Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] SKV Germany - zaciski hamulcowe - słyszał ktoś?
Tyskiebeer 11-06-2018, 18:45 W jednym ze sklepów internetowych znalazłem zaciski hamulcowe firmy SKV. Zamiennik.
Słyszał ktoś o tej firmie? Jakieś opinie? O NTY znalazłem same złe.
SKV nie znam. Bawić się w to czy kupować regenerowane oryginały?
Chodzi mi konkretnie o tylne bo planuję zmienić moje przedliftowe na poliftowe.
Pozdrawiam.
To chińska rzecz z wymyśloną przez europejskiego importera marką podszywającą się pod SKF. Oczywiście, "Germany" jest w celu zachęcenia naiwnych/niekumatych.
Identyczna sprawa jak Denckermann Geprufte Qualitat.
slawek-kali 11-06-2018, 20:47 Nie ma takich firm w DE.. przynajmniej ja nigdy nie slyszalem :D
Producentem tego skv jest ta firma:
http://ykhonglin.company.weiku.com/
Zamawiasz, wymyślasz jakąś markę i handlujesz. Pełno takich rzeczy jest na naszym rynku.
klocolus 12-06-2018, 00:56 W jednym ze sklepów internetowych znalazłem zaciski hamulcowe firmy SKV. Zamiennik.
Słyszał ktoś o tej firmie? Jakieś opinie? O NTY znalazłem same złe.
SKV nie znam. Bawić się w to czy kupować regenerowane oryginały?
Chodzi mi konkretnie o tylne bo planuję zmienić moje przedliftowe na poliftowe.
Pozdrawiam.
Jeżeli chodzi o zaciski to żadnych zamienników a tym bardziej firmy "krzak". Przez Niemcy to one zapewne nawet nie przelatywały :one:. A jak zapłacili Chińczykowi 4 dolary za zacisk to nie może być dobry i trwały (gdyby zapłacili odpowiednio to zapewne byłby taki sam jak nie lepszy od oryginału ale w ogólnym rozrachunku producentowi się to nie opłaci).
Najlepiej kupić używane oryginały w przyzwoitym stanie i się cieszyć z eksploatacji, jeżeli trzeba to zregenerować u kogoś sprawdzonego albo samemu.
Pzdr. Karol
ja z tego SKV kupiłem egr ostatnio, fabrycznie zepsuty, strata czasu i pieniędzy
Zawsze gdy widzę taką nową ściemniarską markę, to tyle drążę internety, aż znajdę pochodzenie części.
I kolega wyżej ma rację co do cen: graty rzeczywiście kosztują po kilka dolarów hamerykanskych. Jeśli zamówisz przynajmniej paletę klocków hamulcowych, to jeden komplet w pudełku (nazwany i malowany jak tam sobie zażyczysz) kosztuje u producenta 3-5 USD. Takie jest pewnie pochodzenie części opisywanych w aso jako "ekonomiczne".
klocolus 12-06-2018, 15:21 Jeśli zamówisz przynajmniej paletę klocków hamulcowych, to jeden komplet w pudełku (nazwany i malowany jak tam sobie zażyczysz) kosztuje u producenta 3-5 USD. Takie jest pewnie pochodzenie części opisywanych w aso jako "ekonomiczne".
Wszystko zależy ile zapłacisz skośnym, ta "ekonomiczna" część wcale nie musi być zła jeżeli dopłacisz te pół dolara więcej za kontrolę i lepszy materiał/wykonanie. A ASO pewnie jakieś minimum standardów trzyma (choć od ideału daleko) a taka firma no name to cholera wie.
Ja tam jestem za używanymi oryginalnymi częściami w dobrym stanie np. z anglików. Te co idą na pierwszy montaż są zwykle najlepsze, nawet po kilku latach przewyższają zamienniki.
pankrakus 12-06-2018, 15:29 Witam
Taaaak używane lepsze od nowych => tak mi się skojarzyło
https://img.myloview.pl/fototapety/szesc-prezerwatywy-suszenie-na-liny-smieszne-zdjecia-koncepcyjnego-400-30937492.jpg
pozdrawiam
pankrakus
BrettBoyko 29-04-2019, 15:37 Witam
Na swoim aucie zaciski SKV mam już 1,5 roku, jestem z nich jak najbardziej zadowolony.
Bardzo dobra jakość wykonania, wszystko działa jak należy i na pewno jeszcze mi posłużą.
Pzdr
Tomi1000 29-04-2019, 18:11 i na pewno jeszcze mi posłużą.
Trzymam kciuki!!
damhan5032 13-06-2019, 11:10 Witam
Na swoim aucie zaciski SKV mam już 1,5 roku, jestem z nich jak najbardziej zadowolony.
Bardzo dobra jakość wykonania, wszystko działa jak należy i na pewno jeszcze mi posłużą.
Pzdr
kolego planuję zamówić do swojego auta zaciski skv,
zamawiałeś je bezpośrednio ze strony producenta czy przez jakiegoś pośrednika ?
DonJuane 11-10-2019, 09:29 kolego planuję zamówić do swojego auta zaciski skv,
zamawiałeś je bezpośrednio ze strony producenta czy przez jakiegoś pośrednika ?
Kolego ja polecam skv przejechałem na nich już dobre 80 tysięcy, a zaciski zamówiłem z allegro ale chyba nie od producenta
Polecacie zaciski firmy skv? Musiałbym wymienić dwa tylne zaciski w mk3 żony i zastanawiam się nad tą marką. W internecie piszą o nich dobrze a chce kupić coś nowego i pewnego, bez zacinania itp.
damhan5032 28-10-2019, 09:38 O ich zawieszeniu i zaciskach wszędzie można przeczytać dobre opinie więc moim zdaniem możesz spokojnie zamontować skv. Przy kupnie nowego zacisku masz pewność, że nie będzie zacinał a w przypadku regeneracji różnie bywa..
Bartoss234 30-10-2019, 12:46 Z zamienników których ja osobiście korzystałem i moja małżonka, to z czystym sumieniem mogę polecić skv. Miałem kamoke to od samego początku ciekła, później ktoś mi polecił NTY to po około 100 km przejechanych przez moją małżonkę nie odbijały, pomijając koszt klocków... Dopiero grzebiąc w necie napotkałem skv. Zastanawiałem się jeszcze nad trw ale ostatecznie padło na skv i moge powiedzieć ze był to dobry wybór. Od ponad roku a dokładnie od lutego mam ich zaciski i jest bez zarzutu. 8)
O ich zawieszeniu i zaciskach wszędzie można przeczytać dobre opinie więc moim zdaniem możesz spokojnie zamontować skv. Przy kupnie nowego zacisku masz pewność, że nie będzie zacinał a w przypadku regeneracji różnie bywa..
Rozumiem, że zamówiłeś zaciski. Zamówiłeś SKV? Jak to wygląda, działa dobrze? Mogę zamówić ze spokojem?
damhan5032 12-11-2019, 12:43 Po długim namyśle zdecydowałem się zamówić ten zacisk. Zacisk przyszedł, zamontowany, wszystko pasowało bardzo fajnie. Jeżdżę na nim ponad miesiąc i wszystko jest okej, żadnych problemów. Jeśli chcesz zamówić i trochę na tym pojeździć to mogę polecić
Szukałem po allegro zacisku i widziałem ceny jakie są i są całkiem przystępne. Jeśli bym się zdecydował to zadzwonię jeszcze bezpośrednio do dystrybutora upewnić się czy to odpowiedni zacisk i jaką cenę proponują.
Skoro opinie, które piszecie o skv są dobre i nie narzekacie to poważnie rozważę zakup do swojego auta.
tomekhxc 16-11-2019, 09:00 Z SKV różne opinie są, na innych forach szczególnie vag podzielone opinie co do zawieszeń, dużo reklamacji, ale wiadomo z taka ceną i jeszcze pod taka nazwą kazdy oczekuje dużo, ale co do zacisków złych opini nie słyszałem. My u siebie nie handlujemy tanimi zamiennikami ale jesli chodzi o zaciski to juz setki sprzedalismy firmy Maxgear i zero z tym problemów a wiadomo makra tego samego pokroju. Mozliwe że to są te same zaciski tylko każdy z tych znanych pakowaczy bierze pod swoje logo ;)
firkelus 18-11-2019, 09:02 Z SKV różne opinie są, na innych forach szczególnie vag podzielone opinie co do zawieszeń, dużo reklamacji, ale wiadomo z taka ceną i jeszcze pod taka nazwą kazdy oczekuje dużo, ale co do zacisków złych opini nie słyszałem. My u siebie nie handlujemy tanimi zamiennikami ale jesli chodzi o zaciski to juz setki sprzedalismy firmy Maxgear i zero z tym problemów a wiadomo makra tego samego pokroju. Mozliwe że to są te same zaciski tylko każdy z tych znanych pakowaczy bierze pod swoje logo ;)
Miałem założony wahacz maxgear w drugim aucie i zaczął pukać już po 6 tyś km i znów był do wymiany i znów mechanik także ja bym nie polecał tego.. Skv nie miałem u siebie w aucie ale patrząc na opinie w internecie to mają lepsze i jakoś lepiej przekonuje mnie to. Maxgear jakoś słabo wypada szczerze mówiąc ale to moja opinia
tomekhxc 18-11-2019, 12:24 Temat jest o zaciskach, innych czesci tych firm bysmy nawet nie sprzedali....
luckyboy 18-11-2019, 13:39 SKV to nie SKF a na tym chyba polega chwyt marketingowy. SKV to tania chińszczyzna. Maxgear to też pakuje straszne buble.
firkelus 19-11-2019, 10:52 Temat jest o zaciskach, innych czesci tych firm bysmy nawet nie sprzedali....
Masz sklep i sprzedajesz ich zaciski hurtowo? Wpisując frazę o zaciskach tej firmy same negatywy, że się zacinają dużo reklamacji i problemów. Niestety jakości się nie oszuka a rynek sam się weryfikuje. Szkoda tylko, że odbija się to na klientach, którzy kupują części maxgear i mają unieruchomiony samochód bo chwilę po montażu coś siada.
tomekhxc 19-11-2019, 14:31 Masz sklep i sprzedajesz ich zaciski hurtowo? Wpisując frazę o zaciskach tej firmy same negatywy, że się zacinają dużo reklamacji i problemów. Niestety jakości się nie oszuka a rynek sam się weryfikuje. Szkoda tylko, że odbija się to na klientach, którzy kupują części maxgear i mają unieruchomiony samochód bo chwilę po montażu coś siada.
Uwierz że na tyle kompletów do samochodów co sprzedaliśmy to ani jednej reklamacji i żadnych złych opinii ani żadnych problemów póki co, nie jestesmy fanami tanich chinskich zamienników i żadnych innych części tej i innych markek nawet nie sprzedajemy i tak jak mówisz jakość ma znaczenie. Mówi tylko na własnym doświadczeniu bo gdyby kiedykolwiek coś było nie tak od razu byśmy tego nie sprzedali nikomu ;)
firkelus 20-11-2019, 09:22 Uwież że na tyle kompletów do samochodów co sprzedaliśmy to ani jednej reklamacji i żadnych złych opinii ani żadnych problemów póki co, nie jestesmy fanami tanich chinskich zamienników i żadnych innych części tej i innych markek nawet nie sprzedajemy i tak jak mówisz jakość ma znaczenie. Mówi tylko na własnym doświadczeniu bo gdyby kiedykolwiek coś było nie tak od razu byśmy tego nie sprzedali nikomu ;)
Uwież? Nie uwierzę :wink:
Jakoś internet i opinie użytkowników mówią co innego. To co mówi sprzedający przeważnie odbiega od tego jak część danej firmy sprawuje się w praktyce, że po kilku tyś km pada i jest problem bo trzeba znów daną część wymienić.. Podejrzewam jeśli ktoś kupi część firmy, którą handlujesz nie wraca i nie kupuje drugiej części czy trzeciej, tylko ucieka w jakąś inną szukając wytrzymałości i lepszej jakości.
tomekhxc 20-11-2019, 09:42 To jest kwestia indywidualna, ty sie kierujesz opinia internetu, my opinia użytkowników samochodow które jeżdżą z tymi zaciskami, a i żeby było jasne te zaciski sprzedajemy tylko lokalnie, auta znajomych i lokalnych klientów których widujemy na co dzień od kilku lat zero problemów, bo jeśli chodzi o wysyłke to takiej lub podobnej firmy nawet wycieraczki byśmy nie wysłali ponieważ liczy się jakość ale co do zacisków złego zdania nie powiem. Druga kwestia NIE handlujemy w/w firma i podobnymi i to już podkreśliłem wcześniej, jedynie zaciski hamulcowe które do tej pory się sprawują, następna sprawa zawsze informujemy klienta co to za firma , cena itp jesli sie decyduje, bierze i to wszystko, a jesli sie trafi jakis przypał to od razu z tego rezygnujemy ale od kilku lat bez problemu
ale jesli chodzi o zaciski to juz setki sprzedalismy firmy Maxgear
Taniej się chyba nie dało
tomekhxc 20-11-2019, 10:15 Taniej się chyba nie dało
Zawsze to klient decyduje i jest informowany o jakosci, ale temat o zaciskach i o ich opiniach, wraziłem swoją, powiedziałem ze nie bylo u nas z nimi problemów i to wszystko na temat zacisków, a tu sie widze zaczyna myslenie że juz tylko handlujemy chinskim szajsem ;)
Zawsze to klient decyduje i jest informowany o jakosci, ale temat o zaciskach i o ich opiniach, wraziłem swoją, powiedziałem ze nie bylo u nas z nimi problemów i to wszystko na temat zacisków, a tu sie widze zaczyna myslenie że juz tylko handlujemy chinskim szajsem ;)
Po prostu jeśli wyraziłem opinie na temat zacisków, które oferujesz klientom. Gdzie nie pójdziesz to najniższa półka jeśli chodzi o cenę i jakość. Gdzie nie zapytasz też każdy odradza bo ryżem jedzie.
Krótko mówiąc nie ma się czym chwalić :wink:
tomekhxc 20-11-2019, 10:34 Nie mówie że te zaciski sa super, osobiście nikomu bym ich nie wysłał przez zamówienie internetowe, pewnie to to samo zródło a inny pakowacz typu skv czy max , w naszym firmowym sa dwa z tylu od 4 lat i działają do tej pory, znajomi i lokalni też latają na tym tez od kilku lat i jest ok, wiadomo jak sie zdarzy wpadka ze cos zle zadziala itp wole wziasc to na klate i zalatwic sprawe na miejscu i sie wycofac ze sprzedazy. A klient lokalny ma wybór taki, taki, taki i sie decyduje ostatecznie, także ja sie tu nie chwale bo wiem ze nie ma czym. Moje zdanie takie ze do tej pory takie zaciski sie sprawują i tyle ;)
Sprzedajesz coś z czego w razie kwasu się wycofujesz. Niby sprzedajesz lokalsom i znajomym ale wysyłkowo już nie. Albo coś jest dobre i sprzedajemy i możemy polecić z pewnością albo odradzamy i nie pakujemy klientom ryżu do samochodu..
Jak wpisał sobie kolega wyżej, wpisz maxgear w neta i wyskoczy wiadro komentarzy "nie montuj bo pada szybko" i nie tylko jeśli chodzi o zaciski. W sklepach można usłyszeć podobne rzeczy no chyba, że tylko u Ciebie sa chwalone :)
tomekhxc 20-11-2019, 11:13 Prosze czytać ze zrozumieniem, w razie kwasu biore to na klate i zalatwiamy sprawe na miejscu co jest dużo prostsze niż z wysyłką, i jeśli się takie cos zdarzy to wole następnym razem odmówic sprzedaży i tyle żeby nie mieć problemów. W necie wiem co piszą i tez jestem podobnego zdania , jednak ZACISKI mamy u siebie i działają, lokalnie też mają , działaja i to wszystko, kolega pytał o zaciski wyraziłem swoja opinie a nie musi sie kierować wyłącznie jedną opinią, sprzedane u nas zaciski póki co są ok ;)
Nie rozumiem cie kolego, niby piszesz że bez reklamacji a później w razie kwasu następnym razem odmawiasz sprzedaży. To się nie psuje i sie na tym jeździ czy się psuje i jak wychodzi kwas później się z tego wycofujesz?
boszzz... "w razie kwasu" czyli odmawia sprzedazy jak jakis towar okazywal sie tandeta. A skoro sie nie chrzania i nie bylo reklamacji, to sprzedaje je nadal, a wiedzac ze to chinszczyzna, woli nie wysylac netem, bo polowa by wrocila po samym pomacaniu, co oznacza straty na wysylkach, a na miejscu jest taki plus, ze klient widzi, pomaca i nie musi sie decydowac jak ma watpliwosci, a Ci co zaryzykowali i to kupil, to nie reklamowali... jeszcze...
czego tu nie rozumiec?
ps. z opiniami sprzedajacych to jest tak, ze malo kupujacych idzie sie bic o wymiane o chinszczyzny po roku czasu, poprostu wiedzac ze utopil i trudno. nie kazdy trzyma paragon, nie kazdy montuje to u mechanika, nie kazdemu sie wogole chce, wiec taki co tym handluje, nie koniecznie wie, ze cos sie pierdaczy - sprzedaje sie, to git. a sprzedaje sie czesto tylko dlatego, ze tanie.
Zaciski zamontowane 70tyś temu i latają bez problemu. Nic nie cieknie odbija dobrze, nie zacina sie wiec polecam. Opinie jesli chodzi o zaciski szukalem w google i to mnie przekonalo ale pan w sklepie podpowiedzial ze bedzie spoko. Patrzac na cene-jakosc bardzo dobrze
Jak szukałem opinii po internecie i u nas na forum zdecydowałem się kupić dwa zaciski do mondeo. Zamówione od dystrybutora żeby było bezpieczniej. Po zamówieniu zaciski na drugi dzień u mnie. Nie podjąłem się sam wymiany więc umówiłem się z mechanikiem na wymianę. Wymienił lewą i prawą stronę, odpowietrzył mi cały układ i oddał samochód gotowy do jazdy. Żona zadowolona bo zrobione w miarę szybko no i dostała nowe zaciski. Po wyjęciu z kartonu wyglądały na solidnie wykonane i nie wydaje mi się żeby miało się coś popsuć czy nie działać. Myślę, że nie będę żałował zakupu
Tureczek 27-11-2019, 09:56 Zaciski zamontowane 70tyś temu i latają bez problemu. Nic nie cieknie odbija dobrze, nie zacina sie wiec polecam. Opinie jesli chodzi o zaciski szukalem w google i to mnie przekonalo ale pan w sklepie podpowiedzial ze bedzie spoko. Patrzac na cene-jakosc bardzo dobrze
Jakiej firmy zaciski kupiłes? Zrobiles 70tys km przez jaki czas, czesto jezdzisz autem? Ciekawi mnie to jak one sie sprawuja w praktyce czy sie nie zacinaja jesli auto stoi dluzszy czas.
W innym temacie Sebvek napisał::wink:
Wiadomo, najlepiej kupić porządne zamienniki, ale średnio mi się widzi inwestować ponad tysiąc zł w samochód o wartośći 9-10 tysięcy złotych, tym bardziej, że nie będę nim jeździł przez 5 lat, tylko max 2 lata. !!!g:D
Ciekawe co interesuje sprzedawce wcisnąć ryż czy czekać latami aż znowu przyjdzie klient. A następny kupujący płacze że wszystko do wymiany i takie g nie samochód :!!:Jaka cena taka wartość .
W innym temacie Sebvek napisał::wink:
Wiadomo, najlepiej kupić porządne zamienniki, ale średnio mi się widzi inwestować ponad tysiąc zł w samochód o wartośći 9-10 tysięcy złotych, tym bardziej, że nie będę nim jeździł przez 5 lat, tylko max 2 lata. !!!g:D
Ciekawe co interesuje sprzedawce wcisnąć ryż czy czekać latami aż znowu przyjdzie klient. A następny kupujący płacze że wszystko do wymiany i takie g nie samochód :!!:Jaka cena taka wartość .
O jakiej firmie mówisz? Zakupiony zacisk skv wyglądał bardzo dobrze jakościowo, gumy wyglądały okej. Zamontowany w samochodzie i nie uważam żeby miało się z nim coś dziać. Z tego co się doszukałem i wypytałem tych którzy kupili jeżdżą i nie ma problemów
Jakiej firmy zaciski kupiłes? Zrobiles 70tys km przez jaki czas, czesto jezdzisz autem? Ciekawi mnie to jak one sie sprawuja w praktyce czy sie nie zacinaja jesli auto stoi dluzszy czas.
Kupiłem skv w okolicznym sklepiku, zrobili dobrą cene i następnego dnia zacisk były u mnie. Zaciski mam ok dwóch lat więc w miarę auto nie stoi tylko jeździ. Nie było takiego przypadku żeby się zaciął ręczny czy zacisk czy żeby nie chciał tłoczek puścić. W zestawie był smar w torebeczce więc żeby przesmarować prowadnice. Nie musiałem nic regenerować, żadna gumka nie pękła :p od montażu zapomniałem o zacisku, zajrzę dopiero jak będą do wymiany heble
Bandzior85 25-08-2020, 11:05 czy ktos zakładał badz testował zaciski STEINER ?
luckyboy 26-08-2020, 21:50 Możesz być pierwszy [emoji38]
robert1405 04-05-2024, 10:23 I jak działają zaciski STEINER
Tureczek 20-05-2024, 11:04 Też jestem ciekaw jak jakości STEINERA. Po niefajnej przygodzie z piastą kamoki finalnie zmieniłem na nippartsa, ale teraz pada mi druga i zastanawiam się co kupić.
Wiem, że to wątek o zaciskach, a nie o piastach , zaciski mam już parę lat SKV i nic się z nimi nie dzieje i nie wiem czy w piasty też iść w SKV czy może jednak STEINER? Nipparts który mam przy lewym kole jest teraz zbyt drogi.
klocolus 20-05-2024, 12:12 Wszystko to pewnie chińczyki z jednej fabryki a jakość losowa, jak dobrze trafisz to pochodzi jak słabo to już po montażu sie wysypie.
DonJuane 21-05-2024, 10:11 Wszystko to pewnie chińczyki z jednej fabryki a jakość losowa, jak dobrze trafisz to pochodzi jak słabo to już po montażu sie wysypie.
Nie do końca się z tym zgodzę. Zamontowałem w swoim życiu kilka zacisków i jakość w różnych markach zazwyczaj jest powtarzalna.
Największym rozczarowaniem ostatnich dwóch lat są dla mnie zaciski TRW - często są tak fatalnie odlewane, że strach je wziąć w rękę by się nie pokaleczyc.
Lata temu z reguły nie było nic lepszego niż TRW, teraz jakie niszowe SKV często z nimi wygrywa pod względem jakości.
Najwięcej w ostatnim czasie montuje SKV, w swoim prywatnym też zamontowałem 5 lat temu.
Mariusz.S 23-05-2024, 19:54 Zaciski SKV, założyłem kilka kompletów i jest bardzo dobrze.
Założyłem też kila cewek zapłonowych i...... tez jest bardzo dobrze, jak wchodzili na rynek to na cewki dawali 3 lub 4 lata gwarancji teraz "tylko" 2 lata. Co do pozostałego asortymentu od nich to nie wiem.
DonJuane 03-06-2024, 08:56 jak wchodzili na rynek to na cewki dawali 3 lub 4 lata gwarancji teraz "tylko" 2 lata
Gdzie widzisz taka gwarancje?
Ja dostaje zaciski z 3 letnią gwarancją a cewki z 4 latami. Może ktos w opisie w necie nie poprawił ?
Ja zamawian z reguly przez neta, szukajac najnizszej ceny, w swoim przydomowym warsztacie nie mam napraw ekspresowych wiec klient jest zawsze w stanie poczekac dobę. Wiem ze sa dostepne u duzych dystrybutorow chociazby w profiauto, ale jakos nie po drodze mi tam zamawiac.
|
|