Button123
25-04-2018, 10:58
Witam!!
Poszukuję informacji czy ten taki plastikowy zatrzask (u mnie w białym kolorze) przez który wystaje dźwignia do regulacji lusterka zewnętrznego i na który nakłada się gumową gałkę do regulacji jest dostępny w sprzedaży i czy w ogóle ten element jest wymienialny??
Z góry dziękuję za pomoc!!!
Pozdrawiam
mathkaczy
25-04-2018, 16:31
jak nie znajdziesz elementu do kupienia :) drukarka 3D i jazda
gruby907
26-04-2018, 16:41
Też mam połamane zaczepy w tym i wydaje mi sie, że całe lusterko trzeba wymieniać.
mathkaczy
26-04-2018, 19:20
jeśli da się to zdjąć i zmierzyć żeby zamodelować - drukować :P a nawet zlecić druk 3d , taniej wyjdzie
jak się ie da zdjąć i jest elementem integralnym to raczej tylko kupno całości
Kolejne badziewie made in Ford! Widziałem same używane szkło lustra z linkami i z tym ustrojstwem ale ciężko trafić żeby ktoś sprzedawał. U siebie wsadziłem po prostu dalej całą gumę (o jeden garb) i na razie się trzyma. Nie da się tego przykleić bo pod wpływem dużej temperatury odchodzi.
Lusterko wolę teraz ustawiać ręką przez otwarte okno ale to stwarza niebezpieczeństwo.
Kiedyś ustawiało się tak w Syrence. (nie obrażając Syrenki:lol:). Druciarstwo fabryki Ford.
Inny trójkąt w narozniku szyby ale reszta ta sama.
Można pożenić oba lustra, bez zdejmowania tego białego plastiku.
Nawet jesli ASO miałoby ten plastik to wyjdzie drożej.
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=7139439492
90tomash
16-05-2018, 11:37
Taki off top : czy w Fieście MK6 były podgrzewane lusterka? Tak wychodzi mi w opisie mojego VINu...? Jak sprawdzić czy takie są ?
Włączyć ogrzewanie tylnej szyby, przyłożyć dłoń do lusterka i czekać...
Wychyl lustro maksymalnie w lewy górny róg i zobacz czy są przewody od szkła w kierunku auta.