Zobacz pełną wersję : [Escape - Kuga USA] Sync 3 - ustawienie czasu

keplak
22-08-2019, 10:59
Witam wszystkich . Jeżeli to nie dotyczy tego działu to uprzejmie proszę o przeniesienie tego tematu .
Mam pytanie dotyczące aktualnego czasu pokazywanego w sync 3 a mianowicie skąd system sobie go pobiera w wersjach z NAVI i bez ? Ciekawi mnie to ponieważ u mnie mam syn-ca z navi ale ponieważ z niej nie korzystam postanowiłem ją wyłączyć ( np. pokazuje mi się często napis błąd nawigacji co mnie zaczęło mocno irytować ) w module APIM . Po jej wyłączeniu zniknęła mi ikona na dolnym pasku , przeorganizował się wyświetlacz, pojawił mi się kompas ale kompletnie rozjechał się zegar tak jakoś o 3-4 godziny do przodu . Po ponownym włączeniu navi za chwilę czas powraca jak najbardziej aktualny .
Po wyłączeniu przeglądałem menu i w zegarach i w sync-u czy jest możliwość korekty czasu ale nic nie znalazłem . Pozdrawiam .

forttres
22-08-2019, 21:11
A antenę od GPS masz podłączoną ?

leszcz
22-08-2019, 21:19
Ciekawi mnie to ponieważ u mnie mam syn-ca z navi ale ponieważ z niej nie korzystam postanowiłem ją wyłączyć ( np. pokazuje mi się często napis błąd nawigacji co mnie zaczęło mocno irytować ) w module APIM . Po jej wyłączeniu zniknęła mi ikona na dolnym pasku , przeorganizował się wyświetlacz, pojawił mi się kompas ale kompletnie rozjechał się zegar tak jakoś o 3-4 godziny do przodu
podejrzewam ,że coś więcej tam przestawiałeś .
Tydzień temu koledze poprawiałem robotę po "fachowcach" i też było to S3 ... nie pokazywał godziny , nie działały nawiewy etc . Okazało się ,że tak rozgrzebali konfigurację i S3 zgłupiał :D

keplak
25-08-2019, 16:01
Hej. Już jest ok nie wiem dlaczego ( już mi się to dwa razy zdarzyło może to wina mojego leciwego laptopka .....) musiałem kilkakrotnie odblokować i zablokować navi w APMIM i przesłać do auta ( nad mienie , że korzystam z forscana ) . Pojawił się zegar w menu synca gdzie oczywiście zaprogramowałem odpowiednią godzinę . Temat zamykam .