Zobacz pełną wersję : [Kuga 2013-2020] Jakie lampy przednie?
Grzegorz 1975 07-08-2019, 21:00 Witam,
Jestem posiadaczem od niedawna Forda Kugi 2 z 2014 r. sprowadzony był z Niemiec, diesel, silnik 2,0. Zastanawiam się jakie mam lamy przednie, czy to są ksenony, czy biksenony, czy zwykłe lampy. Proszę o pomoc gdyż się nie znam, może ktoś wie jakie w tym modelu, z tego roku montowane były lampy przednie.
Pozdrawiam
Ten temat to chyba jakiś żart:lol: jak ktoś ma stwierdzić jakie masz lampy skoro nawet nie wstawiłeś zdjęć:570: poza tym lampę zwykłą od ksenonowej rozróżni nawet większość kobiet a co dopiero facet:D
No tu masz rację, że nie jesteśmy jak wróż Maciej i nie wywróżymy z tego pytania jaka to lampa:):) ale co do tego że większość kobiet rozróżni to bym z tym polemizował:) Mam Edga Titanium i nie wiem dlaczego ale byłem święcie przekonany, że ma właśnie xenony nie wgłębiając się w nie zbytnio. I tak zamierzałem je wymienić bo jedna była popękana, kupiłem oba LEDy, i przy wymianie lampy tak się zdziwiłem jak zobaczyłem że to zwykła halogenowa lampa że szok. Oczywiście jak się obejrzy dokładniej lampe to widać że xenon ma przetwoernice której nie mają zwykle halogenowe i inne szczegóły.
Kuga mk2 i mk2fl ma 2 rodzaje lamp przednich:
- odbłyśnikowe na zwykłe żarówki, które doskonale widać
- soczewkowe na bi-ksenony
Przetwornice są często od spodu lampy i wcale tak od razu ich nie widać.
Grzegorz 1975 08-08-2019, 15:30 Wydaje mi się że mam odbłyśnikowe na zwykłe żarówki. Ale jedna żarówka jest taka jakby była grubsza, jakby inna. No i jeszcze są spryszkiwacze reflektorów i to mi nie daje spokoju. Czy przy zwykłych lampach są spryskiwacze? Czy może w fordzie kuga 2 fabrycznie, montowane były 2 rodzaje lamp przednich: zwykłe na żarówki ze spryskiwaczami i bi-ksenony?
Pozdrawiam
Mogą być zwykłe lampy ze spryskiwaczami! Nie wiem jak jest do końca w Fordzie, ale VW ma tak w tzw wersji zimowej, są wtedy podgrzewane spryskiwacze wycieraczek, spryskiwacze lamp i chyba czujnik deszczu/zmierzchu.
Grzegorz 1975 08-08-2019, 20:11 Kuga mk2 i mk2fl ma 2 rodzaje lamp przednich:
Przetwornice są często od spodu lampy i wcale tak od razu ich nie widać.
Wydaje mi się że mam odbłyśnikowe na zwykłe żarówki. Ale jedna żarówka jest taka jakby była grubsza, jakby inna. No i jeszcze są spryszkiwacze reflektorów i to mi nie daje spokoju. Czy przy zwykłych lampach są spryskiwacze? Czy może w fordzie kuga 2 fabrycznie, montowane były 2 rodzaje lamp przednich: zwykłe na żarówki ze spryskiwaczami i bi-ksenony?
Pozdrawiam
Kuga mk2 i mk2fl ma 2 rodzaje lamp przednich:
Kuga mk2fl ma 3 rodzaje lamp
- soczewkowe z paskiem ledowym do dziennych i pozycyjnych
- ksenony z paskiem ledowym do dziennych i pozycyjnych
Wydaje mi się że mam odbłyśnikowe na zwykłe żarówki
Zrób zdjęcie i wrzuć je do tego tematu. Się obejrzy to się oceni co to za lampy g:P
Grzegorz 1975 18-08-2019, 20:33 Witam,
Jeżeli u mnie są lampy odbłyśnikowe na zwykłe żarówki to czy przy tych lampach jest doświetlanie zakrętów ( ford kuga 2 z 2014 r. diesel 2,0).
Pozdrawiam
Witam,
Jeżeli u mnie są lampy odbłyśnikowe na zwykłe żarówki to czy przy tych lampach jest doświetlanie zakrętów...
Nie!!! przynajmniej takich nie widziałem:)
Przy zwykłych lampach halogenowych nie ma doświetlenia zakrętów. Po drugie co do spryskiwaczy lamp to przy halogenowych też nie występują. Oczywiście można pewnie zobaczyć takie spryskiwacze przy takich lampach ale są to już przeróbki z reguły aut gdzie były wymieniane zderzaki a tez często są to same zaślepki udające spryski :)
Grzegorz 1975 21-08-2019, 12:04 Przy zwykłych lampach halogenowych nie ma doświetlenia zakrętów. Po drugie co do spryskiwaczy lamp to przy halogenowych też nie występują. Oczywiście można pewnie zobaczyć takie spryskiwacze przy takich lampach ale są to już przeróbki z reguły aut gdzie były wymieniane zderzaki a tez często są to same zaślepki udające spryski :)
Witam,
Sprawdziłem dokładnie i u mnie są lampy zwykłe odbłyśnikowe na zwykłe żarówki i są spryskiwacze i działają.
Pozdrawiam
Ja też mam i też u mnie działają i założyłem oryginalne spryskiwacze, oryginalny wężyk ale fabrycznie u mnie nie było :) Fabrycznie posiadam xenony. Oczywiście to auto z USA wiec tam z reguły nie ma takiej opcji przy zamawianiu Escape z salonu.
... Po drugie co do spryskiwaczy lamp to przy halogenowych też nie występują...
No i tutaj jesteś w błędzie :wink: spryskiwacze występują w zwykłych lampach i wtedy są też podgrzewane dysze spryskiwaczy wycieraczek :)
Każdy jest omylny:) Być może w Kugach tak jest. W Escape raczej tak nie ma choć teraz to też wątpię.
Każdy jest omylny...
i tak samo nie popełnia błędów ten co nic nie robi :) w Escape nie było spryskiwaczy, tak samo jak chyba grzanej przedniej szyby.
|