Zobacz pełną wersję : Dobry mechanik gdańsk

dess
18-03-2018, 20:37
Witam szukam dobrego mechanika do forda z gdańska polecacie kogos?

orzel_man
26-03-2018, 22:30
Ja tam polecam GodArt w gdyni.
Robili mi rozrząd, wszystko okej.
na fordach się znają.

ween
01-04-2018, 19:29
Odświeżam. Możecie kogos polecic w 3city?

dess
01-04-2018, 21:44
dzieki za info ale moze ktos poleca kogos z gdanska?

totek2
01-04-2018, 21:53
Jest już taki temat na forum.
Np Marek Brykowski na ul Mąki, numeru nie pamiętam.
Jest też gość w letnicy, robi praktycznie tylko fordy ale adresu nie przypomnę sobie, boczna od marynarki polskiej

wojt124
18-05-2018, 09:59
Witam
Ja polecam Fort-Auto Leszek Lewandowski ul. Narwicka 19A Gdańsk.
Gość jest specyficzny i ciężki w kontakcie ale świetnie zna się na fordach i robocie.
Po przygodach z ASO oraz innych warsztatów co nie potrafili dobrze zdiagnozować usterek w moim mondeo to u Pana Leszka zawsze trafna diagnoza (gościu jest bardzo skrupulatny w tym co robi) i problemu nie ma.Z moich fordem jeżdzę tylko do niego naprawiać bo wiem że mnie nie wydyma na kasę ani robocie uczciwy gość.Tylko jest jedno ale koleś naprawia solidnie auta z procedurami forda oraz częściami oryginalnymi (można przywieść oczywiście swoje części) i cena jest za to wyższa ale wolę zapłacić trochę więcej i mieć pewność że do tematu już nie wrócę.
Pozdrawiam

ciapas
30-05-2018, 18:17
ja od 8 lat jak mam samochody jeżdżę do Auto-Kosik na Hynka. Nigdy się nie zawiodłem wię cmogę polecić

wmg90
22-07-2018, 22:43
ludzie z mk4 polecają f-car sandomierska

Mike1601
09-11-2018, 17:23
Witajcie.
Chciałbym podpiąć się pod temat, żeby nie zakładać nowego. Chciałbym wyposażyć swojego Focusa MK3 w podgrzewane lusterka. Mamy jesień a już się koszmarnie jeździ, a co dopiero zimą. Znacie kogoś, kto by mógł zamontować maty grzewcze i je podłączyć? Myślicie, że zwykły warsztat się tego podejmie, czy może lepiej jakiś elektryk?

radek210982@wp.pl
15-11-2018, 14:49
a ja poszukuje elektryka z dobrym programem od forda, nie mogę odpalić, wszystkie czujniki sprawdzone, nie ma iskry, 1.0 ecoboost, jakiś pomysł ?

Mike1601
21-11-2018, 17:31
ludzie z mk4 polecają f-car sandomierska

Ja nie polecam. Firma chwali się pracą w autoryzowanym serwisie, posiada dyplomy, szkolenia od Ford Polska, a na pytanie czy pociągną wiązki do lusterek bocznych odpowiedzieli, że się tego nie podejmą i mam jechać do ASO. A ASO skasuje mnie jak za zboże. ostatnio pytałem z ciekawość o cenę przedniej atrapy: zaśpiewali 1400 zł + 200 zł robocizna i zaliczka 300zł. Wymiana atrapy to 30 min pracy

swl8
19-01-2019, 08:48
Dzień dobry wszystkim!
Poszukuję kogoś kto jest w stanie pomóc mi z doposażeniem fiesty w komputer w trójmieście, lub wyjaśni jak to zaprogramować w tym układzie GEM.
Mam kupiony licznik i zestaw manetek.
Wymiana licznika Fiesty. Części wymagane do instalacji komputera
Doposażenie samochodu w komputer jest operacją pozornie dosyć prostą. Musimy kupić:
- nowe zegary z zainstalowanym komputerem,
- nową lewą manetkę z przyciskiem na jej końcu do obsługi ustawień komputera
- opcjonalnie czujnik temperatury zewnętrznej jeśli chcemy mieć wyświetlane wskazania temperatury.
Jego założenie nie jest już proste, bo musimy zdjąć przedni zderzak.
- opcjonalnie nowy centralny zamek dla wszystkich drzwi i klapy bagażnika (!). Dlaczego? Ponieważ komputer wyświetla informację o otwartych drzwiach lub klapie (osobno dla każdych drzwi), zaś sygnał idzie pinem numer 5 instalowanym dodatkowo, gdy komputer pokładowy jest obecny. Dołożenie pinu do istniejących zamków nie jest możliwe, należy wymienić wszystkie zamki (nie wkładki). Szczegóły o centralnym zamku zamieściłem na osobnej podstronie.

Następnie wszystko instalujemy. Okablowanie w samochodzie już istnieje jeśli mamy przynajmniej wersję wyposażenia Ambiente. Dla wersji podstawowej Fiesty instalacja komputera zegarów może być niemożliwa.
Na koniec musimy aktywować komputer w ustawieniach modułu komfortu GEM za pomocą programu diagnostycznego podłaczanego do złącza serwisowego OBDII.
Cytat pochodzi z tego odnośnika: http://fiesta-mk6.pl/zegary-fiesta-mk6.html

Antej
19-01-2019, 10:05
totek2
Wymienic licznik (jak w Focusie mk2)
Zalozyc manetke (zasada jak wyzej)
Zakodowac kluczyki forscanem

totek2
19-01-2019, 19:18
Się robi proszę Pana Anteja :) swl8, pisz na PW, zrobię Ci to.

Antej
19-01-2019, 19:36
totek2
nie unoś się

Przepis był dla pytającego z podpowiedzią na jakich instrukcjach się wzorować.
Poszukuję kogoś kto jest w stanie pomóc mi z doposażeniem fiesty w komputer w trójmieście, lub wyjaśni jak to zaprogramować w tym układzie GEM.

Natomiast faktycznie jeszcze forscan lub ffn musi aktywować w GEM komputer.

totek2
19-01-2019, 19:37
Żadne unoszenie się :)
To było bardziej w formie żartu.