Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2015- ] Ford Pass instalacja
Palek_PL 29-07-2018, 17:28 Witam. Zainstalowałem i sie mocno rozczarowałem. Czy wersja na Polske jest taka uboga czy ja coś zle robie? Ktoś ma podobne odczucia? Na youtubie wyglada to całkiem-całkiem ale w wersji US i chociażby Italiano...Namiary na dealera mam w telefonie , informacje o natezeniu ruchu , parkingach , stacjach paliw itp. są w każdej nawigacji. Nawet tej fabrycznej. Wiec po co ta aplikacja?
cattani75 29-07-2018, 17:44 Tu info o natężeniu ruchu ma być on-line, a nie z TMC.
Masz coś więcej niż info o gwarancji w tej aplikacji? Ja niestety nie, ale mam dokładany Sync.
Jaką masz wersję softu Sync3?
Palek_PL 29-07-2018, 17:53 Witam. Mam info o gwarancji , namiary na 'dilera' które sam wklepałem , nr rejestracyjny który sam wpisałem ;) Sync 3 fabryczny. Przydatność aplikacji dla mnie żadna...
cattani75 29-07-2018, 17:55 A masz info o natężeniu ruchu drogowego?
Palek_PL 29-07-2018, 17:57 Mam włączoną funkcje. Pojeżdżę to zobaczymy bo dzisiaj się nie ruszam.
cattani75 29-07-2018, 18:01 A widzisz. Bo masz oryginalny Sync3.
Dokładnie - co do funkcjonalności w wersji PL to szału nie ma. Jeśli się okaże że z traficiem będzie lipato bez sensu będzie to trzymać (pamięci też wciąga) jak na razie jedyną przydatnoscią są błędy.
Tylko jest małe ale do tego wszystkiego - oni maja jeszcze fordpass connect (wbudowany modem GSM) i zapewne dlatego mogą dużo więcej.
Traffic online poprzez Ford Pass działa. Póki co rzeczywiście jest to chyba jedyna przydatna funkcja, ale jak dla mnie ważna.
Gdyby jeszcze aktualizacje map wrzucali w miarę często można byłoby się przerzucić z nawigacji w telefonie.
A jak to działanie traffica się objawia? Bo ja nic na razie nic nie zauważyłem. W piątek robię trasę nad morze to się zobaczy..
Jak odpalę nawigację to po pewnym czasie pojawiają się pomarańczowe linie z utrudnieniami na poszczególnych ulicach pobieranych przez TMC, jak włączam dodatkowo FordPass to po pewnym czasie ilość tych miejsc z korkami zostaje uzupełniona o linie w kolorze czerwonym.
pablo_19 11-11-2018, 21:01 U mnie pokazuje jeszcze czasami poziom paliwa i przebieg auta. Czym jest fordpass connect i dlaczego nie widziałem go w ofercie forda w Polsce?
piotrek19091988 11-11-2018, 21:13 a mi pomozesz?
pablo_19 12-11-2018, 23:49 Jasne. Tylko jakie jest pytanie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam ford z 2018, mam sync 3 najwyższą opcję systemu audio, ale chciałbym mieć passa connect najbardziej zależy mi na wifi w aucie, czy mogę dokupić jakiś modem? Ktoś to może zweryfikować po vinie? Czy da radę? Pozdrawiam.
Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka
corncholio 28-08-2019, 15:45 Z tego co mi wiadomo to embeded modem zostanie dorzucony do wersji faceliftowej. tak jak w mondeo. Kiedy sie pojawi facelift na rynku tego niewiem. Nieslyszalem by mozna bylo dokupic cos w aftermarkecie co by moglo rozszeryzc Fordpass.
taaa, w 2018r Ford obiecywał Smartlink, czyli modem wpinany w obd dla modelu auta po 2010r, do łączności z smartfonami. na prezentacjach się skończyło
Ja odkryłem appkę dopiero teraz i w poszukiwaniu samochodu pozwala mi sprawdzić historię serwisową po VIN. Narazie to jest jedyna funkcja z której używam ;)
Jednak trafiłem, że są np samochody które nie mają przeglądu 0 co chyba każdy powinien mieć. Późniejsze braki to już możliwe, że bywają, ale np dlaczego ktoś zaczął serwisować samochód z 2017 od 90tys w ASO a wcześniej nie? Nie wiem jak wiarygodne są wpisy w tej aplikacji, ale zawsze coś bo nawet Carvertical nie dawał tyle info o tym co ta apka.
Ta apka z tego co wiem ma być wychowywana przez forda.
Historii serwisowej tez bym nie uwał tak na 100% bo ja byłem wcześniej na wymianie oleju 2 razy a dopiero przegląd się pokazał, pewnie nie mają innej opcji zaznaczenia niż przegląd. U mnie przegląd 0 był robiony a też nie był zaznaczony.
[...]
Jednak trafiłem, że są np samochody które nie mają przeglądu 0 co chyba każdy powinien mieć. Późniejsze braki to już możliwe, że bywają, ale np dlaczego ktoś zaczął serwisować samochód z 2017 od 90tys w ASO a wcześniej nie? [...]
odpowiedź bardzo prosta
a) przegląd zerowy - może być wpisany w ksiązkę serwisową a np. nie wpisali do systemu
b) dlaczego przegląd od pewnego przebiegu - bo np. zmienił się właściciel i kolejny serwisował w ASO
Tu zwracam uwagę kolegom na 2 rodzaje przegladów, które soą osobno wpisywane w książkę serwisową
- przegląd mechaniczny => np. wymiana oleju
- przegląd blacharki => ma znacenie bo Ford daje 10 lat na korozję i można robić tylko przegląd blacharki w ASO, bez przeglądu mechanicznego
Przegląd blacharki robi się corocznie bez względu na przebieg - koszt ok. 100zł
Ja z tego korzytałem
Jest też procedura przywrócenia gwarancji na blacherkę - dodatkowy przegląd blacharki (chyba w cenie 200zł)
pozdrawiam
Arturek
|