lepiej wygląda i lepiej czuć kierownicę, a wydatek w sumie nieduży.
Troszkę już kilometrów sam zrobiłem, więc mogę się podzielić doświadczeniami. Ogólnie to niedrogie, globalne małe autko odbieram bardzo pozytywnie.

Eriberonter
03-01-2018, 17:56
Witam
Mysle o zakupie Ka+
85 km skurzana kierownica ew lakier metalik
problem w tym ze w salonach stoja z plastikowa kiera
Tylko dla tego pewnie trzeba bedzie czekac
Chcialbym sie zamknac w 43-44 tys zl. Ciekawe czy beda rabaty
Czy jestescie zorjentowani jak Kaczka sie sprawuje na innych rynkach
u nas sprzedaz chyba slaba
ja wole Forda od Vw up Skodu czy Aygo

Bump: Eribetonter i jak Ci sie jezdzi KaPlus?? ja mam 85 koni metalic tempomat kiera ze skóry el..szyby tył i przód czujniki parkowania alufelgi radio sterowane głosem jeżdzi super jest cicha --jak narazie auto super,silnik i skrzynia biegów pracują bajkowo..

KubaFord
03-01-2018, 21:41
A ja dzis bylem na jezdzie probnej
Rozczarowalem sie.
Siedzenia nie wygodne, skrzynia glosna,
Bede celowal w fieste. Nawet ta 1 1 70km. W sumie bujam sie tylko po miescie. Ale wykonanie lepsze.

Bump:

Eriberonter
04-01-2018, 14:28
A ja dzis bylem na jezdzie probnej
Rozczarowalem sie.
Siedzenia nie wygodne, skrzynia glosna,
Bede celowal w fieste. Nawet ta 1 1 70km. W sumie bujam sie tylko po miescie. Ale wykonanie lepsze.

Bump: Przecież to są te same podzespoły, ta sama firma-fiesta- ka ta sama płyta podłogowa, za dobrą fiestę trza dać z 70 000zł. masz większe wymagania proponuję BMW są ciche i bajecznie wyposażone,,,,,,,

KubaFord
04-01-2018, 17:34
no coz mi podoba sie bardziej fiesta kt pewnie kupie.
Byc moze dostrzegam szczeguly lepszego wykonczenia wyciszenia kt sa dla mnie wazne
A ka+ fajne autko sle poprostu zdrcydowalem ze nie dla mnie
Nie na darmo to osobne modele

Krystos
17-01-2018, 17:06
Na początku roku byłem z rodzicami odwiedzić salony w celu zakupu dla nich miejskiego auta. Bardzo im się spodobał nowy ford ka plus, o którego istnieniu nawet nie wiedziałem. Wcześniej jeździli fordem fusion 1.4 benzyna i szukali podobnego trochę wyższego samochodu, fiesta wydawała się za niska. Ka plus po zmierzeniu okazał się być gabarytami podobny do Fusiona tylko bagażnik ma mniejszy. Rodzice od dwóch tygodni cieszą się nowym autem. Miałem okazję nim pojeździć i powiem, że jest dobrze wyciszony, przyjemny w środku i dobrze wyposażony, silnik ten mocniejszy 1.2 85 koni wydaje być się wystarczający jest duża szansa że będzie bezawaryjny bo jest wolnossący i czterocylindrowy, kultura jego pracy bardzo wysoka a dziś w małych autach to rzadkość. Podstawowy silnik 70 koni ma do setki 16 sekund, odradzam. Auto ma wygodne zawieszenie, nie za miękkie. Wyposażony w zestaw ford sync 1.1 w wersji 5.11 mam podobny w focusie i podpowiem użytkownikom, że przy połączeniu z telefonem z androidem po dłuższym przytrzymaniu klawisza wybierania głosowego system łączy się z asystentem telefonu, można powiedzieć np "wyślij sms" zapyta do kogo i jakiej treści itd. Fajna sprawa więcej informacji można uzyskać czytając o usłudze google now. Fajnie się prezentuje w kolorze Smoke Grey. Jest już sporo testów auta na Youtube.

Eriberonter
22-01-2018, 15:39
Na początku roku byłem z rodzicami odwiedzić salony w celu zakupu dla nich miejskiego auta. Bardzo im się spodobał nowy ford ka plus, o którego istnieniu nawet nie wiedziałem. Wcześniej jeździli fordem fusion 1.4 benzyna i szukali podobnego trochę wyższego samochodu, fiesta wydawała się za niska. Ka plus po zmierzeniu okazał się być gabarytami podobny do Fusiona tylko bagażnik ma mniejszy. Rodzice od dwóch tygodni cieszą się nowym autem. Miałem okazję nim pojeździć i powiem, że jest dobrze wyciszony, przyjemny w środku i dobrze wyposażony, silnik ten mocniejszy 1.2 85 koni wydaje być się wystarczający jest duża szansa że będzie bezawaryjny bo jest wolnossący i czterocylindrowy, kultura jego pracy bardzo wysoka a dziś w małych autach to rzadkość. Podstawowy silnik 70 koni ma do setki 16 sekund, odradzam. Auto ma wygodne zawieszenie, nie za miękkie. Wyposażony w zestaw ford sync 1.1 w wersji 5.11 mam podobny w focusie i podpowiem użytkownikom, że przy połączeniu z telefonem z androidem po dłuższym przytrzymaniu klawisza wybierania głosowego system łączy się z asystentem telefonu, można powiedzieć np "wyślij sms" zapyta do kogo i jakiej treści itd. Fajna sprawa więcej informacji można uzyskać czytając o usłudze google now. Fajnie się prezentuje w kolorze Smoke Grey. Jest już sporo testów auta na Youtube. Potwierdzam --jeżdzi super, pojeżdziłem już nim i po mieście i po autostradzie, wyciszony super i zawieszenie komfortowe a bagażnik nie jest taki zły, za to jest wyższy ,narty 175cm wchodzą po przekątnej może jeszcze jechać z tyłu jedna osoba,w starej kaczce musiałem wkładać do tyłu nad tylną półką i tez się jeżdziło, nie jest żle,za takie pieniądze jest takie autog:DD ,

Eriberonter
08-03-2018, 16:46
Pytanie mam,,,jest już na forum jakaś nowa kaczka KA+ oprócz mojej ?:!!:

Krystos
14-03-2018, 22:08
Jakoś mało ich jeszcze na ulicach. Czytałem dzisiaj , że nowy model forda Ecosport ma tą samą płytę podłogową co ka+. Ostatnio zauważyłem, że auto ojca ma limiter prędkości a przełącznik ma także funkcję tempomatu, wydaje mi się że można by go uaktywnić u któregoś z forumowych magików komputerem.

boncio
14-03-2018, 22:48
Jal ktoś lubi nowinki, to niedługo będzie dostępny w ka+ Sync3 z 6,5" ekranem dotykowym. I będzie wersja active ze zwiększonym prześwitem.

jarzak1808
19-03-2018, 13:20
Pytanie mam,,,jest już na forum jakaś nowa kaczka KA+ oprócz mojej ?:!!:

Jest jest, rzeczywiście na ulicach ich jeszcze mało.
Moja żona od połowy grudnia jest posiadaczką i bardzo sobie chwali. Przejechała już 2 700 km. Szczególnie zadowolona jest, że KA+ jest taki cichy, mały, a jednocześnie w środku dosyć pojemny. No i wyposażenie też całkiem, całkiem za tak niewielkie pieniądze.

kevinek
28-03-2018, 11:48
Ja również jestem nabywcą nowego Forda Ka +. Póki co same pozytywne wrażenia. Jedyne co mnie jak dotąd rozczarowało to brak opcji ściemniania kontrolek na kierownicy i zegarów. Autko jeździ bardzo komfortowo, nie czuć prędkości, silnik jest cichy, a skrzynia bardzo elastyczna za wyjątkiem 1. biegu. Miałem też problem ze znalezieniem otwierania wlewu paliwa - jest od wycieraczką kierowcy :/ Samochód jest duży, w zasadzie niewiele mniejszy od fiesty, a dużo tańszy. Klimatyzacja mrozi jak na antarktydzie i nie wpływa na moc silnika. W razie pytań chętnie odpowiem.

Eriberonter
29-03-2018, 19:56
ogólnie nie jest żle, zauważyłem parę mankamentów a mianowicie jak jest koło zera st, parują lekko reflektory,szczególnie w miejscach kierunkowskazów,tylna półka to porażka wylatuje ,ciągle się o nią zahacza,te oryginalne dywaniki gumowe co dają zahaczają o sprzęgło i piasek leci z butów pod spód,podłokietnik drzwiowy fajny z boku bo miękki ale z dołu twardy jak holera -niewygodny,trzeba się chyba przyzwyczaićg:galy

kevinek
30-03-2018, 18:55
Dziwne... nie zauważyłem problemów, o których piszesz.

jarzak1808
26-09-2018, 08:50
W nawiązaniu do małej ilości na polskich drogach KA+ (sam widziałem tylko we Wrocławiu). W sierpniu byliśmy z żoną na urlopie we Włoszech. Tam królują małe samochody na drogach, inne podejście do tematu motoryzacji, każdy w rodzinie ma swój i nie potrzebny im jeden uniwersalny dla wszystkich, jak w większości polskich domów. Więc wyobraźcie sobie, że KA+ na drogach i w obejściach dosyć dużo. Natomiast Włosi mówią, że byłoby jeszcze więcej, bo to niezły samochodzik i z 4 cylindrowym silnikiem, tylko utrzymanie forda w tym kraju kosztuje więcej niż samochodu innej marki (włoskiego, francuskiego - tych jest zatrzęsienie). No i prawie nie można uświadczyć samochodów japońskich - jest ich bardzo mało. Z kolei niemieckie oczywiście są, ale nie tak dużo jak w Polsce.
To takie spostrzeżenia z ulic w innym kraju, szczególnie pod kątem wyrośniętej kaczuszki +.

Paulina1994
16-10-2018, 12:12
Witam, przymierzam się do kupna forda ka+ 1.2 85 km proszę o.wypowiedz użytkowników. Pozdrawiam

jarzak1808
17-10-2018, 13:56
Witam, moja żona użytkuje taki samochodzik. Wcześniej jeździła nissanem micrą. Bardzo sobie chwali KA+, jest dla niej nad wyraz przestronny, cichutki, do jazdy miejskiej nie potrzeba lepszego, a 85 KM jest wystarczające (i 4 cylindry). Także niejednokrotnie korzystała z dróg ekspresowych i autostrad i nie narzekała. Polubiła bardzo system multimedialny, a szczególnie fakt czytania na głos smsów po sparowaniu telefonu. Bagażnik w zupełności wystarcza na cotygodniowe zakupy w centrum handlowym. Od siebie dodam, że gdy mam coś do załatwienia w mieście to pożyczam od żony forda - zawsze swobodnie da się zaparkować. Jeśli chciałabyś, abym poruszył jakieś szczegóły - daj znać odpiszę.

grzesiekmistrz
08-12-2018, 20:53
Witam, moja żona użytkuje taki samochodzik. Wcześniej jeździła nissanem micrą. Bardzo sobie chwali KA+, jest dla niej nad wyraz przestronny, cichutki, do jazdy miejskiej nie potrzeba lepszego, a 85 KM jest wystarczające (i 4 cylindry). Także niejednokrotnie korzystała z dróg ekspresowych i autostrad i nie narzekała. Polubiła bardzo system multimedialny, a szczególnie fakt czytania na głos smsów po sparowaniu telefonu. Bagażnik w zupełności wystarcza na cotygodniowe zakupy w centrum handlowym. Od siebie dodam, że gdy mam coś do załatwienia w mieście to pożyczam od żony forda - zawsze swobodnie da się zaparkować. Jeśli chciałabyś, abym poruszył jakieś szczegóły - daj znać odpiszę.
Dobry wieczór
Też jestem szczęśliwym posiadaczem Kaczki. Samochód z końca 2017 roku. Mam takie banalne pytanie. Czy w tym samochodzie jest czujnik poziomu płynu chłodzącego ? Instrukcja, którą dostałem jest ogólna. Według tej instrukcji w przypadku kiedy lampka sygnalizująca niski poziom jest zapalona (chodzi mi o lampkę po lewej stronie wskaźnika temperatury płynu chłodzącego). Po wizycie w serwisie okazało się, że ta lampka świeci się w dwóch dostępnych w salonie samochodach i prawdopodobnie nie ma tam żadnego czujnika a wskaźnik poziomu płynu chłodzącego jest tylko ozdobnikiem. Jak sytuacja wygląda w Państwa samochodzie. Wiem banalne pytanie ale trochę mnie ten temat zaniepokoił.
Pozdrawiam

Eriberonter
12-12-2018, 18:52
W instrukcji piszą tylko o tym jak świeci to jest jakaś awaria i żeby w pierwszej kolejności sprawdzić poziom płynu,może ona zapala się jak jest przekroczona temperatura,chociaż też piszą o możliwości palenia się lampki po uruchomieniu silnika więc wnioskuję ze może też sygnalizować za mały poziom płynu w chłodnicy................mnie ostatnio denerwuje że co byś nie otworzył lub zamknął świecą się pozycyjne światła 30 sek. dodatkowo bagażnik i w kabinie też i tak się stało że jeżdziłem krótkie trasy plus 2 dni mrozu min.10 i akumulator padł,trzeba było ładować prostownikiem,szkoda ze nie można wyłączyć tych świateł ,psu to na budę tylko kłopot przez to:569: po gwarancji trzeba będzie to jakoś przerobić na razie servis bezradny,poza tym należy uważać na tylną wycieraczkę jadąc na wstecznym jak jest załączona przednia ,tylna tez się załącza a jak jest zamrożona to po silniczku albo w najlepszym wypadku coś urwane:569: a i jeszcze jedno trochę to śmieszne bo między silnikiem a kabiną jest tyle miejsca że spokojnie tamtędy mogą sobie koty włazić na silnik i tak mi się działo nie szło ich wygonić,po 2 tam siedziały, musiałem kupić kawałek siatki plastikowej w ogrodniczym i zagrodzić,teraz od dołu nie wejdą,szkoda kotów ale niech sobie ida do hotelu....

grzesiekmistrz
13-12-2018, 19:37
Witam
Dokładnie tak jest w instrukcji. Jak już wcześniej pisałem kontrolka świeciła się w dwóch kaczkach dostępnych w salonie, w tym w jednym, który stał z odpalonym silnikiem dobre kilka minut. Więc może tak ma być. Póki co kontroluje stan płynu i nie widzę, żadnych ubytków. Co do świateł to też mnie to strasznie denerwuje, rozumiem, że podświetlenie deski się może zapalać ale po co te pozostałe światła ? Sam jestem ciekawy jak samochód wytrzyma większe mrozy, bo póki co zima nie daje nam się we znaki szczególnie.
Pozdrawiam

Eriberonter
14-12-2018, 06:15
A ta kontrolka świeci na niebiesko?z lewej kolo paska temperatury oznaczonego z lewej literąC? Jak tak, to tak ma być.Nie wiem ale ona chyba jak jest problem zmienia kolor.A co do mrozów i akumulatora to zanim mi padł to po wyjeciu kluczyka puki drzwi nie otworzyłem radio grało. Jak aku był słaby ale ja tego nie skojażyłem radio grało parę sekund i się wyłączało i był komunikat oszczędzanie energi jak tak się zacznie dziać od razu prostownik.Przy okazji odkryłem że tam jest inteligentne ładowanie zależne od temp.otoczenia jak zimno ładuje 15V a przy długiej jeżdzie ładowanie jest zero:diabel2:

Bump:

grzesiekmistrz
12-04-2019, 05:47
Witam po dłuższej przerwie. Tak chodzi mi o kontrolkę po lewej stronie paska, który pokazuje temperaturę płynu chłodzącego. Póki co nic złego się nie dzieje a jak już wcześniej pisałem o tym jakie informacje zdobyłem w serwisie forda naocznie więc w sumie już się tym nie przejmuję.
Mam za to dodatkowe pytanie. Przymierzam się do pierwszej zmiany opon w fordziku. Moje pytanie jest następujące, czy można taką zmianę przeprowadzić w zwykłym warsztacie, tzn. nie pierwszym lepszym ale powiedzmy, że zaufanym czy trzeba z tym jechać do ASO. Oczywiście chodzi mi o czujniki ciśnienia w oponach. Czy po zmianie opon, trzeba coś grzebać w komputerku forda czy czujniki się same dostosują ?

Eriberonter
09-05-2019, 08:45
Jeśli czujniki masz sprawne to zn.system TPMS działa i nic nie świeci to spokojnie można opony wymieniać, tylko trzeba wulkanizatorowi powiedzieć że takowe są aby tam czegoś nie uszkodził,natomiast jeśli masz koła zimowe i letnie to pierwszy raz trzeba jechać do serwisu zaprogramować nowe koła potem przy zamianie kół robisz tylko reset czujników samemu w samochodzie g:~

Mam pytanie do użytkowników nowych fordów ka+ czy u was tylna wycieraczka rusza sama gdy samochód jedzie na wstecznym a przednia wycieraczka jest załączona , u mnie tak jest, raz w zimie kiedy tył był cały zamarznięty to o mały włos urwało by ją ,podobno można to jakoś wyprogramować ,ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat.:lol:

Malgolak44
31-12-2019, 14:42
Dzień dobry,
A ja z takim pytankiem:
Jak spalanie?
Byłam dzisiaj oglądać i mnie urzekła, chyba się na nią zdecyduję. Tylko nie wiem jak ze spalaniem w tej trzy cylindrówce, bo kultur pracy obleci.

msfrd
03-01-2020, 13:46
Jak spalanie?

Cześć, dla silnika 85KM max na mieście, zimą, w korkach to 8L. Standardowo w cyklu głównie miejskim to 7-7.5L. Trasa to 5.5-7L zależnie od prędkości (to 7L to przy prędkościach 140km/h).

Eriberonter
09-01-2020, 18:01
Dzień dobry,
A ja z takim pytankiem:
Jak spalanie?
Byłam dzisiaj oglądać i mnie urzekła, chyba się na nią zdecyduję. Tylko nie wiem jak ze spalaniem w tej trzy cylindrówce, bo kultur pracy obleci. To nie jest 3 cylindrówka, a 4 cylindry, całkiem pożądny silnik ,a spalanie tak jak kolega pisze ja mam 85KM i powiedział bym że jest ciut mniejsze:)

Darekptr
21-01-2020, 13:43
To nie jest 3 cylindrówka, a 4 cylindry, całkiem pożądny silnik ,a spalanie tak jak kolega pisze ja mam 85KM i powiedział bym że jest ciut mniejsze:)

To jesteś w błędzie ponieważ obecna Ka+ z rocznika 2019 ma trzy cylindrowy silnik 1.2 Ti-VCT 70MK lub 85KM
Ka wcześniejsza czyli 2018 ma cztery cylindry. W wyższych wersjach najprościej rozpoznać radiem. Przedlift ma maks Sync 1, polift już Sync 3.

Ratman1809
04-03-2020, 15:58
Witam
Moja żona ma od roku przerośniętą kaczuszkę (black and white) i bardzo chwali Co prawda pali sporo (ok 7l/100km Podobnie jak moje mondeo mk4 econetic z 2litrowym dieslem) ale w mieście jest genialne Gdzie wjedzie tam zawróci Zaparkuje w byle dziupli. Jako miejski samochodzik do wożenia dzieci do szkoły i dojazdów do pracy - dla mnie ideał. Z minusów spalanie i miękki lakier (szczególnie w starciu z tornistrami) Nawet na krótkie wypady autostradą sie nadaje i nie trzeba sie wlec za TIRami

JanB
14-06-2020, 21:10
Koledzy i koleżanki, czy nowa Ka+ ma jakieś szczególne wymogi wymiany oleju? W salonie powiedzieli, że wizyty serwisowe są co 30 tys km. Czyli jakby longlife volkswagenowski. Sami vw userzy twierdzą, że zmieniają co 15 tys km. Możecie rozwiać wątpliwości? I jeszcze pytanie ile kosztuje taka zmiana oleju w serwisie i jaki olej zalewają?

cik
15-08-2020, 08:45
Koledzy i koleżanki, czy nowa Ka+ ma jakieś szczególne wymogi wymiany oleju? W salonie powiedzieli, że wizyty serwisowe są co 30 tys km. Czyli jakby longlife volkswagenowski. Sami vw userzy twierdzą, że zmieniają co 15 tys km. Możecie rozwiać wątpliwości? I jeszcze pytanie ile kosztuje taka zmiana oleju w serwisie i jaki olej zalewają?

Ja uslyszalem, że co 30 tys lub co 2 lata. Jednak osobiście będę to robił co 10 tys. Gdzieś nawet widziałem wypowiedź mechanika który stwierdził, że olej long live, a filtr do oleju też long live? Ale oczywiście decyzja należy do każdego z osobna, czy wymieni zgodnie z instrukcją czy częściej. U mnie serwis zastosował Shella 5W-20.

Korzystając z okazji uczyłam na szybkie usuwanie ptasich odchodów. Sam robię to systematycznie, jednak pierwszy raz mam sytuację przy tym właśnie modelu, że lakier na zderzaku się odbarwil, pomimo tego że odchody były na nim na pewno nie dłużej niż 1 dzień.

Tomos
15-08-2020, 14:59
Podobno Ka+ wycofali już z rynku europejskiego (w tym także polski) ponieważ nie spełniał wymogów Co2 oraz słabo się sprzedawał.... Czy ktoś może potwierdzić tą informację :?:

cik
15-08-2020, 19:44
Podobno Ka+ wycofali już z rynku europejskiego (w tym także polski) ponieważ nie spełniał wymogów Co2 oraz słabo się sprzedawał.... Czy ktoś może potwierdzić tą informację :?:

Niby tak, ale jak ostatnio byłem na ukrainskiej stronie Forda to są i dodatkowo w sedanie. A to też Europa, tylko poza UE. Czytalem ze względu na emisję CO2 Suzuki wycofuje z UE nawet Samuraja na którego się ponoć czekalo w kolejce.

Tomos
15-08-2020, 20:50
Ehh... szkoda, bo z tego co wyczytałem w opiniach oraz różnych forach w internecie to ten model ma udaną jednostkę. Niby silniczek 1.2, ale za to bardzo dużą moc jak na ten silnik. Jak dla mnie, za krótko go produkowali, mogliby trochę dłużej go pociągnąć (oczywiście mam na myśli rynek europejski). Fusiona produkowano prawie 10 lat :!: a i też nie mogę złego słowa powiedzieć o tym aucie...

PS. Podobno pompa wody jest taka sama w Ka+ jak i w Fusionie

timbersher
27-01-2021, 05:15
Jak wygląda sprawa z częściami zamiennymi. Samochód sprzedawany w Polsce był przez ni ale 3 lata. Czy ten silnik 4 cylindrowy to to samo co w fieście 1. 25.

cik
29-01-2021, 23:22
Jak wygląda sprawa z częściami zamiennymi. Samochód sprzedawany w Polsce był przez ni ale 3 lata. Czy ten silnik 4 cylindrowy to to samo co w fieście 1. 25.

W Polsce jest tego niewiele, ale w wersji Europejskiej pewnie wyszło łącznie z 90-100 tys. sztuk. Mój ma nr fabryczny ok. 80000. A samochód jest produkowany na wiele rynków. Może być tak, że na niektóre części po prostu trzeba będzie poczekać. Wszystko kwestia ile jest powtarzalności. Skrzynia jest podobno taka sama jak we Fieście.