Zobacz pełną wersję : Auto z Kanady

miru73
25-11-2018, 13:12
Witam wszystkich.Mam mozliwosc sprowadzenia auta z Kanady ale mam wotpliwosci,a nie wszystko idzie wyszukac w necie.Mam dwa auta na ktorych mi zalezy.Jeden to Ford flex z 2013 roku,od znajomego wiec pewniak.Drugie auto to ford Explorer z 2011 roku,ten egzemplarz z licytacji ale ma czysty carfax.Na jakie moge napotkac problemy z tymi autami,czy bede mial problem z czesciami zamiennymi,bedz z podlaczeniem do komputera,wgrywanie softow itp......Jesli macie jakies doswiadczenia w tym temacie to prosze oswiecie mnie.....

mczubek
25-11-2018, 13:55
Witam wszystkich.Mam mozliwosc sprowadzenia auta z Kanady ale mam wotpliwosci,a nie wszystko idzie wyszukac w necie.Mam dwa auta na ktorych mi zalezy.Jeden to Ford flex z 2013 roku,od znajomego wiec pewniak.Drugie auto to ford Explorer z 2011 roku,ten egzemplarz z licytacji ale ma czysty carfax.Na jakie moge napotkac problemy z tymi autami,czy bede mial problem z czesciami zamiennymi,bedz z podlaczeniem do komputera,wgrywanie softow itp......Jesli macie jakies doswiadczenia w tym temacie to prosze oswiecie mnie.....Też mam te wotpliwosci...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Kubuch
25-11-2018, 21:38
Ja nie miałem wątpliwości - kupiłem auto europejskie...

miru73
27-11-2018, 21:14

To fajnie ze tak duzo miales do powiedzenia w temacie ...

slawek-kali
27-11-2018, 21:36
Musisz poczekac na wielbicieli aut zza wielkiej wody..

MAG
28-11-2018, 12:51
Taaaa, co jest szcególnie mozliwe w przypadku Flex'a albo Explorera :mrgreen:

O ile Flex to wynalazek, to już w przypadku Explorera nie ma większego problemu z serwisowaniem i częściami, bo auto stosunkowo popularne.
Sa warsztaty specjalizujące się w obsłudze amerykańców i oni mają swoje źródła części.

leszek_ford
28-11-2018, 13:16
Flex to też Explorer w trochę innej sukience. Części sprawdź w Rockauto ale podejrzewam, że wszystkie eksploatacyjne są te co w Explorerze, tamteż kupisz wszystko z dostawą do domu. Oprogramowanie, elektronikę ogarną Ci koledzy z forum, albo sam jak masz jakieś pojęcie o informatyce. Flex dużo rzadszy, w Warszawie widuję jednego czasami, Explorerów V jest zdecydowanie więcej. Wybór to kwestia gustu, ja miałem Exa przez wiele lat, zmieniałem tylko rocznik, uwielbiam te samochody. Na fejsbuniu masz grupy użytkowników aut amerykańskich, grupę Explorera, ludzie ci pomogą z naprawami, doradzą warsztat, serwis. Świat się skurczył, to nie to co dekadę temu. Po kupnie pierwszego amerykańca wiedziałem, że nie kupię już więcej Europejczyka.

miru73
28-11-2018, 21:45
Dzieki za wskazowki.Bede musial ogarnac temat bo padlo na Flexa.....Tak sie zonie spodobal ze w zasadzie do powiedzenia nie mialem nic.Czy na 100% lampy przod-tyl beda do wymiany.Widzac Flexy w ogloszeniach moto,ich swiatla (kolorystyka )nie roznia sie niczym od orginalow.Musze zmieniac jakies softy?

leszek_ford
05-12-2018, 10:23
Lamp nie zmienisz bo nie ma europejskich do Flexa, musisz je oddać do przerobienia, jest wiele warsztatów zajmujących się tym.
Soft nie wiem o co pytasz? masz tam pewnie sync 2, bez problemu warsztat wgra soft w języku polskim, zmieni też skok rastra by radio odbierało europejski zakres ukf.

skylla1
05-12-2018, 15:33
Ależ ten Flex brzydki :-).

miru73
05-12-2018, 21:22
Dzieki....