Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Opcja świateł pozycyjnych po otwarciu auta
Witam.
Mam zapytanie odnośnie włączenia opcji, w której światła pozycyjne zapalają się po otworzeniu auta kluczykiem. Widziałem taką opcję w Mondeo z 2013 roku. Ja posiadam auto przedliftowe z roku 2008. Czy jest możliwość włączenia tej opcji w moim aucie?
Posiadam program ELMConfig, w którym włączyłem sobie auto blokowanie drzwi po ruszeniu autem. Jest też opcja Home Lights z interwałem 30 lub 60 sekund. Rozumiem, że jest to ta opcja i działa właśnie w ten sposób?
Danielo_82 17-10-2018, 08:44 Nie pozycyjne, tylko postojowe. Home lights to inaczej tzw "follow home" czyli po wyłączeniu i zamknięciu samochodu oświetlenie światłami mijania. Włączane manetką od świateł drogowych.
Czy jest możliwość włączenia tej opcji w moim aucie?
aktualizacja wersji softu bcm, elmconfigiem nie zrobisz
Trzeba dokupić moduł CLH, Radosław Mostowski z grupy 'Mondeo MK4 Polska' na Fb taki zamontował tylko nie chciał powiedziec gdzie kupił.
Nie pozycyjne, tylko postojowe.
Pozycyjne. Mondeo w ogóle posiada postojowe?
Tomi1000 17-10-2018, 20:22 Pozycyjne. Mondeo w ogóle posiada postojowe?
Nie jestem pewien czy działają jak w VAGu manetką kierunkowskazów. Sprawdzę..
moduł CLH
taki? - https://allegro.pl/modul-doswietlania-drogi-do-domu-doswietlanie-clh-i6917817287.html
Nie jestem pewien czy działają jak w VAGu manetką kierunkowskazów. Sprawdzę..
taki? - https://allegro.pl/modul-doswietlania-drogi-do-domu-doswietlanie-clh-i6917817287.html
ad.1 Działają na pewno w polifcie
ad.2 Chyba nie o to chodzi.
Robert 68 18-10-2018, 07:03 Mondeo w ogóle posiada postojowe?
Posiada i podczas otwierania samochodu zapalają się przednie, tylne oraz podświetlanie w lusterkach. Dodatkowo pozostawiając manetkę kierunkowskazu włączoną (lewo lub prawo) po zamknięciu samochodu świeci się ta strona świateł postojowych (tył i przód)
Kurka, widzę, że ludziska niedługo będą pytać jak depeef dołożyć...
Dodatkowo pozostawiając manetkę kierunkowskazu włączoną (lewo lub prawo) po zamknięciu samochodu świeci się ta strona świateł postojowych (tył i przód)
A jest takie auto, w którym się tak nie dzieje?
Robert 68 18-10-2018, 07:16 weuek może i jest.....pewny jesteś że nie ma?
Nie jestem, dlatego zapytałem.
Robert 68 18-10-2018, 07:40 Zawsze możesz sobie to sprawdzić https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Marki_samochod%C3%B3w
Tak, w Wikipedii znajdę na bank.
Światła postojowe to dodatkowe, niobowiązkowe wyposażenie pojazdu. Świeci wtedy tylko jedna strona. Natomiast przy pozycyjnych świecą wszystkie cztery lampy, dlatego można określić pozycję pojazdu.
Robert 68 18-10-2018, 16:21 PaMan czyli Mondeo posiada oba rodzaje tych świateł :D
O kilku postów temat wałkowany bez sensu. Koledze chodzi o włączenie świateł pozycyjnych przednich i tylnych , podswietlenie lusterek przy otwarciu auta pilotem. Funkcję te jak już ktoś wczesniej napisał obsługuje BCM. Może funkcja ta nie działać , bo jest stary soft BCM. wtedy trzeba w grać aktualizację i po temacie. A nie jakieś wywody czy mondeo ma swiatła takie czy srakie. Nabijanie niepotrzebnych postów.....
Robert 68 19-10-2018, 07:27 Nabijanie niepotrzebnych postów.....
To przestań to robić, info które podajesz już było wcześniej podane przez Speedo....aktualizacja BCM.
Kolego podsumowałem wcześniejsze wypowiedzi, bo może dyskusja trwałaby dalej. A jak już to Twoje dwa niepotrzebne posty przedluzyly dyskusje niepotrzebnie.Tyle w temacie .Koniec.
|