glajcor
27-06-2018, 11:11
Witam,mam pytanie odnośnie oryginalnego modułu przyczepy w moim S-maxie z 2006 roku .Problem polega na tym że jak podepnę przyczepę wyposażoną w światła ledowe to pojawia sie choinka na przyczepie tzn. kierunkowskazy w przyczepie mrugaja z nienaturalna częstotliwościa( bardzo szybko) i światła pozycyjne też mrugają bardzo szybko. Czy jest to objaw tego ze moduł haka nie obsługuje przyczepy z ledowym oświetleniem? (przyczepa ze zwykłymi żarówkami świeci normalnie),czy jest możliwość przeprogramowania modułu lub zrobienia czegokolwiek żeby to jakoś zmienić?
I drugie pytanie to takie czy może zmienić na inny moduł taki uniwersalny z obsługą led ale tu mam problem bo nie wiem czy w aucie musi zostać oryginalny moduł razem z tym uniwersalnym czy go po prostu wypiąć z instalacji?,ale tu pojawia sie nastepny problem bo jak odpinam ori moduł to przestają dzialać mi czujniki parkowania.Czy któryś z kolegów przerabiłl juz taki problem i mógłby mi jakoś pomóc?.
I drugie pytanie to takie czy może zmienić na inny moduł taki uniwersalny z obsługą led ale tu mam problem bo nie wiem czy w aucie musi zostać oryginalny moduł razem z tym uniwersalnym czy go po prostu wypiąć z instalacji?,ale tu pojawia sie nastepny problem bo jak odpinam ori moduł to przestają dzialać mi czujniki parkowania.Czy któryś z kolegów przerabiłl juz taki problem i mógłby mi jakoś pomóc?.