Zobacz pełną wersję : [Ogólne] SYNC 2 + MirrorLink
marsjaningn 12-08-2019, 14:22 Witam Panowie
Powiedzcie Mi jak to jest z tym MirrorLink do SYNC2
1. Kupujemy jakieś urządzenie podpinamy i działa ??
Jakiś link do takiego urzadzenia ??
2. Podobno jest mozliwośc zrobić to softowo
Ma ktos jakąś instrukcje ??
3. Opcja z wymiana APIM też słyszałem ale nie wiem gdzie taki dostać w
MirrorLink i jak go podmienić
Jeżeli wiecie jak to zrobic to czy może ktoś daj instrukcje co i jak ??
Dzięki za pomoc :)
2. Podobno jest mozliwośc zrobić to softowo
tak można wgrać nie widzę w tym żadnego problemu ;)
marsjaningn 12-08-2019, 16:15 tak można wgrać nie widzę w tym żadnego problemu ;)
a jakieś info jak to zrobić ?? czy tajemnica ?? może być na priv :)
czy tajemnica
nie .
kupić pakiet do wgrania (mirrorlink+navitel+video player) chyba koszt coś koło 640zł
lub podjechać do kogoś kto umie ogarnąć w akceptowalnych $
stary1977mj 13-08-2019, 19:46 A akceptowalne $ to ile?
Czy działa to wszystko poprawnie?
Michal0013 02-10-2019, 10:18 Witam mam pytanie odnośnie sync 2 + mirrorlink na androida
Czy jest to osobny moduł? I jak go podłączyć i gdzie można go kupić ?
Czy to jest może osobna aplikacja do radia ?
Czy trzeba robić jakieś większe modyfikacje softu itp
grzesiuj@onet.eu 05-10-2019, 19:24 A mi powiedział jeden kolega z forum że nie ma pewności czy mirrolink będzie współpracował z każdym telefonem.
Nie ma osobnego modułu, całość jest w sofcie apim.
Niektóre telefony z Androidem 9 nie działają z mirroringiem.
grzesiuj@onet.eu 05-10-2019, 21:58 no właśnie.I tu jest Zong
Witam
Czytałem o możliwości montażu mirror linka przy sync2 w fusion 2014r. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Słyszałem także, że pokazuje obraz z telefonu tylko podczas postoju? Jakie koszty? Dzięki za info:-).
Pozdrawiam
Da się zrobić i pokazuje obraz z telefonu nie tylko na postoju ale i w czasie jazdy.
Pewnie ktoś z Twojej okolicy się zgłosi na PW.
Super, dzięki za info. Jakie mniej więcej koszty?
Michal0013 23-10-2019, 20:51 witam jak w temacie też jestem zainteresowany montażem lub wgraniem softu z mirro linkiem do Sync 2. Z regionu - śląsk
witam, ogarnął już ktoś ten temat? też jestem zainteresowany
Witam, posiadam Focusa z nawigacją Sync.
Jak włącza się Android Auto lub Mirror Link?
Podłączam telefon kablem USB i radio przełącza się na muzykę z telefonu.
Czy jeżeli nie posiadam tych funkcji to czy można je aktywować, dołożyć?
Przeszukałem forum, google oraz YT i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.
Andrzej_K 11-11-2019, 16:02 posiadam Focusa z nawigacją Sync. (...)
https://forum.fordclubpolska.org/forumdisplay.php?f=98
dzwiedziu 11-11-2019, 16:44 Źle szukasz :-)
Tu na forum jak i na yt jest pełno info itp.
Mirror link już trudniej, ale się da.
Patrząc po roczniku z profilu to masz sync2, na nim android auto nie działa. Mirrorlink tylko na modyfikowanym sofcie.
Patrząc po roczniku z profilu to masz sync2, na nim android auto nie działa. Mirrorlink tylko na modyfikowanym sofcie.
Dzięki za odpowiedź, jaki jest koszt modyfikacji softu ?
lukaszooo 14-11-2019, 06:58 Nikt oficjalnie nie chce napisać kosztów, domyślam sie dlaczego ale to nie moja sprawa.... z poczty pantoflowej slyszalem ze ok 500zl choć sam nie korzystałem wiec potwierdzić nie mogę.
Jest na forum info wrzucone przez Tadka ile to kosztuje i mail do gościa przez którego można kupić.
z poczty pantoflowej slyszalem ze ok 500zl choć sam nie korzystałem wiec potwierdzić nie mogę.
myślę ze mirror + video + navi to około 400
Andrzej_K 15-11-2019, 05:59 myślę ze mirror + video + navi to około 400
Video działa czy tylko "jest"?
myślę ze mirror + video + navi to około 400
Mirror - rozumiem ekran telefonu na radiu, a video + navi co daje?
Video to odtwarzanie z pendrive a navi to nawigacja navitel z karty SD.
Jest na forum info wrzucone przez Tadka ile to kosztuje i mail do gościa przez którego można kupić.
Mogę prosić o szczegóły? Nie mogę znaleźć tego w wyszukiwarce
...Nie mogę znaleźć tego w wyszukiwarce
8)
https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=3083789&postcount=219
Z tym zastrzeżeniem, że ja już od dłuższego czasu nie biorę udziału w tym "łańcuszku". Proszę kontaktować się bezpośrednio z Tomasem tomas.skvarek.svk@gmail.com - rozumie i odpowiada po polsku.
Udało się komuś to odpalić w Sync2 już?
Chciałem się dowiedzieć jak to działa, czy warto i ewentualnie jakie koszty.
Ktoś z Wrocławia może z tym pomóc?
Tak, działa.
https://youtu.be/7gDfzV0p9cI
robertrg 11-12-2019, 19:17 Witam. Bardzo proszę o pomoc. Zainstalowałem mirrorlink i video Player. Niestety mój telefon Huawei p20 lite z Android 9 nie chce się połączyć. Próbowałem na Samsung z Android 5 i bez problemu. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Czy po prostu nie da się na tym telefonie i androidzie 9?
Android 9 jest problemem, nie każdy telefon z 9 działa na mirrorlink
jozek56ok 27-12-2019, 16:00 Pod tym linkiem macie za darmo jak aktywować Mirrorlink w sync2 oraz niezbędne pliki do pobrania. Wystarczy przetłumaczyć strone na PL
https://pantip.com/topic/3675589369?
lukaszooo 27-12-2019, 17:00 coś pokręciłeś, pusta strona.
ć Mirrorlink w sync2 oraz niezbędne pliki do pobrania. Wystarczy przetłumaczyć strone na PL
kolego nie to nic nie da :D strona znana już od "wieków" i sprawdzone też "wieki" temu
totek2 Ty to robisz? Bywasz we Wrocławiu?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To akurat ja robiłem w swoim poprzednim aucie.
We wrocławiu to nawet kiedyś mieszkałem ale teraz baaardzo rzadko bywam.
I jaki to jest koszt i czy muszę coś weryfikować zanim zacznę to montować tzn żeby mi pasowało do wersji czy coś ...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dragao84 04-06-2020, 13:27 Witaj,
Znalazłem na forum dyskusje na temat możliwości uaktualnienia oprogramowania do Sync2, aby działało ono również jako dublowanie. Czy każdy miał aktualizację eny. Jak mogę to zrobić?.
Jeśli tak, to jak możesz mi pomóc i jakie byłyby koszty, biorąc pod uwagę, że jestem z Bukaresztu w Rumunii.
Hello,
I have found in the forum discussions about the possibility of upgrading the software to Sync2 so that it can also act as a mirrorlink. Did enyone have eny update. How can I do it?.
If so, how can you help me and what the costs would be, considering I'm from Bucharest, Romania.
Witam
Znalazłeś jakieś rozwiązanie?
nie ma innego rozwiązania jak wgranie :D
spaider_2005 30-08-2021, 11:22 Witam, mam w aucie sync2 zakupiłem konwerter HDMI2AV do połączenia w podłokietniku do gniazd RCA + hub z USB-c do HDMI , zestaw się sprawdził i po podłączeniu telefonu obraz z ekranu telefonu wyświetlany jest na ekranie sync2, co do jakości to może potem bo nad tym jeszcze pracuje, natomiast napotkałem problem : wszystko działa gdy auto jest P natomiast zmieniając bieg ekran się wygasza przez oprogramowanie według FORDA w trosce o kierowcę żeby się nie dekoncertował - trochę średnio bo zrobiłem to głownie żeby dzieciaki mogły pooglądać coś podczas dłuższej drogi a tu taki zonk.
Przerabiał ktoś może podobny temat ? Jest możliwość wyłączyć tą opcję "zabezpieczenia" ?
https://images89.fotosik.pl/534/c0507220f7b53ee4med.jpg (https://www.fotosik.pl/zdjecie/c0507220f7b53ee4)
Dodatkowo posiadając fona samsung z aplikacją DEX mogę sterować za pomocą telefonu jak touchpad aby przesuwać kursor na ekranie sync2.
Wiem że trochę pod górę to wszystko ale nie wiem jak zainstalować apk Mirror link
Ponczo24q 24-09-2021, 08:44 Witam czy jest możliwość android auto do radia ford sync 2???
szukaj hasla mirror link i nie jest to powszechne ani tym bardziej za darmo
możliwość android auto do radia ford sync 2?
tak jest poprzez tzw. mirrorlink bez problemów do ogarnięcia . Ostatnio sprawdzałem na telefonie z Androidem w wersji 10 .
Ponczo24q 25-09-2021, 16:52 tak jest poprzez tzw. mirrorlink bez problemów do ogarnięcia . Ostatnio sprawdzałem na telefonie z Androidem w wersji 10 .
To jak to zrobić
... zrobić
Kolega Tomek odpowiedział nie zauważywszy, że to "zagranica"... Bo to "bez problemu" dotyczy "dwustronnego owocnego spotkania w przyjemnej atmosferze"...:D8)
A Osielsko to Polska i to Wielko-...8)
Generalnie jest paru Kolegów "zachwalających" ów mirrorlink w wydaniu kolegi Rosjanina dla Sync2 - ale ja uważam, że to jest "zawracanie głowy" i generowanie ludziom problemów...
Dawno temu wgrywałem, ale przestałem bo denerwowały mnie telefony "co chwilę" - "znów przestało działać, co mam zrobić"...
_Przemek 03-04-2022, 19:21 NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW , A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!! , MASZ JESZCZE "CYT.SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego ) jeżeli już ...
Miszcz. Wujek dobra rada. Jak zawsze
paszeko62 03-05-2022, 18:44 https://www.youtube.com/watch?v=fRpcImdx8bs&ab_channel=Modyfikacje
https://www.drive2.ru/l/619299925418584835/
Może ktoś chce się pobawić ???
Możecie polecić kogoś (mazowieckie, świętokrzyskie), kto ogarnie Mirror Link i Video Playera w Sync2?
Czytałeś poprzedni post zwłaszcza to co w linku ??? Samemu za free to zrobisz
Dzięki! Klikałem wcześniej, ale strona się nie otwierała, teraz po odświeżeniu się moim oczom ;)
Na wszelki wypadek zapytam, sam to instalowałeś albo ktoś może potwierdzić, że niczego nie uwalę? :)
niczego nie uwalę?
Wszystko zależy od tego czy rozumiesz tekst pisany, poziom nie jest za wysoki.
To jest ingerencja w soft, więc, tak, najwyżej uwalisz.
Na razie link do strony Cię pokonał.
Jak już sobie poradziłem z linkiem (dumny jestem z tego), to okazało się, że prowadzi do strony z zawartością, której nie jestem pewien, stąd to "durne" pytanie. Nie instalowałeś tego softu, to daruj sobie takie nic nie wnoszące odpowiedzi.
Skąd wiesz że nie instalowałem?
Skad wiesz że nie prostowałem po takich "durnych" sobieradkach co mają problem z poprawnym przeczytaniem instrukcji?
A że są tacy,to widać na dole wspomnianej strony w komentarzach.
No to masz fajne hobby, tracenie czasu na odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu. Zadałem proste pytanie, czy to konkretne oprogramowanie jest bezpieczne, bo nie pochodzi np. z forum od zaufanych osób, ale zamiast napisać "tak, śmiało, będzie banglać", to tracisz czas na jakieś wywyższanie się.
A ja niczego więcej nie potrzebuję, jak tylko zielone światło i jadę z tematem.
Śmiem przypuszczać że osoby zaufane używają tego samego oprogramowania. Ja robiłem to zgodnie z opisem i przeczytałem wpierw wszystko łącznie z komentarzami więc mam zainstalowane a dokładnie mirrorLink i mediaPlayer . Jedynie laptop z win11 nie dał rady ale na win7 już poszło
Dzięki za odpowiedź!
Z tym W11 to tak jak piszesz, nie działa, wczoraj próbowałem wygenerować plik na pena i wywalało błąd.
Dziś podziałąm na W7.
kubaw20055 13-07-2022, 07:09 Hej,
a ten plik instalacyjny, który kopiujemy jako tapetę zostaje czy po instalacji wchodzimy w zakładkę tapety i usuwamy go? W linku nie ma o tym wzmianki :roll:
Nie usuwałem go ale mi nie przeszkadza Jak co zawsze można go usunąć tak mi się wydaje
kubaw20055 14-07-2022, 07:52 Dzisiaj powalczę i zainstaluję odtwarzacz i mirrorlinka - wydaje mi się, że będzie można to usunąć bo to jest tylko potrzebne do uruchomienia instalacji. Reszta i tak zainstaluje się z pendrive'a :roll:
używają tego samego oprogramowania.
No nie zgodzę się ;)
Spoko Tomek ....:027:
A z 2 LCD poszedłeś coś dalej ??
Panowie, wszystko szło cacy, plik .jpg odpalony, system się zresetował.
Następnie zmieniłem nazwę pliku na penie zgodnie z instrukcją, podpinam do gniazda USB i nic, instalator nie startuje, nic się nie dzieje. Czego to może być kwestia?
Ale nic kompletnie nie pojawia się na ekranie?
Jest tylko komunikat w lewym dolnym rogu, że wykryto usb1 i tyle. Instalator nie startuje. Wszystko dalej normalnie działa jeśli chodzi o sync 2.
To nie pomogę. U mnie wywalało błąd, a powodem była błędna godzina w Syncu, na co w ogóle nie zwróciłem uwagi.
Ok, zmieniłem usb i instalator startuje ale wywala Error: BAD MAGIC HEADER
Spróbuję pomieszać coś z godziną bo faktycznie po aktualizacji do 3.10 musiałem ręcznie zmieniać czas.
Ok, odkryłem, że godzina się zgadza ale data jest błędna bo pokazuje 1 stycznia.
Za cholerę nie wiem jak przestawić datę, bo jak wciskam zmień ustawienia zegara przez GPS to mam komunikat, że GPS nd. i żebym spróbował później.
Ktoś coś?
To na bank będzie to samo jak u mnie.
Jakiś pomysł jak zmienić datę na prawidłową?
ściąga GPSm dane . wiec nie ma jak inaczej .
Chyba że shakować synca i dostać się do środka :) to jest na WINDOWS CE
poprawiono GPRS na GPSm .. cóż literówki się zdarzają .
ściąga z GPRS dane
coś podobnego.....a gdzie dokładnie to widziałeś
Zrobiłem diagnostykę i GPS widzi 0 satelitów, niedobrze. Jak sytuacja będzie się utrzymywać to antena GPS do zmiany?
antena GPS do zmiany
nie, masz nieaktualny almanach, albo moduł GPSM do wymany, w S2 nie ma anteny GPS
nie, masz nieaktualny almanach, albo moduł GPSM do wymany, w S2 nie ma anteny GPS
Ok, moduł na szczęście grosze ale jak stwierdzić czy faktycznie do wymiany?
Rozwiniesz temat potencjalnie nieaktualnego almanachu?
coś podobnego.....a gdzie dokładnie to widziałeś
widze ,że łapiesz za słówka ? włamałeś się już do S2 ?
tam z palca można sobie datę przestawić ...
Przypomnieć koledze jego wyczyny?
To jak to jest z tym GPRS?
To że S2 ma szkielet WinCE wiem od dawna, tylko po co tam włazić, dla ekscytacji rodem z lat Lark 35?
Godzinę ręcznie ustawiłem i od razu poszło.
Ok, podszedłem do tego od d strony i podziałało, mirrorlink zainstalowany. Skoro wadliwy GPS mi nie zmienia daty to przed instalacją plików na pena zmieniłem datę na komputerze, żeby się zgadzała z tą w samochodzie i poszło od razu.
tylko po co tam włazić
wejdź pokaż ,że umiesz .
kubaw20055 26-07-2022, 16:17 Wracając do Mirrorlinka, u mnie niestety nie da się tego zainstalować:/ Robię wszystko zgodnie z instrukcją. Jestem na etapie dodania tapety, klikam instaler.jpg i na ekranie komunikat: transfer nieudany. Za każdym razem tak jest a wszystko robię poprawnie:/
Za każdym razem tak jest a wszystko robię poprawnie:/
cóż tu inne czary zadziałają a to nie jest public
Wracając do Mirrorlinka,..../
Zastanawiam się co robisz źle bo cała procedura jest bardzo prosta a jak już masz na pendrive installer.jpg to go tylko wskazujesz nie zmieniając tapety a reszta się robi automatycznie . Oczywiście nie zalecają od razu zaznaczać mirrorlink ,vplayer i navitel ale robić to stopniowo (ja mam zainstalowanego mirrorlinka i vplayera reszty nie mam póki co potrzeby instalować )
Oczywiście na końcu trzeba nazwę zmienić z pack_install na install i po wrzuceniu pendrive do usb zaczyna się końcowa aktualizacja
kubaw20055 28-07-2022, 06:11 Robię dokładnie tak jak napisałeś;) Chciałem mieć Mirrorlink i odtwarzacz, oczywiście każdą z aplikacji próbowałem zainstalować osobno. Może spróbuję jeszcze zrobić master reset i wtedy może ruszy instalacja :roll:
może z innym penem spróbuj ...
Witam, a jakiej aplikacji konkretnie w telefonie używacie do połączenia się, czy trzeba jeszcze jakieś dodatkowe apki instalować w tel??
Chispet92 29-07-2022, 17:25 Panowie, czy da się wrzucić tylko Mirrolinka? Reszta jest u mnie całkowicie zbędna.
Ma ktoś to sprawdzone na Android 10?
Bump: Panowie, czy da się wrzucić tylko Mirrolinka? Reszta jest u mnie całkowicie zbędna.
Witam, a jakiej aplikacji konkretnie w telefonie używacie do połączenia się, czy trzeba jeszcze jakieś dodatkowe apki instalować w tel??
Jakąś chińską każe ściągać podczas instalacji, ja instalowałem dodatkowo CarbitLink.
Ale generalnie to raz użyłem tego mirrolrlinka w trasie i chyba się skończy na używaniu telefonu w uchwycie.
Panowie, czy da się wrzucić tylko Mirrolinka? Reszta jest u mnie całkowicie zbędna.
Tak da się.
Macie u siebie dotyk np. w uruchomionych google maps albo w innej aplikacji?? U mnie dotyk działa tylko w tej chińskiej aplikacji. Jest możliwość wyświetlania obrazu z telefonu na całym ekranie Sync2 bez tych czarnych pasów u dołu i u góry??
baranek19791 14-10-2022, 19:34 Witam, ja mam inny problem z instalacją mirror linka. Wszystko się cacy zainstalowało jednakże jak klikam w jakąkolwiek doinstalowaną aplikację to nic się nie dzieje zero reakcji. Całą procedura przebiegła bezproblemowo dodam. Jakieś pomysły?
Mam dokładnie tą samą systuację. zero problemów podczas instalacji , jest na ekranie dotykam klika i nic wiecej. Poradzi ktoś coś więcej? na ta chwilę utknąłem.
Edit:
Zrobiłem procedurę na innym penie i poszło. Działa mirrorlink . Tylko aplikacja jest po chinsku co odrobinę utrudnia. Czyli badamy dalej.
Przy okazji . Zrobiłem tylko krok drugi, po zmianie nazwy. aplikacje ktore mialem wcześniej zainstalowane czyli navitel i videoplayer odinstalowały się. Teraz isntalowałem tylko mirrorlink tak dla sprawdzenia.
jakby ktoś tez tak sie zamotał jak ja, to w linku z 3 strony https://www.drive2.ru/l/619299925418584835/ jest wyjasnione dlaczego nie dziala i jak zrobić żeby działało.
Cześć. Może ktoś mi pliki wygenerować? Próbowałem na 5 kompach i ciągle błąd
Cześć. Może ktoś mi pliki wygenerować? Próbowałem na 5 kompach i ciągle błąd
OK. Mogę wygenerować, chociaż u mnie pojawia się komunikat:
Import nieudany
Import wybr. pliku nieudany.
Spraw. popr. form.
Prześlij swój numer seryjny, to odeślę wygenerowaną zawartość pendrive'a.
jarek88821 27-01-2023, 13:59 Witam, ktoś ogarnął mirror link od ruskow? Mi sie udało zainstalować alejak naciskam na mirror link nic sie nie otwiera. Wzywanie pomocy i instalacji oprogramowania działa. Jakies pomysły?
Masz 3 posty wyżej co i jak.
dawid13u 21-02-2023, 20:58 Udało się komuś dorwać inną aplikacje niż ta chińska z kodu qr ? Chińska to wersja 8.3.1. Jednak widziałem na yt że mają niektórzy jakąś inną wersję z przetłumaczonym menu na angielski. Oczywiście sami Janusze biznesu więc raczej się nie dowiem jaka to wersja apki. Apka z Google Play oczywiście nie łączy się z sync 2
Oczywiście sami Janusze biznesu więc raczej się nie dowiem jaka to wersja apki.
generalnie widać ,że starasz się na zaczepkę z ludźmi iść poniekąd niektórych obrażając .
Aplikacja pewnie ma numer 6.8.0
dawid13u 22-02-2023, 18:11 Nie chciałem nikogo z użytkowników tego forum obrazić. Jeżeli ktoś od początku mówi że robi coś za pieniądze to ok. Ale niestety czasem jest inaczej, nie chce drążyć tego tematu.
Apka to CarbitLink / EasyConnetion
Edit. Znalazłem, jeśli ktoś by chciał wrzucam link do źródła: https://forum.xda-developers.com/t/myford-touch-system-hack-enable-features-navigation-rear-view-camera-etc.3321397/page-90#post-86992055
Ok, dzięki za info.
Zapytałem dla pewności, bo mam tę wersję chińską, ściągniętą z kodu kreskowego i nawet mi się udało to uruchomić, ale nie zachęca do używania. A mam też CarbitLink, tylko 4.2.0, który działać nie chce.
dawid13u 22-02-2023, 20:31 Tak, z kodu kreskowego działa ale totalnie nie wiadomo co się zatwierdza. 6.8.0 jest jeszcze po angielsku, tylko trzeba uważać, bo wyrzuca komunikat o aktualizacji do 8.3.1 czyli tej całkowicie po chińsku. Ogólnie fajna sprawa, mankament jak dla mnie to to, że mapy google nie działają bez jednocześnie włączonego ekranu w smartfonie
No właśnie, człowiek się zastanawia, czy nie wyraził zgody na jakiś kredyt, jak tak kilka na te krzaczki ;)
Z tymi mapami google, to jest kicha, niestety nie jest to pełnoprawny produkt, tylko namiastka. Ale i tak ciekaw jestem tej nowszej wersji, jutro ją przetestuję.
dawid13u 22-02-2023, 21:48 Ta z kodu kreskowego to jest właśnie ta najnowsza wersja. Sprawdzałem ją, na start niczym się nie różni pod względem możliwości, w ustawieniach po przetłumaczeniu krzaczków nic ciekawego nie znalazłem. Ale możesz sprawdzić, może akurat coś ciekawego będzie :)
Panowie, odpala mi się Mirrorlink, uruchamia mi się w aucie Carbitlink ale za cholerę nie mogę połączyć z telefonem, na telefonie mam wersję V4.2.0, w aucie po podpięciu przewodem kręci się instalacja lub wyrzuca QR Code. Mam android 12, debugowanie USB włączone. Czy coś jeszcze powinienem zrobić? Z góry dzięki za pomoc.
_Przemek 27-03-2023, 21:35 NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)
Podbijam temat:
128191
128192
po 14 latach mój powrót do Forda i oczywiście na to forum.
pierwsza zabawa z nowym autkiem to właśnie Mirrorlink w Sync2
Potwierdzam że się da samemu :), chociaż mnie trafiły chyba wszystkie możliwe nieszczęścia ( nie taki Windows do uruchomienia SyncToMirrorLink, nie taki Pendrive, nie taki kabel USB i jeszcze nie do końca taki telefon/Android )
a żeby post nie był zupełnie bezowocny to odnosząc się do postu wyżej ..
z tego co rozumiem to nie może być Easy Connection z Google Play ( np v 4.2.0 ) .. tylko
albo ten chiński (8.0.3) albo lepiej EN 6.8.0 - ten link chyba już był tu gdzieś podawany. trzeba pobrać sobie plik apk i zainstalować na fonie bez Google Play ... I nie aktualizować potem do wersji 8.0.3
https://forum.xda-developers.com/attachments/en_net-easyconn-carman_6-8-0_680_signed-apk.5632777/
Jeśli masz auto z rocznika 2015, to masz raczej system Sync2. O ile wiem możesz zapomnieć o Android Auto, ale możesz zainstalować sobie MirrorLink. Wymaga to trochę zabiegów i pewnej biegłości w dziedzinie komputerów. Wszystkie informacje znajdziesz na przykład tu: https://github.com/ismetertekin/Ford-Sync2-MirrorLink-VideoPlayer-Navitel
W razie problemów z językiem polecam użycie Translatora Google, a jeśli używasz przeglądarki Edge, to tam jest wbudowana opcja tłumaczenia tresci oglądanej strony.
Poogladaj sobie filmiki na YT (3 czesci) rozpoczynając od https://youtu.be/Qk1Gposg6jE
andre1681 28-06-2023, 18:16 Witajcie, można dograć do Sync 2 samego Navitela? Mam już Mirrorlinka i Playera brakuje tylko navi.
Witam.
Czy instalował Mirror Link na swoim Sync2?
Czy działa?
https://allegro.pl/oferta/ford-sync-2-mirrorlink-videoplayer-13167664631
Ty tak na serio? Jest cały wątek, kilka wątków pod tym, na tej samej stronie....
Serio.
Te wątki, informacje są szczątkowe, że nic z nich nie wywnioskowałem.
Na podanej przeze mnie aukcji jest napisane , że Mirror Link działa i pytam, czy koledzy to instalowali, czy to znają, czy to możliwe?
Tak, znają, instalowali i wiedzą że takie oferty "na odległość" to pieniądze wyrzucone w błoto.
Jest nt. s2 i mirrorlinka sporo napisane w na forum. Wystarczy wysilić się i poczytać.
że Mirror Link działa i pytam
tak działa i navitel oraz Polski lektor oryginalnej navi także .
można taką instalkę wygenerować
lukaszooo 11-07-2023, 19:19 Moim skromnym zdaniem każda złotowka zainwestowana w sync2 to pieniądz stracony.
nachtigall 08-11-2023, 19:22 Witajcie,
W focusie z 2016 robiłem upgrade z wersji 3.8 na 3.10 w sync2. Instalacja systemu przeszła bezproblemowo, ale chciałem docelowo zainstalować mirrorlink. Po odpowiednim formatowaniu pendrvia fat32 i podłączeniu przeszła pierwsza część, gdzie sync2 się zrestartował, po zmianie pliku na install.bin pendrive zostaje wykryty w lewym dolnym rogu, ale nie ma reakcji, a powinien instalować aplikację. Czy ktoś może miał podobny przypadek?
Cześć,
co na tą chwile działa poprawnie z SYNC2 FW v3.10 i z telefonem z Android 14?
MirrorLink, EasyConnected czy AutoKit (z adapterem Carlinkit CCPM)?
W sumie to potestowałem SYNC2 FW v3.10 z telefonem z Android 12, 14 i zainstalowanymi apkami: MirrorLink - EasyConnected (mirroring ekranu telefonu) i AutoKit z adapterem Carlinkit CCPM (Android Auto), Video Player (player filmów z SD, USB), Total Commander (manager plików). Działają całkiem nieźle jak na takie rozwiązanie instalowane przez paczki SyncExtPack. Można dodać też dodatkowe navi w postaci Navitela i do niego podać aktualne mapy na SD/USB i używać zamiast/zamiennie oryginalnych map Fxx od Forda lub doinstalować polskie głosy do komunikatów oryginalnej nawigacji SYNC2 od Forda (spolszczenie komunikatów navi).
ZenekTZN 19-03-2025, 17:48 AutoKit z adapterem Carlinkit CCPM (Android Auto) czy instalowałeś coś dodatkowo do Sync2 ?
Obecnie mam zainstalowane Mirrorlink i tzw AutoKIT czyli EasyConnect, do tego zakupiłem Carlinkit CCPM, na telefon pobrałem AutoKIT ale w radiu nie działa, czy tam też musze zainstalować AutoKIT ? debugowanie włączone
|