Zobacz pełną wersję : [Escape - Kuga USA] 2015 r. Radio inne częstotliwości

mike_misza
06-07-2018, 14:32
Witam,

Czy ktoś doradzi co robić?
W moim radiu nie łapie RMF FM w Warszawie
a w Polsce tak jakby RDS nie działą bo nie wyszukuje nowych częstotliwości stacji i w ogóle trudno złapać jakąś stację.
Coś doradzicie?
jeżeli tak to czy droga to impreza.
Będę wdzięczny za porady.
Jakiś spec od radyjek,

Pozdrawiam
Michał
Escape 1,6 Ecoboost 2015 r. sprowadzony ze Stanów

kirhoff
06-07-2018, 15:01
Trzeba przestroić radio na EU fale[emoji846]Witam,

Czy ktoś doradzi co robić?
W moim radiu nie łapie RMF FM w Warszawie
a w Polsce tak jakby RDS nie działą bo nie wyszukuje nowych częstotliwości stacji i w ogóle trudno złapać jakąś stację.
Coś doradzicie?
jeżeli tak to czy droga to impreza.
Będę wdzięczny za porady.
Jakiś spec od radyjek,

Pozdrawiam
Michał
Escape 1,6 Ecoboost 2015 r. sprowadzony ze Stanów

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

tedi_k
06-07-2018, 17:54
...
Jakiś spec od radyjek,
...

Wystarczy kolega Marcin mayak... :one:

Danio's
06-07-2018, 21:07
Również mogę pomóc przestroić radyjko na EU

mike_misza
06-07-2018, 22:43
Danio's, tedi_k, kirhoff...z chęcią przestroję czy ktoś z Warszawy to robi? Ile to kosztuje? Jutro jadę do Cekcyna przez Sierpc, Rypin , Golub Dobrzyń, może ktoś po trasie by to zrobił?

tedi_k
06-07-2018, 23:35
...czy ktoś z Warszawy to robi? ...

Dostałeś wprost kontakty a nadal szukasz...:shock:
Wychodzi na to, że to chyba nie ta Warszawa... Wskaż nam tę właściwą - http://www.msw-pttk.org.pl/biuletyn/warsaw.html - będzie łatwiej doradzać...:one:

mike_misza
07-07-2018, 06:52
Tedi_k czytaj ze zrozumieniem!
Mieszkam w Wawie, jadę na weekend szukam kogoś po trasie do Cekcyna bo brak mi zakresów w trasie...
Dziękuję za namiary

leszcz
07-07-2018, 13:17
szukam kogoś po trasie do Cekcyna
wpadaj

mike_misza
09-07-2018, 09:28
leszcz dziękuję ale jednak nie po drodze mi było, musiałbym nieźle zboczyć
Pozdrawiam Michał :)

mike_misza
23-07-2018, 16:09
Wystarczy kolega Marcin @mayak ...

Rzeczywiście wystarczył kolega Marcin...Dzięki :)

sylwas72
27-02-2024, 20:21
Witam.
Ford Escape 2.0 Ecoboost (2018). Mam (wydaje mi się) mały a może duży problem z radiem a mianowicie, wracałem kilkaset kilometrów samochodem i np. włączone radio RMF nie dostosowywało automatycznie zmieniających się częstotliwości, po prostu odbierało coraz gorzej do całkowitego braku odbioru. Trzeba było ręcznie wyszukiwać częstotliwość. Częstotliwość alternatywna niby jest włączona ale tylko niby bo jest jakby nieaktywna, nie mogę jej wyłączyć, nie reaguje na dotyk ale sygnał dotykania ekranu działa.

tedi_k
27-02-2024, 20:57
...Częstotliwość alternatywna niby jest włączona ale tylko niby bo jest jakby nieaktywna, nie mogę jej wyłączyć, nie reaguje na dotyk ale sygnał dotykania ekranu działa.

W Ameryce funkcjonalność AF NIE ZOSTAŁA WYNALEZIONA.
Na nic więc skargi, ze nie działa - bo nie ma działać... W USA radio "ogólnokrajowe" to Sirius (satelitarny, nie potrzebuje AF...). Tak więc Amerykanie do dziś chyba nie wiedzą "co to AF i po co komu toto w Europie"...

Z tego powodu radia do nowych modeli (po 2020) - także dla USA - konstruowali już "spece" z Azji a nie z Mexico... I w tych nowych radyjkach - nawet z USA - AF już działa.

Tak więc czeka Kolegę trochę pospieszne gromadzenie oszczędności oraz organizowanie sobie zamiany auta na "nowszy model" - choćby i z USA...

sylwas72
28-02-2024, 06:53
Tak więc czeka Kolegę trochę pospieszne gromadzenie oszczędności oraz organizowanie sobie zamiany auta na "nowszy model" - choćby i z USA...

Ok, dziękuję.
Taką odpowiedź niestety brałem pod uwagę.
Może i kiedyś zmienię, na razie ten służy za nowy model :)
Pozdrawiam.