Kujol123
19-03-2018, 18:22
Witam, posiadam taki o to moduł komfortu jak na zdjeciu, do ktorego chciałbym dodac osobny sterowniki zamka z pilota.
Proszę o jakieś mądre rady.
Proszę o jakieś mądre rady.
Zobacz pełną wersję : [Fusion] Moduł komfortu i centralny zdalnie sterowany Kujol123 19-03-2018, 18:22 Witam, posiadam taki o to moduł komfortu jak na zdjeciu, do ktorego chciałbym dodac osobny sterowniki zamka z pilota. Proszę o jakieś mądre rady. kubaw20055 19-03-2018, 19:34 Witam, posiadam taki o to moduł komfortu jak na zdjeciu, do ktorego chciałbym dodac osobny sterowniki zamka z pilota. Proszę o jakieś mądre rady. Zdecydowanie prościej wymienić moduł na wyższy z końcówką Cx, który będzie miał sterowanie zdalne fabrycznym pilotem, tym bardziej, że centralny zamek jest już w samochodzie;) c-matix 19-03-2018, 19:45 Zdecydowanie prościej wymienić moduł na wyższy z końcówką Cx, który będzie miał sterowanie zdalne fabrycznym pilotem, tym bardziej, że centralny zamek jest już w samochodzie;) A prócz wymiany modułu komfortu co jeszcze trzeba zrobić by mieć otwieranie z pilota bo chce taka samą operacje wykonać w roczniku 2004 Antej 19-03-2018, 19:47 Tak, przczytac temat o centralnym w dziale fusion, po skorzystaniu z szukajki. Bedzie w nim wszystko wyjasnione. kubaw20055 19-03-2018, 19:52 A prócz wymiany modułu komfortu co jeszcze trzeba zrobić by mieć otwieranie z pilota bo chce taka samą operacje wykonać w roczniku 2004 Jeśli masz centralny zamek to tylko wymień moduł i zrób to: http://www.fotoszok.pl/upload/f3eee431.png i ew. to: http://www.fotoszok.pl/upload/1106d421.png Kujol123 19-03-2018, 20:06 Może i wymiana calego modułu z obsługą pilota to najlepsza i najprostsza metoda, ale wiąże sie z kupnem modulu i wymianą kluczyka, a za uniwersalny sterownik zapłaciłem 25zl i na pewno to rozwiązanie bedzie tańsze i wcale nie gorsze. Podpowiedzcie mi jak znaleźć odpowiednie kable, pod które sie podpiąć i jak skąd zasilić nowy sterowniki? Bo po co tracić czas na badanie pinu po pinie, jeśli ktoś już siedział w tym temacie? KRUKER 20-03-2018, 06:53 Dilerzy swego czasu masowo dokladali, alarm firmy "cobra" na pilota. Moze gdzies znajdziesz jak to się montowało... Co do kosztow, chyba bylo lepiej doplacic ze 100 zyla / z przesylkami, cudami/ i miec problem z glowy... c-matix 21-03-2018, 07:52 A gdzie znajduje się ten moduł komfortu w wersji przedliftowej i poliftowej. kubaw20055 21-03-2018, 07:56 W każdym przypadku na wysokości lewego kolana kierowcy (widać go od spodu od strony pedału sprzęgła, mocowany na 2 wkręty) Kujol123 06-04-2018, 22:03 Witam, mam juz zakupiony sterownik i dzisiaj wziąłem sie za montaż, a konkretnie rozgryzienie tego co i jak. Doszedłem do tego, ze w module, który posiadam otwieranie drzwi sterowne jest cienkim biało/czarnym kabelkiem, ktory jest w pierwszej kostce od lewej, zamykanie natomiast cienkim pomarańczowo/czarnym, ktory znajduję sie w drugiej kostce. Napiecie doprowadzam z czwartej kostki kable pomaranczowy, a mase do masy. Sterowanie klapą bagażnika obsługuje za pomocą kabelka żółto/czarnego z przycisku klapy. Wszytko sprawdzone i dziala prawidłowo. Jutro zajmę sie calym łączeniem i lutowaniem, chcę dodać jeszcze mrugnięcie kierunkowskazami, bo sterownik ma możliwość obslugi tego, może przy okazji ktoś wie, który kabelek jest za to odpowiedzialny? Zaoszczedziłbym czasu na szukanie :D I pytanie z innego teamtu, a konkretnie chodzi o wygasanie dźwięku buzzera czujników parkowania. Po wyłączeniu wstecznego słychac jak dźwięk powoli słabnie, a chciałbym, aby od razu zamilkl. Co tutaj mogę dodać? slawomirro 06-04-2018, 22:11 Witam, mam juz zakupiony sterownik i dzisiaj wziąłem sie za montaż, a konkretnie rozgryzienie tego co i jak. Jutro zajmę sie calym łączeniem i lutowaniem, chcę dodać jeszcze mrugnięcie kierunkowskazami, bo sterownik ma możliwość obslugi tego, może przy okazji ktoś wie, który kabelek jest za to odpowiedzialny? Zaoszczedziłbym czasu na szukanie :D Wyślę coś Ci na priv, na pewno się przyda :D I pytanie z innego teamtu, a konkretnie chodzi o wygasanie dźwięku buzzera czujników parkowania. Po wyłączeniu wstecznego słychac jak dźwięk powoli słabnie, a chciałbym, aby od razu zamilkl. Co tutaj mogę dodać? Centralka od czujników jest pod progiem bagażnika z lewej strony. W bagażniku dość czesto lubi być wilgotno z powodu jakis przecieków. Proponuję sprawdzić czy aby tam wszystko jest ok. Kujol123 06-04-2018, 22:51 Czujniki sam montowałem kilka dni temu :D po prostu efekt tego dźwięku to zanik napięcia (parabola), a ja chcę uzyskać prostopadle. |