Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Powitalne logo led

macieknysa
20-09-2019, 22:43
Czesc,
Pytanko, na pewno ktos juz montowal u siebie swiatlo powitalne logo w drzwiach przednich(teraz man odblask czerwony) . Dzisiaj chcialem podlaczyc swoje i za nic nie moge znalesc odpowiedniego kabla do wpiecia, caly czas mam napiecie w kazdym. I tu pytanie jest miejsce z ktorego pobrac prad aby swiatelko bylo wlaczone podczas otwartych drzwi? Lub jak i ktoredy przeciagnac kabel ze swiatla w nogach?
Jest jakis watek na ten temat? Mam 2007 bez podswietlanych lusterek.

kleryk
20-09-2019, 22:46
Tak są na ten temat wątki poszukaj, podpowiem z tego co zauważyłem musisz mieć odpowiednie modułu drzwiowe.

macieknysa
20-09-2019, 23:10
Cos znalazlem i nie bardzo poszlo. Moze ktos to zrobil i chce pomoc. Bylo by milo.
Dzieki

Parch
21-09-2019, 09:09
Cos znalazlemCo znalazłeś?
Możesz wkleić linki chociaż z 2 wątków na ten temat? Byłoby miło.

eclipse
21-09-2019, 22:38
Jeśli masz podświetlanie na nogi to możesz przeciągnąć kabel przez przelotkę gumową harmonijkę która łączy drzwi .Ja to robię szprychą rowerową .Ale na twoim miejsc wpierw sprawdził bym kiedy się pokazuje i gaśnie napięcie w module w drzwiach.

macieknysa
22-09-2019, 21:35
Jeśli masz podświetlanie na nogi to możesz przeciągnąć kabel przez przelotkę gumową harmonijkę która łączy drzwi .Ja to robię szprychą rowerową .Ale na twoim miejsc wpierw sprawdził bym kiedy się pokazuje i gaśnie napięcie w module w drzwiach.

no własnie sprawdzałem moduł i jakby napięcie było cały czas, a teraz już wiem że to pin 3 i 14 i opcje tą trzeba włączyć elmconfig, spróbuje to na dniach zrobić, a jakby się nie udało to przeciągnę kabel spod nóg tak jak piszesz, tylko ciężkie dojście jest od strony samochodu, jakby nie było dojścia masz mozę zdjęcie co i którędy?

eclipse
23-09-2019, 07:53
Zdjęcia nie mam , ale to jest właśnie dość łatwe .
Kostka z gumą harmonijkową jest rozbieralna i jeśli dobrze pamiętam to składa sie z dwu kostek. Najłatwiej robić to szprychą rowerową, oczywiście wkładałem ją od zewnętrznej stromy samochodu i przyklejałem taśmą klejącą do niej już wewnątrz nadwozia kabelek który chciałem przeciągnąć .Podobnie w gumowej harmonijce łączącej drzwi.

macieknysa
24-09-2019, 17:48
To czekam na chwile wolnego i sprobuje znalesc te piny, jak nie to sprobuje twoja metoda. Dam znac co wyszlo. Dzieki

macieju
26-09-2019, 12:15
Panowie a nie łatwiej pociągnąć od tych lampek pod lusterkiem?

Parch
26-09-2019, 12:35
Pojęcie łatwy/trudny jest względne.
Podobnie jak ładny/brzydki.

Dla mnie łatwiej i ładniej jest wymienić moduły w przednich drzwiach, pociągnąć ~1 m przewodu i uruchomić właściwą opcję w CCC.

Jak komuś łatwiej ciągnąć kilka metrów przewodu z lampek oświetlenia kabiny, albo lusterek zewnętrznych, to niech rozbiera przelotki, upycha kable w osłonach słupków, czy co tam jeszcze mu się zachce. Czy będzie ładnie? Hmm.

Na koniec trochę o funkcjonalności. Jak się zrobi zgodnie ze sztuką, to lampka w drzwiach lewych/prawych zapali się tylko po otwarciu drzwi lewych/prawych.

macieknysa
29-09-2019, 11:23
I tak chce to zrobic. Programem juz wlaczylem ta opcje teraz czekam na troche slonca i zobacze czy moj modul obsluguje ta opcje, jak nie to bede szukal odpowiedniego. Widzialem ze to nie majatek.
Parch wiesz po czym poznac czy dany modul ma opcje lampek drzwi?

Bump: Co znalazłeś?
Możesz wkleić linki chociaż z 2 wątków na ten temat? Byłoby miło.

Poki co opieram sie na tym, zobaczymy
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=182072&page=8

Parch
29-09-2019, 13:02
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=122533&highlight=modu%B3+drzwi

macieknysa
17-10-2019, 20:34
Znalazlem w koncu chwile na podpiecie lampek, fajnie to wyglada i rozjasnia przy wyjsciu. Warto sie pobawic i zamontowac. U mnie w module nie bylo pinow 3 i 14, pasujace znalazlem po 30zl to odpuscilem i przeciagnalem cienkie linki od swiatelka w nogach.
Troche zabawy ale wyszlo. Wrzuce kilka zdjec jakby ktos chcial sprobowac.

Parch
17-10-2019, 22:05
A ile kosztowały te projektory led?

macieknysa
18-10-2019, 21:07
Nie cale 30zl u chinczyka, stad szybki kabelek i jest

cliner
21-10-2019, 18:16
Było wymienić te moduły na wyższe(najlepiej polift),to byś miał składanie lusterek z pilota...i podświetlenie za jednym zamachem.

mjoker
21-10-2019, 22:11
30pln za moduly? Taniocha. Ja gdy zmienialem, to jeden 40 a drugi 70... trudno bylo sparowac. Od 2 sprzedajacych musialem kupowac