Zobacz pełną wersję : Poszukiwany dobry rzeczoznawca samochodowy

Juzek
20-08-2019, 17:41
Cześć,

Poszukuję dobrego rzeczoznawcy samochodowego w Warszawie, który oceni stan pojazdu przed zakupem.

Macie kogoś zaufanego?
Auto stoi na Połczyńskiej.

Pozdrawiam
Łukasz

actchris
23-08-2019, 11:39
Wsiadasz z kolesiem w auto i w 10 min jesteś w ASO na Popularnej albo SolidGarage na Jerozolimskich, ja wybrał bym ASO bo mają dobre oferty na sprawdzanie aut przedzakupowych i na pewno lepszy sprzęt niż solid w garażu :)

https://www.autoplaza.com.pl/pl/serwis/przeglady-samochodow-uzywanych-wszystkich

mischel
23-08-2019, 12:44
W aso sprzęt może mają dobry ale z wiedzą to już różnie bywa...

actchris
23-08-2019, 13:52
Tia... tylko że tak zachwalani mechanicy SG to byli pracownicy ASO, myślisz że teraz wiedzą więcej bez materiałów źródłowych prosto z Forda, czy mają lepszy sprzęt mieszcząc się w starym garażu bo inaczej nie można nazwać tego gdzie są, sorry ale nagonka na SG to dla mnie jakieś nieporozumienie. Jedyna zaleta to taka że znają się na Fordach bo siedzili wcześniej w ASO Forda, nawet ceny podstawowych usług mają drożej niż w ASO typu wymiana płynów, rozrząd, hamulce, sorry mam do nich 500m i nie raz pytałem się o wycenę robocizny i porównując potem do ASO wychodziło drożej. Zdobyli wiedzę w ASO, wynieśli część dokumentacji, założyli własny warsztat i lecą na wpisach w necie jacy to nie są super, ciekawe czy sami nie piszą tych pozytywnych recenzji.

mischel
23-08-2019, 15:37
Źle mnie zrozumiałeś, nie znam sg i nic w ich temacie nie powiem ale znam aso z popularnej i lepiej jechać do kogoś kto się naprawdę zna, przynajmniej jeśli chodzi o poważniejsze rzeczy. Znajomy ma bieżącego focusa rs, w ramach gwarancji czy akcji serwisowej wymieniali mu na popularnej głowicę. Głowica ok ale gdzieś tam po drodze zostawione stare uszczelki i ciekło. Finalnie uszczelki zamówione i wymienione we własnym zakresie.

actchris
23-08-2019, 16:47
Ja osobiście też serwisuję gdzie indziej (warsztat znajomego) ale znajomy/sąsiad kupował mondeo oraz kugę na popularnej gdzie potem serwisował i odpukać nic złego się nie stało, może dla tego że to były nowe auta i nie trzeba było przy nich grzebać.

Juzek
25-08-2019, 17:50
Temat nieaktualny, ale dzięki za odzew. Gdybym mógł sam podjechać to bym nawet nie pytał na forum o rzeczoznawcę... ale to chyba było zbyt trudne do zrozumienia :-)

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka