Cześć,
Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem, który nagle przestał otwierać i zamykać auto. Wciskanie przycisków nie daje żadnej reakcji, samochód trzeba otwierać od strony kierowcy za pomoca wyciąganego kluczyka. Dodam, że samochód odpalam przyciskiem START, i robię to bez żadnego problemu, tzn. samochód kluczyk wykrywa. Baterie oczywiście od razu wymieniłem, niestety nic to nie dało. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ?
Restart samochodu może pomóc (odpinasz akumulator na 2 minuty, podłączasz z powrotem). Przygotuj kod do radia bo też trzeba będzie wpisać na nowo.
Jak nie to programowanie pilota (procedura jest w instrukcji jak i na forum też się powinna łatwo znaleźć).
Cześć,
Od jakiegoś czasu mam problem z pilotem, który nagle przestał otwierać i zamykać auto. Wciskanie przycisków nie daje żadnej reakcji, samochód trzeba otwierać od strony kierowcy za pomoca wyciąganego kluczyka. Dodam, że samochód odpalam przyciskiem START, i robię to bez żadnego problemu, tzn. samochód kluczyk wykrywa. Baterie oczywiście od razu wymieniłem, niestety nic to nie dało. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ?Miałem to samo u siebie ostatnio w focusie 2 co prawda nie mam systemu start/stop. Mój pilot nagle przestał działać i tez musiałem otwierać auto kluczykiem, wymiana baterii nic nie dala. Przyjechałem do domu, wziąłem zapasowy kluczyk poszedłem otworzyłem auto i kluczyk który używam na codzdalatez zaczął działać. Myślałem ze coś się stało z pilotem, ale działa on normalnie.
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Lukasz2525
14-04-2019, 22:10
Up^
System start/stop to nie jest to samo co system bezkluczykowy.
Cześć,
Odpialem akumulator. Radio się zresetowalo i niestety pilot jak nie działał tak nie działa. Poratuje ktoś instrukcja programowania pilota? Udało mi się znaleźć tylko takie gdzie odpalanie auta jest ze stacyjki, a nie przycisku POWER. Moja książkowa instrukcja niestety jest po holendersku.
Ale masz stacyjkę i przycisk POWER czy system bezkluczykowy?
Nie wiem jaka jest dokładnie roznica, ale tak, mam przycisk Power, a stacyjka ma zaślepkę. Wystarczy że mam kluczyk w kieszeni żeby uruchomić auto.
Lukasz2525
16-04-2019, 16:41
Ale masz stacyjkę i przycisk POWER czy system bezkluczykowy?
Jak stacyjkę i przycisk Power lub system bezkluczykowy? To pytanie jest kompletnie bez sensu, albo ma zwykłą stacyjkę i kluczyk albo ma system bezkluczykowy z przyciskiem i zaślepkę w miejscu normalnej stacyjki.