Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Poduszka wahacza - wyciek oleju
Witam
Odwiedzilem mechanika, ktory powiedzial ze mam wyciek z poduszki na wahaczu, w ktorej jest olej.
Ford Mondeo 2009 - 2.3
W zalaczeniu zdjecie
Chcialem kupic ta czesc na necie, ale nigdzie nie moge znalezc poduszki wahacza, w ktorej jest olej, sa tylko tuleje albo sworzen wahacza.
Czy orientuje sie ktos jak sie ta czesc nazywa i jakie jest przyblizony koszt za sztuke?
Z gory dzieki
Pozdrawiam
damianisko5 28-12-2017, 08:21 Po raz pierwszy słyszę/czytam tu na forum o olejowej poduszce wahacza!! Kto mnie jeszcze oświeci i potwierdzi, że to prawda?
ktory powiedzial ze mam wyciek z poduszki na wahaczu
Zmień mechanika .Tam nie ma żadnej poduszki olejowej tylko tuleja metalowo-gumowa.Pewnie kapie gdzieś z silnika
Kolega mnie uprzedził. Zmień i to szybko mechanika i podaj jego dane do publicznej wiadomości żeby nikt do niego nie jeździł.tam nie ma poduszki olejowej tylko jak kolega pisze tuleja metalowo gumowa. Żartowniś ten twój mechanik.
dyzmanikoś 28-12-2017, 16:37 Poduszka olejowa jest ale pod silnikiem,przynajmniej 2,0 TDCI może coś się mechanikowi pomyliło:pomysl:
Mechanik - wielkie słowa.... może to piekarz, który dorabia po godzinach?
Garbojad 29-12-2017, 01:45 To nie z silnika tylko magiel przecieka
franczesko 06-01-2018, 18:53 Się tak nie śmiejcie, bo w MK3 duża tuleja na wahaczu z przodu jest olejowa ;) nie wiem jak w mk4, ale jest to prawdopodobne :)
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=52802
w mk4 jest metalowo-gumowa
Rafał A.(antek) 06-01-2018, 21:37 Tylna duża w oryginale też olejowa...
Mechaniki, ale linczować mechanika już chcą.
franczesko 06-01-2018, 22:33 w mk4 jest metalowo-gumowa
A po czym tak wnosisz? Po opisach na stronach?
Rafał A.(antek) potwierdził moje przypuszczenia :)
Także niech autor tematu wymienia tuleje wahacza, czym prędzej :)
A po czym tak wnosisz? Po opisach na stronach?
nie koniecznie po opisach na stronach . Tylko przyglądając się tej tulei to oprócz gumy to ja tam nic innego nie widzę, a nawet w sklepie internetowym sprzedają to jako tuleja metalowo - gumowa
Jak mi pokażesz rozebrana poduszkę oryginalna z wahacza MK4 że jest w niej olej to uwierzę.
Rafał A.(antek) 07-01-2018, 10:03 Niestety nie mam.w ,zadnymy opisie prócz allegro nie widzę tego, ale budowa na to wskazuje.
Rozwalonej też nie mam.
Ale czemu jesteś je tacy pewni że jest zwykła?
Nie rozbierałem żadnej ale nie wygląda na olejowa. W wolnej chwili zejdę do piwnicy i zobaczę bo mam stary wahacz
Rafał A.(antek) 07-01-2018, 20:57 Focus MK2 też ma Hydro. Zrob sekcje będziemy mogli zobaczyć.
Ps czemu wymieniałes wahacz w MK4 wypadek?
rozwiało by to wszelkie wątpliwości.W sumie całe to zamieszanie z tą tuleją powstało ze złego nazewnictwa części przez mechanika i dlatego kolega zakładający temat nie mógł znaleźć takiej części
Witam,
Przesledzilem rozne fora i skontaktowalem sie z kilkoma mechanikami i okazalo sie ze w tej wersji wystepowaly zarowno poduszki wahacza "suche" jak i "mokre" z niewielka iloscia oleju. Niedlugo jade do mechanika na wymiane to zrobie zdjecie tych wadliwych "mokrych" poduszek wahacza.
Dziekuje za informacje
|