Witam,
Czy fiesta o numerze VIN: WF0JXXGAJJCC57543 to przedlift czy polift? W etisie informacja: Fiesta 2008-2012, a w ogłoszeniu, że rok produkcji 2013 i polift.
Czy etis może przekłamywać, że jest to przedlift czy jednak coś kombinowane z autem?
W Etisie data produkcji jest 07.05.2012, więc rok produkcji 2013 z ogłoszenia to raczej bajkopisarstwo. Jak Etis pokazuje "Fiesta 2008-2012" to przedlift, polifta pokazuje "Fiesta 2012- ".
Wrzucę jeszcze link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-fiesta-sliczna-1-6-tdci-95ps-titanum-lift-ID6zK5Ak.html#d7ea98f34e
Czyli co..przeszczep był?
Przeszczep, środek jest sprzed liftu na 100%. Tylne lampy i felgi też sprzed liftu... Goście powinni być ścigani za wystawianie takich samochodów. :/
Czyli dobrze podejrzewałem..
Sprzedający powiedział, że tylni błotnik i drzwi były malowane bo delikatnie był przerysowany :D
mskgs
Czym różni się przedliftowy środek od polifta?
Widzę, że co u niektórych koniec roku jest w maju :). W ogłoszeniu w opisie jest "rok produkcji koniec 2012", choć chwilę wcześniej rok produkcji 2013.
piotrek305
07-05-2018, 10:55
Gniezno i wszystko jasne :) nie szukaj tam samochodów :)
Czyli dobrze podejrzewałem..
Sprzedający powiedział, że tylni błotnik i drzwi były malowane bo delikatnie był przerysowany :D
mskgs
Czym różni się przedliftowy środek od polifta?
Przede wszystkim kolorem podświetlenia zegarów/radio i kolorem czcionki w radiu - po lifcie jest niebieski, przed czerwony. Poza tym inne: sterowanie lusterkami bocznymi, wzór tapicerki siedzeń, lewarek zmiany biegów, wykończenie konsoli centralnej (przed liftem srebrne - po lifcie czarne w titanium).
Moja rada: jak chcesz Fiestę, to poszukaj krajowej. :) Będą trochę droższe od sprowadzanych, ale jest większa szansa, że samochód będzie pewny. Akurat krajowych samochodów jest dużo i moim zdaniem kupowanie sprowadzanej fiesty jest mało rozsądne. 26k to stanowczo za mało na pewny, poliftowy egzemplarz.
Moja rada: jak chcesz Fiestę, to poszukaj krajowej. Będą trochę droższe od sprowadzanych, ale jest większa szansa, że samochód będzie pewny. Akurat krajowych samochodów jest dużo i moim zdaniem kupowanie sprowadzanej fiesty jest mało rozsądne. 26k to stanowczo za mało na pewny, poliftowy egzemplarz.
Do tego w tym roku we Francji była ładna powódź a to jeszcze bardziej zwiększa ryzyko władowania się na minę.
Hehe, to prawda, chociaż akurat tam niepotrzebna jest powódź, żeby sprowadzić perełki. :D