Zobacz pełną wersję : Wersja Ambiente - czym sie różni od innych ?
Witam.
Od dwóch dni jestem posiadaczem foczki podobno wersja Ambiente (sprowadzona z Francji).
Czym sie ona różni od innych wersji i czy to na pewno Ambiente.
Jak sie ta wersja plasuje w hierarchii
Wyposażenie mojej foki:
ABS, 2x airbag, klimatyzacja, wspomaganie kierownicy, centralny zamek, immobilaizer, 4x elektryczne szyby domykane z pilota, tylna klapa otwierana z pilota, fabryczne radio 6000CD, aluminiowe felgi 15'' forda, elektryczne i podgrzewane lusterka, wstawki w desce i bokach drzwi w kolorze aluminium, halogeny, składana i dzielona tylna kanapa, kierownica skórzana.
Witam.
Od dwóch dni jestem posiadaczem foczki podobno wersja Ambiente (sprowadzona z Francji).
Wyposażenie mojej foki:
ABS, 2x airbag, klimatyzacja, wspomaganie kierownicy, centralny zamek, immobilaizer, 4x elektryczne szyby domykane z pilota, tylna klapa otwierana z pilota, fabryczne radio 6000CD, aluminiowe felgi 15'' forda, elektryczne i podgrzewane lusterka, wstawki w desce i bokach drzwi w kolorze aluminium, halogeny, składana i dzielona tylna kanapa, kierownica skórzana.
Wersja ambiente jest wersją podstawową - najuboższą.
Po tym co piszesz (alumy, el lustra, 4x el szyby, halogeny) to nie jest ambiente.
Chyba że ktoś kupił ambiente i sobie przerabiał? lub kupował jako ambiente ale kazał dorzucić w salonie pare szczegółów tu można pogdybać najlepiej porównaj swoją wersję z opisem (http://fordclubpolska.pl/ford_focus.php?action=1)
isaacbromberg 16-07-2007, 18:00 A ja mam wersje ambiente z Dani i mam zwykle koła, elektryczne szyby tylko z przodu, ale za to 4 poduchy, tarczowe hamulce z tylu, podgrzewane siedzenia z przodu, klime manual, skórzaną kierownicę, ABS, głośniki również z tylu w drzwiach, podgrzewana szybe z przodu a lusterka nie wiem (nie maja takiego paska jak niektóre auta, ale moze w focusie inaczej to rozwiązali), acha elektrycznie sterowane lusterka, reszta standard, najprawdopodobniej gosciu se domówił te rzeczy.
Hildegard 16-07-2007, 20:28 wstawki w desce i bokach drzwi w kolorze aluminium, halogeny, składana i dzielona tylna kanapa, kierownica skórzana.
Ja mam wstawki "alu" i byly one w modelu "Trend" tak samo jak skorzana kierownica, z twojego opisu nie jest to ambiente tylko Trend ,a Trend jest lepiej wyposazony niz Ambiente.
Dziwia mnie tylko 2 Air`bagi ,u mnie sa 4 ,reszta jak radio CD ,alu felgi , 4x elektryczne szyby,podgrzewane lusterka i prawdopodobnie przednia szyba to Extras.
W modelu Trend sa tez lepsze (przednie) fotele i zawieszenie jest "lekko sportowe" z tego co pamietam.
Podejzewam ,ze masz tez fabryczny alarm.
Po tym co napisałeś to nie jest ambiente..
grzegorz 74 17-07-2007, 09:10 [
Witam
Wersja Ambiente to wersja podstawowa: 1 poduszka, wspomaganie, centralny zamek, elektryczne przednie szyby, koła stalowe 14", radiomagnetofon 4000, posiadam równiez halogeny ( może był to dodatek ). Moje auto było kupione w polskim salonie, 1 własciciel to kolega z pracy.
pozdrawiam
Szakal_76 17-07-2007, 11:22 Witam, z tego co widzę to wersja Ambiente ma sporo "wersji" :fcp1 .
Sam jestem szczęśliwym posiadaczem Focusa Ambiente. U mnie jest:
- poduszka kierowcy
- wszystkie 4 szyby elektryczne :fcp7
- klima manualna
- ABS
- centralny zamek z podwójnym ryglowaniem + alarm
- wspomaganie kierownicy + pełna regulacja (w dwóch płaszczyznach)
- halogeny przednie
- radio fabryczne ze sterowaniem z kierownicy
- pełna regulacja fotela kierowcy
- głośniki we wszystkich drzwiach
Auto jest kupione w Polsce w Salonie Forda, z wyraźnym zaznaczeniem wersji w książce. Dziwi mnie tylko fakt, że przy wszystkich elektr. szybach ma ręczne lusterka i to na dodatek "czarne" :fcp5
Mój Ambiente to:
- poduszka kierowcy
- elektryczne szyby przód
- wspomaganie
- regulowana wysokość kierownicy
- Radio 4000 ze sterowaniem w kierownicy
- głośniki w tylnych drzwiach
- halogeny
- centralny zamek i alarm
Auto z polskiego salonu.
Hildegard 17-07-2007, 18:56 Mój Ambiente to:
- halogeny
- centralny zamek i alarm
Halogenow ,alarmu itp. w wersji Ambiente seryjnie nie bylo ,przynajmniej jak ja kupowalem swojego focusa , oczywiscie w opcjach (dodatkach) bylo wiele mozliwosci i kto chcial mogl skonfigurowac auto wedle upodoban i zasobnosci portfela.
Witam.
Wyposażenie mojej foki:
W mojej ten sam rocznik seryjnie było: wspomaganie kierownicy, centralny zamrk z kluczyka, fabryczne radio 6000CD + 4 głośniki, halogeny, składane i dzielone oparcie, elektryczne szyby przód....cztery koła silnik itp.
Wybaczcie ze sie wtrace- tak z ciekawosci czy istnieje w ogole focus bez:
-wspomagania kierownicy
-abs
-2 poduszek powietrznych
-elektrycznych szyb przednich
-elektrycznych lusterek
-podgrzewanej szyby (tu sie rzeczywiscie zastanawiam)
???
Wszyscy wyliczaja jednym tchem przydluga zawartosc samochodow a przeciez cos w nich stanowi minimalnych standart (jak wyzej ?)-prawda?
wykreśl z mojego halogeny, alarm i sterowanie radiem w kierownicy i powinno być minimum :fcp14
Mój nie miał abs, elektrycznych lusterek, podgrzewanej przedniej szyby i miał jedną poduszkę, alarmu też nie miał. Samochód był salonowy.
grzegorz 74 19-07-2007, 07:32 Wybaczcie ze sie wtrace- tak z ciekawosci czy istnieje w ogole focus bez:
-wspomagania kierownicy
-abs
-2 poduszek powietrznych
-elektrycznych szyb przednich
-elektrycznych lusterek
-podgrzewanej szyby (tu sie rzeczywiscie zastanawiam)
???
Wszyscy wyliczaja jednym tchem przydluga zawartosc samochodow a przeciez cos w nich stanowi minimalnych standart (jak wyzej ?)-prawda?
Witam
Oczywiście , że istnieją focusy bez ABS-u, elektrycznych lusterek, z jedną tylko poduszką. Są to wersje podstawowe czyli Ambiente.
pozdrawiam
Grześ
Tadeushkz 20-07-2007, 14:32 Witam!Mam rowniez chyba ambiente, i to bez ABSu!!!:(
Mam pytanie czy jest mozliwosc dokupic ABS do mojego focusa??Jakie czesci musze kupic??ile by ta cala zabawa kosztowala??i czy to w ogole do zrobienia??(z tylu mam bebne hamulce) ;(
Witam! Nie wiem czy dałoby rade zamontować ABS, nie jest to takie proste i wiąże się z nie niskimi kosztami. Zastanawiam się, czy nie łatwiej by było kupić nowy samochód, oczywiście nic nie sugeruje. Z tego co wiem trzeba by było zmienić zegary (kontrolka ABS), grzebać w elektronice i rozbierać cały układ hamulcowy.
Witam
Nie odwazylbym sie montowac ABS'u w innym niz autoryzowanym warsztacie- idzie przeciez o bezpieczenstow.
No a jak mowimy o ASO.... no to zgaduje- 8-10-12 tysiecy?
Pomysl z kupnem innego samochodu wydaje mi sie rozsadniejszy.
Nie wiem czy dałoby rade zamontować ABS, nie jest to takie proste i wiąże się z nie niskimi kosztami.
Dałoby się ale naprawdę lepiej poszukać autka z ABSem niż tak inwestować, bo koszty będą ogromne...
focus ghia 21-07-2007, 17:50 Ja mam wersje Ghia a dokładnie
1.8 TDDI 2000r. Kombi
4 x airbag
ABS + ESP
c.zamek
4 x el.szyby
elekt.i podgrzewane lusterka
podgrzewana przednia szyba
klima manual
elektrycznie regulowany fotel kierowcy
kierownica skórzna
kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach
pogrzewane fotele przód
hamulce tarczowe przód i tył
radio 6000 CD
sterowanie radia przy kierownicy
4 głosniki
aluski
ja mam wersje Trend 4xpoduszka szyby elektryczne, manualne lusterka,, ABS-ESP(ASR),Klima ,radio ford 6000,centralny zamek,sterowanie radia z kierownicy ,skorzana kierownice, tarcze przod tyl
|
|