Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2014- ] Vignale + Active Noise Control + panorama

gregorb77
05-09-2018, 18:43
Witam,

Mam pytanie odnosnie systemu Active Noise Control (podobno standardowego dla Vignale) dla wersji liftback z panoramicznym dachem. Takie auto odebralem wczoraj jako firmowe, (jest to nówka z roku 2017). Na wielu zdjeciach w necie widzialem, ze standardowy system ANC jest zainstalowany w postaci 3 widocznych mikrofonow (2 z przodu na wysokosci rączek, 1 z tylu gdzies na srodku). Auto ktore mi przekazano nie ma takich mikrofonow, z przodu mozna wyczuc pod podsufitka okragle "dołki" jakby te mikrofony byly ukryte. Specyfikacja przedsprzedazowa mojego auta zawiera system ANC.

Czy jest tak moze, ze w wersji z panoramicznym dachem mikrofony sa ukryte pod podsufitka? Czy moze wypowiedziec sie ktos z takimi opcjami auta jakie ja posiadam ?

Ps.dzis zglosilem telefonicznie pytanie do sprzedawcy w tym temacie, potwierdzil specyfikacje, ale nie byl pewien na 100%, ze sa one wlasnie ukryte. Wykluczyl blad produkcji jako ich nie wykonanie. Jutro ma sprawdzic na aucie stojacym w salonie w tej samej konfiguracji.

Hansolo
05-09-2018, 18:51
Może przy panoramie są rzeczywiście schowane z uwagi na fakt że to panorama i generuje ona też jakieś dźwięki . Może nie generuje ale " przepuszcza " .

mkur
05-09-2018, 20:58
Sprawdź tutaj:

https://www.etis.ford.com

(musisz utworzyć konto)

gregorb77
05-09-2018, 21:11
Sprawdź tutaj:

https://www.etis.ford.com

(musisz utworzyć konto)

Super, dzieki.

Co ciekawe znalazlem jakies wykonane uslugi blacharsko lakiernicze na kwote 250 Euro. Czy to jakis standard jak auto ma okolo roku od produkcji, ze np. robili jakas polerke czy cos w salonie ?

Odnosnie Active Noise Control to znalazlem tylko cos takiego:
- Z pakietem izolacji akust. wers. 1 - czy ktos wie co znaczy wers.1 ?

tombalt
06-09-2018, 15:36
Witam, jak utworzyć konto w etis? Nie mam firmy:)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

gregorb77
06-09-2018, 17:54
Ja utworzyłem konto przypisując nazwisko do nazwy firmy.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

gregorb77
06-09-2018, 22:15
Dzis sprzedawca potwierdzil mi, ze auto w wersji z panorama na mikrofony ukryte pod podsufitka, dlaatego je wyczuwam palcami.
Temat mozna zamknac.