Witam,
Mam problem z odczytywaniem muzyki. Od razu uprzedzam pendrive jest sformatowany w FAT32. Problem pojawił się z chwilą kiedy padł mi akumulator i wymieniłem go na nowy. Po tym zdarzeniu muzyka poprzez USB nie jest odtwarzana.
Po wsunięciu USB mam komunikat "Inicjalizacja USB", na wyświetlaczu zapala się symbol pendriva, natomiast później mam na wyświetlaczu "Wejście audio aktywne" i cisza. Gdzie leży problem?
Radio seryjne z niebieskim wyświetlaczem, bez żadnych cudów.
pankrakus
25-09-2018, 20:14
Witam
1) Na początek wymień pendriva
Mnie w samochodzie padły już trzy
2) Jaki rocznik => czy system Voice Control czy Sync 1 ?
Voice Control ma ograniczenia ilości plików w katalogu,
do 250
pozdrawiam
pankrakus
Testuję 3 różne pendrivy. Wszystkie działają z 2 laptopami i w drugim aucie bez żadnych problemów. Jeden z nich to ten, który działał przed wymianą akumulatora. Nie działa ze 140 plikami jak i z 1. Nie ma znaczenia czy pojemność 0,5GB czy 32 GB. Wcześniej miałem 8GB i też nie działa, a na innych urządzeniach czyta go bez problemu. Samochód z końca roku 2012. Nie wiem jaki to typ radia. Model podstawowy.
pankrakus
26-09-2018, 05:28
Witam
Możliwe uszkodzenie modułu BT - koledzy na forum mieli takie przypadki
W takim przypadku, pozostaje wymiana modułu
(moduł bluetooth jest za panelem klimy)
Druga opcja - poszukać kogoś w okolicy, kto może odczytać błędy i ew. skasować
Ostatnia deska ratunku => spróbować wgrać aktualizację => może naprawi błędy
Nie wiemy czy jest problem z obsługą MP3 czy po prostu przestało działać USB
Jeśli działa USB, to spróbuj wgrać tą aktualizację
http://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Audio_ford/Ford_bluetooth_update_2012,4321042168.zip(archive)
W przypadku gdy nie widzi USB (moduł bluetooth), to nic więcej już nie zrobisz
pozdrawiam
pankrakus
Wejście audio aktywneTo jest opis analogowego wejścia Line-in. Próbowałeś wciskać przycisk AUX do czasu jak pojawi się napis USB na wyświetlaczu?
Przytrzymałem ten przycisk podczas podłączania USB i teraz działa :razz:. Dlaczego tak się dzieje?
...Dlaczego tak się dzieje?
Złośliwie. Jako kara za nieprzeczytanie instrukcji obsługi. Przy recydywie w lenistwie następnie audio całkiem przestaje się włączać.:568:
Jeśli tak się stanie, odblokowuje się dopiero po przeczytaniu w samochodzie na głos całej instrukcji obsługi. Dwa razy. Jako tajna funkcja zaimplenetowane jest zliczenie słów czytanej instrukcji (przemnożone przez 2). Jeśli wynik nie zgadza się z przekazaną z Forda aktualną liczbą, to audio blokowane jest na cały rok.
Radzę się wziąć czym prędzej do studiowania instrukcji. We własnym interesie. :569:
Stosowny link do wersji elektronicznej podrzuci za chwilę kolega arturek :568::pomysl:
Przytrzymałem ten przycisk podczas podłączania USB i teraz działa
A tego to nikt nie sugerował. Z podłączonym pendrive'em miałeś jednokrotnie naciskać AUX tyle razy aż pojawi się jako źródło USB.
Tak trudno zrozumieć, że wciśnięcie jednego przycisku może aktywować kilka funkcji?
Ironia Tadeusza mi się podoba, ostatnio tak często ma :D A wszystko jest w instrukcji.