Witam.
Zauważyłem dzisiaj ze u samej góry na boczku z przodu od strony pasażera odkleiła mi sie tapicerka. Mieliscie taki problem ? Czym to skleić ?
gaco12 zdjąć boczek i klej tapicerski :P dużo osób ma ten problem
gaco12 zdjąć boczek i klej tapicerski :P dużo osób ma ten problem
Dziekuje bardzo tak zrobie :)
Myslałem ze tylko mi sie to przytrafiło.
Poszukaj uzywanych boczków na portalach aukcyjnych. Mi udalo sie kupic taniej niz klej do klejenia, ktory nie zawsze trzyma.
Ja mam odklejonie chyba ze 3 te boczki, i z tego co widze to sklejenie tego nie bedzie takie proste. Po pierwsze trzeba to chyba jakoś naciągnąć i czyms złapać. Pod podem jest oryginalny z tego co pamietam taki niebieski klej, co poleciacie ewentualnie żeby spróbować to przykleic?
Ja jak juz wczesniej wspomnialem kupilem używkę z amale pieniadze i wymieniłem. Próbowałem klejenia ale i tak sie odklejały.
Robert 68
28-04-2019, 15:47
Próbowałem klejenia ale i tak sie odklejały
A jakiego kleju użyłeś? Pochwal się :)
już nie pamietam , bo było to dosyć dawno. Ale jedyny klej który może to złapać i trzymac to klej do szyb samochodowych. Tylko trzeba uwazac zeby sie nie usmarac i boczka tez bo ciezko schodzi
Tomas123
03-05-2019, 13:57
Robiłem wszystkie 4 boczki jakieś dwa lata temu i powiem Wam tylko i wyłącznie klej do szyb. Jak pamiętam robiłem to na słońcu, boczki były rozgrzane przez to lepiej się rozciagały. Nakładałem klej również ciepły maksymalnie w szparę na całej długości a potem od środka do zew. rozprasowywałem to używając starej karty. Klej się pięknie i równo rozprowadzał. Nadmiar kleju odrazu wycieramy. Po takiej operacji przykładałem kawałek materiału na górę boczku i zapinałem wszystko spinaczami do ubrań aby sie dobrze połączyło i do cienia :) U mnie minęły już dwa lata od tej operacji i narazie spokój. Ford niestety użył kiepskiego kleju do tych boczków. Pozdrawiam
Jak klej do szyb to podwyższona wilgotność przyspieszy wiązanie kleju. Wystarczy najzwyklejsza masa poliuretanowa . Kleiłem tym już nawet buty do brodzenia w rzekach i jest to to samo co klej do szyb.
Witam. Macie jakiś pomysł jak naprawić boczek od strony kierowcy. Wyłamała się ta część która jest zaznaczona na zdjęciu. Dokładnie ta na której opiera się rękę. Zdjęcie nie przedstawia mojego boczku ponieważ nie chce go jak na razie ściągać bez pomysłu jak to ugryźć. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220208/ee7f5e07ac1c373c0bddf7b09b83465b.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Jak klej do szyb to podwyższona wilgotność przyspieszy wiązanie kleju. Wystarczy najzwyklejsza masa poliuretanowa . Kleiłem tym już nawet buty do brodzenia w rzekach i jest to to samo co klej do szyb.
Mam u siebie ten sam problem i zastanawiałem się czym to skleić. Ten będzie ok? https://allegro.pl/oferta/masa-klejaco-uszczelniajaca-czarna-poliuretanowa-9120849967
Ten będzie ok?
Będzie OK. Byle był to poliuretan.
Pomoże ktoś?
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka