Hej,
szukałem ale nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Mianowicie chodzi mi o różnice między Fusionem mk5 a mk5 po lifcie.
Mam wersję po lifcie z uderzonym przodem, chcę go zrobić dla siebie. Pytanie czy części z poprzedniej wersji pasują do wersji po lifcie?
Konkretnie chodzi mi o te części:
-osłona silnika
-wzmocnienie dolne
-wzmocnienie zderzaka
-absorber
-maska
-kierownice powietrza cieczy
Dzięki za pomoc z góry
Pozdrawiam
marszallek
09-04-2018, 14:52
Jeżeli chcesz zrobić na przód z przed lifta - stare lampy, stary grill to możesz tak zrobić.
Wtedy wszystko kupujesz od przedlifta.
Nie możesz kombinować w sensie brać starych żaluzji i nowego zderzaka i lamp.
Tzn możesz ale z dopasowaniem życze powodzenia;)
No ok, a np belka ze starego chociaż?
Sami sprzedawcy części chyba dokładnie nie wiedzą. Bo jedni mówią, że maska się nie zmieniła, drudzy, że tylko różnica w tym, że teraz aluminiowe są. Sam nie wiem.. :roll:
marszallek
11-04-2018, 12:49
Belka wchodzi stara.
Maska aluminiowa jest stara podobno wchodzi ale nie sprawdzałem.
Błotniki są inne.
Bump: Wg tego tutaj
https://www.bluespringsfordparts.com/auto-parts/2017/ford/fusion/se-trim/1-5l-l4-gas-engine/body-cat/hood-and-components-scat
Maska ma stary nr czesci z przed liftu więc wnioskuje, że wchodzi.
Swoja droga fajna strona możesz zobaczyć które części się zmieniły.
Te co zaczynaja się na HS to jest zmienione. Stare to DS
O super dzięki! Na pewno się przyda!
Pozdro
Damian43
11-04-2018, 20:58
Mam lampy jakbyś chciał!:one:
heh, lampy są prawie całe, 3 mocowanie zerwane. Najpierw spróbuję uratować :) Ale dzięki, jeszcze zderzaka szukam i elementy pod nim :]
Chłopaki, co powiecie o belce zderzaka? Bo przeglądnąłem kilka opisów, zdjęć, wygląda na to samo co w poprzedniej wersji jednak wolę zaczerpnąć waszej porady zanim zamówię.
marszallek
24-04-2018, 04:46
Belka zderzaka stara Ci podejdzie do nowego absorbera i nowego zderzaka.
Powiedz jak chcesz swoje auto złożyć.
Jakie masz części co Ci brakuje?
Jestem właśnie po naprawie swojego polifta;)
Ze starych części z przed lifta mam właśnie belke reszte brakujących zamówiłem ze stanów ale przerabiałem w międzyczasie różne konfiguracje i finalnie uparłem się na oryginał poliftowy ze starą belką ;)
Tanio nie było ale warto.
W zasadzie mam wszystko prócz belki. Zderzak, maskę, grille, osłony kupiłem już tutaj.
marszallek
24-04-2018, 07:09
No to masz już wszystko ;)