Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Przepływomierz awaria
Witam mam problem z przepływką 2.0 tdci 140 km na starym przepływomierzu wpada mi auto w tryb awaryjny przy 140 komp pokazuje awarie przeplywomierza kupiłem nowy firmy Delphi i po załopzeniu auto nie wpada juz w ten tryb ale szarpie przy niskich obrotach na 2 biegu i 3 i o co moze chodzic ttrzeba zaakceptowac to jakos w komputerze wie ktos moze cos na ten temacik dzieki ??<>
lucas4891 30-06-2019, 22:18 Trzeba skasowac wartosci wyuczone PCM ( pamiec KAM). O ile to jest powodem szarpania.
Z odpieta wtyczkom tez szarpie?
Z odpieta nie sprawdzałem jeszcze ale wspomnę jutro mechanikowi twoja radę niech wykasuje być może to jest powod
Zbyniu123 01-07-2019, 15:36 W komputerze jest adaptacja przeplywomierza po wymianie.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
i to dlatego tak sie dzieje że szarpie bo nie jest adaptacja nowego zrobiona ?? dzikuje bardzo za pomoc jutro lece do mechanika na dobry komputer
Witam dokonałem tej adaptacji i dalej szarpie moze to jest powodemn ze nie jest orginalny tylko zamiennik delphi sam juz niewiem moze warto uzywany orginal kupic ??
lucas4891 02-07-2019, 16:53 Jak masz mozliwosc to zaloz uzywke. Czasami mozna sie dogadac na zlomie i zalozyc na probe.
Mysle, ze problemem twojej nowej czesci jest to, ze to chinska podroba a nie Delphi
Zbyniu123 02-07-2019, 20:52 Sprawdz na kompie jakie wartosci pokazuje przeplywka podczas szarpania, mozesz miec problemy z egr lub zatkany wydech
Tak tylko wiesz odłączam kostkę od przeplywki albo zakładam stara i nie szarpie podłączam tego zamiennika Delphi i szarpie takze to EGR na pewno nie jest
szneider 02-07-2019, 21:59 Przeplywka tylko i wyłącznie ori, żadne zamienniki nigdy nie działają tak jak trzeba. Uzywka jest już lepszym rozwiązaniem, niż kupno zamiennika.
lucas4891 03-07-2019, 20:52 Przeplywka tylko i wyłącznie ori, żadne zamienniki nigdy nie działają tak jak trzeba. Uzywka jest już lepszym rozwiązaniem, niż kupno zamiennika.
Tylko, co to jest ten ori wg. Ciebie?
szneider 03-07-2019, 21:06 To co wsadzili w fabryce. Żadne Delphi, Meta Doria itp. wynalazki nigdy nie trzymają parametrów tak jak oryginalne przepływki. Lepiej już kupić używkę niż coś z tzw. zamienników.
Zbyniu123 03-07-2019, 21:20 Wlasnie jak podepniesz nowy to moze pokazywac dobre wartosci i dla tego zaczyna szarpac bo np egr jest nie domkniety
lucas4891 04-07-2019, 21:14 To co wsadzili w fabryce.
Czyli co ? Bo chyba nie przeplywomierz marki Ford
szneider 04-07-2019, 22:57 Wykręć sobie i zobacz, jak jesteś taki dociekliwy, albo kup sobie Delphi i potestuj.
No miałeś rację tylko orginal kupiłem Forda z Anglika używkę dziś wsadziłem lata jak szalony bez szarpania jak na tym frajerze Delphi no 220 w plecy tyle deplhi a używka z Anglika 40 dzięki za pomoc
lucas4891 05-07-2019, 17:14 Wykręć sobie i zobacz, jak jesteś taki dociekliwy, albo kup sobie Delphi i potestuj.
Nie jestem dociekliwy. Tylko zastanawiam sie czy jestes swiadom ile podzespolow Delphi, zalozonych w fabryce masz w Twoim aucie. Nadmienie, ze przeplywki nie dostarczal Delphi a bynajmniej nie w przedlifcie
szneider 05-07-2019, 18:25 No miałeś rację tylko orginal kupiłem Forda z Anglika używkę dziś wsadziłem lata jak szalony bez szarpania jak na tym frajerze Delphi no 220 w plecy tyle deplhi a używka z Anglika 40 dzięki za pomoc
Brawo Ty.:D
Nie dyskutujemy tu o innych podzespołach, tylko o przepływomierzu. Nie wiem czy jesteś świadom, ale pewnych podzespołów nie wymienia się na zamienniki, jednym z nich jest właśnie przepływomierz.
lucas4891 05-07-2019, 18:38 Nie wiem czy jesteś świadom, ale pewnych podzespołów nie wymienia się na zamienniki, jednym z nich jest właśnie przepływomierz.
Wiec mozna uznac, iz zostalem uswiadomiony :D
|