Zobacz pełną wersję : Kupno S-Max lub Galaxy
Witam
Szukam dla rodziny auta i od dawna podobał mi się S-max ew. Galaxy. Proszę Wasze szanowne grono o kilka podpowiedzi o znajomość modeli. Na ta chwilę skupiłbym się nad S-max chyba że są to pokrewne auta w stosunku techniki. O co tak dokładnie pytam? Nie znam się najlepiej na wyposażeniu, modelach, typach i tu proszę Was o pomoc.
Może zacznę od początku. Budżet to max 30 k. (totalne maksimum) Chciałbym wydać koło 25k aby mieć na pierwszy serwis.. Czyli rozrząd, opony, usunięcie ew. małych usterek. Pytanie. Co mogę za takie pieniądze oczekiwać? Co do motoru, całe życie jeździłem dieslami, słyszałem że silnik 20 TDCI (jeżeli dobrze opisałem) ten 140 KM, ma dobrą opinie. Niestety nic o benzynach nie wiem. Co do skrzyni jeździłem automatem, ale jednak wolałbym manualną 6-kę. Kiedy wychodził model po-lift? Czy model po-lift to taki który ma inne już światła przednie?
Co do wyposażenia to popytam później, na tą chwilę chciałbym dobrać silnik jaki byłby dla mnie najlepszy. Przebiegi nie są zbyt duże ale dwa razy w roku jeździmy w trasy po 2-3 tys km. Ogólnie prawie rok, wokół komina. Na tą chwilę chciałbym podziękować z góry za porady i odpowiedzi.
adamze27 07-03-2018, 18:17 moze coś z pierwszych roczników,ale słabo to widzę w kwocie 25 tys. zł
slawek-kali 07-03-2018, 18:21 adamze27 czemu?
adamze27 07-03-2018, 18:59 nie wiem jak koledze zalezy na wyposażeniu,dobry diesel z wyposazeniem to więcej niż 25 tys.,szybciej benzyna w trendzie
slawek-kali 07-03-2018, 19:22 jest wiele czynnikow ktore wplywaja na cene..
jesli auto od "mirka" bez ksiazki ale duzo obietnic to moze byc tanio..
Jak ma byc prawdziwie to nagle sie okazuje ze koszta ida w gore..
Zeby nie bylo ze pomagam kupowac auta tylko powyzej 10k..
Nic takiego, ale budzet i wymagania musza sie zgadzac..
A rozrzut mialem juz od 2k€ do 50k€
Tak sie podepnę pod temat - takie auto od mirka
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s-max-bezkonkurencyjny-s-max-2-0-tdci-140-km-parktronic-alufelgi-7-foteli-ID6zGKbx.html#277bf851da
Realna cena do rocznika,prawdopodobnie prawdziwego wskazania licznika 8),zadowolającego stanu ogólnego,wersji itd itp.?
Jaka jest realna cena sprowadzenia takiego auta z Niemiec.?
stingerA6 07-03-2018, 19:52 Cena realna, ale przebieg trzeba zweryfikować.
slawek-kali 07-03-2018, 19:52 Widac od razu ze, galka biegow wymieniona na poliftowa, boczek zaraz peknie, a reszta to duzo sprzatania, plakowania itd.. pytanie czy to faktycznie 140KM, wiem jest fotka vin, ale leniwy jestem..
adamze27 07-03-2018, 19:55 Tak sie podepnę pod temat - takie auto od mirka
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s...tml#277bf851da
Realna cena do rocznika,prawdopodobnie prawdziwego wskazania licznika ,zadowolającego stanu ogólnego,wersji itd itp.?
Jaka jest realna cena sprowadzenia takiego auta z Niemiec.?
hmmm,poczytaj na bezwypadkowych o tym komisie :D potem przekrętach na VAT i będzie jakis obraz :) co do ceny sprowadzenia musisz rozmawiac z kolegami z forum którzy w tym pomagają
czeslaw555 07-03-2018, 19:56 Tak sie podepnę pod temat - takie auto od mirka
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s...tml#277bf851da
Realna cena do rocznika,prawdopodobnie prawdziwego wskazania licznika ,zadowolającego stanu ogólnego,wersji itd itp.?
Jaka jest realna cena sprowadzenia takiego auta z Niemiec.
super przykład gdzie nie kupować .
Poszukaj opinii a sam się przekonasz
adamze27 07-03-2018, 19:59 S-Max/Galaxy 2006-2015, 2.0L Duratorq-TDCi (143PS) - DW, Machine Silver Metalik
Numer VIN: WF0SXXGBWS6J09401
Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0185
Główne funkcje
Data produkcji: 30.06.2006
Model pojazdu: S-Max/Galaxy 2006-2015
Typ nadwozia: 5-drzwiowy SAV
Wersja: Seria 60
Silnik: 2.0L Duratorq-TDCi (143PS) - DW
Przekładnia: 6-bieg. przekł. ręczn. - MMT6
Napęd: LHD FWD
Norma emisji spalin: Z normš LDT3 Etap IV + DPF
Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp.
Obszar: (+)"D"
Lakier: Machine Silver Metalik
Materiał we wnętrzu: Waffle B (A-C) / Midnight Black
Mniej ważne funkcje
Ze standardow drzwiami tylu nadwoz
Wyprodukowany W Zakładzie Genk
Zestaw wyk. skórzan. Syracuse
Poziom marketingowy 1
Z elektroniczna kontr.statecznosci
Z Szybami Tylnymi Sterow. Elektr.
Szyba ciemna
Przedn.szyba odbijaj.prom.podczerw.
Ze stałym oknem tylnym
Z Ogrzewanš Szybš Przedniš
Z schładzanym schowkiem pasażera
Z dwukolorowš tablicš rozdz.
Ze standardowš konsolš dachowš
Konsola cała podłoga i podłokiet.
Z przednimi dywanikami podlogowymi
Z tylnymi dywanikami podlogowymi
Z osłonami przeciwsłonecznymi
Z pokrywš przestrzeni bagażowej
Elektr.Regulowane Lusterko Wsteczne
Podw.lus.ele/ogrz/skła/lamp.o.prog
Stolik rozkł. z oparcia kierowcy
Półka/Stolik - Siedzenie przednie
Z ręcznie reg. podporš lęd. kier.
Z ręcznie reg. podporš lędw. pas.
Z tylnym siedzeniem przesuwnym
Ze schowkiem pod siedzeniem kierow.
Ze schowkiem pod siedz.- Pas.
Ogrzew.siedz. kier.-zmien.temp.
Z ogrzew.siedz.pasaż.-zmien.temp.
Drugi Rzad - 3 Pojedyncze Siedzenia
Dwa siedz. niezależne w 3 rzędzie
Z regulatorem siedz. kier. 8 kier.
Z el. 8-kier. reg. siedz. pasaż.
Elektr.zwalniana blokada drzwi
Pilot zdal.ot.drzwi-2 klucz.ruchome
Z automat.wycieraczkš szyby przedn.
Z Ogrzew. Dyszami Spryskiwaczy
Z tyln. pasami bezpiecz.- 2./3.rzšd
Bez koła zapasowego
Ze Standard.Amortyzatorami Tylnymi
Koło 18" styl 1
Opona 235/45 R18 98W
Bez kołpaków kół
Nieblokujšce nakrętki kół
Z normš LDT3 Etap IV + DPF
Z Zawieszeniem Standardowym
Klasa obciaz.przedniej sprezyny-I
Klasa obciaz.tylnej sprezyny-F
Z mechanicznym hamulcem postojowym
Ze wspomag. awaryjnym hamulców
Sportowe siedzenie przednie
Z 70-l. zbiornikiem paliwa
Z kolem kierownicy wykoncz. skóra
Ze Sterowaniem Prędkociš
Z dod. nagrzewn.
Z tabl. rozdz. z centrum komunik.
Z komput. pokład.
Z obwodowym urzadz.p/kradziezy
Z ukladem wspomag.przy parkow.tylem
Z przedn.ukł.pomocy przy park.
Akumulator standardowy
Bez dod. odtwarzacza CD
Tylko interfejs telef. BT/VC
Pakiet wyposażenia systemu ICE 3
Z pakietem przyg. telef.-Konstr.B
Pakiet instal. telef. B - Niemiecki
Moduł aktywowany głosem - Niemiecki
System reflektorów adaptacyjnych
Ze wiatł. do czytania w 2. rzędzie
Z automatycznym wł./wył.reflektorów
czeslaw555 07-03-2018, 19:59 może ten https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s-max-niski-przebieg-dobra-cena-za-gotowke-lub-zamiana-ID6zBQ4K.html
nie znam auta ani właściciela żeby było jasne
Dzieki za wskazanie na opinie o mirku.
Ten od Szymona faktycznie wygląda na auto godne zainteresowania.Dziękuje.
poczytałem trochę o silnikach jakie występowały w S-max i chyba najtrafniej i chyba z przyzwyczajenia upatruje w jednostkę 2.0 TDCi ten 140 KM. Benzyna 2.0 chyba jednak za dużo pali jak dla mnie w mieście. Dodatkowym plusem jest to że można z tym silnikiem często spotkać skrzynie 6 biegową. Zapytam jakie sa typowe bolączki tych silników i skrzyń? Są trwałe tak jak piszą w internecie czy jednak maja swoje typowe bolączki na które trzeba szczególnie zwrócić uwagę przy kupnie?
cicero28 09-03-2018, 08:39 Witaj
podobne miałem przemyślenie jak Ty w tamtym roku. S-Max czy Galaxy? Po długich poszukiwaniach, przeglądania forum, róznych artykułów kupiłem Forda Galaxy 2.0 benzyna 2008 r. sprowadzony ze Szwajcarii, pełen serwis (nawet oleju po zakupie nie musiałem wymieniać), cały lakier w oryginale, cena 30 tys, przebieg 189500 w dniu zakupu. Po roku użytkowania przejechałem nim zaledwie 6 tys km (3 samochód w rodzinie) i jak do tej pory zero problemów a z zakupu jestem bardzo zadowolony. S-max jest mniejszym samochodem i w moim przypadku (3 dzieci) byłby za mały, tym bardziej iż czasami trzeci rząd siedzeń jest mi potrzebny, s-max byłby za mały. reasumując na Twoim miejscu szukałbym Galaxy w benzynie, mniej problemów z naprawami. Mniej pali? Policz ile mniej 4-5 litrów na 100 km (20-25 zł). Ale to Twoja decyzja.
Bump: Witaj
podobne miałem przemyślenie jak Ty w tamtym roku. S-Max czy Galaxy? Po długich poszukiwaniach, przeglądania forum, róznych artykułów kupiłem Forda Galaxy 2.0 benzyna 2008 r. sprowadzony ze Szwajcarii, pełen serwis (nawet oleju po zakupie nie musiałem wymieniać), cały lakier w oryginale, cena 30 tys, przebieg 189500 w dniu zakupu. Po roku użytkowania przejechałem nim zaledwie 6 tys km (3 samochód w rodzinie) i jak do tej pory zero problemów a z zakupu jestem bardzo zadowolony. S-max jest mniejszym samochodem i w moim przypadku (3 dzieci) byłby za mały, tym bardziej iż czasami trzeci rząd siedzeń jest mi potrzebny, s-max byłby za mały. reasumując na Twoim miejscu szukałbym Galaxy w benzynie, mniej problemów z naprawami. Mniej pali? Policz ile mniej 4-5 litrów na 100 km (20-25 zł). Ale to Twoja decyzja.
Mniej pali? Policz ile mniej 4-5 litrów na 100 km (20-25 zł). Ale to Twoja decyzja.
Za 25pln to ja zrobię 100km (w trasie oczywiście), więc to dosyć duża różnica mając na uwadze, że mówimy tylko o kosztach spalania paliwa.
Naprawy rzeczywiście mogą zaboleć i w TDCi jest więcej rzeczy, które mogą się zepsuć, ale póki co zrobiłem od maja 2017 11 tys km z czego 7tys tylko po mieście i żadnych problemów nie mam. Wymieniłem filtry, leję paliwo i to by było na tyle :)
Ja w 2013 roku miałem ten dylemat, ale chciałem 7 os., a wtedy takich S-MAXów w ogłoszeniach było jak pamiętam 7 sztuk w całej PL.
Więc stwierdziłem, że w sumie kupię Galaxego bo większy. Szukałem 2.0 145KM noPb, ale koniec końców kupiłem 2.0TDCI jako 4 letniego z przebiegiem 151kkm, sprzedałem z przebiegiem 231kkm. W silniku zmieniłem rozrząd, turbo regenerowałem, dwumasa i sprzęgło było jeszcze okej, ale puścił uszczelniacz od strony skrzyni i pewnie z okazji przebiegu 231kkm nowy kupujący zrobi sobie i to. Do tego EGR do czyszczenia bo się zacinał.
Reszta jak w każdym innym Galaxym, zawieszenie z tyłu, z przodu pancerne, przez ten czas wymieniłem przy 152kkm amortyzatory i gdzieś przy 217kkm łączniki przód.
Lubiłem ten samochód. :one:
piszecie że Galaxy jest większe od s-maxa. Tu chodzi na szerokość? Czy wysokość? Bo wysokość jest dla mnie mniej interesująca, ale szerokość ma juz duże znaczenie gdyż wygodniej się jeździ.
Zapytam dodatkowo czy te silniki benzynowe dobrze znoszą instalacje gazowe?
Czym sie różni i jakie ma opinie silnik 2.2 w dieslu od 2.0 ?
slawek-kali 29-03-2018, 20:36 Jest mocniejszy, wiecej pali i czesci eksploatacyjne sa troche drozsze.
Poza tym to ta sama rodzina silnikow. (rozrzad na pasku, dpf, turbo ze zmienna geo)
Spokojnie mozna polecic ;)
a silnik 1.8 ? Co to za konstrukcja?
Co myślicie o tym modelu ?
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-galaxy-7-miejsc-diesel-serwis-klima-ID6zNA9b.html
Czy to jest te same auto?
http://allegro.pl/ford-galaxy-7-osobowy-2009r-i7254637646.html#thumb/3
slawek-kali 30-03-2018, 08:14 1.8 to stara fordowska konstrukcja, nie ma dpf ale ma niska kulture pracy i nietrwale kolo dwumasowe. Samochody po 2008 maja kosztowny rozrzad.
Te samochody z linku wygladaja tak samo, zalatw VIN to podstawa.
czeslaw555 30-03-2018, 08:37 może być że to samo auto. Jeden i drugi to handlarze. Ten z allegro zaznaczył w opisie że nie wystawia faktury. Jeżeli zakup miałby być od Niemca czyli umowa k-sprzedaży z Niemcem to nie kupuj
Piszecie że auta po 2008 roku mają kosztowny rozrząd, czyli konstrukcja silnika 2.0 TDCi się zmieniła?
Niestety większość aut jest od handlarzy, co też nie przekreśla auta, ale zawsze budzi podejrzenie.
Ten też łądnie wygląda, ma ciekawe wyposażenie.
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-galaxy-2-0tdci140psghiagwarancjafull100-ID6z4eP1.html
Zapytam jeszcze bo zauważyłem że autach występują różne systemy hamulca ręcznego. Taki z uchwytem jest systemem elektrycznym ? Czy taki jakby z klapką?
Od handlarza, ale mamy VIN:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-galaxy-rewelacyjny-galaxy-ghia-2-0-tdci-140-km-parktronik-alufelgi-7-foteli-ID6zIH19.html#4ffab0dd3d
od osoby prywatnej:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-galaxy-ford-galaxy-tytanium-2-0tdci-nawigacja-tempomat-aktywny-skora-ID6zMXdo.html#4ffab0dd3d
BarbaraT 30-03-2018, 19:51 Podepnę się pod temat też szukam galaxy, ale na pewno w diesel. casian na pewno trzeba zwrócić uwagę jakiego ma PDF, mokry odpada :)
czeslaw555 30-03-2018, 20:03 na pewno trzeba zwrócić uwagę jakiego ma PDF, mokry odpadabyły takie w tych Fordach ? a nawet jak tak, to czemu ? nie są złe
Bump: Od handlarza, ale mamy VIN:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-g...tml#4ffab0dd3d od razu zapomnij o tym, poszukaj opinii firmie. Gości też co jakiś czas u nas w odpowiednim dziale ;)
BarbaraT 30-03-2018, 20:30 czeslaw555, ..były takie w tych Fordach ? a nawet jak tak, to czemu ? nie są złe..
Tak były i są, w mokrym PDF trzeba zmieniać często filtr oraz dolewać specjalny środek Adblue (nie wiem czy dobra nazwa). Mi polecano przy wyborze auta zwrócić na to uwagę.
czeslaw555 30-03-2018, 20:33 to pewnie jakiś mechanik tak poradził...
Mam w Peugeocie 508 mokry filtr i nie wiedziałem że Adblue muszę dolewać, a jeszcze że jakiś filtr zmieniać, nie wiem gdzie go mam.
Dolewałem taki płyn Eloys do FAP-a który dolewa się co ok 170-180 tys.km
BarbaraT 30-03-2018, 20:34 nie kolega który pracuje bardzo długo w serwie forda... a to ja już nie wiem...komu wierzyć :(
jednym słowem chcę takie auto kupić... co powiedzie na to:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-galaxy-ford-galaxy-mk3-full-2-0tdci-navi-jedyny-taki-prywatnie-ID6zN6CV.html
lub
http://allegro.pl/ford-galaxy-2-0-tdci-140-czarny-7-osobowy-i7232204534.html
czeslaw555 30-03-2018, 20:40 człowiek uczy się całe życie :) ale do ASO forda to nie pojadę
Bump: adblue to coś innego i Ty Barbaro raczej nie kupujesz nowego auta które może być w to wyposażony .No chyba że się mylę :)
https://autokult.pl/26621,plyny-do-ukladow-wydechowych-czym-sie-rozni-adblue-od-eolys
adamze27 30-03-2018, 20:52 w mokrym PDF trzeba zmieniać często filtr oraz dolewać specjalny środek Adblue
cały czas rozmawiamy o mondeo,s-max,galaxy?środek jest stosowany od wielu,wielu lat w samochodach ciężarówych i niestety w osobowych też jak Audi,VW,Ople,Citroeny czy Mercedesy
BarbaraT 30-03-2018, 20:58 ...i Ty Barbaro raczej nie kupujesz nowego auta które może być w to wyposażony .No chyba że się mylę :)
budżet to max 30 tyś.
https://autokult.pl/26621,plyny-do-ukladow-wydechowych-czym-sie-rozni-adblue-od-eolys[/QUOTE]
dzięki za lekturę :) podszkolę się trochę
Podepnę się pod temat też szukam galaxy, ale na pewno w diesel. casian na pewno trzeba zwrócić uwagę jakiego ma PDF, mokry odpada :)Z tego co mi wiadomo to "mokry" dpf był stosowany w Focusie II generacji
Mokry był w 1.6 a takowy nie występuje w przedliftowych s-maxach/galaxy.
czeslaw555 31-03-2018, 05:07 trochę sobie pożartowaliśmy ;) , trochę się wyjaśniło :) ale ten mechanik z Forda nie daje mi spokoju, do tego kolega B. ;)
Bump: budżet to max 30 tyś. to ciężko będzie. Poszukuję od pewnego czasu dla klienta takie auto i żeby było dobre itd. to na razie nie trafiłem
BarbaraT 31-03-2018, 06:55 Czeslaw555 a mógłbyś zerknąć na te ogłoszenia które wrzuciłam wyżej. Nie oczekuje za te pieniądze nowego auta i liczę się też że przebieg nie będzie niski.
czeslaw555 31-03-2018, 07:27 Pierwszy link nie działa.
Drugie auto po zdjęciach fajne sie prezentuje ale czarny kolor więc trudno coś więcej powiedzieć. Ręczny brak guzika z boku.
Sprzedająca nie wspomina od kiedy jest właścicielem, czy kupiła w komisie, czy sprowadziła sama, a może auto krajowe.
Kiedy wymieniła rozrząd itd.
Tyle co mogę powiedzieć :)
Weź nr VIN
Panie Czesławie zapytam, zerknąłem na Pana stronę, sprowadza Pan auta na zamówienie?
czeslaw555 31-03-2018, 07:41 jak jest tak potrzeba ...
Bump: są też (link w stopce) auta do kupienia. Proszę tylko czytać uważnie (u góry) :)
BarbaraT 31-03-2018, 10:57 chcę czarny :) kolor
vin WF0MXXGBWM7E64738 od drugiego ogłoszenia, od 2008 roku w kraju, podobno był serwisowy bo był na firmę, gościu jest 2 właścicielem ma go od 2013,
1 ogłoszenie nieaktualne
a może ten, oglądałam go osobiście, silnik pracuję ładnie, sprzęgła nie słychać, lakier jak na ten rok bez zarzutu, sprawdzony miernikiem, wiem że ma cofnięty licznik w 2016 miał 270 tyś., środek zadbany, nie zniszczony, dobrze wyposażony ...coś mnie do tego auta ciągnie, tylko nie znam jego historii a w Polsce stoi bardzo długo i nie wiem...
vin WF0MXXGBWM6A56940
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-galaxy-ID6zcFqw.html
czeslaw555 31-03-2018, 11:17 wiem że ma cofnięty licznik w 2016 miał 270 tyś takich zakupów jak też postawy sprzedających tutaj nie popieramy
adamze27 31-03-2018, 11:18 WF0MXXGBWM6A56940
typowa kobieta,bo mam być pod kolor torebki g:DD skoro wiesz że cofany to po co się w to chcesz pchać?potem będziesz miała problem z odsprzedażą chyba ze jeszcze dopłacisz :619: masz ludzi na forum od szukania aut,czasami lepiej zapłacić niz wdepnąc jak sie nie ma wiedzy :razz: kobiety za dużo patrzą oczyma,chyba w tym momencie nie obrazając nikogo myslą tylko w 50% bo reszta jest skupiona na walorach estetycznych jak skóry,kolor,zapach itd...nie zebym miał coś do kobiet,moja zona też w większości sama kupuje samochody...ale zawsze musi byc ktoś kto głowę ostudzi
czeslaw555 31-03-2018, 11:26 https://www.autobaza.pl/zamow-raporty/WF0MXXGBWM7E64738
BarbaraT 31-03-2018, 11:27 typowa kobieta,bo mam być pod kolor torebki .....
Adam, bo wiem że nie ma okazji i małych przebiegów :) Nie jestem naiwna jak większość polaków, jak auto ma ok. 300 tyś. to już go nie kupi, a jak cofną licznik to zaraz lecą bo na 180 tyś. Patrzę że to realny przebieg i jeśli ktoś dbał o auto, to jeszcze polata.
Bump: [QUOTE=czeslaw555;2958059]takich zakupów jak też postawy sprzedających tutaj nie popieramy
ok nie było tematu, nie ja cofałam licznik ...sprawdziłam to, handlarz nie wie że ja wiem o kręconym liczniku ..odpuszczam
Bump: https://www.autobaza.pl/zamow-raporty/WF0MXXGBWM7E64738
Czy po wykupieniu raportu uzyskam potrzebne informacje ?
adamze27 31-03-2018, 11:44 jesli w raporcie są historie uszkodzeń to zawsze masz jakąś wiedze,tak samo jeśli widać historie internetową to dostajesz wiedzę ile razy autko wisiało w sieci na sprzedaż itd..im wiecej wiesz tym jesteś mądrzejsza i trudniej cię oszukać
takich zakupów jak też postawy sprzedających tutaj nie popieramy
Są sytuacje, że pieniędzy nie ma za dużo, a potrzeby są. Trzeba wybrać na co mnie stać. Handlarz to wie. Dopóki będziemy biednym społeczeństwem, handlarze w obecnej formie będą istnieć.
czeslaw555 31-03-2018, 14:39 Są sytuacje, że pieniędzy nie ma za dużo, a potrzeby są. Trzeba wybrać na co mnie stać. trzeba wybrać dobre auto bo późniejsze naprawy mogą zrujnować, a gdy kasy ledwo starcza na auto to co potem jak coś piardnie ? pod płot postawić ?
adamze27 31-03-2018, 15:41 Są sytuacje, że pieniędzy nie ma za dużo, a potrzeby są
to raczej nie znaczy że trzeba decydować się na szemrane auto,o niepewnej przeszłości bądź kręcone :( akurat tego nie propagujemy i dlatego jest ten dział
handlarze w obecnej formie będą istnieć
już to kiedyś napisałem-jak ktoś nie ma kasy,albo ma problem z kredytem to jest zdany na łaske handlarza i dostaje pakiet czyli pojazd oraz pomoc w kredycie na wielokrotnie niepewne auto o wątpliwej przeszłosci :(
Są sytuacje, że pieniędzy nie ma za dużo, a potrzeby są
wtedy rezygnujemy z wyposażenia które nie jest nam potrzebne a stawiamy na stan techniczny i zadowalamy się wersją podstawową
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-s-max-titanium-2-0-tdci-140km-navi-tempomat-convers-ID6A0Zqx.html
Panowie co myslicie o tym egzemplarzu ?
adamze27 11-05-2018, 07:33 hmm,autobaza nie ma info odnosnie tego auta...zadnej historii...wiec pozostaje czekac na info od kogoś z dojściem serwisowym bo jedyne info jakie będzie to z Niemiec :roll: pomijam fakt że autko zostało ogołocone nawet z alufelg 17",bo na takich wyjechało z fabryki :roll: co do przebiegu się nie wypowiem,przeciez autko z Niemiec :razz: załatw datę pierwszej rejestracji auta to zobaczymy jak długo jest w Polsce
|
|