dess
18-03-2018, 20:37
Witam szukam dobrego mechanika do forda z gdańska polecacie kogos?
Zobacz pełną wersję : Dobry mechanik gdańsk dess 18-03-2018, 20:37 Witam szukam dobrego mechanika do forda z gdańska polecacie kogos? orzel_man 26-03-2018, 22:30 Ja tam polecam GodArt w gdyni. Robili mi rozrząd, wszystko okej. na fordach się znają. ween 01-04-2018, 19:29 Odświeżam. Możecie kogos polecic w 3city? dess 01-04-2018, 21:44 dzieki za info ale moze ktos poleca kogos z gdanska? totek2 01-04-2018, 21:53 Jest już taki temat na forum. Np Marek Brykowski na ul Mąki, numeru nie pamiętam. Jest też gość w letnicy, robi praktycznie tylko fordy ale adresu nie przypomnę sobie, boczna od marynarki polskiej wojt124 18-05-2018, 09:59 Witam Ja polecam Fort-Auto Leszek Lewandowski ul. Narwicka 19A Gdańsk. Gość jest specyficzny i ciężki w kontakcie ale świetnie zna się na fordach i robocie. Po przygodach z ASO oraz innych warsztatów co nie potrafili dobrze zdiagnozować usterek w moim mondeo to u Pana Leszka zawsze trafna diagnoza (gościu jest bardzo skrupulatny w tym co robi) i problemu nie ma.Z moich fordem jeżdzę tylko do niego naprawiać bo wiem że mnie nie wydyma na kasę ani robocie uczciwy gość.Tylko jest jedno ale koleś naprawia solidnie auta z procedurami forda oraz częściami oryginalnymi (można przywieść oczywiście swoje części) i cena jest za to wyższa ale wolę zapłacić trochę więcej i mieć pewność że do tematu już nie wrócę. Pozdrawiam ciapas 30-05-2018, 18:17 ja od 8 lat jak mam samochody jeżdżę do Auto-Kosik na Hynka. Nigdy się nie zawiodłem wię cmogę polecić wmg90 22-07-2018, 22:43 ludzie z mk4 polecają f-car sandomierska Mike1601 09-11-2018, 17:23 Witajcie. Chciałbym podpiąć się pod temat, żeby nie zakładać nowego. Chciałbym wyposażyć swojego Focusa MK3 w podgrzewane lusterka. Mamy jesień a już się koszmarnie jeździ, a co dopiero zimą. Znacie kogoś, kto by mógł zamontować maty grzewcze i je podłączyć? Myślicie, że zwykły warsztat się tego podejmie, czy może lepiej jakiś elektryk? radek210982@wp.pl 15-11-2018, 14:49 a ja poszukuje elektryka z dobrym programem od forda, nie mogę odpalić, wszystkie czujniki sprawdzone, nie ma iskry, 1.0 ecoboost, jakiś pomysł ? Mike1601 21-11-2018, 17:31 ludzie z mk4 polecają f-car sandomierska Ja nie polecam. Firma chwali się pracą w autoryzowanym serwisie, posiada dyplomy, szkolenia od Ford Polska, a na pytanie czy pociągną wiązki do lusterek bocznych odpowiedzieli, że się tego nie podejmą i mam jechać do ASO. A ASO skasuje mnie jak za zboże. ostatnio pytałem z ciekawość o cenę przedniej atrapy: zaśpiewali 1400 zł + 200 zł robocizna i zaliczka 300zł. Wymiana atrapy to 30 min pracy swl8 19-01-2019, 08:48 Dzień dobry wszystkim! Poszukuję kogoś kto jest w stanie pomóc mi z doposażeniem fiesty w komputer w trójmieście, lub wyjaśni jak to zaprogramować w tym układzie GEM. Mam kupiony licznik i zestaw manetek. Wymiana licznika Fiesty. Części wymagane do instalacji komputera Doposażenie samochodu w komputer jest operacją pozornie dosyć prostą. Musimy kupić: - nowe zegary z zainstalowanym komputerem, - nową lewą manetkę z przyciskiem na jej końcu do obsługi ustawień komputera - opcjonalnie czujnik temperatury zewnętrznej jeśli chcemy mieć wyświetlane wskazania temperatury. Jego założenie nie jest już proste, bo musimy zdjąć przedni zderzak. - opcjonalnie nowy centralny zamek dla wszystkich drzwi i klapy bagażnika (!). Dlaczego? Ponieważ komputer wyświetla informację o otwartych drzwiach lub klapie (osobno dla każdych drzwi), zaś sygnał idzie pinem numer 5 instalowanym dodatkowo, gdy komputer pokładowy jest obecny. Dołożenie pinu do istniejących zamków nie jest możliwe, należy wymienić wszystkie zamki (nie wkładki). Szczegóły o centralnym zamku zamieściłem na osobnej podstronie. Następnie wszystko instalujemy. Okablowanie w samochodzie już istnieje jeśli mamy przynajmniej wersję wyposażenia Ambiente. Dla wersji podstawowej Fiesty instalacja komputera zegarów może być niemożliwa. Na koniec musimy aktywować komputer w ustawieniach modułu komfortu GEM za pomocą programu diagnostycznego podłaczanego do złącza serwisowego OBDII. Cytat pochodzi z tego odnośnika: http://fiesta-mk6.pl/zegary-fiesta-mk6.html Antej 19-01-2019, 10:05 totek2 Wymienic licznik (jak w Focusie mk2) Zalozyc manetke (zasada jak wyzej) Zakodowac kluczyki forscanem totek2 19-01-2019, 19:18 Się robi proszę Pana Anteja :) swl8, pisz na PW, zrobię Ci to. Antej 19-01-2019, 19:36 totek2 nie unoś się Przepis był dla pytającego z podpowiedzią na jakich instrukcjach się wzorować. Poszukuję kogoś kto jest w stanie pomóc mi z doposażeniem fiesty w komputer w trójmieście, lub wyjaśni jak to zaprogramować w tym układzie GEM. Natomiast faktycznie jeszcze forscan lub ffn musi aktywować w GEM komputer. totek2 19-01-2019, 19:37 Żadne unoszenie się :) To było bardziej w formie żartu. |