Zobacz pełną wersję : Chip tuning Ford Mondeo 2.5 T - gdzie w Trójmieście
Witam,
Czy ktoś robił i może polecić stage I (sama ingerencja w soft) w silniku 2.5T R5
w Trojmieście?
Pozdrawiam,
Marek
Witam kolegę z Tczewa ;)
Ja robiłem u siebie soft w TuneForce w Żukczynie - znany tuner Fordów, ale i nie tylko.
Jest jest VTECH w Kosakowie - u nich zdaje się MAG modził swoje 2.5T w SMAXie.
Jest Tune-UP W Gdańsku - bardzo długo na rynku, pionierzy jeśli chodzi o chiptuning w 3mieście.
Witam :)
No właśnie jakiś czas temu pisałem do tuneforce-a i dostałem od nich ofertę na stage1 gdzie przyrosty oscylują w okolicy 20-30KM/60-70Nm
Na stronie V-tech-a tez podobnie to wyglada.
Zastanawia mnie czy ktoś może ma wgrany sofy od nich na tej R5 i czy nie ma żadnych komplikacji, błędów z kompa itp.
M.
U mnie było sporo walki, bo problemy robił ciagle szwankujący osprzęt - a to DV, a to BS, a to aktuator ...
Latem jade na poprawki i jesli Łukasz (Vtech Pomorze z Kosakowa) nie osiągnie tego czego oczekuję, to chyba będę gadał z Heko ...
btw - pisząc poprawki, mam na mysli lepsze wyniki, bo w końcu mam ogarnięte wszystkie wcześniejsze problemy osprzętowe.
Z czystym sumieniem polecam Tune-UP. Robert nic nie obiecuje z góry, auto sprawdza i jak wypadnie dobrze, bawi się z programem. Lata temu robił mi Golfa IV 97km/210Nm ( tyle było w serii ) na 120 km/280 Nm . Auto do dziś lata w rodzinie , ma 360 tyś, ori dwumas, turbo, wtryski . Niesamowity TDI.:razz:
Moją VW Borę, która również jeździ nadal w rodzinie również robił Robert. 8 lat po programie, dopiero w tym roku wymieniliśmy dwumas i sprzęgło, turbo też już słychać, ale to raczej eksploatacja niż wynik samego softu. Również go z czystym sumieniem polecam :)
przedstawiciel Heko - Fa Praust Moto w Pruszczu Gdańskim
przedstawiciel Heko - Fa Praust Moto w Pruszczu Gdańskim
Robil ktos moze moda na 2.5T u Fa Praust i moze sie wypowiedziec w tej kewstii?
To od Heko jest , czyli dobrze robią.
Robiłem chipa w Fa Praust moto , ogólnie spoko, trochę czekania wyszło na serii 225KM na modzie 254Km i 384 Nm na LPG na benzynie 98 powinno być więcej ale niestety nie świadomy miałem zalane 95 pb a powinno być przy tym silniku z turbo 98.Wróciłem do domu z bananem na twarzy ale później wywaliło mi błąd silnika na desce P0089, problem z czujnikiem ciśnienia paliwa, rozmawiałem potem z Heko i że nigdy nie spotkał się z takim błędem po chipie, więc wymieniłem czujnik na nowy ale błąd dalej się pojawia, może to zbieg okoliczności więc szukam dalej może pompa paliwa albo moduł od pompy,zobaczymy
Ja tez robiłem u Fa Praust poprzez HEKO
Wgrana mapa latem w upały ponad 30 wyszli prawie 250 KM i coś koło 390N
Prawie 10 tys zrobione i wszystko gra - polecam
Sent from my iPhone using Tapatalk
A co sądzicie o mrmotorsport z karczemek?
pewniak74 21-07-2019, 17:07 witam
pacjent kuga 2litry disel
moc 120 koni po wizycie u roberta pierwszy pomiar przed wirusem 121 po pierwszym chipowaniu wyszlo 198 a ostatecznie zostalo niecale 190 bylo to w pazdzierniku jakies 20 tys.temu smialo moge polecic tuna up
A co sądzicie o mrmotorsport z karczemek?
Ja robiłam mrmsport mondeo mk4 i ze 163km, wyszło ok 192km. Dodatkowo został wyłączony egr elektronicznie. Jestem bardzo zadowolona bo autko śmiga super. Poleciłam też teściowi tam chipa w ciężarówce i niestety była wtopa bo były problemy i trzeba było wrócić do standardowych ustawień.
Witam ponownie
Myślę że spokojnie mogę polecić Fa-praust auto , po roku użytkowania s-max z modem wszystko jest jak należy, błąd o którym pisałem wcześniej rozwiązałem powrotem paliwa do baku gdy zostaje przełączony układ zasilania na gaz. Mimo iż w instalacji stag emulator oszukuje czujnik ciśnienia paliwa to i tak wysokie ciśnienie zostaje po wyłączeniu silnika, przy ponownym odpaleniu czujnik to wyłapuje i wywala błąd. Powrót benzyny za pomocą dodatkowego obiegu i elektro zaworu zapobiega temu i od momentu założenia tego rozwiązania u gazownika problem zniknął.
Witam ponownie
Myślę że spokojnie mogę polecić Fa-praust auto , po roku użytkowania s-max z modem wszystko jest jak należy, błąd o którym pisałem wcześniej rozwiązałem powrotem paliwa do baku gdy zostaje przełączony układ zasilania na gaz. Mimo iż w instalacji stag emulator oszukuje czujnik ciśnienia paliwa to i tak wysokie ciśnienie zostaje po wyłączeniu silnika, przy ponownym odpaleniu czujnik to wyłapuje i wywala błąd. Powrót benzyny za pomocą dodatkowego obiegu i elektro zaworu zapobiega temu i od momentu założenia tego rozwiązania u gazownika problem zniknął.Aileza taki mod? O ile to nie tajemnica?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
1300 albo 1400 nie pamietam juz, ale na pewno nie wiecej
|
|