Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Maglownica uszkodzona czy źle zamontowana???

tiptronik78
16-09-2019, 22:34
Witam
Zapadła decyzja o wymianie maglownicy. Zakupiona została regenerowana maglownica którą mechanicy założyli. Oddali samochód, pierwsze wrazenie ciężko chodzi kierownica i szału ogólnie nie ma. Ok dotrze się pewnie. Na drugi dzień zbieżność zrobiona ale świeci się ESP. Po południu dość długa trasa zjazd na kawę na parkingu pierwsza niespodzianka. Przy parkowaniu promień skrętu w prawo taki że się na dwa razy musiałem łamać. Na drugi dzień mechanicy wpadli żeby skalibrowac czujnik skrętu kierownicy. I tutaj drugi zonk, nie da się. Za chwilę 3 niespodzianka osłona gumowa drążka kierownicy z prawej zsunieta. Stuki w kierownicy w prawa stronę. Zabrali samochód założyli osłonę z powrotem. Wymienili czujnik skrętu, udało się go skalibrowac. Dzisiaj rano samochód odstawiony i stuki w kierownicy są cały czas. ESP zgaslo. Pompa wyje. Osłona spadła znowu. O co chodzi? Uszkodzony magiel czy może przy zakładaniu kierownica została przekrecona np.?

tiptronik78
17-09-2019, 09:23
Taki mały update. Z prawej strony z magla wyszła listwa 🤔

Jaryska
17-09-2019, 09:25
To jest podobnie, jak by kowal chciał naprawic zegarek.

tiptronik78
17-09-2019, 09:33
Dzięki za odpowiedź. Coś więcej? Czy możliwe że kierownica była przekrecona podczas montażu magla i dlatego nie można było ustawić °0 na kierownicy. Dodam że zmienił czujnik ale mój mi oddał w kawałkach. Stwierdził że przy wyjmowaniu się rozsypal. A tydzień wcześniej sam go kalibrowal i był ok.

Jaryska
17-09-2019, 10:52
Tak jak pisalem wyżej, wszystko jest możliwe.
Jak chcesz jeżdzić, zmień warsztat, niech dokończą naprawę.
Tym, nie daj się już dotykać do auta.

Zbyniu123
17-09-2019, 13:23
Magiel w tym aucie trzyma sie na 2 srubki i naprawde trzeba niec talent zeby to skopac.
Jak na mnie to zle to poskladali i tyle

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Radek S-MAX
01-10-2019, 12:25
Podepnę się do tematu co by nie zakładać nowego.

W S-max-ie czasami w lewo blokuje mi się kierownica na moment, wygląda magiel do wymiany, gdzie kupić regenerowaną maglownice, macie Koledzy kogoś w necie do polecenia.