Zobacz pełną wersję : [Galaxy 2006-2015] czy ktoś posiada szablon mocowania siatki zabezpieczającej do bagażnika?
Dzień dobry,
zakupiłem oryginalne siatkę zabezpieczającą do bagażnika dla Forda Galaxy MK3 nr katalogowy PNC <550A66A, Indeks ford: 1748615 oraz gniazda mocowania w/w siatki Indeks ford: 1512685, nr fabryczny: 7M21-U551A84-AA3ZHE.
Tak powinna wyglądać siatka po montażu:
https://a.allegroimg.com/s1440/03610d/1379d7274280b7f1da75855c958a
Ford jednak wraz z siatką nie dostarcza szablonu wykonania otworów wewnątrz bagażnika, po lewej i prawej stronie. Czy ktoś z Was posiada taki szablon lub orientuje się gdzie taki wzór do prawidłowego wykonania otworów można zdobyć albo posiada takie otwory w przestrzeni bagażowej i mógłby sporządzić kopię rozmieszczenia otworów na gniazda?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
psukiennik 20-04-2018, 14:08 Może tutaj znajdziesz:
http://ffclub.ru/topic/82755/jump_40/
Dziękuję, przejrzałem, ale wymiary podane są tylko dla S-maxa.
Co do Galaxy widoczne są tylko zdjęcia bez opisów:(
spróbuje jutro pomierzyć, miałem takie otwory fabrycznie zanim odkryłem, że można dokupić siatke
Dziękuję za pomoc. Super wiadomość. Jeżeli nie stanowiłoby to problemu, czy mogę prosić również naniesione odcinki na zdjęciu? Tak, aby mieć pewność, od którego punktu dokładnie zostały wykonane pomiary.
sewenpamp 21-04-2018, 09:16 Mam w Galaxy, podam wymiary później, oczywiście siatkę też mam :one:.
Bardzo pomocna rzecz.
Dziękuję za pomoc. W takim razie czekam na wymiary.
jazgot, możesz podać cenę takiej siatki.
Cena za nową to 314 zł, używaną można nabyć od 199 zł.
używaną można nabyć od 199 zł.
a masz jakieś namiary na używkę, przeglądnąłem allegro i podobne i nic nie znalazłem. Chyba, że pokazują się czasowo.
Kilka dni temu kupiłem oryginalny zestaw. Także jeżeli Ktoś potrzebuje szablon i instrukcję do Galaxy lub S-Maxa, piszcie śmiało, zrobiłem scan do PDF
Dzień dobry,
proszę o skan szablonu.
Pozdrawiam
Rafał A.(antek) 10-08-2019, 00:06 Jak by ktoś szukał też posiadam szablon S-max/Galaxy. Choć bez zaślepek, na co to komu?
Zdjęcia w pierwszym poście nie widać. Na pewno chodzi dalej o tą siatkę niską na końcu?
Gdzie do tego można kupić komplet do montażu z szablonem?
Widzę tylko pojedyńcze sztuki tutaj:
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Gniazdo-mocowania-siatki-bagaznika-S-max-Galaxy/4700
Dobry wieczór,
odpowiadam Panu na pierwsze pytanie. Tak, chodzi o niską siatkę bagażnika. Na drugie pytanie również mogę napisać słów kilka. Szablon do montażu niskiej siatki nie istnieje, ponieważ gniazda są montowane w Belgii, fabrycznie w modelu Galaxy 2006-2015 po 2010 roku lub przed tą datą na życzenie i stosowną opłatą klienta. Zadzwoniłem do wszystkich dilerów Forda w Polsce, brak chęci współpracy ze strony sprzedawców i serwisu. Powtarzali, że przed 2010 nie była dedykowana do Galaxy (rozminięcie z prawdą), a skoro przy zamówieniu zabrakło informacji o chęci mocowania siatki to nikt tego nie wykonał. Przygotowałem własny szablon przy współpracy z osobami, które mają fabrycznie zamontowane otwory w przestrzeni bagażnika. Skontaktowałem się również z główną siedzibą Forda w U.S.A., aby potwierdzili wymiary. Od dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem otworów w bagażniku na siatkę, które wykonałem własnoręcznie. Oryginalne gniazda mocowania dla tylnej siatki kupiłem w tym samym sklepie, którego link Pan podesłał. Przypadają cztery sztuki na stronę. Pozdrawiam
Dobry wieczór,
odpowiadam Panu na pierwsze pytanie. Tak, chodzi o niską siatkę bagażnika. Na drugie pytanie również mogę napisać słów kilka. Szablon do montażu niskiej siatki nie istnieje, ponieważ gniazda są montowane w Belgii, fabrycznie w modelu Galaxy 2006-2015 po 2010 roku lub przed tą datą na życzenie i stosowną opłatą klienta. Zadzwoniłem do wszystkich dilerów Forda w Polsce, brak chęci współpracy ze strony sprzedawców i serwisu. Powtarzali, że przed 2010 nie była dedykowana do Galaxy (rozminięcie z prawdą), a skoro przy zamówieniu zabrakło informacji o chęci mocowania siatki to nikt tego nie wykonał. Przygotowałem własny szablon przy współpracy z osobami, które mają fabrycznie zamontowane otwory w przestrzeni bagażnika. Skontaktowałem się również z główną siedzibą Forda w U.S.A., aby potwierdzili wymiary. Od dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem otworów w bagażniku na siatkę, które wykonałem własnoręcznie. Oryginalne gniazda mocowania dla tylnej siatki kupiłem w tym samym sklepie, którego link Pan podesłał. Przypadają cztery sztuki na stronę. Pozdrawiam
Myślę, że możemy tutaj spokojnie mówić sobie po imieniu, jeśli pozwolisz ;)
Tak właśnie myślałem, bo szablon na pewno jest dla siatki grodziowej za fotelami 2/3 rzędu - sam zresztą taki kupiłem i je zamontowałem.
W związku z Twoim sukcesem mam dwa pytania.
1. Czy ten dodatkowy element faktycznie jest warty pracy w niego włożonej? Sprawdza się takie rozwiązanie?
2. Czy mógłbyś podzielić się tym szablonem lub chociażby wymiarami, żebym mógł również wykonać u siebie taką rzecz? Myślę, że przyda się niejednej tu osobie :)
Myślę, że możemy tutaj spokojnie mówić sobie po imieniu, jeśli pozwolisz ;)
Tak właśnie myślałem, bo szablon na pewno jest dla siatki grodziowej za fotelami 2/3 rzędu - sam zresztą taki kupiłem i je zamontowałem.
W związku z Twoim sukcesem mam dwa pytania.
1. Czy ten dodatkowy element faktycznie jest warty pracy w niego włożonej? Sprawdza się takie rozwiązanie?
2. Czy mógłbyś podzielić się tym szablonem lub chociażby wymiarami, żebym mógł również wykonać u siebie taką rzecz? Myślę, że przyda się niejednej tu osobie :)
Dobry wieczór,
1. Zdecydowanie warty jest pracy, ponieważ żadne graty w bagażniku nie obijają się o klapę, dzięki czemu jej stan jest idealny, a co ważniejsze po otwarciu bagażnika, np. zakupy nagle nie wysypują się na ziemię, czy owalne bądź okrągłe przedmioty. Można też wpiąć siatkę równolegle w otwory środkowe, a to sprawia, że z łatwością i bezpiecznie można przewozić np. butelki z napojami. Wygodna sprawa.
2. Finalny szablon powstał, ale prawdopodobnie poddałem go utylizacji. Był tylko wzorem kontrolnym składającym się z dwóch elementów, w celu sprawdzenia, weryfikacji, naniesionych wymiarów, które wcześniej otrzymałem. Tak czy siak był mało przydatny, ponieważ każdy otwór musiałem mierzyć osobno, ze względu na duża ilość owalnych zagięć, tuż przy uszczelce bagażnika. Najlepiej wyciągnąć ją na czas gonitwy z miarką. Gdzieś powinienem jeszcze posiadać zdjęcia z wymiarami:) Szukać?
........... Najlepiej wyciągnąć ją na czas gonitwy z miarką. Gdzieś powinienem jeszcze posiadać zdjęcia z wymiarami:) Szukać?
Byłyby super przydatne :!!: :) Ewentualnie mogą być zdjęcia na świeżo z wymiarami.
|
|