Wojtek121
23-02-2018, 21:16
Witam, czy ktoś z was wlewał do silnika 1.6 Ti-VCT ceratec i czy w jakiś sposób pomaga, czy raczej bardziej szkodzi? ;)
Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] Ceratec do 1.6 TI-VCT Wojtek121 23-02-2018, 21:16 Witam, czy ktoś z was wlewał do silnika 1.6 Ti-VCT ceratec i czy w jakiś sposób pomaga, czy raczej bardziej szkodzi? ;) langolier 23-02-2018, 21:42 Witam, czy ktoś z was wlewał do silnika 1.6 Ti-VCT ceratec i czy w jakiś sposób pomaga, czy raczej bardziej szkodzi? ;)Ja zastosowałem Liqui Moly. Najwygodniej jest wlać przy wymianie oleju żeby nie odciągać oleju (w końcu wlewasz ileśtam Cerateca). Największy efekt słyszałem ba początku - cichsza praca silnika. Potem albo przywykłem albo efekt się zmniejszył. Teraz jestem 25kkm po zastosowaniu i nie zauważyłem nic niepokojącego. Pewnie jak przyjdzie czas to znów go zastosuję (chyba za kolejne 25kkm). Harisonl 23-02-2018, 21:46 Ja kiedyś użyłem produktu polskiego o nazwie ceramizer. Odczucia dokładnie takie same jak kolega wyżej. Z początku wydawało się że silnik ciszej pracuje. Po jakimś czasie wrażenie to ustało byś może się przyzwyczaiłem a może to placebo i tylko moja podświadomość kazała mi myśleć że coś się zmieniło. W każdym razie z raz można użyć do testów silnika nie zepsuje. Osobiście więcej nie stosowałem tego rodzaju preparatów. |