Zobacz pełną wersję : [Focus 2014-2018] przycisk - wylaczenie/właczenie EPS (kontrola trakcji)
Malchiki 01-05-2019, 19:22 czy jest możliwość zamontowania samego przycisku - wyłączenia/włączenia EPS (kontrola trakcji)? Widziałem ze w modelach ST jest taki - tylko zastanawiam się czy w zwykłym Focusie MK3 da się go zaprogramować.
Wiem, że można to wyłączać w opcjach zegara, ale zanim tam się przeklikam to mija multum czasu....
mastachaz 01-05-2019, 19:24 mozna o ile masz dobra wiazkę , musisz sprawdzic
Malchiki 01-05-2019, 20:13 Dzięki! A czy żeby to sprawdzić - trzeba rozebrać cały tunel - czy jest jakiś inny sposób dostania sie do przycisku/wiązki?
mastachaz 01-05-2019, 20:42 Dzięki! A czy żeby to sprawdzić - trzeba rozebrać cały tunel - czy jest jakiś inny sposób dostania sie do przycisku/wiązki?
w masz jakieś guziki czy tylko zasklepka kolo lewarka zmiany biegów ?
Malchiki 01-05-2019, 20:55 mam tam jeden przycisk auto start-stop i obok zaślepka.
mastachaz 01-05-2019, 20:59 mam tam jeden przycisk auto start-stop i obok zaślepka.
to musisz sprawdzic ile tam pinów ma wtyczka :) , lub kupic odpowiedni guzik i sprawdzic
Malchiki 01-05-2019, 21:01 ok, ale jak tam sie dostac? te guziki sa na jakichs zatrzaskach?
to musisz sprawdzic ...
Zadam proste pytanie pomocnicze:
Czy w jakimkolwiek "cywilnym" Focucie MK3FL ktokolwiek gdziekolwiek kiedykolwiek widział przycisk wyłączania kontroli trakcji???!!!
Nie? No to co i po co sprawdzać??? Przecież kolega Malchiki nie ma prawa znaleźć czegoś, co nie występowało w żadnym podobnym do jego aucie!
BTW - to nie jest kwestia ilości pinów we wtyczce przycisków a rodzaju wiązki - gdzie idą przewody z sygnałem z poszczególnych przycisków... Nie było wiązki do "zwykłego" FF3FL z wyłączniem TCS = nie może być u kolegi Malchiki...:568::569:
mastachaz 01-05-2019, 23:34 Zadam proste pytanie pomocnicze:
Czy w jakimkolwiek "cywilnym" Focucie MK3FL ktokolwiek gdziekolwiek kiedykolwiek widział przycisk wyłączania kontroli trakcji???!!!
Nie? No to co i po co sprawdzać??? Przecież kolega Malchiki nie ma prawa znaleźć czegoś, co nie występowało w żadnym podobnym do jego aucie!
BTW - to nie jest kwestia ilości pinów we wtyczce przycisków a rodzaju wiązki - gdzie idą przewody z sygnałem z poszczególnych przycisków... Nie było wiązki do "zwykłego" FF3FL z wyłączniem TCS = nie może być u kolegi Malchiki...:568::569:
A sprawdzales czy nie dziala czy zgadujesz 😕😂😂
...zgadujesz ������
Kolega widział kiedykolwiek jakikolwiek kawałek schematów Focusa MK3FL???
Wystarczy popatrzeć. Nie trzeba zgadywać...:568:
BTW - daję Koledze szansę sprawdzenia we własnym autku...:one:
Pin 4 kostki bloku włączników, sygnał musi być doprowadzony do sterownika ABS.
Ten dopisek ze schematu "for ST series, RS", może Kolega dla swoich działań "olać"...:diabel2::619:
mastachaz 02-05-2019, 08:39 Kolega widział kiedykolwiek jakikolwiek kawałek schematów Focusa MK3FL???
Wystarczy popatrzeć. Nie trzeba zgadywać...:568:
BTW - daję Koledze szansę sprawdzenia we własnym autku...:one:
Pin 4 kostki bloku włączników, sygnał musi być doprowadzony do sterownika ABS.
Ten dopisek ze schematu "for ST series, RS", może Kolega dla swoich działań "olać"...:diabel2::619:
nie widziałem tego :) no cóż czyli nie będzie guzika.
Waldemarros 05-01-2020, 20:17 A gdyby tak zechcieć dorobić ten jeden przewód ? ze schematu załączonego przez Tedi K. wynika konieczność połączenia ze sobą dwóch pinów - nie wygląda to na trudne zadanie - tylko w głowie dźwięczy mi jedno pytanie: gdzie znaleźć ten PIN 34 modułu ABS/ESP ? za dwa tygodnie zaczynają się ferie i mam urlop, więc wieczorami mógłbym grzebnąć coś w garażu. Podpowiecie Koledzy, gdzie szukać ? Przycisk od ST mam z ESP on/off.
mastachaz 05-01-2020, 21:19 ja juz nie mam focusa :) wiec nie ma co sie bawic :D
|