Zobacz pełną wersję : [Escape - Kuga USA] Potrzebny schemat przekładka zwykłych świateł na EU
Witajcie
Właśnie jestem na etapie przekładki zwykłych świateł w Escape 2015 (nie soczewkowe)
Potrzebuje opis lub schemat kabli w kostce. Wiem już ze potrzebuję wtyk 1J0973737. Na forum jest tylko opis świateł z soczewkami. Dlatego może ktoś coś pomoże???
defektpl 11-12-2018, 21:33 Witajcie
Właśnie jestem na etapie przekładki zwykłych świateł w Escape 2015 (nie soczewkowe)
Potrzebuje opis lub schemat kabli w kostce. Wiem już ze potrzebuję wtyk 1J0973737. Na forum jest tylko opis świateł z soczewkami. Dlatego może ktoś coś pomoże???Może wkleić linka do tematu o światłach soczewkowych?
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Łap :) https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=284741&page=2 i https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=284741
defektpl 12-12-2018, 05:27 Dziękuję!
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Adamotoja 18-04-2019, 14:35 Witam, trochę odgrzeję temat wymiany lamp usa na ue (zwykłych halogenowych)... i proszę o wyrozumiałość :-)
- wtyczka usa ma 3 piny: wspólna masa,światła krótkie i długie;
- wtyczka w lampie ue na żarówki h7 i h15 ma 7 pinów, problem polega na tym że wtyczki dokupione do lampy ue mam nieoryginalne, więc wszystkie kable są czarne (te grybe) i żółte (te cienkie) a pinów w lampie ue jest 7 (3 grube i 4 cienkie):
piny 1 cienki,
pin 2 cienki,
pin 3 cienkie -
pin 5 gruby - to by było drogowe?
pin 9 gruby - tu masa? i tylko tu?
10 grube - czyli tu wlutować mijania?
pin 13 cienki -
tak średnio mi się to zgadza z podlinkowanym wyżej opisem niestety...
co z pinami 1, 2,13? coś mostkuje czy zostawiam puste?
- jest jeszcze wtyczka na 2 piny z obrysówki ale to chyba też?? zostawiam luzem?
Pytanie jak polutować kable z wiązki usa do wtyczki ue? poproszę o instrukcję dla debila żeby wszystko działało? Pomóżcie mi proszę zostać bohaterem we własnym domu...
Escape rok modelowy 2015 (mk2 ph1) lampy zwykłe halogenowe a lampy ue też halogenowe na żarówki H7 i H15
tak średnio mi się to zgadza z podlinkowanym wyżej opisem niestety... bo te podlinkowane opisy dotyczą wersji poliftowej. Podłącz tylko te grube, cienkie są od poziomowania którego nie posiadasz. Obrysówkę tak jak piszesz zostaw luzem z odłączoną żarówką - oprawką.
Adamotoja 19-04-2019, 08:13 Bardzo dziękuję za pomoc
Pawel Jary 14-10-2019, 20:48 Hej. Czy ktoś ma schemat, albo podpowie jak podłączyć kostkę świateł soczewkowych z ledami Europa do instalacji Escape Mk2 Lift 2017r. Mam kostkę czarną z białym wkładem na 2x8 pinów. W lampie mam w jednym rzędzie 1111oooo a w drugim 11101010 zajęte piny. Z instalacji wystaje czarna wtyczka z fioletowym wkładem. Jak to przełożyć?
Adamotoja 08-11-2019, 11:47 Witam, lampy eu zwykłe podłączone w kwietniu jak pisałem kilka postów powyżej, ale przyszła jesień i ujawniła pewien problem: lampy bardzo słabo świecą a prawdopodobna tego przyczyna to moim zdaniem funkcjonalność świateł dziennych w założonej lampie eu - cały czas świeci się lampa dzienna (żarówka h7) i równocześnie jakby przyćmione zwykłe krótkie (drogowe) w h15. długie bez wpływu świecą mormalnie - mocno po ich włączeniu. Proszę o radę jak ogarnąć ten problem? odpięcie żarówni h7 powoduje całkowite gaśnięcie h15, która powinna być w realiach 3 pinów instalacji usa chyba jedyną podłączoną. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ingerencja w instalację wewnątrz lampy, tj. podpięcie bezpośrednio do wtyczki z żarówni h15? Robiłem różne próby i wydaje mi się że gdy odpinałem jedną h15 to druga h15 zaczynała świecić jaśniej? czy to możliwe? Bardzo proszę o radę jak ogarnąć ten problem
Adamotoja 11-11-2019, 11:44 I jeszcze jeden szczegół; przy włączonych długich, gaśnie "dzienna" h7
Bardzo proszę o uwagi i sugestie
Bardzo proszę o uwagi i sugestie A nie masz czasem źle podłączonej wtyczki ? Jak masz połączone przewody ?
Adamotoja 13-11-2019, 08:57 W instalacji usa są tylko 3 przewody; masa, krótkie i długie,
a w gnieździe lampy eu są z kolei tylko 3 "grube" piny i do nich podłączyłem now ą wtyczkę, tak naprawdę miałem tylko 2 możliwości podłączenia długich i krótkich ale przy odwrotnym podłączeniu nie działały długie. Jestem przekonany ze problemem są lampy eu które mają funkcję dziennych świateł...
pin 5 gruby - to by było drogowe?
pin 9 gruby - tu masa? i tylko tu?
10 grube - czyli tu wlutować mijania? Podłączyłeś tak jak pisałeś wcześniej ? Chodzi mi o to pod który pin jaki przewód ? A jaką masz lampę - długie, krótkie tylko ?
Adamotoja 13-11-2019, 12:51 zrobię małe podsumowanie:
- mam lampę eu na dwie żarówki h7 i h15 z funkcją świateł dziennych (a takiej funkcji nie było w lampie usa)
- w instalacji (wtyczce) usa są tylko 3 przewody; masa, krótkie i długie
- w gnieździe lampy eu jest 7 pinów z czego tylko 3 są grube i do nich się podpiąłem
- wtyczkę eu mam nieoryginalną, wszystkie kable w jednym kolorze ale kluczem są raczej piny w samej lampie
- po podłączeniu jak opisałem wcześniej świecą się obie żarówki, tj. h7 i h15 a przy długich tylko h7, przy odwrotnym podłączeniu nie działały długie (tzn. świeciła żarówka jakby to były krótkie ale nie załączały się inne)
- przy światłach pozycyjnych nie śiweci żadna z żarówek tj. ani h7 ani h15
- przy włączonych krótkich (mijania) świecą wszystkie
-przy włączonych długich (drogowych) świeci tylko h7
- żarówki h15 są na 2 włókna - 15 i 55 watt, h7 na 1 włókno 55 watt więc nie powinna h7 równocześnie być od krótkich i długich a ona świeci w każdym przypadku tylko z różną mocą jakby co chyba wskazuje na układ wewnątrz lampy?...
uff mam już dość
Jeszcze raz pytam, jak masz podłączone piny 5, 9 i 10 ? Jeśli tak jak pisałeś wcześniej to jest źle bo na 5 ma być masa ! Może zrób zdjęcie wtyczki od strony przewodów i gniazda w lampie i opisz co gdzie podłączyłeś.
Adamotoja 13-11-2019, 18:55 Kurcze nie pamiętam bo to było w kwietniu a nie robiłem zdjęć "na pamiątkę"
W sobotę rano poodwijam izolację i posprawdzam dokładnie i na pewno dam znać.
Póki co bardzo dziękuję (oby to było to)
p.s. tak dla ścisłości mój escape to rocznik 2015 więc przed liftem
Adamotoja 14-11-2019, 11:42 WIELKIE PUBLICZNE DZIĘKI DLA KOLEGI Escap!
Miałeś rację, źródłem całego zła była źle podpięta masa...
Witam
zrobię małe wykopaliska :)
Potrzebuję schemat podłączenia zwykłych lamp EU do Escape'a z 2015 - do tej różowej/fioletowej kostki - tak jak kolega extreme
Przekopałem się przez kilka tematów ale nie znalazłem podłączenia do tej kostki :(
Pozdrawiam
|