Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2010-2015] Swiatła dzienne razem z kierunkwskazami .Co na to kodeks drogowy
Witam... do znawców tematu swiateł dziennych ,panie i panowie czy w przyrodzie i technice Forda istnieja przeciwskazania lub przyczyny uniemozliwiajace zamontowania w c-max-siu II z 2013 roku swiateł dziennych
jak w linku......https://allegro.pl/oferta/2w1-swiatla-dzienne-kierunkowskaz-132xled-p21w-w5w-7614126289
krzys1968 03-11-2019, 14:09 istnieja przeciwskazania
TÜV i mandacik w €
Zapytałem sprzedającego i swiatła maja wystawiona homologację.Czyli po UE mozna smigac.Pozdr.
Może i mają homolagację, ale czy reflektory mają homologację do pracy z LED? Podejrzewam że nie i tu jest problem.
Wiem że tanio wychodzą ale lepiej zainwestuj parę stówek w DRL LED wstawiane zamiast przeciwmgłowych. Jest w czym przebierać.
w tym rzecz że chcę miec halogeny orginalne.
krzys1968 04-11-2019, 13:22 w tym rzecz że chcę miec halogeny orginalne.
Na stronie sprzedajacego sprawdz opinie negatywne szczegulnie z 13 grudnia
Nieprzeczytane Dzisiaj, 13:40 #6
dodoh słabo szukasz. Na rynku są LED DRL + przeciwmgłowe. Montowane zamiast przeciwmgłowych. Sam takie zamontowałem firmy OSRAM.
Krzys1968,przczytałem..ostudziło mi zapał.
Vortac...poszukam pzeanalizuje.Dzieki za rady.
cebulator 06-11-2019, 06:20 Najgorsze jest to, że tak dużo osób to kupiło.
Widziałem takie swiatła na drodze co prawda w innych autach niż Ford,ale ludzie to montują .gdyby to faktycznie dobrze swieciło .i nikt by za to nie scigał..byłbym skłonny w to wejsc.
Faktem jest ze duzo kierowców to kupło,tylko w jednej z akcji w opisie było napisane do stosowania na drodze nie publicznej...jak to rozumiec?
Najgorsze jest to, że tak dużo osób to kupiło....bo Grzesiu Duda powiedział, że to jest świetna modyfikacja i nawet pokazał jak to zdrutować w aucie :-) a lemingi poleciały jak muchy do gnoju :-)
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
" opisie było napisane do stosowania na drodze nie publicznej...jak to rozumiec?"
Czyli na drodze prywatnej, polnej, wokół stodoły etc.
Ja zamontowałem takie:
https://superparts.pl/osram-ledfog103-sr-swiatla-do-jazdy-dziennej-2-w-1-led-fog--drl/629233?gclid=Cj0KCQiA-4nuBRCnARIsAHwyuPrBops-ed3dbyqic-SdzveknSx4sU3JgJ0atPD9rw8bpXGwMH7mYVoaAg92EALw_wcB
Jeżdżę na nich od roku i jest Ok.
Występują w 4 kolorach.
twoji sa ok,ale ja bym chciał tak po hamerykansku,japońsku,niemiecku wyzej na wysokosci kierunkowskazów w Fordzie.
Siostra ma tak jak ty w Hyundaju podłaczone tak ze po wyjsciu gasna po 1-2min.
Odprowadzaja.
Swego czasu ( jeszcze na gwarancji) pytałem w ASO o możliwość założenia DRL. Podobno mieli jakiś pakiet stylistyczny z DRL do C max-a podobny do zderzaka z mondeo. Tematu nie drążyłem bo akurat nie podoba mi się mondeo.
Te akcesoryjne Forda MS design to był szajs jakich mało. Nawet jest o tym na forum. Ford wycofał się z nich wprowadzając zamiennie Osrama. Ja mam te właśnie Osramy model ledfog 101 od 4 lat, kupione w ASO bo były najtańsze. Ten nowy ledfog 103 jest teraz tańszy.
Dodam, że przeciwmgielne świecą znacznie lepiej niż fabryczne.
A to, że w 101 napraw pokazali taką modyfikację i nie zająknęli się o nielegalności tego rozwiązania, to jest żenada do kwadratu.
Pomijam, że wielu właścicieli Skód zamienia nielegalnie żarówki na ledy jak mają dzienne obok przeciwmgielnych.
Piotrek Wielos 06-11-2019, 16:56 [QUOTE=boncio;3190460]Te akcesoryjne Forda MS design to był szajs jakich mało. Nawet jest o tym na forum. Ford wycofał się z nich wprowadzając zamiennie Osrama. Ja mam te właśnie Osramy model ledfog 101 od 4 lat, kupione w ASO bo były najtańsze. Ten nowy ledfog 103 jest teraz tańszy.
Dodam, że przeciwmgielne świecą znacznie lepiej niż fabryczne.
Wygląda to ładnie wg mnie w halogenie ale ta cena to moim skromnym zdaniem przesada.
Może i świeca lepiej i wyglądają dość dobrze ale ta cena to trochę oderwania od realiów
|