rafalnycz
09-10-2019, 22:47
Czesc, moze ktos wstawic fote jak zamontowany jest glosnik wysokotonowy w smax2/galaxy 4?
Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2015- ] Lokalizacja subwoofera rafalnycz 09-10-2019, 22:47 Czesc, moze ktos wstawic fote jak zamontowany jest glosnik wysokotonowy w smax2/galaxy 4? Danielo_82 10-10-2019, 07:35 glosnik wysokotonowy w smax2/galaxy 4? Zdecyduj się czy subwoofer czy wysokotonowy. rafalnycz 10-10-2019, 19:17 No fakt pojechalem, niskotonowy mial byc:) ROB1976 15-10-2019, 12:04 Dzien dobry , Ja sie tez dolacze. W poprzdniej wersji mialem subwoofer pod siedzeniem kierowcy. Tutaj nic nie widac. Czy byly tez wersje z sys Sony bez subwoofera? Pozdr, Robert Caribou 15-10-2019, 13:04 pod nogami pasażera z tyłu z lewej strony (za kierowcą) Danillo 15-10-2019, 13:11 pod nogami pasażera z tyłu z lewej strony (za kierowcą) Ups, wiesz moze czy na tym można opierać nóżkę od fotelika? Z prawej mam zestaw naprawczy i sądziłem ze z lewej jest płaska podłoga. rafalnycz 15-10-2019, 14:50 Dzien dobry , Ja sie tez dolacze. W poprzdniej wersji mialem subwoofer pod siedzeniem kierowcy. Tutaj nic nie widac. Czy byly tez wersje z sys Sony bez subwoofera? Pozdr, Robert są wersje sony bez subwoofera, audio z 8 głośnikami np w Titanium + Platinium X, z Bussines 13 było radio sony z 12 głośnikami i tam jest subwoofer, miejsce w którym jest widziałem juz na rysunkach kwestia tylko taka jak jest zamontowany czy tak jak w MK3 dziura w podłodze, głośnik dekiel czy wymyślili coś innego, najlepiej jakby było jakieś zdjęcie Danillo 15-10-2019, 18:51 Na Allegro można zobaczyć fotki, to jest to schowek z klapka. Beznadziejne miejsce niestety. Musze szybko zmienić konfiguracje i zrezygnować z automatycznego haka. Dobrze ze pojawił się taki wątek! O tu np: https://allegro.pl/oferta/ford-s-max-mk2-ii-subwoofer-glosnik-em2t-19a067-ad-7494774189 rafalnycz 16-10-2019, 19:36 A co ma do tego automatyczny hak? Tak czy inaczej w wersji bez subwoofera nie ma dziury w podlodze, dywan jest w jednym kawalku wiec dokladanie to troche wiecej zabawy niz plug and play Danillo 16-10-2019, 21:13 Taki skrót myślowy zrobiłem, przy elektrycznym haku za pasażerem jest schowek na zestaw naprawczy koła i tez nie mogę na skrajnym siedzeniu dać fotelika do jazdy tyłem z podparciem o podłogę. Zostaje środek wiec wyjmowanie i wkładanie dziecka nie jest specjalnie wygodne. rafalnycz 16-10-2019, 23:47 Bez haka zestaw do naprawy kola znajduje sie w tym samym miejscu, wiec obawiam sie, ze nic to nie zmieni djremo 17-10-2019, 13:00 Taki skrót myślowy zrobiłem, przy elektrycznym haku za pasażerem jest schowek na zestaw naprawczy koła i tez nie mogę na skrajnym siedzeniu dać fotelika do jazdy tyłem z podparciem o podłogę. Zostaje środek wiec wyjmowanie i wkładanie dziecka nie jest specjalnie wygodne. W którym miejscu instrukcji jest napisane, że fotelików z podporą nie możesz stosować na skrajnych siedzeniach? Między fotelikami na środku siada żona albo ja (100kg), chodzę normalnie po zestawie i nic się nie ugina. Stopa mojego fotelika posiada oznaczenia prawidłowego położenia (zielone/czerwone) i nigdy nie zauważyłem aby coś się zmieniło. Danillo 17-10-2019, 13:32 Zgodnie z zaleceniami producenta fotelika, tej nozki nie można opierać na niestabilnym elemencie. A takim jest plastikowa klapka a pod nią dziura z subwoofer czy zestawem naprawczym (przy haku ręcznie zakladanym można mieć koło zapasowe i brak zestawu). Przy przymiarkach w innym aucie sprzedawca na to bardzo uczulał. Tak na oko oceniając, czym innym jest chodzenie po takiej klapce bo pod to została zaprojektowana a czym innym miejscowy nacisk na bardzo małej powierzchni pewnie kilkuset kg w razie wypadku. To się musi złamać i fotelik straci projektowana stabilizacje. Pewnie się utrzyma na isofix ale po coś to podparcie jednak jest. djremo 17-10-2019, 13:48 Tu bardziej chodzi o puste schowki. W zestawie masz prasowany styropian, który to spokojnie pewnie wytrzyma tym bardziej, że stopa to dodatkowa stabilizacja przed obrotem wokół własnej osi co przy isofixie nie jest możliwe. Ja wożę na zestawie ale jak tobie to nie pozwala być spokojnym to zdemontuj zestaw i stopę oprzyj na dnie schowka Wysłane z mojego LM-V405 przy użyciu Tapatalka Niektórzy producenci aut oferują styropianowe wypełnienia. Na osiemgwiazdek.pl piszą, że spokojnie ułożyć można książki lub co innego aby było dopasowane. Koledzy z MK1 też o tym rozważali www.forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=100913 Parch 17-10-2019, 14:00 zdemontuj zestaw i stopę oprzyj na dnie schowkaI tak właśnie radzą sobie koledzy, którzy stosują foteliki RWF. Nawet są zdjęcia w tematach działu S-MAX dotyczących fotelików, co prawda dla mk1, ale różnicy pewnie wielkiej nie ma. Danillo 17-10-2019, 14:03 No, to jest rozwiązanie! cozero 21-10-2019, 08:56 Z tego co kojarzę to w instrukcji jest napisane że można stosować taki fotelik pod warunkiem że w schowku jest oryginalne wypełnienie. kiniu 15-12-2021, 07:57 Witam. Czy w SMax po 2015 subwoofer występuje tylko i wyłącznie pod siedzeniem kierowcy? Ktoś tu kiedyś pisał, że są też wersje z głośnikiem niskotonowym w desce za środkowym schowkiem. W Galaxy 2012 miąłem pod fotelem kierowcy i widać tam było otwory do głośnika. Obecnie w SMax nic takiego nie widzę pod nogami pasażera. Etis podaje, że mam 12 głośników. Parch 15-12-2021, 08:12 Czy w SMax po 2015 subwoofer występuje tylko i wyłącznie pod siedzeniem kierowcy?Tak W Galaxy 2012 miąłem pod fotelem kierowcy i widać tam było otwory do głośnika.W S-MAX mk1/GALAXY mk3 w pokrywce leżącej na subwooferze są zrobione dwa otwory, w których umieszczono maskownice głośników wysokotonowych, dokładnie takie same jak maskownice w kokpicie, czy w tylnych drzwiach. Obecnie w SMax nic takiego nie widzę pod nogami pasażera.W kolejnej generacji S-MAX/GALAXY pokrywa subwoofera nie ma już otworów i maskownic. kiniu 15-12-2021, 13:28 a jest jakiś łatwy sposób aby dowiedzieć się czy auto jest fabrycznie wyposażone w subwoofer? Od strony pasażera mam podłogę podnoszoną i wewnątrz mam zestaw naprawczy koła, od strony kierowcy nie mam takiego "dekla" podnoszonego Parch 15-12-2021, 13:37 1. Najprościej: Połóż rękę na podłodze w miejscu gdzie pasażer za kierowcą trzyma stopy. Jak jest subwoofer i działa, to będzie czuć wibracje podłogi w tym miejscu. 2. Nieco trudniej: Jak jest subwoofer, to pokrywka powinna być przykręcona do jego stelaża śrubką. Namierz śrubkę, odkręć i sprawdź, czy jest subwoofer. jdkozak 15-12-2021, 14:56 ... Etis podaje, że mam 12 głośników... To masz :) Parch 15-12-2021, 15:10 To maszAle kolega nie wierzy w specyfikację najwyraźniej i potrzebuje namacalnego dowodu. lukast 15-12-2021, 21:16 Ale kolega nie wierzy w specyfikację najwyraźniej i potrzebuje namacalnego dowodu. Swoją drogą ciekawe czemu w mk1 jest w tym miejscu fajny schowek (jak ktoś nie ma sub) a w mk2 czy jest sub czy go nie ma to schowka brak... kiniu 16-12-2021, 05:31 Ale kolega nie wierzy w specyfikację najwyraźniej i potrzebuje namacalnego dowodu. Absolutnie nie o to chodzi. Po prostu nie wiedziałem że jeżeli jest 12 głośników to zawsze musi być sub, stąd moje pytanie. Po prostu przed 15 rokiem jak był napis Premiu to odrazu było wiadomo że jest tubka, a tu...? paweldm 28-12-2024, 17:07 1. W którym miejscu montowany jest fabryczny subwoofer i skąd jest zasilany? Można prosić o jakieś foto. 2. Czy Sync3 ma fabryczne wyjście na subwoofer? tombalt 28-12-2024, 23:21 którym miejscu montowany jest fabryczny subwoofer Kolega raczy przeczytać od początku ten temat, odpowiedź już została udzielona Czy Sync3 ma fabryczne wyjście na subwoofer? Sync3 nie ma nic wspólnego z audio, może poza regulacją sceny .... Głośniki są zasilane z ACM - radia W przypadku fabrycznego rozwiązania forda w smax mk2 głośniki są zasilane z DSP - wzmacniacza z procesorem dźwięku. Jak nie ma w aucie fabrycznego suba to nie ma DSP i nie ma gdzie tego suba podpiąć ( fabrycznie). paweldm 14-01-2025, 20:15 A ktoś próbował, gdzie można by wpiąć wzmacniacz? tedi_k 14-01-2025, 23:46 ...wpiąć wzmacniacz? Kolego - jest taki "guzik" na górnej belce forum z napisem "Szukaj"... Do podstawowego kanonu dobrego wychowania należy użycie WŁASNEGO czasu by coś znaleźć zamiast oczekiwania, że na każde - setny raz powtarzane na forum - pytanie "ktoś się rzuci natychmiast odpowiadać"... W dziale "Audio..." jest cały duży wątek o "doposażaniu fabrycznego audio"... Koniec PISANIA - teraz czas na CZYTANIE... |