Zobacz pełną wersję : Zakup Ford Fiesta Mk7 2014
marcin_nr 28-12-2017, 11:45 Witam,
Jestem nowym użytkownikiem forum i nie ukrywam zarejestrowałem się w celu uzyskania pomocy w temacie sprawdzenia poprawności danych, które wystawił sprzedający. Nie wiem dlaczego ale nie ufam stronom gdzie można to niby sprawdzić, jest tego za dużo i obawiam się ze informacje będą niepełne.
Sprawa tyczy się forda mk7 o numerze VIN WF0DXXGAKDEA30842. Auto sprowadzone z Francji i podawany przebieg to 55 tys.km oraz nie ma informacji o jakichkolwiek wadach, czy na pewno.
Czy jest w stanie mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuję
- nie wiedziałem czy można wkleić link :) czemu mówisz sprawdzić blacharsko? niska cena ?
Wstawiaj linki ;)
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-fiesta-lift-1-25-benzyna-82-km-idealna-oryginal-100-oplacony-ID6zpzyp.html
Blacharsko bym mocno ją sprawdził. :027:
Podawaj link do ogłoszenia, bo inaczej nikt ci nie pomoże. Rozumiem, że chodzi o to auto
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-fiesta-lift-1-25-benzyna-82-km-idealna-oryginal-100-oplacony-ID6zpzyp.html
W temacie poprawności danych, według Etisa data produkcji 05.11.2014, a w ogłoszeniu pierwsza rejestracja 01.11.2014.
marcin_nr 28-12-2017, 12:00 Ok, bałem się, że nie można wklejać :)
kumpel Fordzika 28-12-2017, 18:04 Fajna Fiestka, sam bym kupił chętnie taką. Samochód z marzeń :)
wredny.. 28-12-2017, 18:32 do Kalwarii mam jakieś 40km...powinienem jutro być w tych stronach bo sam jadę "oglądać" auto więc może zerknę:) fachowcem nie jestem ale troszkę się znam i zobaczymy co mi sprzedawca powie:) fajnie by było jak byście sprawdzili VIN i powiedzieli o przebiegu
slawek-kali 28-12-2017, 20:35 VIN WF0DXXGAKDEA30842
echo.. czesto tak bywa z Francji.. blacharka do sprawdzenia!
R_u_f_u_s 29-12-2017, 05:58 A widziałeś tę ofertę?
Wisi w dziale Sprzedam...
Fiesta GoldX 1,4 96KM 2014 Salon PL na gwarancji do 07.2019 (https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Efordclubpolska %2Eorg%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D273383&share_tid=273383&share_fid=42379&share_type=t)
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
marcin_nr 29-12-2017, 13:19 Troszkę ponad budżet ale do przemyślenia
wredny.. dzięki ;)
Tamta sprowadzona tańsza o dwa koła a ta igła z polski z pewną historią od pierwszego właściciela poza budżetem? Padłem ;)
Tu się nie ma co zastanawiać bo Ci śnieżynka odjedzie razem z marzeniami ...
Ps. NEGOCJUJ CENĘ i pamiętaj, że jak będziesz sprzedawał to odzyskasz to co zapłacisz więcej chociażby dzięki temu, że auto z polskiego salonu.
kumpel Fordzika 29-12-2017, 13:31 Tamta sprowadzona tańsza o dwa koła a ta igła z polski z pewną historią od pierwszego właściciela poza budżetem? Padłem
nooo można pierdyknąć fikołka przed monitorem :)
Panowie jak ten ślinik w tej białej Fieście znosi zasilanie gazem ? bo z benzyną to chyba łaskawie łyka jej sporo ?
Kurde gdybym miał pełną kwotę już bym trochę targował tą białą dla siebie tylko ta klimka manualnie napędzana nie zachęca ;)
Ilu biegowa skrzynka 5 czy 6 ?
lukaszooo 29-12-2017, 14:43 Mam fieste mk7 2013r 1.4pb, 5 drzwi, wyposażenie znośne jak na nasze salony. Najważniejsze, żaden element nie był malowany i nie posiada grama rdzy, pochodzi z Polskiego salony a do tego serwisowana tylko w fordzie. Nigdzie nie wystawiałem, jestem z mazowieckiego. Co do ceny to wiem co mam i chce dostać za nią 30 tys.
Jeśli jesteś zainteresowany to napisz PW
kumpel Fordzika 29-12-2017, 17:04 jaki kolor, przebieg, wyposażenie ?
nie posiada grama rdzy
Widziałeś to kiedy od spodu?
piotrek305 29-12-2017, 20:18 Widziałeś to kiedy od spodu?
a co w tym dziwnego, że nie ma rdzy ? one nie rdzewieją, poza tym to młode auto. Dodatkowo jest właścicielem to trudno żeby swojego auta pod spodem nie widział.
slawek-kali 29-12-2017, 20:27 Jedyna slabosc modelu to drazki .. ale rdza? weuek twoj za duzo atlantyku powachal :D
lukaszooo 29-12-2017, 20:47 Biała, 138 tys km
Dwie elektryczne szyby, klimatyzacja, komputer pokładowy, światła dzienne, światła awaryjnego hamowania, bluetooth, radio SYNC ze sterowanie głosowym i obsługą telefonu, USB, nadawanie sygnału pomocy, asystent ruszania pod górę, 5 poduszek powietrznych w tym kolanowa dla kierowcy, dezaktywacja poduszki pasażera, izofix, kierownica multi funkcyjna, elektryczne lusterka, ABS, ESP, Kontrola trakcji
Zimowe opony fabryczne, letnie nowe BARUM przejechane ok 1500km.
Tak jak pisałem Polski salon, pełna książka serwisowa i żaden element nigdy nie malowany, środek jak nowy. Na wiosnę miała duży przegląd i faktura wyszła 2800zł + opony 800zł.
kumpel Fordzika 29-12-2017, 20:58 Ja się napaliłem na tą białą z forumowego ogłoszenia tylko powiedzcie jak te silniki 1.4 cm 96 KM znoszą gazowe zasilanie ? :)
lukaszooo 29-12-2017, 21:28 Moja jest identyczna tyle że w innym wyposażeniu.
Ten silnik to jedna z przyjemniejszych rzeczy w tym aucie, jest bardzo elastyczny i do tej masy ma naprawde dobrego kopa. Spalanie przy spokojnej jezdzie mojej zony na odcinku 15km to ok 5.8L, gdy ja jeżdze to nie wyhodzi ok 8L ale ten silnik aż sie prosi o wysokie wkręcanie. Ogolnie jest to bardzo oszczedny silniczek w porównaniu do focusowego 1.6
kumpel Fordzika 30-12-2017, 08:18 Dzięki, dzięki, a jak te silniki 1,4 znoszą zasilanie gazem ? Regulacja zaworów jak rozwiązana ?
a co w tym dziwnego, że nie ma rdzy ? one nie rdzewieją, poza tym to młode auto.
Każde auto w tym wieku ma rdzę. Gram to zdrapałbym paznokciem, i to z samych blach wnętrza.
lukaszooo 30-12-2017, 15:35 Silnik to zwykly mpi czyli jak najbardziej mozna zamontowac gaz i to w normalnych pieniadzach. Z tego co wiem to w zagazowanych 1.4 duratec jest problem wlasnie z luzem zaworowym i zalecana regulacja na lpg co ok 30 tys km.
Nie wiem ile jezdzisz ale w moim przypadku czyli dosyc krotkie odcinki jazdy, LPG zwrocilo by sie po ok 2.5 roku a zadko kiedy mam tak dlugo samochod.
kumpel Fordzika 30-12-2017, 16:28 zerknąłem w dane techniczne na papierze silnik 1,4 prawie 100 KM małe auto i nie zachwyca osiągami, 12,5 sek do pierwszej setki hmmmmmmmm myślałem, że to bliżej 10 będzie :D
a jeszcze mówicie, że go kręcić trzeba jak Hondę ;)
A widziałeś tę ofertę?
Wisi w dziale Sprzedam...
Fiesta GoldX 1,4 96KM 2014 Salon PL na gwarancji do 07.2019 (https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fforum%2Efordclubpolska %2Eorg%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D273383&share_tid=273383&share_fid=42379&share_type=t)
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Panowie własnie ja sprzedałem.....
chciałem, zeby poszła do kogos z forum :) , a prosiłem smiało dzwonić i negocjować...
Poszła za 34k
lukaszooo 30-12-2017, 17:06 Zle sie zrozumielismy, silnik jest bardzo elastyczny i mozna nim jezdzic bardzo oszczednie na niskich obrotach. Ogolnie do tego auta jest to bardzo dobry silnik pod wzgledem osiagow.
Co do przyspieszenia to wydaje mi sie ze jest to sporo mniej bo auto bardzo ladnie przyspiesza w porownaniu do focusa 1.6pb.
Dane moze masz dotyczace mk7 przed FL w ktorej siedzial stary 1.4 dostepny w focusie mk2 ktory byl zamulony do granic mozliwosci i palił 10L.
Poszła za 34k
Gratuluję!
Jak dla mnie takie auto za tyle to... :shock:
kumpel Fordzika 30-12-2017, 17:15 Panowie własnie ja sprzedałem.....
chciałem, zeby poszła do kogos z forum , a prosiłem smiało dzwonić i negocjować...
Poszła za 34k Gratuluje i żałuje, a chciałem zapłacić aż 32 :)
Bump: Dane moze masz dotyczace mk7 przed FL w ktorej siedzial stary 1.4 dostepny w focusie mk2 ktory byl zamulony do granic mozliwosci i palił 10L.
stąd wnioski moje były
https://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/ford/fiesta/vii/hatchback-3d-facelifting/silnik-benzynowy-1.4-96km-od-2012/
Bump: Jak dla mnie takie auto za tyle to...
ale to nowe auto było 35 tys km przebiegu, 2014 rok, warte tych 32 tys :)
wredny.. 30-12-2017, 20:01 byłem...widziałem..
blacharka? nie jest źle...ogólnie gość skupuje tylko auta "bite"...typowy handlarz...czego można się spodziewać? ogólnie powiem tylko tyle...auto nie dość, że małe to moim zdaniem nie chce jeździć... mułowate...dla porównania powiem, że do pracy jeżdżę leonem 90KM 400k nalotu...turbina pada ale jeździ znacznie lepiej...
WrEdNy co rozumiesz przez "auto małe", przecież to segment B. Mułowate jest, 13 sek. do setki, ale porównywanie twojego Leona 90KM 1.9 TDI do 1.25 PB bez turbo mija się z celem. Zresztą ten 1.9 TDI 90KM też ma przyspieszenie do setki na poziomie 13 sekund.
A jak często przyspiesza się od zera do setki? Bo u mnie mniej więcej raz na kilka lat (jak kolejne auto kupuję). Jeszcze dieslem można na co dzień pojechać nieco podobnie jak w trybie "do setki", ale benzynowym bez turbo to tylko jakiś synek ojczulka goniłby na takich obrotach.
marcin_nr 01-01-2018, 12:43 byłem...widziałem..
blacharka? nie jest źle...ogólnie gość skupuje tylko auta "bite"...typowy handlarz...czego można się spodziewać? ogólnie powiem tylko tyle...auto nie dość, że małe to moim zdaniem nie chce jeździć... mułowate...dla porównania powiem, że do pracy jeżdżę leonem 90KM 400k nalotu...turbina pada ale jeździ znacznie lepiej...
Przyznał się czy po prostu zauważyłeś, że coś nie jest tak. Na pewno cena też o czymś świadczy
Jakie mankamenty tak na pierwszy rzut oka?
Dzięki
majchuford 09-01-2018, 21:44 witam ,
czy coś wiecej wiadomo w temacie tej fiesty ?
Też mam go na oku.
slawek-kali 09-01-2018, 21:53 ktorej? zaloz moze swoj temat
majchuford 10-01-2018, 07:46 Chodziło o fiestę z pierwszego wątku ale już po temacie , sprzedana.
Bump: Panowie własnie ja sprzedałem.....
chciałem, zeby poszła do kogos z forum , a prosiłem smiało dzwonić i negocjować...
A ja?:) Dzwoniłem ,ale był już ktoś umówiony z Gdańska i czekałem na telefon czy kupi.
|
|